Tymczasy u horacy7. POTRZEBNY DAWCA !! Olsztyn/Szczytno

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 18, 2012 21:49 Re: Tymczasy u horacy7. Rudy Rydz pojechał do DS :)))

No jasne, że warto przeszukać :)
Piwko to może faktycznie zbyt dziwne imię ale Bimber mi się akurat podoba.

Swoją drogą słyszałam kiedyś o psie z wdzięcznym imieniem: Pacan :mrgreen: Podobno było dużo śmiechu jak właściciel wołał "Pacan do domu!" :mrgreen:
Obrazek

mala_wet

Od: Nie kwi 01, 2012 10:34

Post » Czw kwi 19, 2012 6:09 Re: Tymczasy u horacy7. Rudy Rydz pojechał do DS :)))

Bąbel, Ciapek->tylko,ze to by pasowalo do tych bialo-czarnych a one juz maja imiona

z wczesniejszych propozycji najbardziej mi sie podobaja Pestka i Figiel ;)

marti_be

Od: Nie kwi 01, 2012 20:13

Post » Czw kwi 19, 2012 8:35 Re: Tymczasy u horacy7. Rudy Rydz pojechał do DS :)))

Rodzynka, Migdał, Daktyl, Figa? ;) były już ?
i Bakalia
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Czw kwi 19, 2012 9:19 Re: Tymczasy u horacy7. Rudy Rydz pojechał do DS :)))

Moje propozycje to Cynamon, Miluś, Bubu, Zafiro, Filemon, Czester.

kasztanowa7

Od: Czw sty 27, 2011 17:18

Post » Czw kwi 19, 2012 9:20 Re: Tymczasy u horacy7. Rudy Rydz pojechał do DS :)))

Oj mam w czym wybierać ,piękne imiona wszystkie mi się podobają jak będę widziała pleć to nazwiemy lub nadamy po dwa imiona i zostanie to właściwe.Reszte wykorzystam dla innych kotów.Kleks ma nadal brzydkie oko,teraz zaczyna też łzawić oko Szyszce ,wszytko zaś czyli mama i maluchy pokichują .Za dobrze by było gdyby było dobrze.Pamiętam kotkę Śnieżynkę moją obecną rezydentkę też była bezdomna.W pracy na samochodzie star znalazłyśmy ją z 6 maluchami .Zaczęłyśmy ją dokarmiać bo była strasznie chuda lecz wszystko rosło jak na drożdżach i nie chorowały.Schronisko to najgorsze zło dla kotów ,to wylęgarnia wirusówek.Obserwuje maluchy nadal pilnie.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Czw kwi 19, 2012 9:45 Re: Tymczasy u horacy7. Rudy Rydz pojechał do DS :)))

nie dawajcie się chorobom :ok: :ok: :ok:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Czw kwi 19, 2012 14:32 Re: Tymczasy u horacy7. Rudy Rydz pojechał do DS :)))

Za wszystkie kociaste :ok: :ok:
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Czw kwi 19, 2012 15:33 Re: Tymczasy u horacy7. Rudy Rydz pojechał do DS :)))

Musze cos w koncu opowiedziec, od tygodnia sie zbieram, ale cierpie na wieczny brak czasu =//

W ostatni weekend bylam u Pawla w Szczytnie, w piatek odwiedzilismy Horacy7, za to nastepnego dnia spotkala nas niespodzienka... po ponad 2 tygodniowej nieobecnosci w Pawlowej piwnicy pojawila sie w koncu mama naszego znalezionego kotka z reszta jego rodzenstwa... wszystkie maluchy sa umaszczona identycznie jak tamten wiec o pomylce nie moze byc mowy.. mamuska jest malutka, o wiele mniejsza niz Szyszka, wiec to pewnie jej pierwszy miot... moze inne kociaki tez pogubila, bo obecnie ma przy sobie tylko 2. zanim sie do niej zblizylismy, wypralismy wszystkie ubrania ktore byly w domu Horacy7, poszlismy do niej nawet w innych butach, zeby za wszelka cene uniknac zarazenia ich pp.. kotka poldzika bardzo sie nas bala.. ale sprawilismy jej karton z kocykiem, pojechalismy do sklepu zlozylismy sie na kocia karme i ma teraz kolo siebie, miske z suchym, miske z mokrym, mleczko i wode.. od tygodnia kotka pomieszkuje w piwnicy, Pawel codziennie po pracy ja karmi, robi sie coraz bardziej ufna, juz mozna ja glaskac, kocieta pomalu tez. mamuska ma wilczy apatyt, szczegolnie mokre je az jej sie uszy trzesa..

oczywiscie nie moze byc tak rozowo jak by sie chcialo.. jestesmy kompletnie splukani, nie stac nas zeby zabrac je do weterynarza by je zbadac i zaszczepic.. nawet nie mamy kiedy, ja studiuje w gdansku, do czerwca mnie juz w Szczytnie nie bedzie, a Pawel pracuje od pon do soboty i nie ma go praktycznie od 6 rano do 19 czy 20...

plan na dzien dzisiejszy mamy taki,zeby narazie ciagle je dokarmiac, szukam im domow, chyba uda mi sie to w Elblagu, musimy zrobic tak ze maluchy zostana zaszczepione przez nowych wlascicieli.. a my na kotke do tego czasu sami uzbieramy..

