Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 08, 2012 16:34 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

aga marczak pisze:WESOŁYCH ŚWIĄT I ZERO KOTÓW!!!

Ja niestety mam masakrę w domu.Wrócił Matusek bez oka piąty raz mam ześrubowanego niekastrowanego Dextera i przed świętami wróciła Arlekinka z cmentarza.Ma niewydolność nerek,codziennie kroplówki
Czy nie można mieć jednych świąt bez kryttycznie chorego kota :evil: :evil: :evil:
To już jest przeginka :roll:

Aga, "zero kotów"? Chyba naprawdę jest niedobrze...
Przytualm bardzo mocno, trzymam kciuki za Arlekinkę.

Na pocieszenie Ci powiem, że Irysek ma super dobry dom, nawet mu żadnych ogłoszeń nie robiłam, mieszka w Gdyni u siostry znajomej weterynarki.

Ja tam nie mówię "zero kotów", ale bardzo, bardzo, chciałabym aby w końcu skończył się ten nieprzerwany potok kotów w potrzebie, chciałabym nie musieć oddawać 'moich kotów', żeby już wszystkie mogły u mnie zostawać, no chyba, że znalazłby się super, super domek, ale żeby nie było tego ciśnienia, że wszędzie przepełnienie a dowiaduję się o coraz to nowych kotach w potrzebie...
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Nie kwi 08, 2012 18:36 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Monia cuuudownie!!!Irysek ma dom!!!
:dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Nie kwi 08, 2012 21:02 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

mpacz78 pisze:W sterylizacji kotki pomogę, jak dzika pomogę złapać, mogę umówić na Elbląskiej za 100zł, dobrze robią bokiem, a w jakim wieku sa te kocięta? I co z nimi :( ? Czy te kocięta są samodzielne czy musza być z matką? Może ma ktoś jakąś wolną łazienkę czy cokolwiek...

Tak poza tym przepraszam za moje "żale", ale wiecie jak jest ta bezsilność jest okropna...

Życzę wszystkim spokojnych, radosnych świąt.

Wiesz mam nadzieję, że to nie było do Ciebie ani do żadnej z Was, które tyle pomagacie. Jakbym została źle zrozumiana, przepraszam. Zrozumiałam, że to gdzieś blisko koleżanki i wystarczy pokierować tudzież zmobilizować... Pomoc finansową podtrzymuję.

może Wam taki wpadnie w oko...

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z369543146

Zaginął !
Ma na imię Falkor i reaguje na swoje imie .Jest rasy Husky ma niebieskie oczy, około 3 lat i lekko kuleje na przednią łapę . Zaginął 04.04.2012 rano i do teraz nie wrócił . ! Jeśli go gdzieś widzieliście lub wiecie gdzie jest , prosze zadzwońcie lub napiszcie na maila !!!
tel.792905138

Wesołych Świąt i ode mnie :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie kwi 08, 2012 21:40 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

XAgaX pisze:
mpacz78 pisze:W sterylizacji kotki pomogę, jak dzika pomogę złapać, mogę umówić na Elbląskiej za 100zł, dobrze robią bokiem, a w jakim wieku sa te kocięta? I co z nimi :( ? Czy te kocięta są samodzielne czy musza być z matką? Może ma ktoś jakąś wolną łazienkę czy cokolwiek...

Tak poza tym przepraszam za moje "żale", ale wiecie jak jest ta bezsilność jest okropna...

Wiesz mam nadzieję, że to nie było do Ciebie ani do żadnej z Was, które tyle pomagacie. Jakbym została źle zrozumiana, przepraszam. Zrozumiałam, że to gdzieś blisko koleżanki i wystarczy pokierować tudzież zmobilizować... Pomoc finansową podtrzymuję.

