Broszka & Company cz.3

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob kwi 21, 2012 9:21 Re: Broszka & Company

Obrazek
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Sob kwi 21, 2012 9:32 Re: Broszka & Company

kropkaXL pisze:Boże! 8O 8O 8O 8O 8O -a u nas żadnej pracy nie ma-nawet tej najcięższej :( :( :( :( -ludzie bija sie o pracę nawet za najmarniejsze grosze,porzucaja rodziny i jada na Zachód,bo bieda aż piszczy :( :( :(
Obyś kogoś znalazła,bo sami rady nie dacie,a koników tak szkoda :cry: :cry: :cry:

Właśnie ciężko to zrozumieć, bo oferujemy za tą pracę naprawdę godziwe pieniądze... Dla mężczyzny nie jest nawet jakoś bardzo wybitnie ciężka choć dla mnie jest to robota ponad siły...
Myślę że w mieście nie mielibyśmy żadnych problemów ze znalezieniem kogoś, po prostu na wsi jest inaczej - ludzie nie głodują bo zawsze mają jakąś kozę, kurkę czy świnkę i kawałek ogródka, sadu przy domu czyli własne warzywa i owoce. W mieście jak ktoś nie ma pracy to łapie cokolwiek żeby zarobić na chleb.

Zresztą u nas ze wszystkim ciężko - popatrz jakie mamy problemy żeby znaleźć ekipę remontową :roll:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Sob kwi 21, 2012 17:33 Re: Broszka & Company

Witam Wszystkich sobotnio. :ok: Bo ludziom pracować się nie chce.Tak jak piszesz ma kurkę itd. co będzie łapy brudził.Lepiej poleżeć do góry brzuchem.Też szukam,nawet byle jakiej,bo zaczyna brakować nawet na zwierzaki,zwłaszcza jak zaczynają chorować.O sobie człowiek już nie myśli,ale przykro,że na rencie nie można godnie żyć.I choć Państwo dużo dopłaca pracodawcom do tego by przyjmować niepełnosprawnych-bryndza...... :(
Pozdrawiam :1luvu:
Ostatnio edytowano Sob kwi 21, 2012 17:38 przez welina, łącznie edytowano 1 raz

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Sob kwi 21, 2012 17:37 Re: Broszka & Company

Z góry przepraszam za OT ale mam pytanie.
W czwartek wzięłam I dawkę szczepionki na żółtaczkę taką, która składa sie z 4 dawek i szczepi się II dawkę w odstępie tygodnia od I, potem po 2 tygodniach od II III dawka, a po roku IV. Szczepiłam się w czwartek rano, a juz popołudnu zaczęłam się źle czuć, bolały mnie wszystkie mięśnie i miałam stan podgorączkowy. Pomyślałam, że może tak reaguję na tą szczepionkę i do rana mi przejdzie, niestety dziś rano miałam juz 38,3, a teraz 38,5 i czuję się kiepsko. Czy któraś z Was może szczepiła się tą szczepionką i miała takie objawy?
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Sob kwi 21, 2012 17:41 Re: Broszka & Company

Zajrzyj w google i wyszukaj jakie mogą być skutki uboczne po tego rodzaju szczepionce :ok:

welina

Post » Sob kwi 21, 2012 17:57 Re: Broszka & Company

welina pisze:Zajrzyj w google i wyszukaj jakie mogą być skutki uboczne po tego rodzaju szczepionce :ok:

Właśnie przeczytałam i nie powiem żeby to wpłynęło na polepszenie mojego samopoczucia. Ta szczepionka to jakaś masakra: Bardzo często (≥1/10): ból głowy, ból i zaczerwienienie w miejscu wstrzyknięcia, uczucie zmęczenia, drażliwość. Często (≥1/100, <1/10): senność, nudności, wymioty, biegunka, ból brzucha, zmniejszenie łaknienia, gorączka (≥37,5st.C), złe samopoczucie, obrzęk w miejscu wstrzyknięcia, inne reakcje w miejscu wstrzyknięcia (takie jak stwardnienie). Niezbyt często (≥1/1000, <1/100): zawroty głowy, ból mięśni, objawy grypopodobne. Rzadko (≥1/10 000, <1/1000): uogólnione powiększenie węzłów chłonnych, parestezje, pokrzywka, świąd, wysypka, ból stawów. Ponadto obserwowano: małopłytkowość, zapalenie mózgu, encefalopatię, drgawki, porażenia, zapalenie nerwów, neuropatie, osłabienie czucia, bezdech u bardzo niedojrzałych wcześniaków (urodzonych ≤28tyg. ciąży), rumień wielopostaciowy, obrzęk naczynioruchowy, liszaj płaski, zapalenie stawów, osłabienie mięśni, zapalenie opon mózgowych, zapalenie naczyń, niedociśnienie tętnicze, reakcje nadwrażliwości, w tym reakcje anafilaktyczne i anafilaktoidalne oraz podobne do choroby posurowiczej. :strach: 8-O :strach:
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

