Sosnowiec Kocia Chatka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 15, 2012 11:21 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Wieści z domu Skarpeteczka:

" Witam! Skarpetek dalej jest w trakcie leczenia. Okazuje się, że to coś poważniejszego. Co - dokładnie weterynarz nie umie tego sprecyzować. Świerzb to na szczęście nie jest. Być może lekkie zapalenie ucha - dostał z powrotem oridermyl (nie wiem czy dobrze napisałam). I krople na ranki, które sobie wydrapuje przy uchu (widocznie musi go ono boleć) - ładnie się goją. Wczoraj dostał 6 kapsułek do rozpuszczania w wodzie i podaję mu ten specyfik strzykawką do pyszczka. Nazwy nie pamiętam. Temperatura na szczęście w normie. Jest bardzo dzielnym koteczkiem i wszelkie zabiegi znosi ze spokojem. Bywa, że pół dnia prześpi w transporterze, a następnego dnia biega jak oszalały za sznureczkiem. Dostał specjalne chrupki dla kotów z problemami żywieniowymi. Może kupki będą już bardziej konkretne, bo do wczoraj dalej były takie budyniowate :( No i codziennie (od wtorku) dostaje antybiotyk w zastrzyku. Mam nadzieję, że już będzie tylko lepiej :)) A jak już będzie zdrowy to będziemy się szykować do szczepień :)) Pozdrawiamy! Anna. "

Mam nadzieję, ze kociaczek pod opieką pani wróci do zdrówka i wszystko się u nich ułoży. Trzymajmy :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Nie kwi 15, 2012 12:45 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

W boksie po Wisience, która jest na zdrowej, zamieszkały 3 kociaczki z Będzina. Kotki zostały podrzucone na klatkę schodową do gościa, u którego w piwnicy łapałyśmy Isię i tę drugą, co już jest w domku. Miały być 4 ale gościu jednego już wydał. Wyglądają na zdrowe i czyste, nie są też dzikie. Wiek jak na moje oko: 2,5 -3 miesiące. Na razie nic z nimi nie robiłam bo i tak trzęsły się jak galareta ale facet zapewniał, że nie mają pcheł. Jednak jak się trochę oswoją z sytuacją to można je psiknąć wieczorem Frontlinem i zajrzeć jak tam z uszami. Nie znam ich płci. Wszystkie 3 są pingwinkowate i na dodatek identyczne z pyszczka więc trochę ciężko będzie je rozróżniać :P
Poza tym ten Pan twierdzi, że mama Isi znów jest w ciąży i że da mu się złapać. Jeśli ją złapie to ma dać znać i będzie trzeba ją jakoś upchać w boksach...
Lundek wykopał żwirek i zasypał pół kwarantanny :roll:

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Nie kwi 15, 2012 13:22 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Musze jechac po zwirek wiec moglabym zrobic dyzur przy okazji
ale niemam pojecia jak z lekami ktory kot co dostaje bo dawno nie bylam na dyzurze
mogłby ktos dac mi jakas rozpiske bo nie jestem w staie wylapac tego z watku
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Nie kwi 15, 2012 13:26 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

terenia1 pisze:Panter i Cekinek - dodałam kociaki na naszą stronę, zrobiłam im ogłoszenia na tablicy i alegratce proszę o zrobienie ogłoszeń na innych portalach.
Gosiu bardzo proszę zapodaj mi jakiś tekst do ogłoszenia dla Klaudynki :) bo jakoś mam ciężko z tekstami - jutro postaram się zrobić ogłoszenia dla Klaudynki, Madzi i Wisienki.

Jasne Tereniu, prześlę Ci tekst . Ja dziś fotografuję moje rzeczy na bazarki które wystawi MartynaP. Wkrótce zapraszam do zakupu różnych bibelotów do domu :)

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Nie kwi 15, 2012 14:38 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

MartynaP pisze:Musze jechac po zwirek wiec moglabym zrobic dyzur przy okazji
ale niemam pojecia jak z lekami ktory kot co dostaje bo dawno nie bylam na dyzurze

Nie ma dużo podawania.
ja tez nigdy nie pamiętam, ale sa kartoteki w tej teczce na gwździu. :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Nie kwi 15, 2012 14:51 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Dorota Wojciechowska pisze:

Nie ma dużo podawania.

Dorotko czy Lundek dostał antybiotyk, bo byłam na chwilkę w Chatce u Łatka (zobaczyć jego łapkę) a nie widziałam w karcie Lundka odnotowania tabletki. Pytam bo nie wiem ile podać mu wieczorem.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Nie kwi 15, 2012 15:04 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Napisałam się dużo o dyżurze i mnie wywaliło :evil:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Nie kwi 15, 2012 15:06 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

CatAngel pisze:

Nie ma dużo podawania.

Dorotko czy Lundek dostał antybiotyk, bo byłam na chwilkę w Chatce u Łatka (zobaczyć jego łapkę) a nie widziałam w karcie Lundka odnotowania tabletki. Pytam bo nie wiem ile podać mu wieczorem.

Tak dostał 1/2 bez problemu przy okienku, a łatek w masełku sam zjadł :ok:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Nie kwi 15, 2012 15:11 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Nie ma dużo podawania.

ok
jak cos bede dzwonic :)

w chatce bede okolo 18-19 to jakby cos prosze o tel.lub sms bo juz narazie nie bede na forum
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Nie kwi 15, 2012 15:28 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Do MartynyP -
Lundek (duży biało-bury w boksie) - 1/2 tabl. antybiotyku 2 razy dziennie - wg ewidencji leków
Klaudynka (buraska w skarpetkach w boksie) - 1 tabletka immunodolu dziennie + syropek flegamina 5 kropelek strzykawką do pysia - wg ewidencji
Łatek - wczoraj nie było nic, jeżeli od dzisiaj coś jest, to powinien mieć założoną kartę. Czy podają dyżurni czy CatAngel?
Nic więcej nie przychodzi mi na myśl, sprawdź w ewidencji leków czy jest coś jeszcze.

