Sosnowiec Kocia Chatka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 16, 2012 10:39 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Cookie1706 pisze:bo później jestem nieosiągalna z powodu weselicha w rodzinie.

Ech znowu powód do picia , śpiewania tanców i jedzenia :ok: :piwa:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon kwi 16, 2012 10:59 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

To trzy dziewczynki
w uszach hmmm ciemno troche ale mysle ze brudne -zobaczymy ;)
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pon kwi 16, 2012 12:17 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Dorota Wojciechowska pisze:

Nooo :piwa: i to jeszcze najbliższa rodzina a ja starszą jestem :king:

Ewa niestety się ze mną nie zamieni, bo wyjeżdża :(
Pomoże ktoś i weźmie ta środę nieszczęsną...
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pon kwi 16, 2012 12:19 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Cookie1706 pisze:Pomoże ktoś i weźmie ta środę nieszczęsną...

Kurka ja nie dam rady bo od 8- do 19:30 bede poza domem i wiesz moje kociaste :cry:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Pon kwi 16, 2012 12:23 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Cookie1706 pisze:

Prosze mnie wpisać :) i tak bede w Chatce u Łatka i Lundka

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon kwi 16, 2012 12:27 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

O matko 8O dziękuje Ci serdecznie :1luvu: masz u mnie bro :piwa:

Cookie1706

Post » Pon kwi 16, 2012 13:08 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

na zdrowej OK.
U Lundka w boksie jeden wielki kipisz.Puściłam go na kociarnie, doprowadziłam boks do użytku,ale co z tego.Jak go tylko włożyłam do boksu to wlazł do kuwety i wysypał połowę żwirku,potem suchą karmę.On ma już naprawdę dość.
Łatek super miziak. Nowa kotka Lusi ma bardzo brudne uszy,trzeba jej czyścić.Na karku ma też kleszcza,ja nie umiem wyciągnąć,więc jak któraś z was potrafi to zróbcie jej to.Pod brudką też ma jakąś grudkę.Nie obejrzałam już dokładnie bo po czyszczeniu uszu była już bardzo zniecierpliwiona.
Kalinka wymiotowała robalami.Biance przebrałam kubraczek bo w tamtym urwało się wiązadełko i jedną łapkę miała wyciągniętą. Bianka patrzy takim wzrokiem jak kiedyś Nelcia.Bardzo się dzisiaj wtulała i garnęła do głaskania.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Pon kwi 16, 2012 13:12 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

balbina38 pisze:na zdrowej OK.
U Lundka w boksie jeden wielki kipisz.Puściłam go na kociarnie, doprowadziłam boks do użytku,ale co z tego.Jak go tylko włożyłam do boksu to wlazł do kuwety i wysypał połowę żwirku,potem suchą karmę.On ma już naprawdę dość.
Łatek super miziak. Nowa kotka Lusi ma bardzo brudne uszy,trzeba jej czyścić.Na karku ma też kleszcza,ja nie umiem wyciągnąć,więc jak któraś z was potrafi to zróbcie jej to.Pod brudką też ma jakąś grudkę.Nie obejrzałam już dokładnie bo po czyszczeniu uszu była już bardzo zniecierpliwiona.
Kalinka wymiotowała robalami.Biance przebrałam kubraczek bo w tamtym urwało się wiązadełko i jedną łapkę miała wyciągniętą. Bianka patrzy takim wzrokiem jak kiedyś Nelcia.Bardzo się dzisiaj wtulała i garnęła do głaskania.

Lundek jeszcze tylko do czwartku niech wytrzyma i oby kontrola u weta pokazała że wszystko jest ok. U Lusi wczoraj zauważyłam kleszcza w Chatce (dzisiaj Marcin bedzie jej wyciągał-nie mieliśmy wczoraj pensety) uszy także jej przeczyszczałam ale tylko patyczkami-nie znalazłam nic czym by jej uszy wymyć. Niestety nie mam juz Orimendyl a czy może być Dicortineff ? Bo jak tak to zabiore wieczorem z domu. Czy to jest bezpieczne żeby uszka przemyć z tego brudu.

CatAngel

Post » Pon kwi 16, 2012 13:19 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

W KCH są dwie rozpoczęte tubki Oridermylu. Ja jej dzisiaj zakropiłam. Jest też w saszetce leków Klaudynki płyn do czyszczenia uszu.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Pon kwi 16, 2012 13:33 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

balbina38 pisze:W KCH są dwie rozpoczęte tubki Oridermylu. Ja jej dzisiaj zakropiłam. Jest też w saszetce leków Klaudynki płyn do czyszczenia uszu.

Tak to jest u mnie z szukaniem :) Dziękuje za informacje :)

CatAngel

Post » Pon kwi 16, 2012 14:06 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Za skarbonki, którą mam w pracy uzbierało się 107,66 :ok:

Cookie1706

Post » Pon kwi 16, 2012 15:11 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Goście wyjechani :( / :D możemy wracac do spraw kocich.
Dyżur jutro rano i w czwartek rano proszę.
Dzisiaj idziemy polowac na ciężarną Balbinę, czy jest jeszcze wolny boks?

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Pon kwi 16, 2012 15:25 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

The Szops pisze:Goście wyjechani :( / :D możemy wracac do spraw kocich.
Dyżur jutro rano i w czwartek rano proszę.
Dzisiaj idziemy polowac na ciężarną Balbinę, czy jest jeszcze wolny boks?

u góry ...był jeszcze wczoraj wolny :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pon kwi 16, 2012 15:33 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

CatAngel pisze:
Cookie1706 pisze:

Prosze mnie wpisać :) i tak bede w Chatce u Łatka i Lundka

No to suuper, bo ja nie mogę się akurat zamienić :|

Dalsze wieści od Skarpetka:
Najnowsze wieści z placu boju: "Już po zastrzyku :) Jest poprawa :) Kolejna wizyta w piątek, taka kontrolna". Mąż właśnie wraca od weta, bo ja tradycyjnie w pracy jestem do 18 :) Mąż dobrze go traktuje. Dużo się przytulają, potrafi do niego godzinami przemawiać spokojnym głosem. Podejrzewam, że więcej stresu ma już na widok strzykawki w mojej ręce :D Bo wówczas ucieka pod nogi męża i się chowa. Pozdrawiamy!!
:ok:

Aha - czy Lundek jest wykastrowany?? Bo chyba nie, sądząc po zapachu moczu :? A chyba nie powinien wracać na wolność z jajcami....
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Pon kwi 16, 2012 17:16 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Przelałam na konto 220 zł. :D

20 zł. Madziula za 2 filmy
40 zł. kasiek252 za kuferek
25 zł. Lanua za ksiażkę - listy
20 zł. Baffy za 4 zawieszki
65 zł. Bona44 : za włóczkę, masażer i zestaw do manicire
5 zł. Bonna44 zajączek - nadwyżka
10 zł. ja za film Królowa Margot
30 zł. u mnie w pracy za 2 ksiazki i zakładki magnetyczne
5 zł. zawieszka
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

[poprzednia][następna]