Tymczasy u horacy7. POTRZEBNY DAWCA !! Olsztyn/Szczytno

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 13, 2012 13:25 Re: Tymczasy u horacy7. śpij malutka Misiu [*]

alab108 pisze:Koniecznie musisz się odkocić, bo w końcu sama kota dostaniesz :cry:

Oj ju z chyba mam i to ogromnego . :mrgreen:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Pt kwi 13, 2012 13:43 Re: Tymczasy u horacy7. śpij malutka Misiu [*]

Basiu, a jak widzisz mamusię i maluchy?
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pt kwi 13, 2012 15:17 Re: Tymczasy u horacy7. śpij malutka Misiu [*]

alab108 pisze:Basiu, a jak widzisz mamusię i maluchy?

Właśnie wróciłam z pracy i wybieram się do Olsztyna,towarzystwo śpi spokojnie z wywalonymi brzuszkami .Wyglądają dobrze ,ale całkiem spokojna będę za kilka tygodni. :ok: :ok: :ok: :ok:

horacy 7

Post » Pt kwi 13, 2012 15:25 Re: Tymczasy u horacy7. śpij malutka Misiu [*]

horacy 7 pisze:[...] Ja siebie nazwałam panleukopenia bo ciągle wybieram koty chore na tą okropną chorobę.Paskudny los ,lub po prostu jest jej tak dużo w schronisku.Te z ulicy nie miały ze schroniska ciągle są nowe przypadki.Odwołuje to jednak i nie chcę więcej tego słowa słyszeć.

Basiu, schron w Szczytnie jest skażony wirusem. KAŻDEGO kota, który był tam choć przez moment należy traktować jak zakażonego. Ten wirus jest bardzo, bardzo zakaźny i pozostaje w otoczeniu min. pół roku. Po prostu - każdy kot stamtąd to potencjalnie kot chory. Ja bym na Twoim miejscu waliła surowicę lub szczepiła na wejściu wszystkie koty stamtąd - nieważne jak wydają się zdrowe.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt kwi 13, 2012 15:33 Re: Tymczasy u horacy7. śpij malutka Misiu [*]

Zofia&Sasza pisze:
horacy 7 pisze:[...] Ja siebie nazwałam panleukopenia bo ciągle wybieram koty chore na tą okropną chorobę.Paskudny los ,lub po prostu jest jej tak dużo w schronisku.Te z ulicy nie miały ze schroniska ciągle są nowe przypadki.Odwołuje to jednak i nie chcę więcej tego słowa słyszeć.

Basiu, schron w Szczytnie jest skażony wirusem. KAŻDEGO kota, który był tam choć przez moment należy traktować jak zakażonego. Ten wirus jest bardzo, bardzo zakaźny i pozostaje w otoczeniu min. pół roku. Po prostu - każdy kot stamtąd to potencjalnie kot chory. Ja bym na Twoim miejscu waliła surowicę lub szczepiła na wejściu wszystkie koty stamtąd - nieważne jak wydają się zdrowe.

Zofio masz rację ,wiem ,ze on tam cały czas jest.Niestety tutaj u dorosłej kotki moja czujność została jakoś dziwnie uśpiona i uwierzyłam ,że wszystko będzie dobrze a maluchy szczęsliwie mama odchowa.Cały czas człowiek chce wierzyć w cuda.Schron zawiadomiony ,ze kotka i kocieta chore lecz niestety nic to nie zmieni dla następnych kotów.Zrobiłam co mogłam.

horacy 7

Post » Pt kwi 13, 2012 15:35 Re: Tymczasy u horacy7. śpij malutka Misiu [*]

horacy 7 pisze:
Zofia&Sasza pisze:

Zofio masz rację ,wiem ,ze on tam cały czas jest.Niestety tutaj u dorosłej kotki moja czujność została jakoś dziwnie uśpiona i uwierzyłam ,że wszystko będzie dobrze a maluchy szczęsliwie mama odchowa.Cały czas uczę się niestety.Schron zawiadomiony ,ze kotka i kocieta chore lecz niestety nic to nie zmieni dla następnych kotów.Zrobiłam co mogłam.

Wiem, że nie zmieni :( Pociesz się (?) że na Paluchu jest tak samo. Przy takich ogromnych dotacjach... A szczepienie na wejściu kociąt ja bym przemyślała (tych wyciąganych i starszych niż miocik). Podczas zeszłorocznego pomoru w JoKocie nie umarł żaden kociak szczepiony na wejściu (Fel O Vaxem), nawet krótko przed wybuchem choroby. Chorowały, ale dały radę. Umarły nieszczepione.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt kwi 13, 2012 17:44 Re: Tymczasy u horacy7. śpij malutka Misiu [*]

Też szczepię na wejściu koty.Nawet te chore lekko.Jeśli są bardzo chore to po podleczeniu mają od razu szczepienie. Bardzo się tego świństwa boję.Nigdy nie wiesz co sie przytarga do domu. A ty je ze schronu już skażonego bierzesz.

Oby sie udało.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Sob kwi 14, 2012 10:37 Re: Tymczasy u horacy7. śpij malutka Misiu [*]

Basiu, i jak tam wizyta państwa u Rydza?
Trzymam kciuki wciąż :ok: !

Są jakieś telefony w sprawie Twoich kotków ?

aleksandrowa

Od: Czw sty 19, 2012 19:37

Post » Sob kwi 14, 2012 12:29 Re: Tymczasy u horacy7. śpij malutka Misiu [*]

aleksandrowa pisze:Basiu, i jak tam wizyta państwa u Rydza?

