Pascha, kot który wyrósł spod ziemi[BIAŁYSTOK]już w DS:)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw kwi 05, 2012 21:37 Pascha, kot który wyrósł spod ziemi[BIAŁYSTOK]już w DS:)

To jest Pascha.
Obrazek
Pascha pojawiła się na schodach domku dziadków 2 kwietnia. Była głodna, płacząca i zmarznięta. Jaka była jej historia? Czy sie odbiła od domu? Czy ktoś ją po prostu wyrzucił, bo przed świętami stała się problemem? Dziadek mówił, że od kilku dni miauczał jakiś kot, ale nie mógł go znaleźć. Pascha siedziała po prostu na schodku, kiedy wychodziłam i tak znalazla się u mnie. Nie chcę kłamać, bo tak jak mówię, nie znam jej historii, ale zachowuje się co najmniej dziwnie :? Ma smutne oczka, cały czas jakby nie dowierza, że ktoś ją kocha. Kiedy gwałtownie ruszy się ręką w jej stronę ucieka. Boi się wskakiwać na łóżko, śpi na podłodze albo w łazience. Poza tym cały czas mruczy, przymila się i jest naprawdę wyjątkowo grzeczna (przynajmniej na razie :wink: ). Je wszystko, kuwetkuje. Weterynarz ocenił ją na ok. 6-7 miesięcy. Jest zdrowa, odrobaczona i czyściutka.
No i bardzo potrzebuje domu :( Ale takiego już na stałe, żeby znowu nie musiała się przenosić. Moja kota rozszarpie ją jak spotkają się gdzieś, a na święta przyjeżdża jeszcze Czesio, kot mojej siostry. Nie jest już małym kociakiem, no i ma taki niechodliwy kolor (moim zdaniem najpiękniejszy ze wszystkich :mrgreen: )... Za jakiś czas wszyscy wyjeżdżamy i co wtedy? :( Czy jest tu ktoś, kto pokocha Paschę? Naprawdę jest B-O-S-K-A :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Wto kwi 24, 2012 11:12 przez Luspa, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Czw kwi 05, 2012 23:28 Re: Pascha, kot który wyrósł spod ziemi[BIAŁYSTOK]

Pascha brzmi jak pyszny wielkanocny deser :). Wygląda słodko, a z opisu - pewnie będzie wspaniałą kocią towarzyszką. Milutka koteńko - szukamy domku :ok:.

Szałwia

Od: Pon lis 20, 2006 20:02

Post » Pt kwi 06, 2012 0:40 Re: Pascha, kot który wyrósł spod ziemi[BIAŁYSTOK]

Trzymam kciuki za Pasche! Taka sliczna kocinka. :1luvu:

RAnia

Od: Sob mar 08, 2008 3:56

Post » Pt kwi 06, 2012 11:00 Re: Pascha, kot który wyrósł spod ziemi[BIAŁYSTOK]

pewnie ktoś wyrzucił :( trzymam kciuki za domek! :ok:
Obrazek Obrazek

agni3szka1

Od: Nie wrz 26, 2010 15:16

Post » Pt kwi 06, 2012 12:59 Re: Pascha, kot który wyrósł spod ziemi[BIAŁYSTOK]

Pascha nie lubi innych kotów. Kiedy zobaczyla dzisiaj moją Dużą podniosła straszny krzyk 8O Wciąż jest bardzo grzeczna, od zabawy wybiera przytulanie :) Noc przespała ładnie, zbudziła się na chwilę, żeby ją poglaskać. Będziemy w niedziele taczać jajka :1luvu:

Luspa

Post » Pt kwi 06, 2012 16:19 Re: Pascha, kot który wyrósł spod ziemi[BIAŁYSTOK]

Trzymam kciuki za nowy domek!
Kup-Sprzedaj-Adoptuj KOTA:
Obrazek

--------------------------------------------------------------------------------

zuszka

Od: Śro wrz 21, 2011 18:45

Post » Sob kwi 07, 2012 2:46 Re: Pascha, kot który wyrósł spod ziemi[BIAŁYSTOK]

Zawsze mialam slabosc do czarnuszkow. Mam nadzieje, ze Pascha szybko znajdzie domek!

