Sosnowiec Kocia Chatka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 16, 2012 17:29 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Dawno nie pisaliśmy :)
Koty mają się dobrze, biegają już razem od 2 dni :) jest dobrze, gonią się- najgorzej to w nocy jak zaczną :shock: masakra, Renia po panelach nie wyrabia na zakrętach czasem i takiego hałasu narobi :mrgreen: Skaczą razem po stole, blacie i komodach :mrgreen: biegają nam po głowach - raz już śpimy a tu Kota z twarzy Rafała skoczyła na moją i uciekła :shock: :laughing:
Renia korzysta z kuwety razem z Inką, uczymy ją używać tych drzwiczek, wychodzić potrafi :) oczywiście jak z domu wychodzimy to podnosimy je, żeby swobodnie mogła sobie wejść :) Inka tak się nauczyła wtedy, więc Renia też niedługo będzie już wchodzić sama jak będą drzwiczki :)
Obie mają wielki apetyt, kurczaczek, rybka, sucha Gastro i Kitten, Animonda i MiAmor schodzą bardzo szybko :mrgreen:
Na razie obywa się bez większych spięć, czasem jedna na drugą syknie w zabawie, ale za chwilę gonią się od nowa :)
Inka- mały lekoman :ryk: wcina Immunodol jak szalona, za to Reni trzeba na siłę go wciskać... ale protestuje nieziemsko przy tym :shock: Ogólnie OK :)
Zostawiamy Wam foteczki :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

edisza

Od: Sob gru 03, 2011 9:02

Post » Pon kwi 16, 2012 18:53 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Jakie ładne zdjęcia parki koteczek- figlareczek :D znakomicie się prezentują na tle ścian w modnych kolorach "suszony pomidor" "wrzosowe marzenie" ...Może należy zaproponować je do reklamy ? przecież farby Dulux reklamuje dwukolorowy , futrzany pies , może jakaś firma skusi się na kolorowe koteczki ?

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pon kwi 16, 2012 19:09 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Jakie cudne zdjęcia koteczek :1luvu:
A Renia nareszcie wygląda na zdrową, ma zupełnie inne futerko, piękności :kotek:
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Pon kwi 16, 2012 19:14 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Po dyżurze :D dyżur spokojny sprzątania nie było pratycznie wiele bo po Beatki dyzurku jak zwykle błysk więc miałam czas na weta i na inne rzeczy :lol:
Na zdrowej kociaki dobrze, Pineska je więc spoko, Bursztynek przytulak :D
Strasznie żal mi Madzi - biedna siedzi w tej wolierze i tylko patrzy tym smutnym wzrokiem :cry: jej ranki się wygoiły, zobaczymy jak jej wyniki na badanie grzyba. Dziś już jej robię ogłoszenia - i mam nadzieję, że ta mała znajdzie domek ze swoją niesamowitą urodą :)

Na kwarantannie też ok :D Lundkowi i Łatkowi podałam leki. Lucy wypuściłam na kociarnię troszkę warczy na inne koty, ale niech się dziewczyna przyzwyczaja.

Byłam u weta:
1. Klaudynka dostała zastrzyk - trochę, lepiej, ale niestety - dalej trzeba jeździć na zastrzyki, nie wiem do kiedy, ja już niestety do końca tygodnia nie będę mogła jeździć.
2. Wzięłam kupę z kuwety zewnętrznej do badania.
3. Wzięłam Lusi do weta - testy obydwa ujemne, została odrobaczona, zostały jej wyczyszczone uszy, książeczka zdrowia założona w witrynce. Uszy codziennie zakrapiać oridermylem, czyścić co drugi dzień - kicia bardzo grzeczna u weta :D kartę założyłam.
4. NIE CHCIELI MI ODDAĆ PANTERA :ryk: więc nie wiem kiedy go zabierzemy :wink:

UMÓWIŁAM NA KASTRACJĘ LOLKA I PYSIOLA NA CZWARTEK 19.04.2012R. TRZEBA BĘDZIE ICH ZAWIEŹĆ DO WET :!: :!:

No i na koniec najfajniejsze wieści dziś do domku pojechała WISIENKA :lol: Domek polecony przez Dorotkę Wojciechowską :) Dorotka dzięki wielkie. Będzie mieszkała w Sosnowcu z małżeństwem i dwójką chłopców spokojnych i sympatycznych, be zinnych kociaków, ale po sąsiedzku są dwa kociaki :D i mogą pewnie się czasami z Wisienką spotykać :D Dorotka nowy domek Wisienki będzie z Tobą w kontakcie gdyby coś :D
Jeśli Lucy zostanie na zewnątrz to są na tą chwilę dwa wolne boksy.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon kwi 16, 2012 19:20 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Za Wisienkę i nowy ds :ok:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pon kwi 16, 2012 19:48 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Super! Powodzenia Wisienko :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Pon kwi 16, 2012 20:33 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

No super Wisienka trafiła, mam nadzieję że się ośmieli :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon kwi 16, 2012 20:40 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Śliczne zdjęcia Reni i Inki - super, że tak dobrze trafiły :D Widać że i domek jest z nimi szczęśliwy (mimo nocnych gonitw) i one szczęśliwe i obdarzone miłością.

