Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy
EverGreen pisze:devoli pisze:Dlatego pytam po co i dlaczego?
może zapytaj w swoim klubie macierzystym, tam z pewnością uzyskasz właściwą odpowiedź, bo wyjaśnienia na forum poddajesz pod ciągłą wątpliwość
Satyr77 pisze:Inna sprawa, że z przepisu który wszedł w życie 01.06 wynika, że zupełnie niemożliwe staje się zgłoszenia kota spoza FIFe w klasie wyższej niż otwarta i to niezależnie od dyplomu.
Ave pisze:jeśli wystawca nie FIFe ma kota z tytułem FIFe to wystawia go w odpowiedniej klasie, ale jeśli chce po uzyskaniu odpowiedniej ilości certyfikatów uzyskać tytuł FIFe to musi stać się członkiem tej organizacji
4.7 Going to a higher class
As soon as an exhibit has obtained all required certificates towards a title, in consideration of articles
4.2, 4.3, 4.4, 4.5 and 4.6, it is obligatory for this cat to be exhibited in the following higher class.
[...]
Atka pisze:A teraz będzie zagadka![]()
Kota mam. Kastrata. Ma dwa CAPy na rodowód z FPL. Chciałam go zabrać do Olsztyna, ale zgodnie z przepisami, jeśli w sobotę zdobędzie trzeciego CAPa, w niedzielę muszę go przenieść do klasy 15/zgłosić absencję.
Ale... Ówże kotek ma też rodowód z TICA, a ja jestem członkiem TICA. To może na niedzielę mogę się zgłosić jako członek TICA i podać kotkowi numer rodowodu TICA? Oczywiście nadal w klasie 10. Czy to będzie ten sam kotek, czy inny kotek, skoro numerek ma inny?
Kto mi rozwiąże tę zagadkę?![]()
![]()
![]()
kociolubka pisze:Atka pisze:A teraz będzie zagadka![]()
Kota mam. Kastrata. Ma dwa CAPy na rodowód z FPL. Chciałam go zabrać do Olsztyna, ale zgodnie z przepisami, jeśli w sobotę zdobędzie trzeciego CAPa, w niedzielę muszę go przenieść do klasy 15/zgłosić absencję.
Ale... Ówże kotek ma też rodowód z TICA, a ja jestem członkiem TICA. To może na niedzielę mogę się zgłosić jako członek TICA i podać kotkowi numer rodowodu TICA? Oczywiście nadal w klasie 10. Czy to będzie ten sam kotek, czy inny kotek, skoro numerek ma inny?
Kto mi rozwiąże tę zagadkę?![]()
![]()
![]()
Tak, byłaby to zagadka, gdyby Atko przyjęli Ci kota w drugim dniu wystawy, z innym numerem, ale prawdopodobnie nie ma możliwości przyjęcia kota na wystawę, w dniu wystawyKot ten sam, ale inny rodowód, z innego klubu.
ewry pisze:Wybieram się po raz pierwszy na wystawę zagraniczną... i mam wątpliwości : czy druk zgłoszenia powinnam pobrać ze strony swojego klubu czy ze strony organizatora? Bardzo proszę o podpowiedź:)
wistra pisze:Potrzebuję pilnie odpowiedzi, bo w klubie nieczynny telefon, a dziś jest spotknie i musze wiedzieć, czy mam pędzić na złamanie karku. Czy zgłaszając kocięta na wystawę zagraniczną, mogę w zgłoszeniu wpisać, że rodowody są w trakcie wyrabiania?
Wystawa jest 22 i 23 września, dokumenty doniosłabym do klubu 5go września (jeżeli dziś nie dostarczę)
Czy tak mogę? (...)
wistra pisze:(..)
I jeszcze jedno pytanie:
Czy mogę złożyć na raz 2 uznania tytułów? Tj za jednym razem CH i IC?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości