Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie Krakvet!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 17, 2012 19:17 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

alix76 pisze:Zapakować :twisted: ?

to poproszę gratis mieszkanie :ryk:
a moja propozycja nadal aktualna, taki czarnulek - Negro idealnie pasuje :lol:

Jak mi coś o nim więcej napiszesz to nawet mu tekścik napiszę i wrzucę ogłoszenia na 10 stronek, ha! 8)

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Wto kwi 17, 2012 20:02 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Podejrzewam, że on ma jakieś imię, ale jakoś nie dopytaliśmy :oops: Więc może być Negro ;)
Większość tego, co o nim wiem, jest w cytacie, który zamieściłam nad zdjęciami.
Na pewno będzie wymagać trochę pracy, bo jednak to kot przydomowy. Musi się nauczyć życia w domu.
Ale nie powinno być trudne dogadanie się z nim, nie jest w ogóle agresywny, spokojnie dawał się brać na ręce, badać, trzymać do zdjęć. Przy obce w końcu osoby.
Był kastrowany w sobotę.
Ponieważ nie mieliśmy go gdzie umieścić, wrócił pod opiekę karmiciela, ale w każdej chwili można go zgarnąć ponownie, jeśli trafi się jakiś amator czarnych kotów. Także pomoc w ogłaszaniu bardzo potrzebna. Wielkie dzięki!
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Wto kwi 17, 2012 20:16 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Aleba pisze:Podejrzewam, że on ma jakieś imię, ale jakoś nie dopytaliśmy :oops: Więc może być Negro ;)
Większość tego, co o nim wiem, jest w cytacie, który zamieściłam nad zdjęciami.
Na pewno będzie wymagać trochę pracy, bo jednak to kot przydomowy. Musi się nauczyć życia w domu.
Ale nie powinno być trudne dogadanie się z nim, nie jest w ogóle agresywny, spokojnie dawał się brać na ręce, badać, trzymać do zdjęć. Przy obce w końcu osoby.
Był kastrowany w sobotę.
Ponieważ nie mieliśmy go gdzie umieścić, wrócił pod opiekę karmiciela, ale w każdej chwili można go zgarnąć ponownie, jeśli trafi się jakiś amator czarnych kotów. Także pomoc w ogłaszaniu bardzo potrzebna. Wielkie dzięki!

Haaaa, robimy chrzciny? :ryk: :ryk:
Jak napiszę tekścik wkleję do zatwierdzenia :D

_ogonek_

Post » Śro kwi 18, 2012 8:38 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Nie wiem co to jest warte ale na dogomanii znalazłam taki wątek:

Nowy portal zwierzaków http://www.dogomania.pl/forum/threads/2 ... zwierzakom
26-03-2012, 02:45 #1

aczekaj pisze:

Nowy portal który pomoże ułatwi znajdowanie domów zwierzakom.
Dzięki temu portalowi będziesz mógł szybko i łatwo odnaleźć swojego przyszłego ulubieńca.

Strona http://adoptuje.ubf.pl jest ogólnopolską bazą zwierząt do zaadoptowania.

Aby dodać zwierzę do bazy należy opisać go w sposób wymieniony poniżej (zgłoszenia przyjmowane są na maila - adoptuje.tak@gmail.com) :
- Gatunek (pies, kot, żółw, papuga ...)
- Rasa (York, Kot Europejski, Czerwonolicy, Falista ...)
- Specjalne wymagania
- "Dla kogo ten pies"
- Miejsce przebywania zwierzęcia
- Numer telefonu oraz adres mailowy pod którym można uzyskać więcej informacji o adopcji.
- Do każdego zgłoszenia prosimy wysyłać (w miarę możliwości) zdjęcia w załączniku - nie większe niż 650 mb

Wchodźcie, reklamujcie, wbijajcie!!!
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro kwi 18, 2012 9:24 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Dobra, to info parafialne część kolejna ;)

1. W sobotę intensywnie łapiemy, więc niech nikt się już nie próbuje załapać na sprzęt :twisted:

2. salvadore67 - czekam na potwierdzenie!