Za to by nowy domek Wisienki był równie udany a ona dla niego :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon kwi 16, 2012 20:46 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Postanowiłam zrobić aukcję na bazarek- po raz pierwszy :) nie wiem co z tego wyjdzie, ale 3majcie kciuki :)
dam potem linka tutaj na wątek :) muszę tylko wkleić tam fotki :)

My też życzymy szczęścia Kici w Nowym Domku :)

edisza

Post » Pon kwi 16, 2012 21:18 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 16.04.-22.04.2012 r.
16.04. pon. rano Beatka wie. Teresa
17.04. wt. rano The Szops wie. Ewa
18.04. śr. rano Beatka wie CatAngel
19.04. czw.rano The Szops wie. Mara
20.04. piat rano brak wie. Teresa
21.04. sob. brak wie. brak
22.04. niedz. rano Dorotka wie. brak

terenia1

Post » Pon kwi 16, 2012 21:19 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Zrobiłam i ZAPRASZAM :)

viewtopic.php?f=20&t=141142

edisza

Post » Pon kwi 16, 2012 21:57 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

edisza pisze:Zrobiłam i ZAPRASZAM :)

viewtopic.php?f=20&t=141142

Edytka super :ok:

terenia1

Post » Pon kwi 16, 2012 21:59 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Dorota Wojciechowska pisze:Przelałam na konto 220 zł. :D

20 zł. Madziula za 2 filmy
40 zł. kasiek252 za kuferek
25 zł. Lanua za ksiażkę - listy
20 zł. Baffy za 4 zawieszki
65 zł. Bona44 : za włóczkę, masażer i zestaw do manicire
5 zł. Bonna44 zajączek - nadwyżka
10 zł. ja za film Królowa Margot
30 zł. u mnie w pracy za 2 ksiazki i zakładki magnetyczne
5 zł. zawieszka

Dorotka no nieźle podziałałaś z bazarkami :ok:
Dziękujemy bazarkowiczom :D

terenia1

Post » Pon kwi 16, 2012 22:06 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Cookie1706 pisze:Za skarbonki, którą mam w pracy uzbierało się 107,66 :ok:

Marlenka :ok:
Iwonka z Twoich puszek się uzbierało:

puszka od szwagra 168,40 :ok: tak że szwagier górą :ryk:
puszka z barku 148,20 :ok:
-----------------------------
czyli łącznie z 3 puszek mamy około 424,26zł o ile czegoś w liczeniu nie pomyliłam bo to drobne czasami :wink: ale grosik do grosika i już mamy na część faktur do popłacenia :ok:

Pieniądze wpłacę po przyjeździe - bo jeszcze muszę to wszystko posegregować nominałami - a i pewnie w kasie jeśli mnie kasjerka nie odstrzeli spędzę z godzinę jak to nie zostanie dokładnie policzone.
Jutro puszki zawiozę do kociarni - jak coś molestujcie Piotra żeby założył nowe plomby.
Po moim przyjeździe też ściągnę moje puszki, a i prośba do Beatki chyba nasza puszka też stoi w bibliotece na Grota-Roweckiego - może warto ją też ściągnąć :D
Bo faktur mamy sporo do płacenia, a i jakiś zapasik gotówki by się przydał na lato, żebyśmy zapalenia płuc nie dostały :ryk:

terenia1

Post » Wto kwi 17, 2012 6:57 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Samemu się robi takie puszki ? czy jak to wygląda ? :)
Ciekawe czy ktoś jeszcze będzie zainteresowany notatnikiem na moim bazarku :) wystawię jeszcze inne rzeczy :) muszę tylko z Rafałem uzgodnić co i po ile :) ale teraz chyba będzie taka super książka - pamiątka I Komunii Św. :) więc dziś jak z pracy wrócę- a wrócę dość szybko hehe :D to zrobię fotki i wystawię :) Komunie są niebawem, więc może się ktoś skusi :)

A w ogóle, wiadomo, że Jadzia jest w domu już, ale jak się czuje, co słychać ? wie ktoś ? :)

edisza

[poprzednia][następna]