Ptachu ['] 3. Żegnaj wspaniały kocie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 10, 2012 20:38 Re: Ptachu 3. Działkowa Tri. Proszę o pomoc w sterylce cięża

Ojej, Ptachu :( :( :(
i co, Duża odetkała Kratunię?
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto kwi 10, 2012 21:25 Re: Ptachu 3. Działkowa Tri. Proszę o pomoc w sterylce cięża

:strach: :strach: :strach:
Ptachu, daj znać, jak nasza ulubiona koteczka o zdecydowanych przekonaniach
Święta dziwnie mają to do siebie, że potrafią być paskudne :roll:
My na szczęście jakoś przetrwaliśmy, choć Duża na rzęsach we wtorek do roboty szła
Martwimy się o Was
Principessa
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Czw kwi 12, 2012 20:33 Re: Ptachu 3. Działkowa Tri. Proszę o pomoc w sterylce cięża

Kratunia zaczęła po trochu sikać, do pełni normalności jeszcze daleko ale najważniejsze, że sika.
Duża jest dziś nie do zniesienia, wyprawiła do swojego domu Tomaszka i już marudzi, że źle zrobiła, bo Tomi się denerwuje i jest bardzo wystraszony, to taka kocia pierdoła, został bez swojego ukochanego mentora Kurczaka i tatuśka Misia :roll:
Tak zostawmy wszystkich :evil:

Ptachu
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Czw kwi 12, 2012 21:24 Re: Ptachu 3. Działkowa Tri. Proszę o pomoc w sterylce cięża

Ptachuniu, my trzymamy łapki za Tomaszka. Bardzo.
Fasolka

:ok: :ok: :ok:
i ja
duża
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon kwi 23, 2012 7:02 Re: Ptachu 3. Działkowa Tri. Proszę o pomoc w sterylce cięża

Szukam kota, niestety nie stać mnie na zakup, ale bardzo bym chciała adoptować, kota fioletowego w żółte kropki, to moje marzenie od wielu lat. Kot nie może mieć więcej niż rok, musi być zdrowy, przetestowany, spokojny, korzystać tylko z kuwety i nie niszczyć mebli.
Gdyby ktoś miał do adopcji takiego to proszę dajcie znać.
A co ja też chcę spełnić swoje marzenie, o!

Sory, ale mam wnerwa, a dokładniej wkurwa a do tego głowa mi pęka jestem potwornie przeziębiona i mam ochotę tylko na to, aby mnie ktoś dobił, mogłabym sobie spokojnie zasnąć.

Duża ostatnio jest nie do wytrzymania, nie da się z nią żyć, do tego kicha salwami rozsiewając zarazki po całym domu.

Duża kupiła przed kuwety dywaniki, podobno roznosimy żwirek po całym domu, to wstrętne oszczerstwa są, żwirek roznosi się sam.
Dywaniki fajne są, szczególnie fajnie się na nie sika, nie trzeba sobie brudzić łapek w żwirku, tylko Duża zrzędzi i marudzi coś pod nosem.

Ptachu
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Pon kwi 23, 2012 7:34 Re: Ptachu 3. Działkowa Tri. Proszę o pomoc w sterylce cięża

Ptachu, z dużymi w ogóle nie ma co gadać. One są nienormalne. U nas znowu kotka w łazience, duża lata do niej i co chwilę wymyśla nowe jedzenie, a ona nie chce. I potem duża wcale nam tego nie daje.
A jak nie lata do łazienki, to jej nie ma w domu, bo łapie koty albo pracuje. Normalnie można oszaleć. Fasolka

Też bym obsikała taki dywanik, oczywista oczywistość :lol:
Frania
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon kwi 23, 2012 12:46 Re: Ptachu 3. Działkowa Tri. Proszę o pomoc w sterylce cięża

U nas też coś leży przed kuwetą. Duża mówi, że to są wycieraczki - ki diabeł :conf: Podobno też po to, żeby żwirek się nie roznosił. Ale ja myślę, że po to, żeby Pestka miała gdzie sikać :roll:
Ogryzek

Wycieraczki na szczęście są gumowe, więc szybko się je czyści. Wkładam do kibelka, spłukuje wodę, psikam płynem i znowu do kibla. Pilnuję tylko, żeby za dużo żwirku na nich (wycieraczkach) nie było, żeby kibel się nie zapchał.
Na szczęście Pestka sika na miejsca szybko-zmywalne typu: gumowa wycieraczka przed kuwetą, podłoga w przedpokoju (płytki).
Duża