3. W najbliższą niedzielę jest piknik w Kafce.
a) Właśnie dowiedziałam się, że wysypał nam się kierowca. Jakiś chętny do przerzucenia klamotów z Bielan do Kafki gdzieś na 10-tą i potem powrót po 16?
b) Proszę o info kto się wybiera w roli stacza/kototrzymacza itp. i w jakich godzinach. I czy z własnym kotem czy mam zapewnić :twisted: komu Ari?
c) jak ktoś ma jakieś kocie gadżety to proszę wziąć lub wcześniej przekazać tym co mają być ;)
d) plakacik:
Obrazek

4. W poniedziałek sprzęt jest też zajęty. Po weekendzie dam znać jak wyglądają klatki w lecznicy, to dla tych co by chcieli coś łapać ;)

5. 6 maja 2012 r. jest piknik w Amfiteatrze na Bemowie. To jest (dla tych co nie widzą tego od razu, jak np. ja) - ostatnia niedziela Bardzo Długiego Weekendu. Godz. 13-18. Program z naszej perspektywy standardowy - ulotki, puszki, koty, psy i milion dzieci dookoła :twisted: Rozstawiamy się ok. 11.30, na 12.30 wszystko ma być już gotowe.
- kto i jakich godzinach będzie uczestniczyć? z własnym zwierzem czy do obsługi moich podopiecznych
- na wszelki wypadek pytam już o awaryjnego kierowcę, trasa Bielany-Bemowo i potem powrót.
- czy ktoś ma "CÓŚ" co może robić za awaryjny namiot? albo może po prostu ktoś ma taki namiot piknikowy? a jak nie - to jakąś plandekę i maszty? bardzo proszę osoby kreatywne o wymyślenie jakiejś konstrukcji coby na wypadek deszczu mieć jakiś daszek nad głowami :roll: Będziemy mieć stół (taki jak zawsze w Art.Bem), krzesła i jakieś sztalugi z antyramami, dobrze jakby dało się to jakoś z tym daszkiem pogodzić.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Śro kwi 18, 2012 9:39 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

3) czy przez "coś do przekazania kociego" masz na myśli fanty?

5) ja mam takie dwie grube zielone plandeki (widziałaś jak myłyśmy klatki), one są do zabezpieczania różnych rzeczy, mają nawet na rogach otworki żeby je rozciągnąć, czy zaczepić :) trzeba by do nich tylko jakieś kije zmontować. muszę je zmierzyć tylko. Kupiłam to w jakimś ogrodniczym, można dokupić jakby co. Ładne to to nie jest, ale na łeb nie napada, a w końcu w Wersalu siedzieć nie będziemy :twisted:
ObrazekObrazek

@Freak

Od: Wto maja 31, 2011 18:41

Post » Śro kwi 18, 2012 9:42 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

1. W Kafce tym razem się nie zjawię :( , jestem cały weekend na wyjeździe. Mam fanty do przekazania, trzeba odebrać do piątku wieczór.

2. Art.bem - full option godzinowo, mogę robić co tylko potrzeba, bez zwierza własnego, za Mopa dziękuję :twisted: . Być może mogę wypożyczyć namiot, ale muszę się upewnić a odbiór i zwrot namiotu jest z Cytadeli w godzinach pracy.

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Śro kwi 18, 2012 10:01 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Zapraszamy! :D
Pyszna kawka, dobre jedzonko, doborowe towarzystwo i szczytny cel!

