Łapanki MT & PIĘĆ 8tyg KOCIĄT z POLFY SZUKA DT. KARMA!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 04, 2012 8:21 Re: Łapanki MT-kto pomoże tajdzi? walka o koty przy moście G

tajdzi pisze:
tajdzi pisze: Ah, kociaki z lecznicy zostały dziś wysterylizowane.
Lekarze twierdzą, ze od wczoraj dają się głaskać.
Oczywiście sprawdzę to jutro po zabiegu
Ale apel klauduski sie umocnił - prośba o DT dla tych dwóch kurdupli - to chłopczyk i dziewczynka.

Obrazek

SZUKAMY DT!!!!
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Śro kwi 04, 2012 8:32 Re: Łapanki MT-przy Grota. DWA 5cio miesięczniaki SZUKAJĄ DT

tajdzi pisze:
joshua_ada pisze:Nie mam już pomysłu jak pomóc Hope :(
Gdyby ktoś chciał to na szybko skleiłam banerek:

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hpddg][img]http://tiny.pl/hpdd7[/img][/url]

Hope pojedzie do Anny. Ale Anna ma już 11 kotów. Postartam się jej pomóc - bo nie wiem czy wiecie, Hope wyszło pnn :(
Tak więc kochani, jeżeli macie zbędną karmę dla nerkowców, albo kilka grosików, to bardzo Was proszę o pomoc.
Hopka będzie musiała teraz przejść sporo zabiegów i czeka nas dużo kroplówek.

O kurcze :(

Pomyślę o jakimś bazarku dla Hope, ale dużo się pewnie nie uzbiera...
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Śro kwi 04, 2012 12:52 Re: Łapanki MT-przy Grota. DWA 5cio miesięczniaki SZUKAJĄ DT

Hope....piękne imię....
badź silna Hope....
postaraj sie zapomniec o tych co cie wyrzucili
to nie byli ludzie
ludzie sa teraz
i uratują.
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Czw kwi 05, 2012 21:21 Re: Łapanki MT-przy Grota. DWA 5cio miesięczniaki SZUKAJĄ DT

tajdzi pisze:
joshua_ada pisze:Nie mam już pomysłu jak pomóc Hope :(
Gdyby ktoś chciał to na szybko skleiłam banerek:

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hpddg][img]http://tiny.pl/hpdd7[/img][/url]

Hope pojedzie do Anny. Ale Anna ma już 11 kotów. Postartam się jej pomóc - bo nie wiem czy wiecie, Hope wyszło pnn :(
Tak więc kochani, jeżeli macie zbędną karmę dla nerkowców, albo kilka grosików, to bardzo Was proszę o pomoc.
Hopka będzie musiała teraz przejść sporo zabiegów i czeka nas dużo kroplówek.
Myszka już u mnie. Troszkę wystraszona, ale nie za bardzo. Wsadziłam ją na razie do klateczki, żeby spokojnie mogła się ogarnąć. Siedzi sobie i wcina suche, aż jej się uszy trzęsą. Mam w głowie dziury od baranków. :)
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Pt kwi 06, 2012 8:23 Re: Łapanki MT-przy Grota. DWA 5cio miesięczniaki SZUKAJĄ DT

hanelka :king:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Wto kwi 10, 2012 9:27 Re: Łapanki MT-przy Grota. DWA 5cio miesięczniaki SZUKAJĄ DT

Kochani, dziś wszystkie koty spod mostu zostały wypuszczone - czyli dwa maluchy, kocica i kocur. Kocur musiał posiedzieć chwilę dłużej, bo miał wrzoda na łapce. Całe szczęście, że się złapał!
Dziś po pracy wypuszczę też kocicę z Faradaya. Zostaje tam do złapania 5 podrostków i Ryszard.

Odnośnie łapania pod Mostem - ja w ten weekend cały pracuję, Lidia też.
W weekend najwcześniej możemy się umówić na 29 kwietnia :(
Kochani, jeżeli będziecie w weekend w okolicy, to proszę w imieniu ciężarnej kocicy - zasadzćie się pod Mostem - została taka szara gruba, najprawdopodobniej kotna kocica.
My z Lidią będziemy próbować łapać w nocy w piątek pewnie...
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Wto kwi 10, 2012 9:31 Re: Łapanki MT-przy Grota. DWA 5cio miesięczniaki SZUKAJĄ DT

Ah! I najważniejsze, bo uciekło mi.

