Anika z kotami:) Nowe tymczasy: Golem i Wąsik

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 07, 2012 19:39 Re: Anika z kotami:) Nowy tymczas Jaś - od 18 lutego u mnie

Ty z tym szczurem to jednak uważaj, bo jednak Jasio jest większy...
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Sob kwi 07, 2012 22:36 Re: Anika z kotami:) Nowy tymczas Jaś - od 18 lutego u mnie

jopop pisze:Ty z tym szczurem to jednak uważaj, bo jednak Jasio jest większy...

Przecież mi go nie zje ;)

To szczur - nie chomik :twisted:
To duże zwierzątko jest. No zobacz: viewtopic.php?p=8382367#p8382367 (na dole tego postu są zdjęcia Maniusi z tym dokładnie szczurem).

Poza tym z tym samym szczurem obejmował się łapkami Filipek, poprzedni tymczas koci ;)
Nie nakręciłam filmu, bo wolałam patrzeć, czy mi go na pewno nie przydusi, tego szczura :smokin:

A na serio: po pierwszej takiej próbie wyniesienia niewiadomogdzie szczura w pysku Jasiu już nie ma dostępu do szczurów wolnobiegających :twisted:
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Sob kwi 07, 2012 22:53 Re: Anika z kotami:) Nowy tymczas Jaś - od 18 lutego u mnie

A bo mi się takie wspomnienie Kropeczki, Majeczki (czy jak jej tam na imię) z piwnicy u Ewy odezwało:

Obrazek
Obrazek

jopop

Post » Sob kwi 07, 2012 23:30 Re: Anika z kotami:) Nowy tymczas Jaś - od 18 lutego u mnie

8)

a to kocica przyniosła w darze upolowane przez siebie? :P

Teoretycznie upolować się dają tylko młode lub chore szczury/myszy. Zdrowy dorosły (i dziki :roll: ) nie da się upolować, ale domowe to inna bajka, bo one, jak widać, nie mają za bardzo instynktu samozachowawczego.
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Nie kwi 08, 2012 2:57 Re: Anika z kotami:) Nowy tymczas Jaś - od 18 lutego u mnie

Maniusia mi znów kaszle :roll: :?
Tzn. przed chwilą pierwszy raz jak widzę, od długiego czasu (ponad 2 miesiące nie kasłała).
Antybiotyk po 3 miesiącach brania odstawiony niecałe 2 tygodnie temu. Steryd ostatni dostała 31 marca. Lekarz zalecił, żeby odstawić wszystko i zobaczyć co się będzie działo.
Podobno ma pobudzone leukocyty (te podstawowe oznaczenie jest jak dla mnie w normie - 7,92 tys.), do tego podwyższone eozynofile (powodem może być np. zarobaczenie lub alergia).

Cały czas (od minimum pół roku) chodzi mi po głowie astma :twisted:
Mimo prawie wyleczonego z prawie pozytywnym skutkiem zapalenia płuc, przy okazji.

Ciekawe czy się potwierdzi :roll:
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Nie kwi 08, 2012 18:47 Re: Anika z kotami:) Nowy tymczas Jaś - od 18 lutego u mnie

tamte szczury były całkiem dzikie i całkiem dorosłe. i całkiem martwe :twisted:
Obrazek

jopop

Post » Nie kwi 08, 2012 19:13 Re: Anika z kotami:) Nowy tymczas Jaś - od 18 lutego u mnie

Nooooo, Rychosław niby domowy, niewychodzący kot mieszkający na 3 piętrze złapał 3 myszy :mrgreen: . Ale ich nie zjadał, tylko przynosił z kuchni na środek pokoju i się nimi bawił :mrgreen: - łapkami bez pazurków. Humanitarnie pozbywałam się tych myszy...

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Pon kwi 09, 2012 20:51 Re: Anika z kotami:) Nowy tymczas Jaś - od 18 lutego u mnie

Nadal kaszle :(

Cholera :(

Ledwo steryd odstawiłam... a właściwie zrobiłam dłuższą o kilka dni przerwę :roll:
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Wto kwi 10, 2012 11:44 Re: Anika z kotami:) Nowy tymczas Jaś - od 18 lutego u mnie

Kaszle :(

Co kotu jest? :(
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pon kwi 16, 2012 0:45 Re: Anika z kotami:) Nowy tymczas Jaś - już w nowym domu!

Maniusia nadal kaszle, prawie codziennie, 1-2 razy na dobę. Bardzo ciekawe :roll:

Jaś od dziś w nowym domu :) Chyba mu się tam podoba ;)

Zdjęcia z nowego domu:
Obrazek Obrazek Obrazek

I jeszcze z poniedziałku wielkanocnego:
Obrazek Obrazek Obrazek
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pon kwi 16, 2012 10:11 Re: Anika z kotami:) Nowy tymczas Jaś - już w nowym domu!

wygląda na zadowolonego ;)
Obrazek

jopop

Post » Pt kwi 20, 2012 11:17 Re: Anika z kotami:) Nowy tymczas Jaś - już w nowym domu!

