CHOMIK.Miał być pokarmem dla węża (")

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Nie kwi 08, 2012 19:43 Re: CHOMIK.Miał być pokarmem dla węża.WALCZY o życie

8O
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Nie kwi 08, 2012 21:43 Re: CHOMIK.Miał być pokarmem dla węża.WALCZY o życie

Przeciez zeby nakarmic koty tez musi zginac zwierze, to Was nie boli? a sensownie ubita karmowka cierpi na pewno mniej niz zwierzeta rzezne.
recznie malowana ceramika na zamowienie:
http://www.facebook.com/album.php?aid=1357&id=1718874443&l=aa2b2f153d
ZAMÓW SOBIE KOTECKA... CZY CÓŚ

magyrato

Od: Nie sie 22, 2010 10:00

Post » Nie kwi 08, 2012 21:46 Re: CHOMIK.Miał być pokarmem dla węża.WALCZY o życie

A karmówka to nic innego jak gryzonie, które niczym się nie różnią od tego uratowanego chomika. No nie, wróć, różnią się tym, że karmówkowe gryzonie raczej nie maja co liczyć na jakikolwiek dom.

Jak już płaczecie nad jednym, to płaczcie też na całą resztą.
ObrazekObrazek

Hikiko

Od: Sob paź 30, 2010 22:27

Post » Pon kwi 09, 2012 5:38 Re: CHOMIK.Miał być pokarmem dla węża.WALCZY o życie

płakać to nalezy nad głupotą-bezdenną-okraszoną demagogią i hipokryzją. :evil:

Ten typ ze sklepu podpada pod paragrafy.
Ja bym go posadziła za napastowanie kobiet w sklepie-to szybciej przemówi do wyobrazni niz krzywda zwierząt. :?
Serniczek

Post » Pon kwi 09, 2012 18:38 Re: CHOMIK.Miał być pokarmem dla węża.WALCZY o życie

Nie ma swiadkow, nie ma uszkodzen ciala, nikt go scigal nie bedzie. A jesli kwestia hipokryzji odnosila sie do mnie to coz, ja zyje z pelna swiadomoscia tego, ze moje zwierzaki zyja kosztem innych. Jesli zdecydowalabym sie na weza czy jaszczurke owadozerna musialabym je karmic takim a nie innym pokarmem. Hodowle amatorskie gryzon/zajeczakow/futerkowych to ulamek procenta tych zwierzat hodowanych - i udomowionych lub oswojonych - w innym celu. Nie oszukujcie sie, tych kilka-kilkanascie czy nawet kilkaset szczurow z labu, swinek dla weza czy ostatnio gdzies wyszukany genialny projekt wykupywania krow z rzezni i uzyczania ich biednym rodzinom (dlugo by tlumaczyc, czemu dziwny i nieco bez sensu, ogolnie aby krowa dawala mleko musi rodzic co roku, polowa cielat to byczki, ktore i tak w rzezni skoncza) to bardziej robi dobrze robiacemu niz ogolowi zwierzakow. A potem z poczuciem dobrze wykonanej misji robiacy czestuje kota wolowinka...

magyrato

Post » Wto kwi 10, 2012 6:48 Re: CHOMIK.Miał być pokarmem dla węża.WALCZY o życie

magyrato pisze:Nie ma swiadkow, nie ma uszkodzen ciala, nikt go scigal nie bedzie. A jesli kwestia hipokryzji odnosila sie do mnie to coz, ja zyje z pelna swiadomoscia tego, ze moje zwierzaki zyja kosztem innych. Jesli zdecydowalabym sie na weza czy jaszczurke owadozerna musialabym je karmic takim a nie innym pokarmem. Hodowle amatorskie gryzon/zajeczakow/futerkowych to ulamek procenta tych zwierzat hodowanych - i udomowionych lub oswojonych - w innym celu. Nie oszukujcie sie, tych kilka-kilkanascie czy nawet kilkaset szczurow z labu, swinek dla weza czy ostatnio gdzies wyszukany genialny projekt wykupywania krow z rzezni i uzyczania ich biednym rodzinom (dlugo by tlumaczyc, czemu dziwny i nieco bez sensu, ogolnie aby krowa dawala mleko musi rodzic co roku, polowa cielat to byczki, ktore i tak w rzezni skoncza) to bardziej robi dobrze robiacemu niz ogolowi zwierzakow. A potem z poczuciem dobrze wykonanej misji robiacy czestuje kota wolowinka...

owszem bedzie pod warunkiem zgłoszenia.Nalezy znać swoje prawa.
Nic nie odnosi się do Ciebie-pod warunkiem ,ze masz pełnie wiedzy w tym nt mozliwości zywienia zwierząt.
EOT
Serniczek

Post » Śro kwi 11, 2012 1:52 Re: CHOMIK.Miał być pokarmem dla węża.WALCZY o życie

w kwestii wiedzy mgr inz zootechniki wystarczy? i ladnych pare lat praktycznych doswiadczen z roznymi gatunkami nie liczac juz nawet prywatnych?

magyrato

Post » Czw kwi 12, 2012 18:18 Re: CHOMIK.Miał być pokarmem dla węża.WALCZY o życie

Gdyby każdy zareagował widząc,że z kimkolwiek,czy z czymkolwiek dzieje się źle,to byłoby dobrze.
Będę żałowała tego chomika,bo dość wycierpiał.To moja sprawa.

Żal mi ludzi,którzy nie potrafią podejść indywidualnie do zwierzaka,tylko od razu uogólniają

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Śro kwi 18, 2012 14:38 Re: CHOMIK.Miał być pokarmem dla węża (")

A mi się wydaje,że na forum podchodzimy do tego właśnie indywidualnie,ponieważ każdy przypadek jest inny. Ale z jednym mogę się zgodzić: również chciałbym aby wrażliwość na krzywdę zwierząt była zdecydowanie większa.

ecogecco

Od: Nie kwi 01, 2012 10:02

[poprzednia]