W lecznicy jest bardzo przyjacielski miziasty kocur. Został zgarnięty przez Straż Miejską dwa tygodnie temu, z ulicy.
Albo się zgubił, albo to efekt przygotowań do Świąt :(
Kocurek ma ok 5-7 lat, jest cały bury, ale barankuje wszystko i wszystkich. Zawsze jak jestem w lecznicy, to płacze, żeby go pogłaskać.
Niestety lecznica nie może go dłużej trzymać :( Chcą go odesłać na Paluch :(

Dziś wieczorem wstawię zdjęcia. To taki typowy burasek.
Pomocy! :(
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Wto kwi 10, 2012 20:32 Re: Łapanki MT-przy Grota. DWA 5cio miesięczniaki SZUKAJĄ DT

Pojechałam wypuścić czarną kocicę na Faradaya. Przełożyłam ją gołymi rękami :roll: Zawiozłam na miejsce - już w transporterku zaczęła machać łapkami i się niepokoić.
Doniosłam ją do jej budki i wypuściłam
A ta -"maruuu!" i ósemeczka między moimi nogami i do miseczki.
Dałam jej jeść, to zadowolona była. Dobrze, że teren jest w miarę zamknięty :roll: ale to domowa, oswojona kotka :cry: :cry: :cry:

Wychodziłam już, patrzę - siedzą dwa koty
zasadziłam się
złapałam je :)
przyszedł jeszcze trzeci, ale już nie miałam w co złapać :roll:
Złapał/a się czarna kot/ka z białym i bury facet najprawdopodobniej - takie zeszłojesienne podrostki.

Biegał jeszcze jeden bury i widziałam wcześniej czarnego, no i Ryszard jeszcze zostaje do złapania.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Wto kwi 10, 2012 20:52 Re: Łapanki MT-przy Grota. BURAS nie chce na Paluch- DT! s.7

Zmieniłam temat, może ktoś przygarnie BURASA.

A łapanki- tajdzi :piwa: :ok:
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Wto kwi 10, 2012 20:59 Re: Łapanki MT-przy Grota. BURAS nie chce na Paluch- DT! s.7

Buras jest jednak najprawdopodobniej kotką, tak przynajmniej twierdzi Agnieszka z lecznicy ;)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Wto kwi 10, 2012 22:17 Re: Łapanki MT-przy Grota. BURAS nie chce na Paluch- DT! s.7

Kurde ..........tylko nie krzyczcie na mnie.......
A moze Burasa na strych?
Wiecie........tam zostal juz tylko Romek - zarcia full, zadnych chorob. 2oo metrow zamknietej powierzchni + siano i pelna micha codziennie
oczywiscie to nie jest dom.........

Ale moze lepsze to niz paluch i daje czas...........na cholera wie co............CUD?

Na Paluchu zginie w morzu kotow.......
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Śro kwi 11, 2012 8:45 Re: Łapanki MT-przy Grota. DWA 5cio miesięczniaki SZUKAJĄ DT

tajdzi pisze:Kochani, dziś wszystkie koty spod mostu zostały wypuszczone - czyli dwa maluchy, kocica i kocur. Kocur musiał posiedzieć chwilę dłużej, bo miał wrzoda na łapce. Całe szczęście, że się złapał!
Dziś po pracy wypuszczę też kocicę z Faradaya. Zostaje tam do złapania 5 podrostków i Ryszard.

Odnośnie łapania pod Mostem - ja w ten weekend cały pracuję, Lidia też.
W weekend najwcześniej możemy się umówić na 29 kwietnia :(
Kochani, jeżeli będziecie w weekend w okolicy, to proszę w imieniu ciężarnej kocicy - zasadzćie się pod Mostem - została taka szara gruba, najprawdopodobniej kotna kocica.
My z Lidią będziemy próbować łapać w nocy w piątek pewnie...

Kurcze, a ja nie wiem czy nam się przed piątkiem uda. Chodzi o ten piątek?
W każdym razie, gdybyśmy mogły tam podjechać wcześniej to się odezwę.
Czy chodzi o tę kotkę, którą pokazywała mi Lidia? Pod samym mostem, taka niskopodłogowa kotka?
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Śro kwi 11, 2012 8:50 Re: Łapanki MT-przy Grota. BURAS nie chce na Paluch- DT! s.7

Dokładnie tak - ona jest charakterystyczna, bo ma nisko zawieszone podwozie a do tego ma powyciągane cycuszki.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Śro kwi 11, 2012 8:55 Re: Łapanki MT-przy Grota. BURAS nie chce na Paluch- DT! s.7

Neigh pisze:Kurde ..........tylko nie krzyczcie na mnie.......
A moze Burasa na strych?
Wiecie........tam zostal juz tylko Romek - zarcia full, zadnych chorob. 2oo metrow zamknietej powierzchni + siano i pelna micha codziennie
oczywiscie to nie jest dom.........

Ale moze lepsze to niz paluch i daje czas...........na cholera wie co............CUD?

Na Paluchu zginie w morzu kotow.......

Wysłałam Ci PW :)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pt kwi 13, 2012 9:26 Re: Łapanki MT-przy Grota. BURAS nie chce na Paluch- DT! s.7

Dwa złapane na Faradaya kotki to kocurki. W weekend jakoś muszę je wypuścić - nie wiem jak to zrobię, dobrze, że lecznica jest całodobowa...
Zobaczymy jak pogoda dziś będzie się rozwijać. Na razie u nas leje. Kotów nie uraczysz w taką pogodę.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

[poprzednia][następna]