Czy wieczorem będą CatAngel? Czy wieczorny dyżur sam podaje leki? Trzeba to ustalić, żeby się nie zdublować.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Nie kwi 15, 2012 15:39 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Iwona11 pisze:Do MartynyP -
Lundek (duży biało-bury w boksie) - 1/2 tabl. antybiotyku 2 razy dziennie - wg ewidencji leków
Klaudynka (buraska w skarpetkach w boksie) - 1 tabletka immunodolu dziennie + syropek flegamina 5 kropelek strzykawką do pysia - wg ewidencji
Łatek - wczoraj nie było nic, jeżeli od dzisiaj coś jest, to powinien mieć założoną kartę. Czy podają dyżurni czy CatAngel?
Nic więcej nie przychodzi mi na myśl, sprawdź w ewidencji leków czy jest coś jeszcze.

Czy wieczorem będą CatAngel? Czy wieczorny dyżur sam podaje leki? Trzeba to ustalić, żeby się nie zdublować.

Ja nie mam dzisiaj dyżuru, ale tak czy tak będę w Chatce tyle że nie wiem o której:) bo Łatek musi mieć zrobiony opatrunek na tą łapę a to trzeba w dwie osoby bo on do opatrunków to jest straszny, więc jemu i Lundkowi podam leki :) Kartę Łatkowi zakładał Marcin.

CatAngel

Post » Nie kwi 15, 2012 16:12 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Mara S pisze:W boksie po Wisience, która jest na zdrowej, zamieszkały 3 kociaczki z Będzina. Kotki zostały podrzucone na klatkę schodową do gościa, u którego w piwnicy łapałyśmy Isię i tę drugą, co już jest w domku. Miały być 4 ale gościu jednego już wydał. Wyglądają na zdrowe i czyste, nie są też dzikie. Wiek jak na moje oko: 2,5 -3 miesiące. Na razie nic z nimi nie robiłam bo i tak trzęsły się jak galareta ale facet zapewniał, że nie mają pcheł. Jednak jak się trochę oswoją z sytuacją to można je psiknąć wieczorem Frontlinem i zajrzeć jak tam z uszami. Nie znam ich płci. Wszystkie 3 są pingwinkowate i na dodatek identyczne z pyszczka więc trochę ciężko będzie je rozróżniać :P
Poza tym ten Pan twierdzi, że mama Isi znów jest w ciąży i że da mu się złapać. Jeśli ją złapie to ma dać znać i będzie trzeba ją jakoś upchać w boksach...
Lundek wykopał żwirek i zasypał pół kwarantanny :roll:

Świetne są te maluchu :D trzy takie same brzdące :lol: a jakie ciekawskie, jeden za drugiem łepek podnosił i obserwacja co robimy :D
Mam nadzieję że Lundek już w czwartek będzie wypuszczony to będzie jeden boks wolny :ok:

CatAngel

Post » Nie kwi 15, 2012 16:44 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

A kto u was tak te koty gryzie - wiecie. i co z łatkiem, bo to taki zadbany i myziaty kot że nie wyobrażam sobie go na dworze
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Nie kwi 15, 2012 16:58 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Dorota Wojciechowska pisze:A kto u was tak te koty gryzie - wiecie. i co z łatkiem, bo to taki zadbany i myziaty kot że nie wyobrażam sobie go na dworze

Lundek jest całkiem z innego miejsca, on mieszka z Czarną pod śmietnikiem tzn mają tam super budkę zrobioną są karmione i on chyba walczył z jakimś kotem, jak czarna nie była jeszcze ciachnięta (to tam się sporo dzikich kotów pojawiało) i Lundek bronił swojej "miejscówki".

Łatek zaś jest w naszym stadzie wolno-żyjących około 2miesiące. Niedawno pojawił się kocur biały z łatkami czarnymi za główce niekastrowany i pare dni wcześniej w nocy pod oknami słyszałam wrzaski kotów, patrzę a to Łatek i ten drugi i może to właśnie wtedy mu się z tą łapą tak stało. Łatek będzie w między czasie też kastrowany i w planach mam złapanie także tego biało-czarnego.
On nadaje się do do domu, ale wydaje mi się że ciężko w tym okresie będzie z jego adopcją, zaraz zacznie się sezon malców(jak już się nie zaczął)
Ps: on nie lubi innych kotów, nawet naszych kocurów kastratów czy kotki ciachnięte, siedzi przy nich, ale jak jakiś bliżej podejdzie potrafi pacnąć łapą. Chyba że jest taki agresywny do nich z powodu swojej łapy.

CatAngel

Post » Nie kwi 15, 2012 17:57 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

terenia1 pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 16.04.-22.04.2012 r.
16.04. pon. rano brak wie. Teresa
17.04. wt. rano brak wie. Ewa
18.04. śr. rano brak wie Cookie
19.04. czw.rano brak wie. Mara
20.04. piat rano brak wie. Teresa
21.04. sob. brak wie. brak
22.04. niedz. rano Dorotka wie. brak

poniedziałek i środa rano

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

[poprzednia][następna]