Obrazek
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Śro kwi 18, 2012 10:04 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

To ja mogę robić za kierowcę w niedzielę, prawdopodobnie 6.05 też.
Mam duuuuuużo wolnego czasu w weekendy ostatnio 8)
ObrazekObrazek

Jagooda

Od: Czw wrz 08, 2011 12:47

Post » Śro kwi 18, 2012 10:17 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Ja chętnie podjadę (oczywiście standardowo nie wiem gdzie to jest :twisted: ), jeśli nie zmieni mi się gry plan na ten tydzień.
Kto będzie na pewno? Do kogo mogę podwieźć fanty? Czy do Boliłapki np?
ObrazekObrazek

@Freak

Od: Wto maja 31, 2011 18:41

Post » Śro kwi 18, 2012 11:27 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Proponuje oglaszac czarnulka Negro tak:
(przepraszam za brak polskich znakow w opisie, mam niedogodne warunki pracy, poprawie to w domu ;) )

TYTUL: Negro czarnulek - sliczny kocurek szuka czlowieka!!!

Na imie mi Negro i jestem niewiele ponad rocznym kocurkiem. Musze znalezc nowy dom i wlasnego czlowieka!
Nie mam zamiaru przynosic komukolwiek pecha, ani byc jakims magicznym kotem, ja chce byc tylko kochany.
Moja jedyna magiczna cecha sa przepiekne, duze i moze lekko hipnotyzujace oczy, ktore na blyszczacym czarnym futerku przeslicznie sie odznaczaja.
I w zasadzie na temat mojego wygladu sie nie ma co wiecej rozpisywac, bo wlasciciel powinien mnie kochac za caloksztalt, a nie urode.
Tak wiec lubie ludzi - nie protestuje przeciwko ich dziwnym zwyczajom, jakimi jest branie na rece i zagladanie doslownie wszedzie. Poza tym LUDZIE WEDULUG MNIE POTRAFIA BYC FAJNI! Moga pocieszyc, przytulic i w ogole naprawde darze ich sympatia.
Jak dotad mieszkalem sobie na podworku przy domu milej osoby, ktora mnie karmila. Nie wiem co byloby jakbym zamieszkal w domu - na pewno potrzebowalbym czasu aby sie nauczyc kultury domowej.
Zostalem juz poddany zabiegowi kastracji w zasadzie nie pozostaje mi nic innego jak czekac na mojego czlowieka.
Napiszesz? Zadzwonisz?
(tutaj dane kontaktowe)

CZEKAM NA CIEBIE, CZARNULEK NEGRO.

Nadaje sie? ;)

_ogonek_

Post » Śro kwi 18, 2012 16:57 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

PILNE! na DZIŚ!

Pilna sprawa, potrzebny transport mam nadzieję 2 ciężarnych kotek, do lecznicy Boliłapka W-wa. Możemy dowieźć kotki do stacji benzynowej BP (obok McDonalda) Sulejówek-Miłosna. Godz. 19-19.30.-20. - info od Kalinuwki, jak się ktoś znajdzie to prosze o SMS, podam jej telefon (albo piszcie od razu PW do niej)
Obrazek

jopop

Post » Śro kwi 18, 2012 18:54 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Co do Kafki
- mogę być staczem/kototrzymaczem pełnowymiarowym ale...nie mam kota, więc jakiegoś możecie mi przysposobić :D
- czy potrzebny namiot również, bo jeśli, to jak niżej ale z dostawą
Piknik na Bemowie
- mogę zapewnić namiot ogrodowy - dwie ścianki 3m x 3m. Chyba nie będę mogła być na pikniku ale jakoś/komuś mogę podrzucić.

ZuzCat

Od: Pon sie 23, 2010 11:15

Post » Śro kwi 18, 2012 20:20 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

W Kafce być może mogę być, ale to się okaże minimum w piątek wieczorem, albo w sobotę. Dam znać. Jeśli będę, mogę pilnować Ari ;)
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Śro kwi 18, 2012 20:56 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

załozyłam oddzielny wątek tej trójce która na gwałt musi znaleźć DT: viewtopic.php?f=1&t=141219

prosze o podbijanie
Obrazek

jopop

[poprzednia][następna]