Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domów!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 17, 2012 9:08 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

Kicia Stasia w nowym domu:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Wto kwi 17, 2012 13:14 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

HORROR MASKARA, Basia była na przeglądzie u weta w zeszły czwartek, została dopuszczona do otwarcia klatki po miesięcznej kwarantannie. wczoraj na uchu wystąpił mini grzybek :( po akacji chorych gremlinków wpadałam w panikę, kilka razy przechodziłam piekło grzybkowe, ale robiąc obecnie tak długie kwarantanny - nie sądziłam ze znowu mnie spotka ten koszmar :(
Basia już po szczepieniu allepovackiem, smaruję ją kilka razy immaverolem. dziś kupimy lamisillat. a wczoraj od 21.00- 02.00 robiłam czystkę, wszystkie poduchy, kocyki, zabawki, piłeczki piorę. każda półeczka, drewienko, drapak wylizane domestosem. generalka chcąc nie chcąc sama na mnie spadła jak grom z jasnego nieba. wyziębiam pomieszczenie, lampa bakteriobój. chodzi po 2 godziny dziennie od wczoraj. obserwuję koty, wszystkie pozamykane jak w izolatkach. dramat :( biedne koty, wcale im się to nie podoba.............
jest duża szansa że grzyb wcale nie przeniósł się bo w porę uchwycone pierwsze łyse ognisko, a dwa- Basia nie była skłonna wychodzić do innych kotów, a te które jej wyżerały z misesk czyli Stasio i Czesio były zaszczepione na grzyba od początku.
dobra myśl- zanim kot wejdzie do miau adopcyjnej kociarni muszę szczepić p. grzybowi. brać mniej a inwestować, po to żeby nie zrobić sobie i kotom "kuku" :(
grzybowa plama na uchu niestety rośnie, jest dwa razy większa niż wczoraj :( ech...................
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Wto kwi 17, 2012 13:16 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

Stasia to prawdziwa piękność :)

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Wto kwi 17, 2012 13:23 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

lamisilat mam juz w zakupiony przywioze
Obrazek

maria_kania

Post » Wto kwi 17, 2012 15:08 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

Sabina, octu dolewaj do prania, wody do mycia podlog itd.
Grzyb nie lubi kwasnego srodowiska.
"Niech no on tylko wróci,
niech no się pokaże.
Już on się dowie,
że tak z kotem nie można.
Będzie się szło w jego stronę
jakby się wcale nie chciało,
pomalutku,
na bardzo obrażonych łapach". W. Szymborska

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=130647

anula790820

Od: Sob lut 19, 2011 21:49

Post » Wto kwi 17, 2012 20:45 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

dzis zrobiłam fotki,
ale juz padam na nos...

bylam dzis w kociarni zupełnie sama z kotami chyba z godzine,
nie chce aby to śmiesznie zabrzmialo ale naprawde udało mi sie odpocząć i ogarnać mysli,
chce tylko powiedziec ze czas spedzony tam naprawe mi dziś pomogł ;-)

no te koty, od koloru do wyboru,
Basik w swoim świecie, Bercia na wczasach (serio), Fiona prze miła i tak traktorzyła ze nie szło sie bawić z innymi kotami, Kubuś mówił wiecznie boje sie ale jestem ciekawy, Staś i Cześ przyjemne jak zwykle, Sabina i Balbinka goscinne przy czym Balbinka oswaja sie naprawde, wyraźnie widać, Krpuś boski gość a zły na mnie jak nic ze siedzi w środku a nie na dworzu,
a Marcia hmm śliczna mila koteczka, dziś chyba najwiecej czasu z nia spedziłam, widac ze przeploszona nowym miejscem ale uwielbia głaski za uszkiem i po policzku, czasu jej trzeba i nowego domu szybko..,
wieczór naprawde udany polecam ;-)

fotki jutro

KOMU KUBKI Z PORCELANY Z CINDY YOGI? (Laską Misia Yogi)
viewtopic.php?f=20&t=141183
Obrazek

maria_kania

Post » Śro kwi 18, 2012 9:18 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

Fotki z 17.04.2012r.
BASIA:
ObrazekObrazek

STAŚ:
ObrazekObrazek

CZEŚ:
Obrazek

BERCIA (na wczasach):
ObrazekObrazekObrazekObrazek

MARCIA:
ObrazekObrazek]Obrazek

FIONKA:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

KUBUŚ:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

BALBINKA (bardzo sie oswaja, co wizyte widac zmiany)
ObrazekObrazek

SABINKA: brak, była ale nie zblizala sie jak Balbinka

KROPUŚ:
Ostatnio edytowano Czw kwi 19, 2012 10:41 przez maria_kania, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

maria_kania

Post » Śro kwi 18, 2012 23:44 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

a u mnie- złe i rozczarowane koty za siatkami.kwarantanna nadal trwa :( nie lubie tam nawet wchodzić, kiedy kotom jest tak źle na uwięzi...

no i 2 podejścia do adopcji miałam dziś. dwie rodziny, którym kotów nie dałam i poważnie kazałam przemyśleć sprawę adopcji przez weekend.