RAnia

Od: Sob mar 08, 2008 3:56

Post » Nie kwi 08, 2012 16:09 Re: Pascha, kot który wyrósł spod ziemi[BIAŁYSTOK]

Pascha pozdrawia świątecznie Obrazek

Spędziła święta przy stole, grzecznie siedząc na kolankach :) Prawdziwy aniołek :aniolek:
Naprawdę zasługuje na najlepszy dom z możliwych.

Luspa

Post » Nie kwi 08, 2012 16:19 Re: Pascha, kot który wyrósł spod ziemi[BIAŁYSTOK]

trzymam kciuki za znalezienie domku :D
"Jeśli ktoś prosi nas o pomoc, to znaczy że jesteśmy jeszcze coś warci."
"Pamiętaj,że wszystko, co uczynisz w życiu, zostawi jakiś ślad.
Dlatego miej świadomość tego, co robisz. "
— Paulo Coelho

bombel.od.r

Od: Śro kwi 04, 2012 13:45

Post » Nie kwi 08, 2012 16:21 Re: Pascha, kot który wyrósł spod ziemi[BIAŁYSTOK]

:1luvu:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pon kwi 09, 2012 11:27 Re: Pascha, kot który wyrósł spod ziemi[BIAŁYSTOK]

Szkoda,że nie może u Was zostać-w końcu sama sobie wybrała rodzinkę :) Oby się udało z domkiem jak najszybciej
Kosmici są wśród nas !

agnieszka.mer

Od: Pt lut 25, 2011 18:54

Post » Pon kwi 09, 2012 14:58 Re: Pascha, kot który wyrósł spod ziemi[BIAŁYSTOK]

Obrazek
Piekna :1luvu:
To jeszcze kociątko chyba jest?|
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Pon kwi 09, 2012 20:40 Re: Pascha, kot który wyrósł spod ziemi[BIAŁYSTOK]

Nie może zostać ze względu na Dużą Kotę :( No niestety, nie jest w stanie zaakceptować innego kota. Każdy taki tymczas to dla niej przeogromny stres, dlatego jako takiego DT nie możemy prowadzić. Druga sprawa jest taka, że Mała strasznie, alee to strasznie się jej boi. Jak widzi ją np. tylko za szybą na balkonie od razu krzyczy. Moja siostra zastanawiała się dzisiaj czy nie zabrać jej do siebie, ale biorą pod uwagę to, że Czesio jest przeogromnym, pełnym miłości kocurkiem, który na pewno chciałby się z nią zaprzyjaźnić i ją pomasować, nie byłoby to dla niej bezpieczne :? Nie wiem, czy może trafić do domu z innym kotem szczerze powiedziawszy...

Pascha została oceniona na 6 miesięcy :) Ale rośnie jak na drożdżach :)

Luspa

Post » Śro kwi 11, 2012 19:06 Re: Pascha, kot który wyrósł spod ziemi[BIAŁYSTOK]

Może wielkie serce Czesia przekona małą kicię do siebie,zostałaby wtedy w rodzinie :) Do tego są środki typu feliway i calm aid, itd,każdy z moich wetów poleca inny środek, natomiast wszyscy są zgodni co uspokajających właściwości,warto spróbować.
Kosmici są wśród nas !

agnieszka.mer

Od: Pt lut 25, 2011 18:54

Post » Śro kwi 11, 2012 20:23 Re: Pascha, kot który wyrósł spod ziemi[BIAŁYSTOK]

Chyba nie będzie wyjścia, bo Czesio przyjeżdża już niedługo.
Kicia zaczyna brykać :mrgreen:

Luspa

[następna]