Kocur Dyzio opiekun wszystkich kotów - idealny na dokocenie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 05, 2011 13:42 Re: Kocur Dyzio opiekun wszystkich kotów - idealny na dokocenie

No właśnie, co u koteczka?
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Od: Sob mar 27, 2010 0:04

Post » Wto kwi 05, 2011 19:44 Re: Kocur Dyzio opiekun wszystkich kotów - idealny na dokocenie

Dzisiaj przez przypadek widziałam Dyzia.
Poszłam z p. Wiktoria zrobić zdjęcie Kleksowi, kocurkowi, którym p. Wiktoria opiekuje się już długo, a teraz chce mu znaleźć dom. Zrobiłam zdjęcia, nakarmiłysmy koty i poszłyśmy w jeszcze jedno miejsce, a tam koteczka - śliczna, pasiasta, bardzo kontaktowa i w dodatku w ciąży. P. Wiktoria twierdzi, że to kotka domowa, widziała ją już w tym miejscu parę razy.
Więc szybko po kontener, kota do kontenera, nawet bez pogoni, walki i tym podobnych szaleństw i do domku, gdzie Dyzio już czeka (i czarna Pusia).
Po otwarciu kontener Dyzio zaraz chciał zbadać sprawę, ale kotka buczała, w końcu wyszła. P. Wiktoria wzięła ją na ręce. To naprawdę kotka domowa. Jak dobrz że ją wzięłyśmy. Kotka zmarniałaby na wolności.
Dyzio bardzo ciekawski, co za kot. P. Wiktoria mówi, że do rana będą spały w jednym koszu.
Dyzio piękny, nienaganie czysty, wylizany i błyszczący. W coraz większym kontakcie z opiekunką.
Ale się rozpisałam. Jutro zapytam, co u nich słychać.
Obrazek

majka2222

Od: Śro paź 28, 2009 21:38

Post » Śro kwi 06, 2011 7:54 Re: Kocur Dyzio opiekun wszystkich kotów - idealny na dokocenie

Niesamowity kot ten Dyzio. :1luvu:
Czekamy na wieści!
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Post » Czw kwi 07, 2011 16:34 Re: Kocur Dyzio opiekun wszystkich kotów - idealny na dokocenie

Marcysia - kotka, o której pisałam powyżej. Domowa, na ulicy, w ciąży, ma jedynie ok. roku. Oswojona, w domu spokojna. Jest juz po sterylizacji. Było osiem kociąt. Czeka na dom.
Obrazek
Obrazek

majka2222

Post » Pt kwi 08, 2011 6:18 Re: Kocur Dyzio opiekun wszystkich kotów - idealny na dokocenie

Biedulka. Nieustannie mnie szokuje ludzka bezmyślność i nieodpowiedzialność...
Trzymam kciuki za koteńkę.
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Post » Wto kwi 19, 2011 1:14 Re: Kocur Dyzio opiekun wszystkich kotów - idealny na dokocenie

majka2222 pisze:[..]W coraz większym kontakcie z opiekunką.
[..]

no to ja trzymam kciuki za postępy w tej dziedzinie :mrgreen: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Pon cze 20, 2011 11:51 Re: Kocur Dyzio opiekun wszystkich kotów - idealny na dokocenie

A co u Dyzia koteczka kochanego?
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Post » Pon cze 20, 2011 21:26 Re: Kocur Dyzio opiekun wszystkich kotów - idealny na dokocenie

