Moje kociska IX.. zdaaaaaaaaaaałam!!!!!! s. 103..

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 10, 2012 9:27 Re: Moje kociska IX..

Dorcia.. znasz przecież mojego 'puchatego świra'..
Ale jeśli nie mówię 'tak, z przyjemnością', to znaczy, że NAPRAWDĘ nie mogę..

Z aktualności - Sushi już po zabiegach pielęgnacyjnych.. niestety nie było golenia, bo wetce wysiadła maszynka.. za to wszystko dało się wyciąć nożyczkami albo wyczesać trymerem i grzebieniem.. Raczej piękniejsza się od tego nie zrobiła.. :twisted: chociaż kołtunów pozbyła się wszystkich.. ale teraz ma okropnie przełysiałe futro.. :? Ale chyba jej z tym zdecydowanie lepiej, lżej i łatwiej.. na tyle, że nawet zaczęła do mnie przychodzić na mizianki.. wsakuje na kolana albo, jak czasami sobie leżę na kanapie, to przychodzi, kładzie się obok i pozwala na mizianie pod brodą.. wprawdzie krótko ale i tak uważam, że to ogromny postęp.. :1luvu:

Podobna zmiana nastąpiła u Bazyla po czesaniu.. teraz sypia z brzuchem na wierzchu.. i co więcej - pozwala się po tym brzuszku głaskać.. co wczesniej było nie do pomyślenia.. albo groziło śmiercią lub kalectwem.. :twisted:

Teraz powoli zabieramy się za Misia.. kontrolne badanie krwi na początek.. a potem, jeśli wyniki będą w porządku - to ponownie zęby i porządne czesanie podwozia..
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Pon kwi 23, 2012 21:45 Re: Moje kociska IX..

W ramach aktualizacji, przeklejam z Emilkowego wątku adopcyjnego..

aamms pisze: Emilka znalazła dom.. we Włocławku.. ale jeszcze nie pojechała..
mam nadzieję, że podczas długiego weekendu w końcu się uda..
Dzisiaj miała robione testy FIV/FelV.. oba ujemne..

Przed chwilą rozmawiałam z domkiem Emilki..
chciałabym, żeby wszystkie koty, które mam do adopcji trafiły do takich domków jak Emilkowy.. :1luvu:
A tak przy okazji - Emilkowy domek czyta miau.. i mam nadzieję, że wkrótce się tu pojawi oficjalnie..

Jeśli chodzi o chłopaków, to trochę pytań dostałam.. ale wszystko się zatrzymuje po mojej prośbie o wypełnienie ankiety adopcyjnej.. :twisted:
Wygląda na to, że prawdziwe domki dla maluchów jeszcze się nie pojawiły..

Za to jest duuuuuże prawdopodobieństwo, że Coco pojedzie do Krakowa..
Jeśli tylko wizyta przedadopcyjna będzie zaliczona..
A mam nadzieję, że będzie.. :1luvu:
Ostatnio edytowano Wto kwi 24, 2012 11:33 przez aamms, łącznie edytowano 1 raz

aamms

Post » Pon kwi 23, 2012 21:57 Re: Moje kociska IX.. Emilka ma dom, Coco chyba też.. s. 23.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :wink:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie kwi 29, 2012 11:29 Re: Moje kociska IX.. Emilka ma dom, Coco chyba też.. s. 23.

Emilka już w swoim domu.. dzisiaj do Włocławka zawiozła ją forumowa Arcana, za co jej ogromnie dziękuję.. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Jutro wizyta przedadopcyjna w Krakowie w sprawie Coco.. i mam nadzieję, że niedługo będę szukać transportu do Krakowa..

W każdym razie na dzisiaj kocie pogłowie zmalało mi o jedną sztukę.. :twisted: :D

aamms

Post » Nie kwi 29, 2012 11:37 Re: Moje kociska IX.. Emilka ma dom, Coco chyba też.. s. 23.

:ok:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Nie kwi 29, 2012 12:06 Re: Moje kociska IX.. Emilka ma dom, Coco chyba też.. s. 23.

super :D A Arcana jest niezawodna i niesamowita... :1luvu: :1luvu: :1luvu:
za Coco :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie kwi 29, 2012 12:37 Re: Moje kociska IX.. Emilka ma dom, Coco chyba też.. s. 23.

Przydadzą się kciuki.. i za dom dla Coco i za adaptację Emilki, która w nowym domu będzie miała na imię Noel.. :D

A z aktualności ogólnych, to teraz dopiero dotarło do mnie, że mam tydzień wolnego od pracy.. ale chyba większość czasu poświęcę na naukę, bo za niedługo już nagromadzenie klasówek, zaliczeń końcowych i do dokończenia jeszcze dwa referaty.. :roll: :strach:
Jeden już napisany i oddany.. jeszcze w lutym.. temat był "Stadniny koni w Polsce".. no i napisałam.. wyszło mi małe opracowanko na 70 stron A4.. 8O :smokin:
Mam nadzieję, że te pozostałe wyjdą nieco krótsze.. :roll:

Z kocioaktualności - o Emilce i Coco pisałam przed chwilą..
Bazyl i Sushi odżyły bez futrzanych pancerzy..
Miś do weta jutro, i w najbliższych dniach sesja foto maluchów i ponowne ogłoszenia..

