Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 13, 2012 14:07 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Zapraszam do tego wątku viewtopic.php?f=1&t=140983

Laylla dużo nam pomagala, teraz sama tej pomocy potrzebuje. Wiem, że wszystkie mamy wydatki, że sytuacja finansowa fatalna itp.. Ale bardzo proszę, jeśli jakiś piątak luźny na koncie się pałęta, ratujcie...wpłaćcie na Bilbo. To świetny kot jest.... trzeba mu pomóc.
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Pt kwi 13, 2012 14:58 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Przepraszam, że znów Wam wątek zaśmiecam, ale mam pytanie. Umówiłam się na sterylizację Lunki do p. Łukuciów. U nich kaftanik pooperacyjny kosztuje 25 zł, czyli 1/4 ceny zabiegu. Czy znacie jakieś miejsce gdzie takowy można kupić? A może jakaś metoda na zrobienie kaftanika z np. bawełnianej ściereczki? Wolę za 25 zł nakupić kotu i szczuru karmy :).

RatMaga

Od: Wto maja 03, 2011 18:48

Post » Pt kwi 13, 2012 15:07 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Hmm.. na Elbląskiej dali mi ostatnio kontenerek (bo wiozlam dwa koty w jednym, w drodze powrotnej okazało się, że się nie mieszczą dwa pooperacyjniaki) i kaftanik... bez dopłat, po prostu pożyczyli. A koty zawiozłam ja, ale odbierał TŻ Laylli, dla nich zupelnie obca twarz.

Moja kuzynka uszyła kaftanik sama, to nie powinno być trudne. Po rozłożeniu to po prostu odpowiednio wyprofilowany kawałek materialu z dziurkami na łapki i tasiemkami na górze...
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Pt kwi 13, 2012 15:23 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Generalnie kaftaniki są wielorazowego użytku.
Ja piorę i uzywam wielokrotnie, ostatnio wszystkie mam gdzieś popożyczane, ale może jeszcze jakiś znajdę, poszukam wieczorem i dam Ci znać. Ewentyualnie mkozna zrobić samamu ludzie robią z nogawki od legginsa np. wycinając otwory na nogi.
RatMaga na kiedy masz termin tego zabiegu?
Ostatnio edytowano Pt kwi 13, 2012 15:28 przez mpacz78, łącznie edytowano 1 raz
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pt kwi 13, 2012 15:25 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Hm, akurat mam gdzieś legginsy 'na przemiał'. A kotka jest mała i drobna, więc powinna dać radę :). Myślałam też o kupnie malutkiego niemowlęcego body w lumpeksie i ew. przerobieniu go. :) Dzięki za pomysły.

RatMaga

Od: Wto maja 03, 2011 18:48

Post » Pt kwi 13, 2012 17:39 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Marlon pisze:Pani z Gdanska chce spokojnego mlodego kotka, mysle ze taki pol roczny ok, plec obojetnie, ma syna 11 lat nr tel: 512 834 545

Marlena a Lolo sie nie nadawał, przeszukałam wasze galerie i tylko jego wypatrzyłam i Brusa od kaleido ale nie wiem czy do Pani zadzwoniła. Pani mi mówiła ze kocurka koniecznie;-)) Mieszka na Zaspie.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowano Pt kwi 13, 2012 19:21 przez aya13, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

Post » Pt kwi 13, 2012 17:43 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Dziewczyny dałam link na Stocznie i znajoma z Warszawy chce na stocznie Nauta przesłać karmę- prosi o adres wysyłki, wyśle kurierem. Mi już kilka razy pomogła- przesłała dla Lisiarni styropianowe budy, karmę, puszki...teraz rozmawiałyśmy o suchym dla stoczni.

Dajcie mi jakis namiar abym mogła jej przekazać-pozdrówka.
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

Post » Pt kwi 13, 2012 20:03 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Mpacz, czy z Twoją klatką jest wszystko ok? Łapałam dzisiaj tą kocią mamę i mi z niej uciekła :evil: z zamkniętej oczywiście. Położyła się na plecy, jakoś wysunęła głowę od spodu i tyle ją widziałam. To normalne czy to ten przeklęty piątek 13go ;) Sterczałam tam jeszcze 3 godziny ale oczywiście już nie chciała wejść do klatki :?