XAgaX wszystko co trafia na ten wątek jest do nas, pomożemy ile możemy, nieograniczonego pzryjmwnia na dt kotów nie oferujemy niestety :( , ale czekam na kontakt od LED, pomogę dostarczyć kotkę na sterylizację w odpowienim czasie (nie wiem ile mają młode), jak oferujesz pokrycie kosztu zabiegu to super, na pewno nie przekroczy on 100zł. Dam Ci znać na pw jeśli będzie konieczność pokrycia tego kosztu.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie kwi 08, 2012 21:54 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

mpacz78 pisze:
XAgaX pisze:

XAgaX wszystko co trafia na ten wątek jest do nas, pomożemy ile możemy, nieograniczonego pzryjmwnia na dt kotów nie oferujemy niestety :(

wiem i nie oczekuję tego :)

, ale czekam na kontakt od LED, pomogę dostarczyć kotkę na sterylizację w odpowienim czasie (nie wiem ile mają młode),

mam nadzieję, że się odezwie. W każdym razie tamta wypowiedź była do niej - chciałam jej pokazać (może niezbyt udanie :oops:), że może pomóc, nawet jak nie dysponuje mnóstwem czasu.

jak oferujesz pokrycie kosztu zabiegu to super, na pewno nie przekroczy on 100zł. Dam Ci znać na pw jeśli będzie konieczność pokrycia tego kosztu.

czekam :) oczywiście pomogę, wiem że to nie jedyny zabieg który będziecie musiały opłacić...

edit:

XAgaX pisze:http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Oddam-szczeniaki-Samce-Rumia-W0QQAdIdZ369258511 pisałam 516488578

Witam,w maju będę miała do oddania sczeniaczki, 6.04 będą miały miesiąc
Jeżeli ktoś byłby chętny do przygarnięcia pieska,i zarezerwowania go.Proszę dzwonić na tel.
do oddania są dwa pieski jeden czarny podpalany,drugi rudy.Psiaki nie powinny być duże,matka sięga +/- do kolana.Dodaję także zdjęcie matki.

Proszę o udostępnianie ogłoszenie przy pomocy "fejsbuka",by doszło do jak największej ilości osób :)

nie odpisuję na sms,tylko połączenia.

dziewczyna odpisała- mama psiaków umówiona na zabieg, mnie wypytywała o przynależność do organizacji zwierzakowych i województwo z którego pochodzę; odpisałam na te pytania zgodnie z prawdą, ciekawa jestem co z tego wyniknie ;)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon kwi 09, 2012 12:42 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

mpacz78 pisze:
XAgaX pisze:

XAgaX wszystko co trafia na ten wątek jest do nas, pomożemy ile możemy, nieograniczonego pzryjmwnia na dt kotów nie oferujemy niestety :( , ale czekam na kontakt od LED, pomogę dostarczyć kotkę na sterylizację w odpowienim czasie (nie wiem ile mają młode), jak oferujesz pokrycie kosztu zabiegu to super, na pewno nie przekroczy on 100zł. Dam Ci znać na pw jeśli będzie konieczność pokrycia tego kosztu.

KOtka wraz z kociakami jest u echton.Kotka bardzo miła młodziutka nie ma jeszcze roku.Moja znajoma ją zna,ale myślała,że to kocurek :roll: Kotka wraz z kociakami musi być zaszczepiona abym mogła je zabrać do siebie.Pomoc wszelka potrzebna.LED póki co odmówiła jakiejkolwiek pomocy.Potrzebna więc kasa na szczepienia potem na sterylkę...Są dwa kocurki czarny i pręgusek i czarna koteczka.Mama też cała czarna więc jakbyście słyszały że ktoś szuka węglików to dajcie cynę
Obrazek

aga marczak

Post » Pon kwi 09, 2012 12:49 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

aga marczak pisze:KOtka wraz z kociakami jest u echton.Kotka bardzo miła młodziutka nie ma jeszcze roku.Moja znajoma ją zna,ale myślała,że to kocurek :roll: Kotka wraz z kociakami musi być zaszczepiona abym mogła je zabrać do siebie.Pomoc wszelka potrzebna.LED póki co odmówiła jakiejkolwiek pomocy.Potrzebna więc kasa na szczepienia potem na sterylkę...Są dwa kocurki czarny i pręgusek i czarna koteczka.Mama też cała czarna więc jakbyście słyszały że ktoś szuka węglików to dajcie cynę

"Czarne wiewióry" są u mnie od godziny. Mają na oko miesiąc, są żywotne i ciekawskie. Do czwartku jestem uwalona robotą, więc służę tylko za przechowalnię i dozór, w czwartek-piątek wezmę je do weta na wstępną obróbkę. Wyglądają dobrze, burasek trochę pokichuje, ale oczy ma czyste. Mama właśnie je karmi, więc powinno być ok.

