Mirmiłki :) - KONIEC cz. III. Prosimy o zamknięcie.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 13, 2012 10:38 Re: Mirmiłki.

Kotkinsie jak ja się u Ciebie pojawię to o obrazki poproszę :mrgreen: bo ja nie cytaty nie pisaty :mrgreen:
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Pt kwi 13, 2012 10:44 Re: Mirmiłki.

Właśnie badałam Panią z Poczty i się śmiałyśmy,że często ludzie piszą "czysta złotych" na przekazach:))
Ciekawe czy w monopolowym proszą o "trzystą wódkę"?? :mrgreen:

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pt kwi 13, 2012 10:50 Re: Mirmiłki.

W monopolowym to o pół litra proszą :mrgreen: bo czy czysta czy trzysta to im obojętne :mrgreen:
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Pt kwi 13, 2012 11:10 Re: Mirmiłki.

O, widzę że do Kotkinsa to muszę się zgłosić na badanie wzroku (pod warunkiem, że coś wymysli na podwójne widzenie - nie, nie po pifffku, tylko na trzeźwo).

Abuuuu, nie chcą mojego prezenciku... :( . Nadal nie ma wpisu na blogu... Chyba zupełnie zarośnie pokrzywą i pajęczynami...
BLOG!!!
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Sob kwi 14, 2012 6:20 Re: Mirmiłki.

MB&Ofelia pisze:O, widzę że do Kotkinsa to muszę się zgłosić na badanie wzroku (pod warunkiem, że coś wymysli na podwójne widzenie - nie, nie po pifffku, tylko na trzeźwo).

astygmatyzm... :?
Serniczek

Post » Sob kwi 14, 2012 10:00 Re: Mirmiłki.

MB- do doktora! Bo podwójne widzenie może mieć sporo niefajnych przyczyn.Więc DO DOKTORA!!!!

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pon kwi 16, 2012 12:36 Re: Mirmiłki.

kotkins pisze:MB- do doktora! Bo podwójne widzenie może mieć sporo niefajnych przyczyn.Więc DO DOKTORA!!!!

Do okulisty to chodzę dosyć często - jak na moje chodzenie po lekarzach. Ostatnio kazała mi kobita zbadać tarczycę. Może się niedługo zmobilizuję i pójdę, ale coś w tą tarczycę wątpię - innych objawów brak.

Rozpoczynamy na całego sezon na muchy. Ofelia w sobotę jedną pożarła, przytargałam z balkonu razem z praniem (kota na balkon nie ma wstępu, bo siatka jeszcze nie wisi). Smaczna była muszka, smaczna...

A tak na marginesie - gdzie Aniada? I gdzie wpis na blogu? Gdzie kolejne przygody Mirmiłków? :placz:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto kwi 17, 2012 22:37 Re: Mirmiłki.

uprzejmnie donoszem, że w nawiązaniu do Szanownej Autorki wątku, również swego czasu byłam szczęśliwą posiadaczką Krulika :mrgreen:
Obrazek

Pucio mu było na imię, a charakter miał jak zmutowana wiertarka....
KotkaWodna

Post » Śro kwi 18, 2012 10:31 Re: Mirmiłki.

Mój świętej pamięci Króliś miał się za Pana Świata...
LUBMY SIĘ

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Śro kwi 18, 2012 12:37 Re: Mirmiłki.

KotkaWodna jakoś podobnie sobie Ciebie wyobrażałam :wink:

ja królika nie miałam, za to świnkę albinosa, dwa chomiki-jeden skończył skacząc z parapetu, białą myszkę i żabkę przechowywaną przez zimę
obecnie z nie-kotów to jeża i ...Kalinę :mrgreen:
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Śro kwi 18, 2012 12:51 Re: Mirmiłki.

Yyyy...
..Ezzme... ale ja na tym zdjęciu mam 20 lat... ja już tak nie wyglądam :mrgreen:
to było 16 wiosen temu! :ryk:
KotkaWodna

Post » Śro kwi 18, 2012 14:04 Re: Mirmiłki.

