...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 05, 2012 21:46 Re: Księzycowe stwory

encantador jest hodowczynią i myślę, że mogałaby o wiele więcej niż ja o devonach powiedzieć
łobuz Dexter pochodzi z encantador hodowli :)

ja jednak myśle ze devon to devo i one raczej do grzecznych nie nalzeża :mrgreen: :twisted:

Dexter np. znowu przyprawił mnie o zwal serca ...
nie jestes w stanie przewidzieć na co taki kot wpadnie ...
dziś w nocy np. albo ostry podmuch wiatru albo Dextera ciekawośc spowodowały że wypadło zabezpieczenie kratki wentylacyjnej nad szafkami kuchennymi .... Dexter lubi pospać wlasnie na wysokościach - ma tam nawet swój (kiedyś mój) karton ozdobny z kocykiem
rano wchodzę do kuchni, kratka lezy na podłodze a Dexter siedzi z głowa w kanale wentylacyjnym ....
i nie wiesz co robić ......
wyjełam z szafki puszke z jedzeniem (na szczęscie ten odgłos szafki zawsze na niego działa) zszedł łaskawie w tym czasie mąz już biegał z kołkami by kratkę zabezpieczac ( kratka nie na wcisk a już na wkrety zabezpieczona)
zryczłam się jak bobr przez tego wariata ........
ogladalam kanal wentylacyjny - teoretycznie wejsc tam nie powinien poza kawalkiem głowy ale z uwagi na to ze devony sa
"giętkie" a Dexter szczególnie ;) to nie wiem czy on akurat nie dalby rady .......
w życiu nie wpadłabym na pomysł kratki ..... gdybym nie zobaczyła ...

nie zamienialabym ich na zadne inne, ale autentycznie nie jestes w stanie przewidzieć co za pomysł wpadnie chłopakom do glowy ...

Leon uwielbia spac na wiszącym, bambusowym koszu do kwiatów - kiedys koszu - teraz zaadoptowane na jego legowisko - na dole kwiat, gorny koszt - legowisko Leona - przewalczyć się nie da ich pomysłów :twisted: :ryk:

a co po pufki ...
kurcze chyba obale Twoj poglad na dlogowlose - czarna długowłosa Farnia pufke okupuje, ona nawet się non stop na niej przewraca i robi wszytsko by ona szeleścila :ryk: :ryk: :ryk:
okupuje do tego stopnia ze kto podejdzie do pufki by się polozyc Frania od razu przechodzi do łapoczynów .... coż pufka jest jej i koniec :)
jak jest wolna to kto pierwszy ten lepszy (i wyrzucic się nikt nie da, no chyba że nadchodzi Frania) - zmotywuję się i porobię zdjęcia :)
7ksiezyc

Post » Pon mar 05, 2012 22:29 Re: Księzycowe stwory

No proszę,czyli nie tak źle jak mogłam sądzić...na zdjęcia czekam przestępując z nogi na nogę :wink: Wiem,że Dexter jest od encantador - nietrudno zgadnąć czytając ten wątek :mrgreen: choć sądziłam,że oba devonki są z opola i miałam pytać jak tę podróż zniosły - przecież to cała polska...Po zeszłorocznej wystawie u nas trochę buszowałam po stronach hodowli,m.in. tej - mój zmysł detektywistyczny nic nie odpuści,więc wiem nawet gdzie się z grubsza mieszczą,mimo braku adresu na stronie i to rzut beretem ode mnie :lol: Ja jeszcze zanim wyślę puffkę,wiem wszystko o odbiorcy,a drugie wszystko staje się jasne,gdy zaczyna pracować sprzęt ukryty w środku :ryk: :ryk: Jest parę ras,które chciałabym bliżej poznać bo mnie intrygują,ale na wystawach nie ma na to warunków,a jakoś nie wyobrażam sobie nachodzenia hodowców - tym bardziej,że nie mam w najbliższych planach kupna kota :wink:
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Od: Wto maja 19, 2009 13:46

Post » Wto mar 20, 2012 20:38 Re: Księzycowe stwory

dopiero tu trafiłam... i WOW :D jakie cudne koty 8O po prostu obłęd... a Dexter :1luvu: :1luvu: :1luvu: ja chcę takiego kota!!!

LSVC

Od: Pon gru 28, 2009 22:25

Post » Wto mar 20, 2012 21:27 Re: Księzycowe stwory

Chciałam oficjalnie poprosić o zdjęcia i informacje ( szczególowe ) dotyczące stanu zdrowia adoptowanych za moim pośrednictwem devonów.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Wto kwi 10, 2012 0:19 Re: Księzycowe stwory

Ach zaznaczam :) Wszystkie koty poprostu achhh.... :) Boskie ;) Nie mogę się napatrzeć ;D
Pilna pomoc dla Megi ! Ratujmy przed schroniskiem
viewtopic.php?f=13&t=143608

malwina693

Od: Czw mar 22, 2012 14:03

Post » Wto kwi 10, 2012 14:14 Re: Księzycowe stwory

witamy :)
dlugo na wątek nie zaglądałam bo odpoczywałam od miau :roll:

a kazdy z nas, każda z nas ma najpiękniejsze na swiecie koty ...
7ksiezyc

Post » Wto kwi 10, 2012 17:11 Re: Księzycowe stwory

Ponawiam pytanie - o stan zdrowia kotów zaadoptowanych za moim pośrednictwem. Byłabym wdzięczna gdybyś podała nazwisko lekarza u którego je leczysz.

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Wto kwi 10, 2012 19:31 Re: Księzycowe stwory

...
Ostatnio edytowano Pon maja 14, 2012 15:19 przez 7ksiezyc, łącznie edytowano 1 raz
7ksiezyc

Post » Wto kwi 10, 2012 20:45 Re: Księzycowe stwory

Basiu - oficjalnie na prośbę moją, jak sądzę Encantador też nie będzie miała nic przeciwko oraz Andrzeja ( byłego właściela kotów - mogę wysłać upoważnienie NA PIŚMIE jesli sobie życzysz )

prosimy grzecznie i WYCZERPUJĄCE informacje dotyczące devonów. Wraz z informacjami o stanie zdrowia, namiarami na weta u którego były leczone itp.
Ostatnio edytowano Śro kwi 11, 2012 21:56 przez Neigh, łącznie edytowano 1 raz

Obrazek

Neigh

Post » Wto kwi 10, 2012 22:56 Re: Księzycowe stwory

miziaki dla chłopaków...widzę że z Dextera to już poważny Facet :wink:

encantador

Od: Wto mar 31, 2009 7:54

Post » Wto kwi 10, 2012 22:58 Re: Księzycowe stwory

Dexter dziękuje :kotek:

"ofutrzony" tez od poduszeczek łapek po czubki uszu - sliczne goferki ma :)
7ksiezyc

Post » Śro kwi 11, 2012 7:08 Re: Księzycowe stwory

Miłego dnia ;D

malwina693

Post » Śro kwi 11, 2012 7:31 Re: Księzycowe stwory

po swojej mamusi jest taki ofutrzony a po tatusiu ma baranki futerkowe pewnie ;-)

encantador

Od: Wto mar 31, 2009 7:54

Post » Śro kwi 11, 2012 19:46 Re: Księzycowe stwory

...
Ostatnio edytowano Pon maja 14, 2012 15:19 przez 7ksiezyc, łącznie edytowano 1 raz
7ksiezyc

Post » Śro kwi 11, 2012 20:26 Re: Księzycowe stwory

Misiowe foty !!!!!!!!!!!!

malwina693

[poprzednia][następna]