ZOLTAR- Neurokot już nie w schronie- wieści z domu :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 21, 2012 22:45 Re: ZOLTAR- Neurokot już nie w schronie- wieści z domu :)

oczywiście!
kupuję większe opakowania ale też mam świetny łańcuch pokarmowy:
to czego nie zjedzą wybredni zjadają żarłoki a jak nawet żarłoki nie zjedzą to zjadają śmietniki-co nie zjedzą śmietniki to zjada jeżyk a po jeżyku ptaki :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Sob kwi 21, 2012 22:52 Re: ZOLTAR- Neurokot już nie w schronie- wieści z domu :)

Jednego kota myślę, że spokojnie można wykarmić za 70 zł nawet.
Kwestia szukania odpowiednich promocji w sklepach internetowych, próbowania różnych karmi czasem kupowania na zapas.
Nie należy jednak ufać zniżkom na zasadzie -40% - bo wtedy może być bardzo krótka data ważności. Zawsze jednak można upewnić się w sklepie.
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Sob kwi 21, 2012 22:53 Re: ZOLTAR- Neurokot już nie w schronie- wieści z domu :)

smarti pisze:oczywiście!
kupuję większe opakowania ale też mam świetny łańcuch pokarmowy:
to czego nie zjedzą wybredni zjadają żarłoki a jak nawet żarłoki nie zjedzą to zjadają śmietniki-co nie zjedzą śmietniki to zjada jeżyk a po jeżyku ptaki :ok:

U mnie tę sprawę załatwiają moje psiaki :roll: nic w naturze się nie marnuje...
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Sob kwi 21, 2012 23:51 Re: ZOLTAR- Neurokot już nie w schronie- wieści z domu :)

Tak, myślałam o sytuacji w miarę stabilnej zdrowotnie.

Hmm – hurtownia, pelet –sprawdziłam w Gogle co to jest, nie jeden kot i doświadczenie.

Rzecz w tym, że w domu przed Zoltanem był jeden KOT lat 19. W ostatnich Jego latach 1saszetka bytowa+1 weterynaryjna dziennie, suchy dodatkowo i tylko weterynaryjny, jeżeli mięsko – to ligawa, żwirek Cats- drewnopodobny i sedesowy, odżywki i badania kontrolne, całość sumowała się do minimum 100 zł miesięcznie i bez łańcucha pokarmowego. Ale może apetyt.

Zoltar też już zaczął wybierać – teraz jada bytowy Royal Canin i Animonde, pasztet Hillsa, wołowinę i parzoną wątróbkę (rzadko). Zasiada do talerzyka 5-7 razy dziennie i lubi zmieniać saszetki tyle samo razy, choć te karmy w ramach marki mają podobny smak.
Ale zamiast kuwety ze żwirkiem są podkłady dla niemowląt (Rossman, bo zawsze dostępne).
I nie w hurtowni i nie w sklepach internetowych, ale w przychodni/sklepie weterynaryjnym na osiedlu cena saszetki wynosi 4-5 zł.

….chyba poproszę o nauki finansowe…..i Szanownych Wolontariuszy do pomocy ……

Znalazłam: animalia, zooplus, dopatrzyłam się reklamy sklepu na Miau, sprawdziłam ceny – taniej w relacji np. 3.60- 4.20/5 za saszetkę.

A Zoltar śpi obok i pomrukuje.

Dziekuje i pozdrawiam - egw

egw

Od: Wto lut 28, 2012 14:24

Post » Nie kwi 22, 2012 8:27 Re: ZOLTAR- Neurokot już nie w schronie- wieści z domu :)

egw pisze:Rzecz w tym, że w domu przed Zoltanem był jeden KOT lat 19. W ostatnich Jego latach 1saszetka bytowa+1 weterynaryjna dziennie, suchy dodatkowo i tylko weterynaryjny, jeżeli mięsko – to ligawa, żwirek Cats- drewnopodobny i sedesowy, odżywki i badania kontrolne, całość sumowała się do minimum 100 zł miesięcznie i bez łańcucha pokarmowego. Ale może apetyt.

No przecież piszemy: kot zdrowy, karma bytowa.
Wtedy koszta są niższe.

Ty zaś odnosisz do tego koty chore, na karmach weterynaryjnych. Takie zestawienie nigdy sie nie zgodzi, no nie ma siły...

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Nie kwi 22, 2012 10:07 Re: ZOLTAR- Neurokot już nie w schronie- wieści z domu :)

napisz pw do Jus87 z zapytaniem o ceny mówiąc koniecznie że przysyła Cię smarti i że to dla neuro Zoltarka wziętego z Palucha.
bo na Jej stronie www.planetapupila.pl są normalne ceny dla ogółu, a poza tym strona w budowie więc niewiele co jest.
a Ona np karmy wet ma w naprawdę śmiesznych cenach :lol: ,(jak na karmy wet.oczywiście)
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie kwi 22, 2012 10:21 Re: ZOLTAR- Neurokot już nie w schronie- wieści z domu :)

Nie, nie, prosze nie mieć za złe tych dociekań, ja tylko pomnożyłam dzienne utrzymanie za 2 zł (niewygórowane chyba) przez 30 dni.