Wizyta ma być około 15 tej ,już myślałam ,ze nic z tego bo pan miał telefonować wczoraj lecz zapomniał i odezwał się dzisiaj i tak się umówiliśmy.Rydz też juz teraz bije się z kotami i jest totalny sajgon,Rydz,Lord ,Kuro to typowe samce i bijatyki im w głowie.Wszystkie ze szramami,zadrapaniami a nawet mój kochany Niuniek ma podrapany nos i Bazyli dzisiaj też oberwał od Rydza.Lord dzisiaj jest w szelkach i siedzi z moim synem bo się pozabijają ,sądny dzień dzisiaj.Mama Szyszka dobrze już ucieka od maluchów na pokoje ,teraz leży w kuchni na rogówce ,dzieci śpią.Wczoraj odwiedziła nas Marti_be i Tomek który znalazł adoptowane kociątko ,przynieśli pieniążki ze zbiórki dla naszych kotów za co bardzo dziękujemy.Telefon o białaski był jeden z Wrocławia ,poza tym cisza jeszcze.Byłam umówiona z dwoma osobami ze Szczytna w sprawie kotów i też przestały się odzywać ,miały przyjść zobaczyć i cisza.W sumie to czasami nie wiem po co ludzie dzwonią a jak się z nimi umówię to milkną.

horacy 7

Post » Sob kwi 14, 2012 13:14 Re: Tymczasy u horacy7. śpij malutka Misiu [*]

Dobrze,że w miarę ok.Kciuki nadal są. :ok:
Te telefony, nie odzywki, marnowanie czyjegoś czasu to norma. A ty tak im zrób :mrgreen: Ludziom sie wydaje,ze łaskę robią.

Powolutku znajda sie domki.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Sob kwi 14, 2012 13:32 Re: Tymczasy u horacy7. śpij malutka Misiu [*]

horacy 7 pisze:
aleksandrowa pisze:Basiu, i jak tam wizyta państwa u Rydza?

Wizyta ma być około 15 tej ,już myślałam ,ze nic z tego bo pan miał telefonować wczoraj lecz zapomniał i odezwał się dzisiaj i tak się umówiliśmy.Rydz też juz teraz bije się z kotami i jest totalny sajgon,Rydz,Lord ,Kuro to typowe samce i bijatyki im w głowie.Wszystkie ze szramami,zadrapaniami a nawet mój kochany Niuniek ma podrapany nos i Bazyli dzisiaj też oberwał od Rydza.Lord dzisiaj jest w szelkach i siedzi z moim synem bo się pozabijają ,sądny dzień dzisiaj.Mama Szyszka dobrze już ucieka od maluchów na pokoje ,teraz leży w kuchni na rogówce ,dzieci śpią.Wczoraj odwiedziła nas Marti_be i Tomek który znalazł adoptowane kociątko ,przynieśli pieniążki ze zbiórki dla naszych kotów za co bardzo dziękujemy.Telefon o białaski był jeden z Wrocławia ,poza tym cisza jeszcze.Byłam umówiona z dwoma osobami ze Szczytna w sprawie kotów i też przestały się odzywać ,miały przyjść zobaczyć i cisza.W sumie to czasami nie wiem po co ludzie dzwonią a jak się z nimi umówię to milkną.

Ojej ! Futro tam u Ciebie lata, że hej! 8O Podziwiam, że dajesz sobie z całą tą ferajną radę.Dostałam dziś troszkę $$ i możemy dalej ruszać z ogłaszaniem. Powiedz mi proszę, które kotki będziemy teraz w kolejności ogłaszać.

A ten telefon z Wrocławia w sprawie białasków to jakiś konkretny był czy nie bardzo?
Miejmy nadzieję, że się rozdzwonią!

aleksandrowa

Od: Czw sty 19, 2012 19:37

Post » Sob kwi 14, 2012 14:06 Re: Tymczasy u horacy7. śpij malutka Misiu [*]

Kciuki za domek dla Rydza, mojego faworyta :ok: :1luvu:

raiya

Od: Pon sty 09, 2012 17:02

Post » Sob kwi 14, 2012 17:09 Re: Tymczasy u horacy7. śpij malutka Misiu [*]

Rydz pojechał po 15 do swojego nowego domku,zamieszka w Olecku w bloku ze swoimi dużymi i kilkunastoletnim chłopcem i psem przygarniętym przez pana ze swojego zakładu pracy.Mam nawet fotkę z jego nowym młodym panem który się od razu Rydzowi spodobał.Teraz tylko kciuki by się odnalazł w nowym domu i był już zawsze szczęśliwy. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Mama mi się rozbisurmaniła i nosi te biedne dzieci po wszystkich koszykach oraz szafkach ,ciągle jakiegoś biedaka szukam.Rodzinka trwa i rośnie,widziałam jedną małą kupkę i jak się cieszyłam ,że jest normalna. :wink:

horacy 7

Post » Sob kwi 14, 2012 17:21 Re: Tymczasy u horacy7. Rudy Rydz pojechał do DS :)))

Super :) oby kolejnym się udało znaleźć domki :)

darialekarzyk

Od: Pt paź 28, 2011 18:37

Post » Sob kwi 14, 2012 17:28 Re: Tymczasy u horacy7. Rudy Rydz pojechał do DS :)))

:dance: :dance2: :dance:
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

[poprzednia][następna]