Kraków -Kotka Basia Już w nowym wspaniałym domciu!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon kwi 09, 2012 21:38 Kraków -Kotka Basia Już w nowym wspaniałym domciu!

Kotka została znaleziona ponad miesiąc temu na Czerwonym Prądniku w Krakowie.
Nie znaleziono poprzedniego właściciela.
Miała trafić ode mnie od razu na DT, ale okazało się, że nie ma tego DT.
Ja nie mam warunków (głównie finansowych) żeby ją tymczasować.
Może u mnie zostać jeszcze tydzień, dwa. Po tym czasie jeżeli nie znajdzie DS lub DT będę zmuszona oddać ją do schroniska.
Kotka ma min. koło 6 lat, jest sporych rozmiarów (taki maincoon mix, tyle że krótkowłosy) spokojna, towarzyska, bezbłędnie trafia do kuwety, nie jest wybredna (najbardziej lubi puszki i suche- u mnie je najtańsze).
Jest wysterylizowana, zaszczepiona, odrobaczona.
Jej zdjęcia można zobaczyć tu:
http://pl.fotoalbum.eu/dominikakr/a680242
Nie umiem tu wklejać zdjęć.
Jakby ktoś słyszał, że ktoś szuka czegoś w takim typie, to proszę polecajcie ją.
Mnie stanowczo nie stać na utrzymanie 6 kota (choć i tak ponad miesiąc już jest u mnie na garnuszku), a bardzo nie chcę jej oddać do schronu. Nie chcę wybierać, czy kupić jej jedzenie, czy jedzenie i leki dla moich kotów.
Ostatnio edytowano Pon maja 14, 2012 16:27 przez keria, łącznie edytowano 1 raz

keria

Od: Wto gru 01, 2009 21:10

Post » Pon kwi 09, 2012 21:54 Re: Kraków -Kotka Basia pilnie szuka domu

To Basia
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Basia z budowy przypomina nieco maincoona, choć sierść jest prawie krótka

keria

Post » Śro kwi 11, 2012 11:23 Re: Kraków -Kotka Basia pilnie szuka domu

widzę, że cały czas zainteresowanie kotką zerowe....
Nikt nie chce takiej eleganckiej pani w sile wieku?

keria

Post » Śro kwi 11, 2012 11:43 Re: Kraków -Kotka Basia pilnie szuka domu

Piękna kotka. Trzymam kciuki. A co do finansów - może udałoby się zrobić jakieś bazarki albo zgłosić się po pomoc do TOZ-u... Szkoda ją oddawać do schronu :(

grzanka.ch

Od: Pt sie 06, 2010 21:44

Post » Śro kwi 11, 2012 15:54 Re: Kraków -Kotka Basia pilnie szuka domu

Bazarek to dobry pomysł tylko, że ja nie mam nic coby nadawało się na wystawienie :oops: .
Poza tym szósty kot to dla mnie również problemy logistyczne. Ja mam różne kotki w tym jednego z białaczką, zawsze jest problem by je izolować w dwóch pokojach bo tak mieszkam. Niestety dłuższe trzymanie kici nie wchodzi w grę :cry:

keria

Post » Śro kwi 11, 2012 16:08 Re: Kraków -Kotka Basia pilnie szuka domu

Śliczna jest,trzymam za domek .W schronisku zginie pewnikiem :(
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Czw kwi 12, 2012 18:27 Re: Kraków -Kotka Basia pilnie szuka domu

Kolejny dzień a kicia nadal u mnie. Nikt nie odezwał się w sprawie moich ogłoszeń. Mam nadzieję, że zadzwoni ten jeden jedyny właściwy telefon i kotka nie trafi do schronu.

keria

Post » Nie kwi 15, 2012 9:48 Re: Kraków -Kotka Basia pilnie szuka domu

Minął już tydzień i nic....
Ani jednego telefonu...
Ogłoszeń trochę umieściłam na różnych stronach ....

