ZMIANA OBIEGU ZGŁOSZENIA KOTA NA ZAGRANICZNĄ WYSTAWĘ

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Śro cze 08, 2011 9:20 Re: ZMIANA OBIEGU ZGŁOSZENIA KOTA NA ZAGRANICZNĄ WYSTAWĘ

Masz całkowitą rację Geralt Redhammer
Obrazek

lrafal

Od: Czw sty 31, 2002 15:24

Post » Śro cze 08, 2011 10:41 Re: ZMIANA OBIEGU ZGŁOSZENIA KOTA NA ZAGRANICZNĄ WYSTAWĘ

EverGreen pisze:
devoli pisze:Dlatego pytam po co i dlaczego?

może zapytaj w swoim klubie macierzystym, tam z pewnością uzyskasz właściwą odpowiedź, bo wyjaśnienia na forum poddajesz pod ciągłą wątpliwość

wyrywasz z kontekstu jedno zdanie :roll:
bo nie chodzi mi o wyjaśnienia do czego słuzy druk "Zatwierdzenia tytułu" i co się do niego dołącza i po co bo to wiem, nie tego dotyczyło pytanie.
Dzięki Oberhexe i Satyr77 :ok: w końcu zajarzyłam - przecież nasze koty stały się tymi spoza Fife :mrgreen:

devoli

Od: Sob cze 06, 2009 21:11

Post » Śro cze 08, 2011 11:00 Re: ZMIANA OBIEGU ZGŁOSZENIA KOTA NA ZAGRANICZNĄ WYSTAWĘ

Satyr77 pisze:Inna sprawa, że z przepisu który wszedł w życie 01.06 wynika, że zupełnie niemożliwe staje się zgłoszenia kota spoza FIFe w klasie wyższej niż otwarta i to niezależnie od dyplomu.

Jest możliwe taki zgłoszenie jeśli kot posiadał już wcześniej tytuł FIFe
Ave pisze:jeśli wystawca nie FIFe ma kota z tytułem FIFe to wystawia go w odpowiedniej klasie, ale jeśli chce po uzyskaniu odpowiedniej ilości certyfikatów uzyskać tytuł FIFe to musi stać się członkiem tej organizacji

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Nie cze 12, 2011 20:04 Re: ZMIANA OBIEGU ZGŁOSZENIA KOTA NA ZAGRANICZNĄ WYSTAWĘ

Wystawca spoza FIFe, wystawiając kota na wystawie FIFe, zobowiązuje się do przestrzegania regulaminu wystawowego FIFe. W którym to regulaminie stoi napisane (wersja angielska, ściągnięta ze strony FIFe 3 minuty temu, żeby nie było wątpliwości:
4.7 Going to a higher class
As soon as an exhibit has obtained all required certificates towards a title, in consideration of articles
4.2, 4.3, 4.4, 4.5 and 4.6, it is obligatory for this cat to be exhibited in the following higher class.
[...]

W powiązaniu z przepisem, że wystawcom spoza FIFe nie wolno wystawić kota w innej klasie, niż 12,11,10 i 9, to w momencie uzyskania przez kota X trzech certów CAC lub CAP, taki kot automatycznie traci prawo pojawienia się na jakiejkolwiek wystawie FIFe. Bo jednocześnie musi być w klasie wyższej niż 9 i nie może być w klasie wyższej niż 9.

Polityka otwartych drzwi? Uchylonych raczej...

A teraz będzie zagadka :twisted:

Kota mam. Kastrata. Ma dwa CAPy na rodowód z FPL. Chciałam go zabrać do Olsztyna, ale zgodnie z przepisami, jeśli w sobotę zdobędzie trzeciego CAPa, w niedzielę muszę go przenieść do klasy 15/zgłosić absencję.

Ale... Ówże kotek ma też rodowód z TICA, a ja jestem członkiem TICA. To może na niedzielę mogę się zgłosić jako członek TICA i podać kotkowi numer rodowodu TICA? Oczywiście nadal w klasie 10. Czy to będzie ten sam kotek, czy inny kotek, skoro numerek ma inny?

Kto mi rozwiąże tę zagadkę? :twisted: :twisted: :twisted:

Wszelkie wypowiedzi w powyższym poście są moją prywatną opinią i nie były konsultowane z zarządem DCC. Wszelką odpowiedzialność za ich treść ponoszę ja sama.
Permanentny brak czasu...

Atka

Od: Wto maja 20, 2003 11:31

Post » Nie cze 12, 2011 20:32 Re: ZMIANA OBIEGU ZGŁOSZENIA KOTA NA ZAGRANICZNĄ WYSTAWĘ

Atka pisze:A teraz będzie zagadka :twisted:
Kota mam. Kastrata. Ma dwa CAPy na rodowód z FPL. Chciałam go zabrać do Olsztyna, ale zgodnie z przepisami, jeśli w sobotę zdobędzie trzeciego CAPa, w niedzielę muszę go przenieść do klasy 15/zgłosić absencję.

Ale... Ówże kotek ma też rodowód z TICA, a ja jestem członkiem TICA. To może na niedzielę mogę się zgłosić jako członek TICA i podać kotkowi numer rodowodu TICA? Oczywiście nadal w klasie 10. Czy to będzie ten sam kotek, czy inny kotek, skoro numerek ma inny?

Tak, byłaby to zagadka, gdyby Atko przyjęli Ci kota w drugim dniu wystawy, z innym numerem, ale prawdopodobnie nie ma możliwości przyjęcia kota na wystawę, w dniu wystawy :roll: Kot ten sam, ale inny rodowód, z innego klubu.
Obrazek

kociolubka

Od: Śro paź 08, 2008 13:50

Post » Nie cze 12, 2011 21:03 Re: ZMIANA OBIEGU ZGŁOSZENIA KOTA NA ZAGRANICZNĄ WYSTAWĘ

kociolubka pisze:
Atka pisze:A teraz będzie zagadka :twisted:

Tak, byłaby to zagadka, gdyby Atko przyjęli Ci kota w drugim dniu wystawy, z innym numerem, ale prawdopodobnie nie ma możliwości przyjęcia kota na wystawę, w dniu wystawy :roll: Kot ten sam, ale inny rodowód, z innego klubu.

Nie bardzo rozumiem, czemu w dniu wystawy? Ja piszę o zgłoszeniu się normalnie, przez elektroniczny system zgłoszeń, jutro na ten przykład (termin jest do 20 czerwca, jak wyczytałam w wątku wystawy olsztyńskiej).
Permanentny brak czasu...

Atka

Od: Wto maja 20, 2003 11:31

Post » Nie cze 12, 2011 22:25 Re: ZMIANA OBIEGU ZGŁOSZENIA KOTA NA ZAGRANICZNĄ WYSTAWĘ

jest czasem we mnie - na takie >>przepisy<< - ogromna przekora ...
i z prawdziwą chęcią i ciekawością - zgłosiłabym kota z tym samym nr chipa na sobotę wg rodowodu FIFe/FPL
a na niedzielę - wg rodowodu TICA !!!

skoro jest TAKIE uregulowanie znane uczestnikom polskiej delegacji na GA - to ciekawe czy polski elektroniczny system zgłoszeniowy działa wg przepisów, czy kaprysów ???

jak zgłosisz w ciągu najbliższych godzin - to do 20-go zdążysz nawet jeszcze wycofać ... / bez konsekwencji finansowych / :ryk: :ryk: :ryk:
I am a real witch, which is all the love and magic gave my cats!

ObrazekObrazek

Go!Go!

Od: Czw wrz 08, 2005 17:35

Post » Nie cze 12, 2011 22:32 Re: ZMIANA OBIEGU ZGŁOSZENIA KOTA NA ZAGRANICZNĄ WYSTAWĘ

a ja mam inne pytanie - kto bedzie ponosil konsekwencje, jesli zgloszę kota, zarezerwuję hotel zagranicą, a okaze sie, ze z winy FPL organizator dostal za pozno moje zgloszenie na wystawe i nie zostane przyjeta?

przepis, ze koty z innych klubow nie moga brac udzialu w wystawach FIFE w klasach wyzszych niz minimum - wyglada, jakbysmy sie bali, ze w innych klubach sa lepsze koty, to zablokujemy im mozliwosc ich wystawiania i konkurowania z naszymi kotami - wg mnie szkoda, ze taki przepis wyszedl
Toffie, Bajek, Bździągwa, Julian

kinus

Od: Pon mar 03, 2003 23:22

Post » Nie cze 12, 2011 22:58 Re: ZMIANA OBIEGU ZGŁOSZENIA KOTA NA ZAGRANICZNĄ WYSTAWĘ

w tym wątku są wypowiedzi tyleż enigmatyczne, co bardzo zastanawiające ...

dlaczego zastanawiające ?
bo 99% klubów obsługuje swoich członków w jeden dzień tygodnia - w czasie zebrania klubowego
musimy sobie zdawać sprawę, że osoby prowadzące wszelkie papierkowe działania robią to społecznie, kosztem własnego, prywatnego czasu
i domaganie się od nich zrobienia czegoś poza czasem zebrania - jest naruszeniem ich prywatności

enigmatyczne -
bo ja jestem przyzwyczajona do terminów zawitych, prekluzyjnych itd ...
i wiem, że na to jest - 7 dni, na tamto - 30 dni
a określenie ''w odpowiednim czasie...'', ''po kilku dniach ...'' - nie jest używane nawet w bajkach dla dzieci
tam się mówi - ''kiedy nastał nowy dzień... '' , ''kiedy dzień zrównał się z nocą... ''

i jeszcze jedno - skąd mieć pewność, że posiadając 2 CAP-y i zgłaszając kota tylko na sobotę - dostanie się w nią akurat tego 3-go ???
zgłoszenie - na niedzielę jest obciążeniem finansowym dla wystawcy,
ale i konieczność ponowienia zgłoszenia / jak się nie uda / - też obciąża wystawcę ...
I am a real witch, which is all the love and magic gave my cats!