KotkaWodna pisze:Yyyy...
..Ezzme... ale ja na tym zdjęciu mam 20 lat... ja już tak nie wyglądam :mrgreen:

ja rozumiem, ale chodzi mi o ogólne wrażenie :P
czuję się niezrozumiana :roll:
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Śro kwi 18, 2012 14:43 Re: Mirmiłki.

Aniada pisze:Na pocztę. Nigdzie dalej. Przeca pracuję.
Właśnie skończyłam tworzenie O.S.T.A.T.N.I.E.G.O testu dla niedobitków z klasy IV. Jak mi dzieciaczki tego nie zaliczą, to poznają mnie od mojej najgorszej strony. :twisted: Pytania są z tych w rodzaju:
Grudziński był:

a) malarzem
b) pisarzem
c) kucharzem

Aby się - nie daj buk - maturzyści nie przepracowali. :twisted: :twisted: :twisted:

A co do Czesławka - no budzi kocina respekt. Ostatnio pan z gazowni bał się wejść i dopytywał, czy kotecek aby w dobrym humorze i po śniadanku. A Czeniutek jest przecież chodzącą łagodnością. Pieszczotulkiem Dużej. Cukiereczkiem i okruszkiem malusieńkim.

ale Grudziński? Gustaw Herling? bo innego nie znam. i długo się zastanawiałam zanim na to wpadłam, bo znam go pod dwojgiem nazwisk. czy zdałam? jaka jest nagroda?
sama kiedyś w głębokiej podstawówce napisałam, że Kaszubi to Górale.
Obrazek
Pusia 14.03.2006, Kizia 01.11.2012, Złociutki 18.03.2022, Karolek 25.09.2022, Misia 09.10.2022 :( moje Słoneczka będziecie zawsze w moim sercu :( Więcej kotów nie będzie.
Gwizdusiowa [*] 16.04.2007 Kacperek cioci :( 14.04.2017 Blondasek cioci 09.2021 :(
Wynajmę mieszkanie we Wrocławiu od września/października 2019-koty mile widziane! kliknij!

zutor

Od: Sob maja 31, 2003 22:55

Post » Czw kwi 19, 2012 7:49 Re: Mirmiłki.

MB&Ofelia pisze:
kotkins pisze:MB- do doktora! Bo podwójne widzenie może mieć sporo niefajnych przyczyn.Więc DO DOKTORA!!!!

Do okulisty to chodzę dosyć często - jak na moje chodzenie po lekarzach. Ostatnio kazała mi kobita zbadać tarczycę. Może się niedługo zmobilizuję i pójdę, ale coś w tą tarczycę wątpię - innych objawów brak.

Rozpoczynamy na całego sezon na muchy. Ofelia w sobotę jedną pożarła, przytargałam z balkonu razem z praniem (kota na balkon nie ma wstępu, bo siatka jeszcze nie wisi). Smaczna była muszka, smaczna...

A tak na marginesie - gdzie Aniada? I gdzie wpis na blogu? Gdzie kolejne przygody Mirmiłków? :placz:

jestem Hasimotką(tarczyca) jak mi siada TSH poznaje to po obnizonej ostrości widzenia.lekarz potwierdza ten objaw. Miałas do czynienia z kims mądrym- na ogół lekarze lekcewazą tarczycę-ja np mam również objawy reumatoidalne i gdyby mnie leczono na to zamiast wyrównywac TSH mogłabym sie "wyglebić" na równej drodze bo człowiek się czuje jak by miał 8 gryp naraz i do tego jeszcze niedowidzi. :?
Zrób Tsh.I idż z tym do endo-dobrego endo.
Serniczek

Post » Czw kwi 19, 2012 13:59 Re: Mirmiłki.

ezzme pisze:
KotkaWodna pisze:Yyyy...

ja rozumiem, ale chodzi mi o ogólne wrażenie :P
czuję się niezrozumiana :roll:

się nie czuj. Mimo, że nie zrozumiałam ;)
chyba ogólny klimat mnie ;> pozostał ten sam. Tylko królisia już nie ma dawno...

a tu chyba koleżka Zenusia, co nie?
http://kwejk.pl/obrazek/1102705/omnomnomnom.html
KotkaWodna

[poprzednia][następna]