P. Wiktoria, opiekunka, chce wrócić do ogłaszania Dyzia. Dyzio jest w DT ponad rok. DT jest właściwie pokojem. Dyzio zna p. Wiktorię już długo, jest coraz bardziej ufny i pogodny. Ale wobec osób obcych dystans ogromny, ogromny.
Ten kot potrzebuje czasu, cierpliwości i myślę, że chyba większej przestrzeni. Dom, który by niczego od niego nie oczekiwał, byłby idealny. Ale jak napisać ogłoszenie dla takiego kota.
Myslę nad tym, myslę i wydaje mi się, że trzeba by go wziąć gdzies do większego mieszkania, gdzie sa już koty i zostawić go w spokoju, a on dojrzeje.
Może obcowanie z kotami, które są przyjaźnie nastawione do ludzi, pomogłoby. Dyzio przecież doskonale rozumie inne koty i wszystkim jest przyjaciele. Ale jak to napisac?
No kłopot mamy.
Obrazek

majka2222

Post » Czw mar 01, 2012 19:31 Re: Kocur Dyzio opiekun wszystkich kotów - idealny na dokocenie

Cudowny jest ten kocurek. Widziałam na stronie Wrocławskich Kotów, że nadal szuka domu? Biedactwo...

Ja niestety, póki nie mam stałej pracy i nie skończę studiów dziennych, to nie stać mnie na utrzymanie więcej istnień, niż siebie plus jednego futrzaka... Może z moim pulpetem (strasznym miziakiem - gdy tylko go dostałam, to tego samego dnia, pomimo początkowego przerażenia, chowania się za gazówką i za biurkiem, już się do mnie słodko przymilał i wskakiwał na kolana :) ) szybko by się dogadał i do ludzkiego towarzystwa przyzwyczaił?

Obrazek

Póki co, mogę zaofiarować jedynie od czasu do czasu pomoc żywieniową :roll:
Obrazek Obrazek

Dana_De

Od: Sob sty 21, 2012 11:53

Post » Czw mar 01, 2012 20:22 Re: Kocur Dyzio opiekun wszystkich kotów - idealny na dokocenie

Dziękuję Dana. Dyzio nadal u mojej znajomej opiekunki, w pokoiku z czarną kotką jeszcze bardziej dziką niż on.
Nawet się ktoś pytał o niego, poruszony jego losem, ale nie jest to prosta sprawa, no i jeszcze ta czarnulka. Są razem od chyba dwóch lat. Jeśli by miały iść, to chyba razem, bo jak je teraz rozdzielić. Dyzio pewnie dałby sobie radę, ale czarna raczej nie.
Jak kupię sobie dom, to je wezmę, ale nie wiem, czy to kiedyś nastapi.
Dzięki za ofertę pomocy. Opiekunka daje sobie dobrze radę, tu tylko domu brakuje.
Dyzio do tej pory dawał sobie radę ze wszystkimi kotami, tzn. był przyjazny i kontaktowy.
Mam takiego samego pulpeta jak Twój. Ma na imię Pimpuś, biały z burymi plamami i nausznikami, jak Twój. Waży ponad 7 kilo - prawie 8 - i jest na ciągłej diecie (bez efektów).
Obrazek

majka2222

Post » Pt kwi 13, 2012 9:19 Re: Kocur Dyzio opiekun wszystkich kotów - idealny na dokoce

eh, Dyziowi chyba za dobrze w tym pokoju :evil:
Mam nadzieję, że jednak dom i dla Dyzia (z Czarną) się jednak znajdzie - cały czas :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Rakea

Post » Pt kwi 13, 2012 21:33 Re: Kocur Dyzio opiekun wszystkich kotów - idealny na dokoce

Jak wygram w Totka i kupię sobie dom, to ga na pewno wezmę, jak zresztą inne bidy. Tylko kiedy to będzie?
Obrazek

majka2222

Post » Sob kwi 14, 2012 0:25 Re: Kocur Dyzio opiekun wszystkich kotów - idealny na dokoce

majka2222 pisze:Tylko kiedy to będzie?

no yyyy, jak wygrasz w totka? :mrgreen:
za Dyźka alienatora :piwa:
Obrazek Obrazek

Rakea

Post » Sob kwi 14, 2012 14:31 Re: Kocur Dyzio opiekun wszystkich kotów - idealny na dokoce

Żeby wygrać, trzeba grać - no i mieć szczęście. Ja przez całe pół roku zbierałam kupony w sklepie zoo, a i tak nie wygrałam...

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

[poprzednia][następna]