Kotka pewnie zostanie juz u Pawla jako taki polpodworkowy kot, tylko bardzo chcialabym ja wysterylizowac.. dlaczego tylko to wszystko jest takie drogie?? mozemy to zrobic najwczesniej w czerwcu, jak ja juz bede po sesji i bede mogla po zabiegu z nia posiedziec i sie nia zajac... tylko czy w czerwcu mozemy juz ja wysterylizowac? jak rodzila okolo 1 kwietnia?? za wszelka cene chce uniknac tego by znowu nie byla w ciazy.. mam nadzieje,ze do tego czasu jakos wykombinujemy kase na sterylke...ale nie wiem skad =(

kotka jest sliczna, bardzo smiesznie umaszczona, cala biala tylko z czarnymi plamami na czole.. moze moglabym komus wyslac jej zdjecia zeby je wstawic??

Mam nadzieje,ze Horacy7 nie bedzie miala nam za zle tego calego zamieszanie z tym znalezionym kotkiem.. Pawel naprawde szukal jego mamy i ona sie nie pojawiila... jestem pewna ze gdyby kociak tam zostal to by zginal..

marti_be

Post » Czw kwi 19, 2012 17:53 Re: Tymczasy u horacy7. Rudy Rydz pojechał do DS :)))

Popytaj u siebie o darmowe sterylki na talon (za darmo). Gminy powinny już z tym ruszyć. Do czasu załatwienia tego po odchowania malców podawajcie jej prowerę.

Nie wiem jak wy do tego podchodzicie.Ale jeśli nie zamierzacie kotki wyadoptować czy też zabrać ją do domu to nie oswajajcie jej. Wystarczy,że będzie regularnie karmiona i będzie wycięta.Sytuacja z malcami nie powtórzy się.
Kot ufny do ludzi a żyjący na wolności jest narażony na wiele niebezpieczeństw. Ma wielka szansę trafić na debilka zwanego ludziem co krzywdę jej zrobi. W obliczu dewianta zabicie przez auto jest najmniejszym złem.

Albo ,jeśli jest ślicznie umaszczona i rokująca to szukajcie jej domu.DT lub od razu DS.

Mamunia za młoda na dzieci i nie bardzo wie jak się opiekować.A może ją ktoś wystraszył i uciekała gubiąc malca? Albo z natury taka mała.

Miałam kociczkę co urodziła dzieciaki w wieku 6 m-cy.Dzieci mają dzieci. Niektóre kotki dostają rujki już w 4 m-cu życia i wiadomo jak to sie kończy na dworze.

To ile co kosztuje to niestety sami wiemy.
By pomniejszyć koszty można jej gotować "mokre".

Cieszę się,ze na was trafiła. :1luvu:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw kwi 19, 2012 17:54 Re: Tymczasy u horacy7. Rudy Rydz pojechał do DS :)))

ASK@ pisze: Cieszę się,ze na was trafiła. :1luvu:

Nic dodać, nic ująć :D :ok:
* Semper eadem *

ksb

Post » Czw kwi 19, 2012 18:15 Re: Tymczasy u horacy7. Rudy Rydz pojechał do DS :)))

Mam pytanko typu OT.

Czy herbata miętowa szkodzi kotom?
Mój Misiek właśnie siedzi, moczy łapę w mojej herbacie i sobie tak próbuje pić.
* Semper eadem *

ksb

Post » Czw kwi 19, 2012 18:37 Re: Tymczasy u horacy7. Rudy Rydz pojechał do DS :)))

Ja też mam taki problem, bo u mojej mamy jest kotka w ciąży, chciałabym ją złapać, poszukać domku i zrobić sterylkę aborcyjną, ale fundusze mnie ograniczają, a szkoda tych kotków bo tam i psy i samochody bo to przy drodze krajowej :(

darialekarzyk

Od: Pt paź 28, 2011 18:37

Post » Czw kwi 19, 2012 18:44 Re: Tymczasy u horacy7. Rudy Rydz pojechał do DS :)))

darialekarzyk pisze:Ja też mam taki problem, bo u mojej mamy jest kotka w ciąży, chciałabym ją złapać, poszukać domku i zrobić sterylkę aborcyjną, ale fundusze mnie ograniczają, a szkoda tych kotków bo tam i psy i samochody bo to przy drodze krajowej :(

Tak jak napisałam.W pierwszej kolejności powinno się iść i zasięgnąć jęzora o talony. Nie ma co czekać.To nic nie kosztuje a kot może zostać wysterylizowany. Nie oglądajcie sie na potrfele tylko udajcie jak najszybciej do gminy.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw kwi 19, 2012 18:49 Re: Tymczasy u horacy7. Rudy Rydz pojechał do DS :)))

no to ja też się wtrące z offem viewtopic.php?f=1&t=141258 zapraszamy!
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Czw kwi 19, 2012 19:25 Re: Tymczasy u horacy7. Rudy Rydz pojechał do DS :)))

wiedzialam,ze moge na Was liczyc, juz dzwonilam do Pawla i zamierza kogos wyslac,zeby sie dowiedziec czy jest mozliwosc darmowej starylizacji, sam nie ma kiedy isc ehh...

to jak z tymi zdjeciami?? komu moge je wyslac zeby je wstawil na forum :> sama probowalam wstawic ale mi nie wychodzi!

marti_be

[poprzednia][następna]