Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 16, 2012 10:30 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

przepraszam ale dalej jestem pogieta nie dostalam sie dzisiaj do lekarza wiec nie wiem co dalej narazie odpadam z dyzurow :oops:

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Pon kwi 16, 2012 10:41 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorot

herzpl pisze:przepraszam ale dalej jestem pogieta nie dostalam sie dzisiaj do lekarza wiec nie wiem co dalej narazie odpadam z dyzurow :oops:

Marta nie przepraszaj! Zdrowie jest najważniejsze :)

Kinga dzięki-zawsze jeden dyzur jest WAŻNY ;)

W środę i sobotę rano będzie p. Ewa.

Mar_tika ile tego jedzenia dla Funi?
Ostatnio edytowano Pon kwi 16, 2012 11:13 przez MIKUŚ, łącznie edytowano 1 raz
MIKUŚ

Post » Pon kwi 16, 2012 10:44 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorot

MIKUŚ pisze:
herzpl pisze:przepraszam ale dalej jestem pogieta nie dostalam sie dzisiaj do lekarza wiec nie wiem co dalej narazie odpadam z dyzurow :oops:

Marta nie przepraszaj! Zdrowie jest najważniejsze :)

dzieki miki :)

herzpl

Post » Pon kwi 16, 2012 12:21 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Pani chce 5 kg jedzenia.

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pon kwi 16, 2012 18:04 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

I ja chciałem podziękować za sobotnie spotkanie , dopiero teraz ale jakoś wcześniej nie było mi dane :roll: .

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Pon kwi 16, 2012 20:20 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

To ja też podziękuję, bo jeszcze chyba tu nie dziękowałam, albo dziękowałam ale 30 stron temu i nie pamiętam :mrgreen:
Dziękuję wszystkim którzy przybyli i mogłam ich osobiście poznać! :*

Przy okazji zapytam o coś, co zostało pominięte, a MIKUŚ zasygnalizowała: kto się podpisze pod stowarzyszeniem? Potrzebujemy 15 osób. Na kogo możemy liczyć?
Mikuś, Basia O. i Marcin - 3 pewniaki są. Kto jeszcze dołącza? Mowa o sformalizowaniu, wolontariat robimy swoją drogą. Dzięki stowarzyszeniu mamy większe możliwości dofinansowania - nie kryjmy tego, trzeba naszym kotom forsy!
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Pon kwi 16, 2012 20:32 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Ewa dziękuję za FB .Miotka godzinę temu dojechała do DT.Od razu na dzień dobry rzuciła sie na miskę z jedzeniem i powolutku zaczyna wychodzić ze swoich kryjówek:)

Ja pisze się na stowarzyszenie,ale tylko w formie członka,trochę dziwnie zabrzmiało :mrgreen: Wszyscy wiedzą o co chodzi :wink:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pon kwi 16, 2012 21:00 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Marta, do usług. Dziękuję za opowiedzenie się ;) !

Stowarzyszenie:
1. Mikuś
2. wiiwii
3. KITA-RZESZÓW
4. Chłopak Dorotki Marcin
5. mar_tika

jeszcze co najmniej 10. Śmiało!
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Post » Pon kwi 16, 2012 21:05 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

a jakies konkretne zobowiazania generuje bycie czlonkiem?? czy cos sie zmieni?

kingusiak

Od: Wto maja 10, 2011 20:37

Post » Pon kwi 16, 2012 21:10 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Bardzo, bardzo proszę o uwagi o Sziwie i Pannie Walerci. Walercię Basia pozyskała ze śmietnika? No i tylko tyle o niej wiem. Starsza czy młoda , czy cokolwiek kto o niej wie, proszę, piszcie na forum co kto przyuważy, a ja sobie wyłuskam co najważniejsze.

elape

Od: Pon mar 21, 2011 17:52

Post » Pon kwi 16, 2012 21:23 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

wiiwii pisze:Marta, do usług. Dziękuję za opowiedzenie się ;) !

