Enedue & Diuk- cwaniakujemy trochę

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 07, 2012 21:45 Re: Enedue & Diuk- nowy tymczasowicz sparaliżowany strachem

tzn. spal w tym samym czasie co Ty na tej samej poduszce?? 8O :mrgreen:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pon kwi 09, 2012 16:51 Re: Enedue & Diuk- nowy tymczasowicz sparaliżowany strachem

no tak! w tym samym czasie na MOJEJ PODUSI a ja gdzieś wykręcona na boku no bo jak kotu przeszkadzać spać no jak no?!?!?! heh ..ale przylepa na maksa! bardzo bardzo potrzebuje głasków o które bardzo bardzo się upomina. Spanie w łóżku się spodobało bo jak mój chłopak mówi odkąd wyjechałam na święta do domu Diuk śpi z nim .a o i skonczyly sie spokojne noce.Diuk dostaje prawdziwej szajby (jak kazdy kot) o godz 4-5. szalenstwo jest na maksa wtedy :D jutro wracam juz do moich chlopakow i zobaczymy jak sytuacja wyglada. :P

enedue

Od: Pon paź 10, 2011 17:41

Post » Pt kwi 13, 2012 11:23 Re: Enedue & Diuk- nowy tymczasowicz sparaliżowany strachem

od dwóch dni kupy na dywanie obok kuwety, pod łóżkiem :/ siku w kuwecie... załamka no

enedue

Post » Pt kwi 13, 2012 11:25 Re: Enedue & Diuk- nowy tymczasowicz sparaliżowany strachem

Oszaleć idzie z tymi kotami ;)
Próbowałaś z drugą kuwetą? Mogę pożyczyć jakby co...

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt kwi 13, 2012 11:30 Re: Enedue & Diuk- nowy tymczasowicz sparaliżowany strachem

Wiecej kuwet w różnych miejscach postaw.Z innymi żwirkami. Ja sypie w normalne miski jak zachodzi taka potrzeba. Zbierz urobek, wrzuć do kuwety,weź kota,pokaż i wygłaszcz go. Dobrze jest postawić tam gdzie najczesciej robią.Można próbowac wysadzac go jak zobaczysz ,ze kręci się.
Popatrz czy nie woli innej kuwety.Nie wiem czy masz zakrytą czy inną.U mnie stoja różne bo koty inne lubią.Żuk np i Julka muszą zaprzeć sie łapkami o rant kuwety przy kupkaniu.Sikunki w każdej lądują.

Lub ogranicz mu przestrzeń.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt kwi 13, 2012 11:35 Re: Enedue & Diuk- nowy tymczasowicz sparaliżowany strachem

kuwety ma 2, korzysta tylko z jednej. jak chce mu się kupę to strasznie się kręci i biega, grzebie w kuwecie i załatwia się obok albo w ogóle winnym miejscu:/ nie ma swojego stałego miejsca poza kuwetą. To raczej jest losowo- jak mu do głowy wpadnie. kryta kuweta byłaby chyba dla niego dobrym rozwiązaniem. nie wiem czy fundacja mi ją dostarczy:/ fak fak fak no

enedue

Post » Pt kwi 13, 2012 11:40 Re: Enedue & Diuk- nowy tymczasowicz sparaliżowany strachem

Albo nie moze sie załatwić, albo mu żwirek nie pasuje. Postaw nawet zwykłą miskę (kilka) z innym żwirem i jak zauważysz,ze kręci sie wstaw go do niej.U mnie w takich wypadkach najlepiej sprawdzał sie żwirek marketowski.Taki najtańszy bo chyba kotom ziemie przypomina. Jk juz załapią to idzie .
Widać,ze chce mały isć do kuwetki tylko go cos blokuje.Więc daj mu szansę.Czasem to dłuższy proces.
Obrazek

ASK@

Post » Pt kwi 13, 2012 11:45 Re: Enedue & Diuk- nowy tymczasowicz sparaliżowany strachem

ma miskę z innym żwirkiem obok, kiedyś do niej sikał :/ teraz już do niej nie wchodzi

enedue

Post » Sob kwi 14, 2012 11:31 Re: Enedue & Diuk- nowy tymczasowicz sparaliżowany strachem

nie mam siły..poddaję się. 5:30 słyszę, że coś się dzieje. wstaję bo i tak źle śpię od kiedy kot nie załatwia się do kuwety. no i racja no..grzebie w kuwecie wyskakuje biega miauczy, aż w końcu ląduje pod krzesłem i zaczyna kupać, myślę zczapię go szybko i wsadzę do kuwety- to obok..tak..jasne kot się wywinął,spłoszył i zasrał mi cały dywan i uciekł wdeptując w kupę. prałam dywan o 6 rano :( kot jest przestraszony do tej pory. muszę zadzwonić do fundacji powiedzieć co się dzieje. niech mi załatwią krytą kuwetę czy cokolwiek. ja w nocy praktycznie śpię po 3-4 godziny :/ help

enedue

Post » Sob kwi 14, 2012 14:17 Re: Enedue & Diuk- nowy tymczasowicz sparaliżowany strachem