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Pon kwi 23, 2012 20:46 Re: Ptachu 3. Działkowa Tri. Proszę o pomoc w sterylce cięża

Ptachu u mnie przed kuwetą jest gumowa wycieraczka, miałem kiedyś taką materiałową, ale zawsze ją zwijałem i przenosiłem do pokoju.
Moja kuzynka Figa też uważa, że sioo na te dywaniki się robi rewelacyjni, dlatego już u siebie w domu nie ma dywanika.
O twoja Duża tak jak moja kicha salwami, no moja już od dwóch dni mniej kicha, ale jakoś tak dziwnie mówi nosowo.
Haker

Haker1

Od: Pt lis 20, 2009 17:35

Post » Pon kwi 23, 2012 22:59 Re: Ptachu 3. Działkowa Tri. Proszę o pomoc w sterylce cięża

A u nas Duzi wymyślili fantazyjne uchwyty do papieru toaletowego, tylko że okazało się, że mi jedna rolka starczała na raz
No i teraz papier stoi na koszyku, a ja muszę się obejść żwirkiem
Więc na wszelki wypadek bardzo pracowicie posypuję cały kibelek
Duduś

PS.Ptachu, skoro Twoja Duża chce fioletowego kota...

Obrazek

i jeszcze :wink:

Obrazek

:mrgreen:

Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Wto kwi 24, 2012 4:54 Re: Ptachu 3. Działkowa Tri. Proszę o pomoc w sterylce cięża

Ale łatwo spełnić marzenia dużych o fioletowym kocie :D
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie maja 06, 2012 10:47 Re: Ptachu 3. Działkowa Tri. Proszę o pomoc w sterylce cięża

Bry,

Spakowałem swój tobołek i wyruszam szukać normalnego domu.
Duża zamknęła mnie na całą noc na balkonie :evil: , w nocy było tylko 5 stopni ciepła, a ona wpuściła mnie do domu dopiero rano :evil:
Podobno w nocy mnie nie zauważyła, jeszcze marudzi, że przecież wołała wszystkich i mówiła, że zamyka drzwi prosząc abyśmy weszli.
Porządny kot nie robi tego, co mu Duża karze, służba nie wydaje rozkazów :evil:
Najpierw mnie Duża wyściskała i przepraszała a na końcu mi powiedziała, że moja wina, bo nie wszedłem do domu jak wołała i to za karę, bo dołączyłem do grupy bijącej Szymona.
Mam dosyć tej wrednej Dużej wyprowadzam się :evil: .

Ptachu wyziębiony z perspektywą śmierci z powodu przeziębienia.

Mało nie padłam na zawał jak rano Ptacha zobaczyłam po drugiej stronie drzwi balkonowych.
Wszyscy grzecznie weszli zawołani tylko on musiał się ukryć w donicy z tują i go nie zauważyłam po ciemku, zawsze musi robić odwrotnie.
Teraz grzeje dupsko pod kołdrą na łóżku wcześniej ostentacyjnie nasikawszy na drzwi wyjściowe :evil:
Duża

iwcia

Post » Nie maja 06, 2012 10:50 Re: Ptachu 3. Działkowa Tri. Proszę o pomoc w sterylce cięża

Też bym ostentacyjnie nasikała na drzwi wejściowe
duża Fasolki

Ptachuniu, bardzo zmarzłeś?
Wiesz co, Duża nie zrobiła tego specjalnie. Wiesz? Nie widziała Cię.
I teraz jest strasznie smutna, i martwi się, żeby nic Ci się nie stało :( :( :(
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie maja 06, 2012 10:53 Re: Ptachu 3. Działkowa Tri. Proszę o pomoc w sterylce cięża

bagheera pisze:
PS.Ptachu, skoro Twoja Duża chce fioletowego kota...

Obrazek

i jeszcze :wink:

Obrazek

:mrgreen:

Fioletowy jest boski :mrgreen:

iwcia

Post » Nie maja 06, 2012 10:56 Re: Ptachu 3. Działkowa Tri. Proszę o pomoc w sterylce cięża

Ptachu, a do tej donicy to można zrobić sioo?
A co z twoja kolacją, przegapiłeś?
Biedaku grzej się i wiesz co posiłek regeneracyjny tobie przysługuje.
Haker

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Nie maja 06, 2012 11:23 Re: Ptachu 3. Działkowa Tri. Proszę o pomoc w sterylce cięża

Haker, kolację na szczęście zjadłem wcześniej.
Duża balkon zamykała ok 24.00.
Śniadanko było podwójne.

Ptachu

iwcia

[poprzednia][następna]