Cosia,Czitka,Balbi,Mić-idzie jesień!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 15, 2012 9:57 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Cud narodzin! Jest!!!!!!

czitka pisze:(...)
A Srebro cudne! I ma białą elegancką skarpetkę :P

I krawacik :)

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Nie kwi 15, 2012 10:07 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Śpiewamy! I tańczymy!!!Deszcz!!

Oj, nie tylko krawacik i skarpetkę :wink:
U mnie, z braku trawnika, brzuchol do słoneczka wystawiamy na balkonowym kocyku

Obrazek

B-dur

Od: Nie paź 02, 2005 11:17

Post » Nie kwi 15, 2012 10:13 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Śpiewamy! I tańczymy!!!Deszcz!!

Bardzo piękny brzuchol, bez opasłości. Patrzymy z zazdrością :evil:
Mić takiego niestety nie ma i wygląda, jak kotka w ciąży.
Ostatnio mnie sąsiadka zapytała, czy będę miała małe kotki, bo ta jedna moja to chyba niedługo urodzi :roll:
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Nie kwi 15, 2012 10:25 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Śpiewamy! I tańczymy!!!Deszcz!!

Sąsiadka się nie zna.
Mić ma więcej obwodu w pasie, jak każdy szanowany i szanujący się kot.
Sreberko jest kotką i jej statusu nie mierzy się obwodem pasa 8)

B-dur

Od: Nie paź 02, 2005 11:17

Post » Nie kwi 22, 2012 7:59 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Śpiewamy! I tańczymy!!!Deszcz!!

W zeszłym roku nasz forumowy Bubor pomógł mi uporządkować podłogę mojego balkonu (no dobrze, napiszę szczerze :oops: : kupił włochatą wykładzinę, przywiózł z Krakowa i zamontował, a ju Buborowi tylko zwróciłam pieniądze). Wykładzina jest taka, jak trawa - ma na całej powierzchni krótkie "igiełki". Moje koty wywalając się na niej zostawiają kudełki. Wczoraj przyleciał na balkon maleńki ptaszek - nie wiem, co to było, ale miał żółty brzuszek i fioletowe na pleckach - pozbierał kudełki dziobkiem ile się mieściło i odleciał. Może zbierał materiał na gniazdo? Jeśli tak - to fajnie, prawdopodobnie pisklaki będą miały gniazdko z futra moich kotów :D .
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Nie kwi 22, 2012 9:37 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Śpiewamy! I tańczymy!!!Deszcz!!

Suuuuuper !!! :ok:
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Nie kwi 22, 2012 10:50 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Śpiewamy! I tańczymy!!!Deszcz!!

Będzie piękne gniazdko :P !
Moje dwa gniazdka po kopciuszkach do wynajęcia, nie przyleciały.
Zimno. Ciągle trzeba grzać, sezon kaloryferowy w pełni. W ramach nudzenia się kotów, zakupiłam im wspaniałą zabawkę, dzięki uprzejmości wistry na KŁ.
I niestety moje futra mają zabawkę w nosie, więc tym samym pakujemy ją do firmowego pudełka i proponujemy może komuś zainteresowanemu.
Popatrzyły, pacnęły łapką i w nogi do ogrodu.
Ale z tego co mi wiadomo, koty tak zwane domowe, szaleją :P , na wątku wistry (KŁ, Wspólne zamówienia zabawki) są filmiki i opowieści o wielkiej radości forumowych futer :ok:
U mnie to wyglądało tak:
Obrazek
I nic. Pac i nic. W tył zwrot :roll:
Jeżeli ktoś jest zainteresowany, oddam po kosztach, które z wysyłką zamykają się mniej więcej w 100 PLN.
Idziemy oglądać kwitnącą czereśnię!
Idzie ta wiosna, czy nie? :evil:
Obrazek

czitka

Post » Nie kwi 22, 2012 14:58 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Śpiewamy! Komu zabwkę? Zimno...

U nas na północy upalnie 8O 8O
A we Wrocławiu zimno ?
Coś się przyrodzie pomieszało ?? 8O
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Nie kwi 22, 2012 19:01 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Śpiewamy! Komu zabwkę? Zimno...

A tak niby słońce, ale zimno i wieje, to nie o to chodzi wiosną :evil:
Ja tylko króciutko, zabaweczka, o której pisałam wyżej, wstępnie zarezerwowana, więc już chyba mało aktualna.
Mić jest gruby, przytył 10 dkg. Ja też. Odstawiamy suchą karmę, tyjemy od tego :evil:
Nie jedzcie suchego. To pęcznieje w brzuchu :roll:
Obrazek

czitka

Post » Nie kwi 22, 2012 19:09 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Cud narodzin! Jest!!!!!!

czitka pisze:Micio nie ma wytrzeszcza, on taki piękny :1luvu:
Ale niezależnie, to Balbusia przechodziła obok, więc się przyglądał.
Jak to mówi moje dziecko, mamo, on ma twarz 8O !
Pazury, w istocie, narzędzie strasznej zbrodni. Jak mu nacisnę łapkę, to wychodzą takie żylety, że strach się bać, gdyby chciał użyć!
Mam zamówienie do MaryLux. Poproszę o wierszyk, tak żeby były czereśnie i wiosna i koty :roll: Anioł też może przechodzić, nie ma sprawy.
Tak za dwa-trzy dni, jeżeli się da. Wtedy będzie ilustracja z całego kwitnącego drzewa!

:oops: Dopiero zauważyłam zamówienie, przepraszam, postaram się szybko zrealizować, jeśli się nie odaktualniło.

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie kwi 22, 2012 20:33 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Śpiewamy! Komu zabwkę? Zimno...

Czekamy, czekamy! :1luvu:
Obrazek

czitka

Post » Pon kwi 23, 2012 13:06 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Śpiewamy! Komu zabwkę? Zimno...

zakwitły kwiaty w ogrodzie
bielą okryły się drzewa
kotom ukrytym pod krzakiem
z gałęzi ptasi chór śpiewa

myszy wybiegły już z norek
i jeż swą ścieżką już drepcze
a wietrzyk w kwiatach wiśniowych
o kociej wiośnie wciąż szepcze

MaryLux

Post » Pon kwi 23, 2012 18:15 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Śpiewamy! Komu zabwkę? Zimno...

I o to chodziło, dzięki :1luvu:
Obrazek

czitka

Post » Wto kwi 24, 2012 10:39 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Śpiewamy! Komu zabwkę? Zimno...

To teraz o ilustrację poproszę!

MaryLux

Post » Śro kwi 25, 2012 16:42 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 Śpiewamy! Komu zabwkę? Zimno...

Oj nie dam rady z jeżem, schował się gdzieś i nima
Ale to dobrze, że wiosna, a nie ta wstrętna zima :twisted:
Za to zza pieńka kuka Cosia co Micia szuka
Obrazek :P
Mić dla wszystkiego się chowa ( za pieńkiem Micia połowa ):P
Obrazek
Dalej mi brakło weny, chociaż mam jeszcze fotki.
Ale wiem jedno. I powiem :P
Miciu jest gruby i słodki :1luvu:Obrazek
Obrazek

czitka

[poprzednia][następna]