przeklejam z watku schroniskowego z naszego forum, liczę na to, ze z kotami się tez pokazemy
jest troche roboty ale to wazna promocja naszego stowarzyszenia
bylam dzisiaj na posiedzeniu w sumie nie wiem jak to sie oficjalnie nazywało w kazdym razie organizator Dni aktywnosci obywatelskiej plus przedstawiciele organicji pozarzadowych. Tak jak juz wczesniej pisałam mamy 2 tygodnie Dni Aktywności oraz Festiwal Organizacji Pozarzadowych 26 maja.
i tak co do Dni - nie mam pomyslu jak mamy sie zaprezentować, nie mam tez czasu na jakieś cuda i zaproponowałam ze w tygodniu poprzedzajacym 26 maja zrobimy w sobotę albo w sobotę i w niedzielę Dni Otwarte Schroniska. Nad kształtem tego jeszcze sie zastanowimy.
ważniejsza sprawa to Festiwal. 26 maja o godz 11 zbieramy się wszyscy uczetnicy i goście i kto chce na Placu Stulecia. podejeźdza ciezarówka z platforma na ktora maja wejść władze miasta ???? jakoś dziwnie brzmi ale tam ma być. potem za nimi bedzie pochód a za pochodem stowarzyszenie Mercedesów (takich zbytkowych chyba) bedzie jechalo swoimi brykami. Oczywiście my w pochodzie, z transparentami i psami w chustkach - Marsz Nadziei. Pochód dochodzi do Parku Sieleckiego i tam idziemy do swojego namiotu i działamy stacjonarnie. o tym zaraz opowiem.
W parku będzie scena zadaszona, nagłosnienie. powiedziałam, że mamy chetną kapelę na występ ucieszyli się , podobno mają tez jakieś dwie również. Na scenie bedziemy miec tez okazje na prezentacje stowarzyszenia

stoisko - dostaniemy do dyspozycji namiot nie wiem czy bedziemy go dzielić z innymi czy nie, podobno sa duże. Musimy sami zapewnic sobie stoliki i krzesla.
impreza trwa do 20 godz.
nie zapytałam o kwestę ale na pewno to zalatwie, ze bedziemy zbierac do puszek. Zostaną powiadomione media o wydarzeniu miasto zasponsoruje 700 plakatów i 5 tys ulotek.
na stoisku mozemy miec lekarza, behawioryste, konkursy, adopcje, malowanie twarzy co chcemy
trzeba jednak podjąc bardzo szybko decyzję co organizujemy, jakich bedziemy miec sponsorów bo w poniedziałek musze wyslać dość szczegołowy plan.
potrzebni beda wolontariusze na pochod, do rozlozenia stoiska i namiotu oraz na cała imprezę. Chyba w tym dniu nie zrobimy wolontraiatu albo zrobimy w niedzielę?
zaprosze dziewczyny z Kociej Chatki, raczej pochodu kotów nie bedzie ale kącik adopcyjny moze byc albo nawet informacyjny