Post » Sob kwi 21, 2012 18:05 Re: Broszka & Company

Nie masz co się bać nie u wszystkich występują wszystkie objawy.Ja mam takie leki.że po wzięciu może nastąpić zgon,ale to są rzadkie przypadki.Także nie przerażaj się tym co piszą w ulotce. :ok: .

welina

Post » Sob kwi 21, 2012 18:35 Re: Broszka & Company

Beasia pisze:Z góry przepraszam za OT ale mam pytanie.
W czwartek wzięłam I dawkę szczepionki na żółtaczkę taką, która składa sie z 4 dawek i szczepi się II dawkę w odstępie tygodnia od I, potem po 2 tygodniach od II III dawka, a po roku IV. Szczepiłam się w czwartek rano, a juz popołudnu zaczęłam się źle czuć, bolały mnie wszystkie mięśnie i miałam stan podgorączkowy. Pomyślałam, że może tak reaguję na tą szczepionkę i do rana mi przejdzie, niestety dziś rano miałam juz 38,3, a teraz 38,5 i czuję się kiepsko. Czy któraś z Was może szczepiła się tą szczepionką i miała takie objawy?

Beatko-ja się szczepiłam-ale żadnych takich efektów nie miałam-pracuje w branzy medycznej i dla własnego bezpieczeństwa sie szczepiłam.
Natomiast po szczepionce p/ grypie źle się czułam i gorączkowałam,dlatego od kilku lat nie szczepie się, a i tak nie choruję-zresztą po kiego diabła szczepić sie szczepionką z wirusa,który i tak zmutował po jakimś czasie-wirus co roku inny atakuje?
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Sob kwi 21, 2012 19:33 Re: Broszka & Company

W życiu nie przypuszczałam, że tak odchoruję tą szczepionkę, ale widocznie jestem nietypowa jak rude koty, bo po zakropieniu oczu atropiną też miałam objawy niespotykane u większości ludzi :?
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

Post » Sob kwi 21, 2012 19:34 Re: Broszka & Company

Beasie, musisz jednak to przejść, bo inaczej nie będziesz mogła się zoperować.
A badałaś się, czy nie masz już może któregoś typu żółtaczki?
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Sob kwi 21, 2012 19:39 Re: Broszka & Company

olafen pisze:Beasie, musisz jednak to przejść, bo inaczej nie będziesz mogła się zoperować.
A badałaś się, czy nie masz już może któregoś typu żółtaczki?

Nie badałam się, bo żaden lekarz mi o tym nie wspomniał, a mnie samej nie przyszło do głowy.
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

Post » Sob kwi 21, 2012 19:51 Re: Broszka & Company

Warto zapytać o to lekarza, ale do operacji potrzebujesz te szczepienia - więc lepiej, Ze je robisz
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Sob kwi 21, 2012 20:41 Re: Broszka & Company

Beasia pisze: ale widocznie jestem nietypowa :?

Beasia a może jesteś wyjątkowa :lol:
Będzie dobrze, każdy organizm inaczej reaguje. Nie denerwuj sie na zapas.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Sob kwi 21, 2012 22:01 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:
felin pisze:Kup teraz - zoo+ ma w weekend super obniżki. Kurczę, nie mam kasy, ale chyba zrobię zamówienie...

No właśnie, a ja kilka dni temu odebrałam zamówienie, eh... Obrazek
Mam wrażenie że tylko czekają z takimi promocjami i robią je zawsze w następny weekend PO moim zamówieniu :twisted:

Masz fart :mrgreen:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Nie kwi 22, 2012 7:04 Re: Broszka & Company

Beasia pisze:Z góry przepraszam za OT ale mam pytanie.

Ja odchorowywałam szczepionkę na żółtaczkę - czułam się jakbym miała grypę, najgorzej czułam się w drugiej dobie po szczepionce, przeszło po kilku dniach.
Ale jeśli czujesz się coraz gorzej to powinnaś szybciutko lecieć do lekarza :!:

felin pisze:
Broszka pisze:
felin pisze:Kup teraz - zoo+ ma w weekend super obniżki. Kurczę, nie mam kasy, ale chyba zrobię zamówienie...

No właśnie, a ja kilka dni temu odebrałam zamówienie, eh... Obrazek
Mam wrażenie że tylko czekają z takimi promocjami i robią je zawsze w następny weekend PO moim zamówieniu :twisted:

Masz fart :mrgreen:

Ano mam - uzyskane zniżki bardzo mnie cieszą, ale jak widzę ile jeszcze mogłam zaoszczędzić kupując dzisiaj to trochę się wkurzam :twisted:
Futrom bozita nadal bardzo smakuje 8O
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

[poprzednia][następna]