łobuz Dexter pochodzi z encantador hodowli

ja jednak myśle ze devon to devo i one raczej do grzecznych nie nalzeża

Dexter np. znowu przyprawił mnie o zwal serca ...
nie jestes w stanie przewidzieć na co taki kot wpadnie ...
dziś w nocy np. albo ostry podmuch wiatru albo Dextera ciekawośc spowodowały że wypadło zabezpieczenie kratki wentylacyjnej nad szafkami kuchennymi .... Dexter lubi pospać wlasnie na wysokościach - ma tam nawet swój (kiedyś mój) karton ozdobny z kocykiem
rano wchodzę do kuchni, kratka lezy na podłodze a Dexter siedzi z głowa w kanale wentylacyjnym ....
i nie wiesz co robić ......
wyjełam z szafki puszke z jedzeniem (na szczęscie ten odgłos szafki zawsze na niego działa) zszedł łaskawie w tym czasie mąz już biegał z kołkami by kratkę zabezpieczac ( kratka nie na wcisk a już na wkrety zabezpieczona)
zryczłam się jak bobr przez tego wariata ........
ogladalam kanal wentylacyjny - teoretycznie wejsc tam nie powinien poza kawalkiem głowy ale z uwagi na to ze devony sa
"giętkie" a Dexter szczególnie

w życiu nie wpadłabym na pomysł kratki ..... gdybym nie zobaczyła ...
nie zamienialabym ich na zadne inne, ale autentycznie nie jestes w stanie przewidzieć co za pomysł wpadnie chłopakom do glowy ...
Leon uwielbia spac na wiszącym, bambusowym koszu do kwiatów - kiedys koszu - teraz zaadoptowane na jego legowisko - na dole kwiat, gorny koszt - legowisko Leona - przewalczyć się nie da ich pomysłów

a co po pufki ...
kurcze chyba obale Twoj poglad na dlogowlose - czarna długowłosa Farnia pufke okupuje, ona nawet się non stop na niej przewraca i robi wszytsko by ona szeleścila

okupuje do tego stopnia ze kto podejdzie do pufki by się polozyc Frania od razu przechodzi do łapoczynów .... coż pufka jest jej i koniec

jak jest wolna to kto pierwszy ten lepszy (i wyrzucic się nikt nie da, no chyba że nadchodzi Frania) - zmotywuję się i porobię zdjęcia