Wredne_Słonko

Od: Czw lis 16, 2006 19:06

Post » Pt kwi 13, 2012 20:38 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Wredne_Słonko pisze:Mpacz, czy z Twoją klatką jest wszystko ok? Łapałam dzisiaj tą kocią mamę i mi z niej uciekła :evil: z zamkniętej oczywiście. Położyła się na plecy, jakoś wysunęła głowę od spodu i tyle ją widziałam. To normalne czy to ten przeklęty piątek 13go ;) Sterczałam tam jeszcze 3 godziny ale oczywiście już nie chciała wejść do klatki :?

:evil: :(
Kurcze, nie wiem, może się coś popsuło, wyrobiło, wyślizgało, niedawno też uciekła kotka na osowej z tej klatki już zamkniętej, jakoś przepchnęła się przez te zatrzaśnięte drzwiczki. Wcześniej się to nie zdarzało, jedynie raz kocur-bandyta z podwórka echtom nawiał z tej klatki, ale to był dotychczas jedyny przypadek, on był bardzo silny. Ale teraz ta kotka z osowej i ta u Ciebie, kurde, musze obadac sprawę, moze trzeba cos tam naprawić z tą klatką.
Jak do mnie wróci to się tym zajmę.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pt kwi 13, 2012 23:32 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Trzeba ja naprawic Monika, przerob na pilota ja, Monika K. ma namiary na faceta, zrobilysmy teraz stara klatke, taka sama jak Twoja, z niej tez koty uciekaly.
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Pt kwi 13, 2012 23:32 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

aya13 pisze:Dziewczyny dałam link na Stocznie i znajoma z Warszawy chce na stocznie Nauta przesłać karmę- prosi o adres wysyłki, wyśle kurierem. Mi już kilka razy pomogła- przesłała dla Lisiarni styropianowe budy, karmę, puszki...teraz rozmawiałyśmy o suchym dla stoczni.

Dajcie mi jakis namiar abym mogła jej przekazać-pozdrówka.

Juz koresponduje z tą Pania, dziekuje Asia!
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Pt kwi 13, 2012 23:35 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

RatMaga pisze:Przepraszam, że znów Wam wątek zaśmiecam, ale mam pytanie. Umówiłam się na sterylizację Lunki do p. Łukuciów. U nich kaftanik pooperacyjny kosztuje 25 zł, czyli 1/4 ceny zabiegu. Czy znacie jakieś miejsce gdzie takowy można kupić? A może jakaś metoda na zrobienie kaftanika z np. bawełnianej ściereczki? Wolę za 25 zł nakupić kotu i szczuru karmy :).

Mam w domu 3 kubraczki :) Moge pozyczyc.
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Pt kwi 13, 2012 23:37 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

aya13 pisze:
Marlon pisze:Pani z Gdanska chce spokojnego mlodego kotka, mysle ze taki pol roczny ok, plec obojetnie, ma syna 11 lat nr tel: 512 834 545

Marlena a Lolo sie nie nadawał, przeszukałam wasze galerie i tylko jego wypatrzyłam i Brusa od kaleido ale nie wiem czy do Pani zadzwoniła. Pani mi mówiła ze kocurka koniecznie;-)) Mieszka na Zaspie.
Pozdrawiam

Nie nadaje sie, Lolo to wariat, biega, skacze, gryzie, zaczepia wszystkich a pani chce kota spokojnego, poza tym nie powinna brac malego tylko juz podrosnietego skoro chce znac jego charakter.
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Pt kwi 13, 2012 23:46 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

KTO DZIAŁA NA PRZYMORZU????
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Sob kwi 14, 2012 0:28 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater

"11.04.2012 zaginęła mi biało-czarna kotka z Osiedla Zielonego w Gdyni Redłowie. Jest bardzo nieufna, bojazliwa, duzo miałczy. Jest po sterylizacji, ma około 6-7 lat. "
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

[poprzednia][następna]