A jaka ta kupa? Może niech go wet jednak zobaczy - może coś z gruczołami nie tak?
Takie wyskakiwanie z kuwety tuż przed zrobieniem może świadczyć, że coś go boli przy załatwianiu się :(

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Sob kwi 14, 2012 14:21 Re: Enedue & Diuk- nowy tymczasowicz sparaliżowany strachem

Enedue, wspolczuje, ale znam ten bol... :( :(

Mysle, ze OKI ma racje... takie zachowanie jak opisujesz wskazuje na to, ze Diuka cos boli, to raczej nie jest kwestia kuwety!!

tillibulek

Post » Sob kwi 14, 2012 14:43 Re: Enedue & Diuk- nowy tymczasowicz sparaliżowany strachem

nie mam pojecia. czekam an kontakt z fundacja. niech mi pomogą jakoś. kupa stało-płynna. przeszłam na zwykła karme - od 2 dni. chyba jednak trzeba bedzie wrocic na intestinal kupa po tym była o wiele lepsza. wczesniej załatwiał sie do kuwety:/ potem posikiwał po pokoju, teraz siku w kuwecie a kupa poza. naprawdę mozna oszalec. dzisiaj zwijamy dywan. wole to sprzatac z paneli niz z dywanu. Diuk chowa sie codziennie pzred swiatlem . wyłazi dopiero jak sie robi ciemno:/ dzisiaj spi skitrany w łazience.w nocy sie bawił i hasał ogólnie. śpię po kilka godzin w nocy:/ mam wrażenie, ze on wolałby się załatwiać w krytej kuwecie- takich miejsc szuka jak posrywa po domu (pod krzesłem, pod łóżkiem) ostatnio sika więcej ok 2-3 razy dziennie.hmmm

enedue

Post » Sob kwi 14, 2012 18:38 Re: Enedue & Diuk- nowy tymczasowicz sparaliżowany strachem

to moze odpowiednio Ci podpowiada intuicja... sprobuj w takim razie z tą kuwetą krytą....

kot moich rodzicow w ogole nie robi kupy do kuwety (siku normalnie 100% do kuwety) - tak ma od zawsze - kuweta czysta, a on zalatwia sie obok na kafelki - wybral sobie to miejsce i tam mu sie podoba - jest zdrowy i wszystko z nim ok

tillibulek

Post » Sob kwi 14, 2012 20:06 Re: Enedue & Diuk- nowy tymczasowicz sparaliżowany strachem

byliśmy u weta:/ brzuch miękki, dostał przeciwbóle, rozkurczowe i antybiotyk. jutro muszę jechać i będzie dalej diagnozowany, będzie decyzja czy zostawiamy go 3 dni w szpitaliku czy nie. w szpitaliku na pobranie kału, krwi i wszystkiego co potrzebne. to może być zespół jelita nadwrażliwego, to może być trzustka to mogą być chormony. wszystko może być. nie miał temperatury. Kot jest na maksa wystraszony. miałam małe przemeblowanie w pokoju no i dywan został zwinięty. karma znowu intestinal. może mieć równiez uczulenie na jakiś składnik w zwykłej karmie. może mieć problem z wchłanianiem w jelitach. może..może ... może. no zobaczymy co będzie jutro. Mały jest wystraszony, zestresowany i nerwowy. chce się załatwić,biega po mieszkaniu i miauczy. juz mi obojętnie. niech wali ta kupę gdziekolwiek mu wygodnie. :(

enedue

Post » Sob kwi 14, 2012 20:10 Re: Enedue & Diuk- nowy tymczasowicz sparaliżowany strachem

takie zachowanie sugeruje jakieś problemy. Zdrowotne również. Kot moze źle sobie kuwete kojarzyć.Z bólem i problemami z załatwianiem. Poszłabym w pierwszej kolejności do weta by mu gruczoły obejrzał około odbytowe. Intenstinal ma to do siebie,ze "sciska" kupala.I tu moze wystąpić problem z załatwianiem. Karma ma wysoka zawartość białka i przez to może mieć wpływ na nerki.
To,ze sie śpi przy tymczasowaniu kilka godzin to normalka. Nic nowego.Da rade wytrzymac.

PS daj mu parafiny na poślizg kupkowy.3x dziennie po 1-2 cm w zalezności od wagi. Niech wet gruczoły obejrzy.
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]