Ale faktem jest, że przez całe lata najzwyczajniej przepłacałam kupując w sklepie weterynaryjnym.
Wczoraj to zobaczyłam porównując ceny tych samych saszetek w sklepach internetowych i nie poprawiło mi to humoru. No tak, ale np. 15 lat temu sklepów internetowych nie było i nie było też żadnej przychodni na osiedlu, a teraz są dwie i trzy sklepy, w tym jeden z konsultacją weterynaryjną.

Niemniej szukam oszczędności, ale bez obniżania jakości i w tym przypadku sklepy internetowe są jakimś wyjściem - animalia ma też punkt odbioru niedaleko.

Ale musze kończyc czytanie forum, bo nie nadążam z pracą.
Pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje - egw

egw

Post » Nie kwi 22, 2012 10:25 Re: ZOLTAR- Neurokot już nie w schronie- wieści z domu :)

Po wysłaniu przeczytałam dopiero wiadomośc od Smarti - dziekuje, tylko gdzie jest pw?

egw

Post » Nie kwi 22, 2012 10:33 Re: ZOLTAR- Neurokot już nie w schronie- wieści z domu :)

egw pisze:Po wysłaniu przeczytałam dopiero wiadomośc od Smarti - dziekuje, tylko gdzie jest pw?

inkonka na dole w każdym poście (taka z 2-ma ludzukami) :D lub wejdź na pocztę wyszykaj nic i napisz wiadomość
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Nie kwi 22, 2012 11:21 Re: ZOLTAR- Neurokot już nie w schronie- wieści z domu :)

Dziekuje - juz nie bedę pytać, gdzie jest poczta i jak wyszukać nick wśród kilku tysięcy użytkowników.

W międzyczasie z ciekawości obejrzałam ceny na stronie planetapupila i zirytowalam sie podwójnie: różnica w cenie suchego np. Animondy 6 zł w porównaniu z osiedlową ceną, nie mówiąc o tym, że w klinice "tylko" 5zł za saszetke, a przy okazji wizyt robiłam zapasy, aby ciągle nie biegać na drugi koniec osiedla.

Uff, same techniczne instrukcje obsługi przede mną w różnych wymiarach - forum, zdjęcia zrobiłam, ale nie potrafie jeszcze przesyłac na Dropboxa i dalej, kolokwia, a Zoltar pokonuje 10 m w obie strony, aby mu popmpona wyjąć spod szafy.
Tymczasem -egw

egw

Post » Nie kwi 22, 2012 12:04 Re: ZOLTAR- Neurokot już nie w schronie- wieści z domu :)

Tutaj masz wątek Planety Pupila, wpisy Just87, możesz wysłać PW, ikonka pod postem :)

viewtopic.php?f=27&t=134525

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Nie kwi 22, 2012 17:18 Re: ZOLTAR- Neurokot już nie w schronie- wieści z domu :)

Dziękuje za pomoc - ten wątek

viewtopic.php?f=27&t=134525

jest zadziwiający, obecne zamówienia będą realizowane - jak doczytałam - po weekendzie majowym.
W tej chwili jeszcze mamy zapasy właśnie na weekend majowy, ale się przeniosę.
Niektóre ceny są podobne lub identyczne z konkurencyjnymi, ale częśc jest niższa.

Pozdrawiam - egw

egw

Post » Nie kwi 22, 2012 19:44 Re: ZOLTAR- Neurokot już nie w schronie- wieści z domu :)

Wszystko zależy od tego co zamawiasz, na tej podstawie trzeba wybrać sklep, dla każdego inny jest najtańszy, w zależności od tego co zamawia, w jednym jest tańsze to, w innym co innego.
Ważny jest też koszt przesyłki, od jakiej kwoty jest gratis.
Ja np w jednym sklepie zamawiam jedzenie, w innym żwirek.
To wrzucam jeszcze kilka sklepów, żebys mogła się rozeznać :)

http://www.zooplus.pl/

http://www.kar-ma.pl/

http://www.telekarma.pl/

http://www.krakvet.pl/

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Nie kwi 22, 2012 21:40 Re: ZOLTAR- Neurokot już nie w schronie- wieści z domu :)

Egw, sprawdz na Allegro - tam tez mozna dostac karme w dobrych cenach...

dobre mokre, ktore nawet moje wybredniochy jedza - Butcher's - mozna ja dostac w roznych sklepikach, lacznie z osiedlowymi i Marcpolem za ok. 2,5 zł / puszka 400 g

mi tez nijak nie wychodzi 50 zł miesiecznie na kota (za samo utrzymanie, bez weta)

:1luvu: :ok:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pon kwi 23, 2012 0:49 Re: ZOLTAR- Neurokot już nie w schronie- wieści z domu :)

Na facebooku pojawił się czarny mały kociak Jacus ktory ma chyba tez problemy neurologiczne. Skoro Zoltarkowi udało sie z super domkiem, moze pomozemy tez Jacusiowi? Jutro dam linka jesli mnie nikt nie ubiegnie bo dzis pisze z komorki i nie umiem tu robic kopiuj/wklej .

saggi

Od: Nie wrz 13, 2009 11:55

[poprzednia][następna]