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Pon kwi 09, 2012 13:09 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

echtom pisze:
aga marczak pisze:KOtka wraz z kociakami jest u echton.Kotka bardzo miła młodziutka nie ma jeszcze roku.Moja znajoma ją zna,ale myślała,że to kocurek :roll: Kotka wraz z kociakami musi być zaszczepiona abym mogła je zabrać do siebie.Pomoc wszelka potrzebna.LED póki co odmówiła jakiejkolwiek pomocy.Potrzebna więc kasa na szczepienia potem na sterylkę...Są dwa kocurki czarny i pręgusek i czarna koteczka.Mama też cała czarna więc jakbyście słyszały że ktoś szuka węglików to dajcie cynę

"Czarne wiewióry" są u mnie od godziny. Mają na oko miesiąc, są żywotne i ciekawskie. Do czwartku jestem uwalona robotą, więc służę tylko za przechowalnię i dozór, w czwartek-piątek wezmę je do weta na wstępną obróbkę. Wyglądają dobrze, burasek trochę pokichuje, ale oczy ma czyste. Mama właśnie je karmi, więc powinno być ok.

echton :1luvu: cudownie,że je wzięłaś.Mam nadzieję,że mamusia wszystkim się zajmie a Tobie zostawi pełną kuwetkę i pustą miseczkę :ryk:
Dowiozę Ci karmę,zawiozę maluszki do weta jeśli zgłosisz mi taką potrzebę
Mam nadzieję,że jeszcze ktoś włączy się w ratowanie tych Wielkanocnych Jaj :ok:
Ogłaszamy konkurs na imiona(oczywiście związane ze Świętami)
Może chłopcy Śmingus i Dyngus :lol: :?:
Obrazek

aga marczak

Post » Pon kwi 09, 2012 14:45 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Aga i Ewa :1luvu: Jesteście cudowne.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pon kwi 09, 2012 16:07 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

aga marczak pisze:echton :1luvu: cudownie,że je wzięłaś.Mam nadzieję,że mamusia wszystkim się zajmie a Tobie zostawi pełną kuwetkę i pustą miseczkę :ryk:
Dowiozę Ci karmę,zawiozę maluszki do weta jeśli zgłosisz mi taką potrzebę
Mam nadzieję,że jeszcze ktoś włączy się w ratowanie tych Wielkanocnych Jaj :ok:
Ogłaszamy konkurs na imiona(oczywiście związane ze Świętami)
Może chłopcy Śmingus i Dyngus :lol: :?:

Właśnie jedzą podwieczorek ;) Może zdążę jutro do Makowskiego na szybkie odpchlenie, bo się drapią.
PS. Echtom jestem ;)

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Pon kwi 09, 2012 16:29 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Ciocia może im zrobić fotki do ogłoszeń, może i mamuśkę dałoby się wyadoptować :ok:
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pon kwi 09, 2012 16:55 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Oczywiście,że echtom :oops:
Biamilko koteczka musi mieć dom bo podobno biegała za ludzmi,nie może wrócić na ulicę.Jakby cioteczka mogła zrobić jej cuuuuuuuuuuuudne zdjęcia byłoby cuuuuuuuudnie :1luvu:
Obrazek

aga marczak

Post » Pon kwi 09, 2012 17:06 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

kiedy chcecie je ogłaszać ????? około 6 tyg. czy jakiś inny plan ?

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Pon kwi 09, 2012 17:24 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Trzeba ogłaszać jak najszybciej - takie jest moje zdanie. I chętnych na adopcję przesiewać musimy się umówić na sesję foto i do roboty :piwa:
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pon kwi 09, 2012 17:35 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Tak,dokładnie.Ogłaszać jak najszybciej.Przesianie towarzystwa też zajmie nam parę dni a tym którym naprawdę zależy zrozumieją i poczekają.Będą mieli czas przygotować się na przyjęcie maleństwa :piwa:
Obrazek

aga marczak

[poprzednia][następna]