ObrazekObrazek

Go!Go!

Od: Czw wrz 08, 2005 17:35

Post » Pon kwi 16, 2012 23:59 Re: ZMIANA OBIEGU ZGŁOSZENIA KOTA NA ZAGRANICZNĄ WYSTAWĘ

Wybieram się po raz pierwszy na wystawę zagraniczną... i mam wątpliwości : czy druk zgłoszenia powinnam pobrać ze strony swojego klubu czy ze strony organizatora? Bardzo proszę o podpowiedź:)
ewa

ewry

Od: Pt wrz 21, 2007 8:05

Post » Wto kwi 17, 2012 10:19 Re: ZMIANA OBIEGU ZGŁOSZENIA KOTA NA ZAGRANICZNĄ WYSTAWĘ

ewry pisze:Wybieram się po raz pierwszy na wystawę zagraniczną... i mam wątpliwości : czy druk zgłoszenia powinnam pobrać ze strony swojego klubu czy ze strony organizatora? Bardzo proszę o podpowiedź:)

Wątek FPL viewtopic.php?f=17&t=131545

od kiedy pamiętam zawsze swoje klubowe (papierowe) zgłoszenie wysyłało się :D
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Nie sie 12, 2012 21:43 Re: ZMIANA OBIEGU ZGŁOSZENIA KOTA NA ZAGRANICZNĄ WYSTAWĘ

Mam pytanie do osób, które zgłaszały koty na wystawy Bubaste.
W zakładce "my cats" dodaję kota i wpisując jego dane utknęłam przy punkcie "first name". Czy mam wpisać tylko imię? Bez przydomka hodowlanego?? Przydomek to przecież "nazwisko" kota, więc to nie jest first name. A że na przydomek, nie ma tam żadnego dodatkowego pola, więc zgłupiałam... ;)

ania2126

Od: Nie wrz 23, 2007 17:38

Post » Śro sie 22, 2012 17:19 Re: ZMIANA OBIEGU ZGŁOSZENIA KOTA NA ZAGRANICZNĄ WYSTAWĘ

Potrzebuję pilnie odpowiedzi, bo w klubie nieczynny telefon, a dziś jest spotknie i musze wiedzieć, czy mam pędzić na złamanie karku.

Czy zgłaszając kocięta na wystawę zagraniczną, mogę w zgłoszeniu wpisać, że rodowody są w trakcie wyrabiania?
Wystawa jest 22 i 23 września, dokumenty doniosłabym do klubu 5go września (jeżeli dziś nie dostarczę)
Czy tak mogę?

I jeszcze jedno pytanie:
Czy mogę złożyć na raz 2 uznania tytułów? Tj za jednym razem CH i IC?
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Śro sie 22, 2012 20:46 Re: ZMIANA OBIEGU ZGŁOSZENIA KOTA NA ZAGRANICZNĄ WYSTAWĘ

wistra pisze:Potrzebuję pilnie odpowiedzi, bo w klubie nieczynny telefon, a dziś jest spotknie i musze wiedzieć, czy mam pędzić na złamanie karku. Czy zgłaszając kocięta na wystawę zagraniczną, mogę w zgłoszeniu wpisać, że rodowody są w trakcie wyrabiania?
Wystawa jest 22 i 23 września, dokumenty doniosłabym do klubu 5go września (jeżeli dziś nie dostarczę)
Czy tak mogę? (...)

bez numeru ani rusz - napisz do Pani Ireny może poda numery jak już je posiada

wistra pisze:(..)
I jeszcze jedno pytanie:
Czy mogę złożyć na raz 2 uznania tytułów? Tj za jednym razem CH i IC?

tak
http://www.kocieforum.pl (MCO i nie tylko ...)
Obrazek
"Tajemnica sukcesu: mieć pod ręką jakiegoś Smoka" ze Shrek'a http://mco-kocury.manifo.com/
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=84343&hilit=Smok+i+amor

sunshain

Od: Nie lis 16, 2008 17:36

Post » Śro sie 22, 2012 22:00 Re: ZMIANA OBIEGU ZGŁOSZENIA KOTA NA ZAGRANICZNĄ WYSTAWĘ

tak, mam juz kontakt do P. Ireny, bede sie z Nia kontaktowac :)
dziekuje
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

[poprzednia][następna]