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Śro kwi 18, 2012 23:58 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

:1luvu: :1luvu: :1luvu: dla marii za zdjęcia, głaski i tak znakomita reklamę spędzania czasu w kociarni. aż na myśl mi nachodzi nadanie ogłoszenia na trojmiasto pl heheh o takiej treści:

"po co leki uspakajające, przyjdź do kociarni, powąchać kupy śmierdzące.
pogłaskaj kota- gdy na figle mężowi odchodzi ochota.
a zamiast w barze spędzić pół wieczora, sprzątaj kuwety bo to dobra pora.
nakarm czesia- zamiast szwagra lesia.
nie całuj chłopa, tylko cmokaj kropa.
nie kłóć się z rodzinką- posprzeczaj się z sabinką.
gdy robisz smutną minę- spróbuj pogłaskać balbinę,
za spory w pracy- berta ci odpłaci,
gdyś tynfa nie warta- pomoże ci marta,
gdy kończy się w aucie wacha- na twe smutki bacha,
gdy jesteś wszędzie spalona- na rozterki fiona,
gdy mówisz że jesteś za gruba- pociesz się bo tęższy jest od ciebie kuba :)
koto- terapa w MIAU HOTELU- nie zapomnij o portfelu :)
za jednego stuwasia- będziesz mógł nakarmić stasia :)"

:ryk: :ryk: :ryk:

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Czw kwi 19, 2012 8:24 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

Sabina,
uśmiechnęłam sie od rana... czytając treść..
szczególnie te kupy pachnące to aromoterapia...

Felinoterapia ma jak wiadomo ma bardzo duze dzialania terapełtyczne wiec cos w w tym jest na 100%
Obrazek

maria_kania

Post » Czw kwi 19, 2012 10:00 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

Sabina, masz talent! :mrgreen: :ryk:

Otwórzcie ośrodek felinoterapii - to jest myśl!
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Czw kwi 19, 2012 10:25 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

mpacz78 pisze:Sabina, masz talent! :mrgreen: :ryk:

Otwórzcie ośrodek felinoterapii - to jest myśl!

taa Paweł mnie sie wczoraj spytał czym rózni sie Felinoterapia kotami Sabiny (czy innej osoby) od Felinoterapi wlasnymi 3kotami +2szt od tesciów (w jednym domu)
z uśmiechem odparłam ze koty bezpańskie głosniej mruczą i lepiej wyciszają ;-)
a tak naprawde hmm chyba tym ze tam można kiedy sie chce przyjsc a przy swoich trzeba zawsze robić ;-)
nic innego do glowy mi nie przyszło!
Obrazek

maria_kania

Post » Czw kwi 19, 2012 10:44 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

Ale to byłaby felinoterapia dla osób, które nie mają kotów wcale na przykład swoich bo z jakichś przyczyn nie mogą i płaciłyby za towarzystwo kotów :mrgreen:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Czw kwi 19, 2012 10:57 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

zostały zlecone ogłoszenia u Cat Angel po 10zł dla: Fionki i Kubusia, wcześniej dla Basi,
oraz na dniach będzie dla Berci.
Obrazek

maria_kania

Post » Czw kwi 19, 2012 21:57 Re: Uratowane i wyleczone koty z „Miau Adopcje” szukają domó

MARIO JA CI CHĘTNIE ODDAM :) za ogłoszenia pieniążki, chyba że wolisz w ramach felino- terapii za darmo u mnie się porelaksować, bo od dziś za wstęp tak jak pisałam pobieram stuwasia za karmienie stasia :lol:
a Pawłowi powiedz że u mnie jest o tyle lepiej, że nie słuchasz jego mendzenia :wink: i u mnie są bardziej śmierdzące kupy, bo koty bezdomne nie jedzą tylko żrą :mrgreen:

a tak na marginesie może bym faktycznie wyszkoliła np. dajankę na kota terapeutę i w końcu darmozjady zaczęły by zarabiać na wikt i opierunek? widziałam program jak się szkoli koty, tak samo jak psy- na nagródki, w reku trzymając przysmak wodzisz kota za nos a on robi wszystko, przełazi przez obręcz, skacze z półki na półkę itp.itd

a co do kup. zachodzę w głowę jakim sposobem tak małe zwierzątko jak fionka może wydalać z siebie bycze odchody :? co rano w jej kuwecie leży taki kloc jakby się chłop tam zesrał a nie mała chuda kocinka.

mam super nową sesję od majki meronk :) komu jakieś fotki do ogłoszeń?

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

[poprzednia][następna]