Stowarzyszenie:
1. Mikuś
2. wiiwii
3. KITA-RZESZÓW
5. mar_tika

Kochana super że działasz :D
Dziękuję :1luvu:
Obrazek Obrazek
Nikt nie jest nam dany na zawsze...
Hotel dla kotów: https://www.facebook.com/kitawmiescie

KITA - RZESZÓW

Od: Sob gru 17, 2011 19:07

Post » Pon kwi 16, 2012 21:51 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

kingusiak pisze:a jakies konkretne zobowiazania generuje bycie czlonkiem?? czy cos sie zmieni?

Zobowiązania są takie:
- przyjść na spotkanie (tylko na początku trzeba złożyć podpisy, zgodzić się ze statutem i wybrać prezesa - w tym przypadku to jasne że kierowniczka będzie prezeską, potem nie ma już zawracania głowy);
- płacić składkę miesięczną (można uchwalić 5 zł, a i tak wpłacamy więcej);
i chyba tyle...
Basia przygotowuje statut żeby nam pokazać. Ruszamy w maju.

Członkostwo to coś różnego od wolontariatu, ale idealnie by było, żeby członek był wolontariuszem, bo na bieżąco jest ze sprawami KP.

wiiwii

Post » Pon kwi 16, 2012 21:58 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

Nie wiem jak złapać Bercika. Chodzi właśnie pod moim blokiem, codziennie zostawiam klatkę łapkę, ale skubany nie chce do niej wejść. Szkoda mi go bo widać że jest zagubiony, pije wodę z brudnej kałuży i i chyba głodny. Czy on był złapany na taką klatkę? Bo jak tak, to drugi raz nie da się tak samo złapać. Kiedy do niego podchodzę - ucieka. On mnie nie zna, boi się.

iwoo1

Od: Pt sty 11, 2008 18:37

Post » Pon kwi 16, 2012 22:25 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

wiiwii pisze:Marta, do usług. Dziękuję za opowiedzenie się ;) !

Stowarzyszenie:
1. Mikuś
2. wiiwii
3. KITA-RZESZÓW
5. mar_tika

sie pisze ale na zebranie nie mam jak przyjsc no chyba ze bedzie u mnie

herzpl

Post » Wto kwi 17, 2012 5:23 Re: Cz. VI Kocia Przystań Sosnowiec.

iwoo1 pisze:Nie wiem jak złapać Bercika. Chodzi właśnie pod moim blokiem, codziennie zostawiam klatkę łapkę, ale skubany nie chce do niej wejść. Szkoda mi go bo widać że jest zagubiony, pije wodę z brudnej kałuży i i chyba głodny. Czy on był złapany na taką klatkę? Bo jak tak, to drugi raz nie da się tak samo złapać. Kiedy do niego podchodzę - ucieka. On mnie nie zna, boi się.

to ja mam ten sam problem
już dwa azy rano jak czatowałam był w klatce ale skubany nie na tyle głęboko żeby stanąć na dźwigni
ale!
wczoraj jak padało on wszedł do środka do tej piwnicy więc jest opcja żeby dowiedzieć się kogo to piwnica i jak się zdarzy że on do środka ucieknie to zablokować okienko i działać już w piwnicy- gorzej jak właściciel piwnicy nie będzie chętny do współpracy albo będzie to piwnica należąca do właściciela tego opuszconego mieszkania z parteru
druga iocja jest taka że jednak się do mnie przekona wcześniej uciekał daleko bez oglądania się za siebie a wczoraj już był chyba trochę bardziej przygłodzony i jak mu zaniosłam żarcie to uciekł 20 m ale jak ja się odsunęłam to wrócił i jadł więc moooooże jakimś cudem go do siebie przekonam jak będzie głodny
ewentualnie opcja trzecia bardziej radykalna- dać mu mokre żarcie z pokruszoną tabletką usypiającą - wtedy jak w końcu uśnie nie będzie problemów żeby go złapać tyle że nie wiem czy zje takie żarcie bo nigdy nie jadłam nic nasennego i nie wiem jak to (nie)smakuje

aange

Od: Czw mar 08, 2012 21:12

[poprzednia][następna]