Parys,Abi w DS.Huciane koty.Są i psy...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon kwi 16, 2012 11:15 Re: Parys,Abi w DS.Dziczki wolne.Biała Mika bez oczka w lecz

Suuuper;) Kiedy ją przyniosłam była brudna, ale to dlatego że się wytarzała w ziemi. Cały weekend o niej myślę;) Nawet moja mama, która pomagała mi ją przewieźć pyta jak tam "nasza" kotka.
Oczywiście wezmę aparat i zrobię parę zdjęć.
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Pon kwi 16, 2012 11:27 Re: Parys,Abi w DS.Dziczki wolne.Biała Mika bez oczka w lecz

Koniecznie! Trzeba ją pokazać, jest piękna.Ma taki lekko przedłużony włos, jak moja Gucia.No i to umaszczenie, niezwykłe naprawdę. Jest bardzo miziasta i grzeczna.Wypuściłam koty na zewnątrz, a jej pozwoliłam pobiegać po tym pomieszczeniu.Wolała jednak położyć się na dywaniku i umyć. Aha, umie się bawić, machałam jej wędką, podobało jej się.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon kwi 16, 2012 19:54 Re: Parys,Abi w DS.Dziczki wolne.Biała Mika bez oczka w lecz

Pokażcie ją, pokażcie :)

psotny kot

Od: Pt sty 13, 2012 20:22

Post » Pon kwi 16, 2012 20:05 Re: Parys,Abi w DS.Dziczki wolne.Biała Mika bez oczka w lecz

Muszę napisać coś ciekawego o Nesi. Pierwszy raz widziałam coś takiego u kota. Otóz jak Nesia jest baaardzo zadowolona, to macha ogonkiem zupełnie jak piesek 8O . Nie robi tego jak zdenerwowany, czy przyczajony kot, tylko macha szeroko na prawo i lewo. Wygląda to naprawdę komicznie :lol:

psotny kot

Od: Pt sty 13, 2012 20:22

Post » Pon kwi 16, 2012 20:46 Re: Parys,Abi w DS.Dziczki wolne.Biała Mika bez oczka w lecz

Abi/Nesia to cudowny kotek :1luvu: Pewno jeszcze jest odrobinę nie ufna, ale ja w takim przypadku działam "na siłę".Biorę na ręce, głaszczę, podchodzę, kiedy koty leżą na parapecie i próbuję głaskać po brzuszku.Dość długo trwało zanim Abi/Neskę i Nelę oswoiłam ze sobą.Ale się cieszyłam, kiedy zaczynały już mruczeć i nie bały się mnie.
A takie machanie ogonkiem musi być urocze :P
Nie mogę się już doczekać, kiedy zobaczę Nesię :lol: Psotny kocie, na pewno wpadnę w tym tygodniu.

ewar

Post » Pon kwi 16, 2012 21:22 Re: Parys,Abi w DS.Dziczki wolne.Biała Mika bez oczka w lecz

Mika, ale robione komórką :cry:
Obrazek Obrazek

ewar

Post » Pon kwi 16, 2012 21:27 Re: Parys,Abi w DS.Dziczki wolne.Biała Mika bez oczka w lecz

Mika przypomina mi Kreskę mojej mamy, która uchodzi za najlepszego kota w naszej rodzinie. Ma przewspaniały charakter ;) Podobne są z wyglądu...różnią się kolorem ale obie mają takie małe główki. Mają też podobne pyszczki i ten ujmujący charakter ;) Mam podejrzenia, że Kreska może być spokrewniona z Miką, ponieważ znalezione zostały w tym samym miejscu.

Nagrałam filmik z Miką. Oczko wygląda brzydko, ale już jutro wetka je zaszyje. Poza tym kotka jest tak wspaniała, że po chwili nie zwraca się na to uwagi. Jest taka łagodna i spokojna i ubóstwia ludzi. Mam wrażenie, że ona nie potrafi się złościć...chodzi tylko wkoło i mruczy. Boi się troszkę Bombaja...może dlatego że jest duży i bardzo nią zaciekawiony, dlatego koty są na zewnątrz a ona sama w pomieszczeniu gdzie nocują. Myślałam, żeby ją wynieść na trochę, ale ona w ogóle nie okazywała takiej potrzeby i wyrywała się...chyba dlatego że na zewnątrz był Bombaj który tylko na nią czekał.