Reszta w porządku.. od czasu do czasu Nikusiowe pranie doopki i takietam codzienne kocie zajęcia..

i kilka fotek kociastych, pstrykniętych komórką, dlatego jakość taka sobie..

Na poczatek Sushi po zabiegach pielęgnacyjnych..
Obrazek

Mały Jacuś wyraźnie kombinujący 'cobytutajnarozrabiaćtakżebyniebyłonamnie'.. :twisted:
Obrazek

Niedawno na wątku szmateksowym pisałam, o nowej narzucie udającej satynę..
prosze bardzo - kociaste testują ją po swojemu.. :D
grupowo.. :twisted:
Obrazek

i parami.. :twisted:
Obrazek

tutaj, po raz kolejny ulubiona pozycja odpoczynkowa Pyśki.. tym razem na komodzie pod telewizorem..
Obrazek

i na zakończenie obrazek sprzed kilku minut.. Ptyś i Puchatek.. :1luvu:
Obrazek

aamms

Post » Nie kwi 29, 2012 12:50 Re: Moje kociska IX.. trochę fotek i aktualności.. 23..

I jeszcze fotka Nikusia sprzed kilku dni..

Obrazek

aamms

Post » Nie kwi 29, 2012 13:12 Re: Moje kociska IX.. trochę fotek i aktualności.. 23..

cudaki :mrgreen:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon kwi 30, 2012 18:55 Re: Moje kociska IX.. trochę fotek i aktualności.. 23..

Mam wieści o Emilce/Noel..
Zaliczona kuwetka.. wprawdzie połowicznie, ale i to dobre.. jedzonko było dopiero dzisiaj, więc myślę, że za niedługo i drugą część kuwetki zaliczy.. no i spotkanie z rezydentami całkiem, całkiem.. :1luvu:
Nie mam wątpliwości, że to TEN domek dla kici..
Co więcej, jakby noel 1 poleciła mi jakiś domek dla któregoś z moich tymczasów, to oddam nawet bez wizyty przedadopcyjnej.. :1luvu:

W sprawie Coco wszystko na dobrej drodze.. i na 99% pojedzie do Krakowa..

Nie poszłam tylko z Misiem do weta.. ale pobiegałam po mieście od samego rana i niedawno wróciłam uchetana jak koń za pługiem i mokra jak prosto z sauny.. tak, że Misiowy wet dopiero pojutrze..

aamms

Post » Śro maja 02, 2012 17:45 Re: Moje kociska IX.. trochę fotek i aktualności.. 23..

Właśnie wróciłam z lecznicy z Misiem..
Szłam po to, żeby zrobić badania krwi i w zależności od wyników, umówić się na porządek w paszczy..
W drodze do weta Miś dostał ataku padaczkowego.. :( Krew została pobrana natychmiast, wyniki mają być jeszcze dzisiaj..
poza tym dostał kroplówki - dożylną i podskórną, furosemid i metacam..

I teraz diabli wiedzą, co to jest.. czy padaczka pierwotna, która dopiero się pokazała czy np. nerki.. :( zęby oczywiście są do zrobienia ale.. ale wszystko zależy od badań.. jeśli nerki poszły, to wiadomo.. :?
jesli nie, to zabieg być może w piątek..
Na razie dostałam kroplówkę do podania jutro i ten sam zestaw leków w zastrzykach..
W piątek kolejna wizyta..

teraz czekam na wyniki badań..
Miś po powrocie poszedł się najeść i zaraz potem gdzieś się schował, bo chodzenie z wenflonem w łapce bardzo mu się nie podoba..

aamms

Post » Śro maja 02, 2012 18:26 Re: Moje kociska IX.. atak padaczki u Misia.. :((((( 23..

biedny Miś :cry:
Obrazek

dorcia44

Post » Śro maja 02, 2012 19:08 Re: Moje kociska IX.. atak padaczki u Misia.. :((((( 23..

Są wyniki badań.. Nerki w porządku.. :dance: :dance2:
W piątek rano sprzątamy Misiową paszczę całkowicie..
A jutrzejsze kroplówki i lekarstwa bez zmian..

Strasznie się bałam, że to nerki.. zwłaszcza pamiętając przejścia z Puchatkiem nr 1.. :(

Ufffffffffffffffffffffffff..

A jeśli chodzi o ataki padaczkowe, to na razie się nie przejmujemy.. jak się powtórzy, to Miś zacznie dostawać leki przeciwpadaczkowe..

aamms

Post » Śro maja 02, 2012 19:40 Re: Moje kociska IX.. 4 maja wyrywamy Misiowe zęby.. s. 23..

Jeszcze tylko dopiszę, że obejrzałam wyniki badań.. wszystko w normie, poza leciutką leukocytozą ale to ze wzgledu na stan zębów.. reszta jak u młodego kociaka.. :1luvu:

acha, i jeszcze z ostatniej chwili - Coco jedzie do Krakowa.. będzie miała dom u siostry forumowej Nirris.. :D

aamms

Post » Śro maja 02, 2012 19:52 Re: Moje kociska IX.. 4 maja wyrywamy Misiowe zęby.. s. 23..

wszystko układa się pięknie :ok:
Obrazek

dorcia44

[poprzednia][następna]