keria

Post » Nie kwi 15, 2012 21:40 Re: Kraków -Kotka Basia pilnie szuka domu

A jaki ma charakter Basieńka? :)

Sleina

Od: Pon gru 05, 2011 22:33

Post » Nie kwi 15, 2012 22:40 Re: Kraków -Kotka Basia pilnie szuka domu

Może warto zrobić kici wydarzenie na fb? Może koteczka komuś wpadnie w oko i zgłosi się dobry domek :ok:

Impassioned

Od: Śro gru 28, 2011 22:15

Post » Pon kwi 16, 2012 16:27 Re: Kraków -Kotka Basia pilnie szuka domu

Basia jest kotem bardzo grzecznym i spokojnym. Nie ma charakteru łobuziaka, a raczej leniwej, wrażliwej kociej damy. Lubi siedzieć na kolankach, śpi w łóżku, lubi towarzystwo ludzi. Wydaje się być wychowana jako kot niewychodzący, nie nudzi pod drzwiami.
Umie korzystać z kuwety i nigdy nie zdarzył się jej wypadek. Co do towarzystwa innych zwierząt to troszkę się ich boi. Na psiaki fuczy ale nie zaczyna żadnych bitew, po prostu trzyma się na dystans. Kotków boi się mniej ale też czasem się zjeży.
Nie zrobiłam wydarzenia na FB bo nie umiem.
Basia nadal u mnie :|

keria

Post » Pon kwi 16, 2012 16:37 Re: Kraków -Kotka Basia pilnie szuka domu

Tak czasem jest, ze jedne koty znajdują domy od razu, a inne po tygodniach ustawicznego ogłaszania.
Ale wszystkie wcześniej, czy później znajdują domy. Miałam już u siebie kilkaset kotów do adopcji, różnych- starszych, młodych, kalekich, i nie było kota, który by domu w końcu nie znalazł.
Czemu nie mozesz dać jej domu tymczasowego aż do skutku?
Schronisko raczej ją zabije, ze schroniska mało ludzi bierze koty, natomiast z DT zawsze szanse są o milion procent większe.
Jeśli ogłaszasz ją na tablicy.pl, to dobrze jest wyróżniać ogłoszenie (płatnie), wtedy więcej ludzi dzwoni.
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Pon kwi 16, 2012 16:39 Re: Kraków -Kotka Basia pilnie szuka domu

Keira, wchodzisz w zakładkę 'wydarzenia', a potem klikasz 'utwórz wydarzenie' i uzupełniasz 'tabelkę'. Kicia jest śliczna, szkoda oddawać ją do schronu :(

Impassioned

Od: Śro gru 28, 2011 22:15

Post » Pon kwi 16, 2012 17:55 Re: Kraków -Kotka Basia pilnie szuka domu

Zainteresowanie zerowe bo tutaj wszyscy prawie tymczasujemy i mamy po kokardki znajdek.
dałaś jej ogłoszenia z zaznaczeniem,że nawet DT mile widziany a czas pili? Ogłoszeń powinno być duzo i bardzo często wrzucane.
W schronie kot umrze.Nawet nie ma co debatowac. To nie hotel.
Daj jej ogłoszenia.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon kwi 16, 2012 18:26 Re: Kraków -Kotka Basia pilnie szuka domu

Doczytałam, że powodem, dla którego nie mozesz jej trzymać są sprawy finansowe.
Myślę, że na forum możnaby zrobić zrzutkę. W sumie ile kosztuje żwirek i jedzenie na miesiąc dla jednego kota? 50zł? Myślę, że dałoby się to uzbierać, a tymczasem powinnas bardzo intensywnie ją ogłaszać wszedzie, a zwłaszcza- tablica, gumtree, cafeanimal, lokalne krakowskie strony, alegratka.

W ogłoszeniach podkreślaj jej kochany charakter, sterylizację, załatwianie się do kuwety. Już nie pisz o tym, ze została zgubiona itd. Dawaj ją do działów- "oferuję", lub "szuka domu" i skupiaj sie na jej zaletach, a nie na przeszłości.
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

[następna]