Oto Mika:
http://www.youtube.com/watch?v=_utCqdWM ... e=youtu.be
Obrazek

Katalina

Post » Pon kwi 16, 2012 21:36 Re: Parys,Abi w DS.Dziczki wolne.Biała Mika bez oczka w lecz

No i czyż nie jest cudna? W tym pomieszczeniu jest kiepskie światło, jutro zrobię normalne zdjęcia ( aparat już w torebce)
Ten dywanik położyłam, bo Nika chciała się wymyć, nie chciałam, aby siedziała na posadzce.Ona jest taka schludna.Wetka dzisiaj prawie się mi tłumaczyła, że naprawdę była brudna, że naprawdę nie wiedziała, jakiego koloru jest Mika :mrgreen: Szybciutko się wypucowała :P Jest prześlicznie umaszczona, prawda? Włos ma nieco dłuższy, jakiś szlachetny przodek być musiał.
Tak, Kasiu, oczko będzie dokładnie obejrzane pod narkozą i zaszyte, prosiłam o to wetkę, to tak ze względów estetycznych.

ewar

Post » Wto kwi 17, 2012 11:03 Re: Parys,Abi w DS.Dziczki wolne.Biała Mika bez oczka w lecz

Mika dzisiaj nie będzie operowana, wetka chyba zapomniała zabrać im wieczorem misek, nie chce ryzykować.Poza tym, jakimś sposobem Mika otworzyła sobie klatkę i była na zewnątrz razem z Bombajem.Ona jest cudowna, strzela baranki, mizia się, jest kochana bardzo.Najwięcej czasu zajmuje jej toaleta, wciąż się myje.Futerko ma śliczne, zrobiłam mnóstwo zdjęć, zobaczycie, jaka jest ładna.Tęskni za wolnością, chciałaby wyjść, ale nie jest to jakieś drapanie w drzwi i miaukolenie.Mika lubi się bawić, nie boi się innych zwierząt, przychodzą przecież psy i koty i nie reaguje nerwowo.

ewar

Post » Wto kwi 17, 2012 11:40 Re: Parys,Abi w DS.Dziczki wolne.Biała Mika bez oczka w lecz

To proszę podziwiać
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Mam nadzieję, że widać, że ma dłuższe futerko.

ewar

Post » Wto kwi 17, 2012 11:52 Re: Parys,Abi w DS.Dziczki wolne.Biała Mika bez oczka w lecz

Ależ to jest kochane stworzenie! :)
Obrazek

Katalina

Post » Wto kwi 17, 2012 12:10 Re: Parys,Abi w DS.Dziczki wolne.Biała Mika bez oczka w lecz

Jest, to prawda.Wiesz co, Kasiu? Niechby się jakieś dziczki trafiały, a nie takie miziaczki. Skąd brać domki dla nich? Takie mamy piękne, zdrowe, proludzkie, młodziutkie koty, a domków na horyzoncie nie widać :cry:

ewar

Post » Wto kwi 17, 2012 19:55 Re: Parys,Abi w DS.Dziczki wolne.Biała Mika bez oczka w lecz

Każdy chciałby takie koty jak my mamy;) Wszystkie są świetne i myślę, że w końcu znajdą dom.

Mikę bardzo pokochałam. Chwilami jest mi jej tak szkoda, że chce mi się płakać. Widzę, jak ją ogranicza brak jednego oczka. Kiedy jej coś rzucam, ma problem żeby to od razu dostrzec. Jest za to szczęśliwa kiedy się z nią jest. Po prostu uwielbia ludzi i jest strasznym pieszczochem:) To jest taki kot który będzie chodził za człowiekiem i pchał się na kolana.
Zrobię wszystko co mogę, żeby znaleźć jej dobry dom, a najchętniej sama bym ją wzięła...

I jeszcze jedno...ma niesamowitą urodę. Jest biała o dłuższej sierści, a ogon ma puszysty rudo - bury. Śmiejemy się z mamą, że ogon jest od innego kota ;)
Obrazek

Katalina

Post » Śro kwi 18, 2012 11:41 Re: Parys,Abi w DS.Dziczki wolne.Biała Mika bez oczka w lecz

Mika po sterylce, były już zmiany na jajnikach. Gałka oczna usunięta.Niestety, Mika jest FeLV+.

ewar

Post » Śro kwi 18, 2012 11:59 Re: Parys,Abi w DS.Dziczki wolne.Biała Mika bez oczka w lecz

:( strasznie dużo tych Felvków ostatnio :( i wszystkie takie kochane :( może poszukać Mice domku z Bombajem w dwupaku
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

[poprzednia][następna]