W ramach dziennika osoby z zanikami pamięci (czyli ja :twisted: ):
- Antymon: RTG kontrolne płuc za 3 miesiące (ok. 17 lipca 2012), w Maxi-Wecie, bo dobre robią. Jakby kaszlał to steryd. Jakby nie kaszlał, to nie. Widoczne nacieki wyglądające jakby przyczyną była astma (sorry, ja nie wet, nie napiszę jak się to nazywa, bo mam krótką pamięć :twisted: pewnie nacieki astmatyczne to były ;) ). Ale i tak zdjęcie z tego tygodnia przedstawia płuca w lepszym stanie niż było widać na zdjęciu sprzed 3 miesięcy. Czyli że poprawa jest. Tyle że zdjęcie sprzed 3 miesięcy było lekko gorszej jakości i to też wpływa na czytelność obrazu.
- Maniusia: jeśli kaszle, steryd znów, jeśli nie kaszle, to nie ;) Zbadać krew i RTG płuc jakoś w okolicy 7 maja (coby odpowiedni czas minął od odrobaczania i z robaczków wpływu na parametry krwi nie było złych). Także podejrzenie astmy (ze względu na podwyższone eozynofile oraz kaszel - bo zdjęcia świeżego wet nie widział. Widział tylko te sprzed ponad miesiąca. Czy jakoś tak, musiałabym datę odszukać).

A w ogóle to Frotkowe dziąsła wyglądają IDEALNIE :1luvu: Ona już praktycznie bez sterydu jest i dziąsła wyglądają cudownie.
Za to Sarze się paprze cały czas w okolicy reszty zębów :? tzn. po prostu duży stan zapalny jest, a i kamień zdążył odrosnąć w ciągu 2-3 miesięcy tak jakby nie miała zdejmowanego 10 lat :roll:
Ktoś zna jakiś bezstresowy dla kota sposób zapobiegania narastaniu kamienia?

Zrobię reklamę ;) Polecam (do zdjęć RTG*) z całego serca lecznicę Maxi-Wet przy ul. Aleja Komisji Edukacji Narodowej 83 lok. U16 i (chyba?) szefa lecznicy, wykonującego owe zdjęcia. Jak tak porównuję (i lekarz który później te zdjęcia moich kotów oglądał) to w Maxi-wecie robią najlepsze jakościowo zdjęcia cyfrowe. W Vetce na Modlińskiej niestety ciut gorsze i w zależności od lekarza który robi zdjęcie (czy dobrze sprzęt ustawi) mogą być jeszcze gorsze... Do lecznicy przy SGGW to nigdy więcej nie pojadę, po tym, jak lekarz w trakcie swojego dyżuru wyszedł do domu i na marne przejechałam w jedną stronę 2 godziny z kotem który panicznie boi się ludzi, tylko po to żeby się dowiedzieć, że lekarz sobie poszedł wcześniej do domu i niestety "zrobienie zdjęcia nie jest możliwe".

*w innych kwestiach się nie wypowiem, bo robiłam tam wyłącznie zdjęcia.
Lekarz miły, recepcjonistka również ;)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Śro maja 09, 2012 0:06 Re: Anika z kotami:) Nowy tymczas Jaś - już w nowym domu!

Dziś przybyły dwa tymczasy od jopop: Golem i Wąsik.

Oczywiście szczepione, dwukrotnie. Zdrowe i tak dalej, także nie siać paniki proszę ;)

Wąsik udaje czarną plamę za biurkiem, Golem przemyka czasem po pokoju, zjadł coś i chciał wskoczyć na szafki pod sufitem. Pewnie szuka tego naściennego drapaka z budkami u Asi :twisted:
Szczury mu się spodobały :mrgreen: A alfa zdążyła już go dopaść i dziabnąć po palcach :twisted:

Ogromne są oba :? Wielkoty... takie długaśne i wieeeelkie. A mają roczek dopiero...

A moje koty:
Sarze się naprawiły dziąsła ;) już nie jest tak źle, praktycznie zaczerwienione ma tylko miejscami przy ostatnich tylnych które jej pozostały (czyli tak gdzieś po środku), dalej już dziąsła w miejscu wyrwanych zębów są zagojone i zdrowe.
Frotka również ma całkiem nieźle wyglądającą paszczę ;) Tylko lekko zaczerwienione przy lewym dolnym kle.
U obu już na razie odstawiłam w ogóle steryd, nie ma co ich truć.
Antymon jak zwykle głupi :twisted:
Maniusia chyba jednak może mieć astmę (oczywiście nie wykluczam także czegoś z płucami), dziś mi zaczęła kaszleć jak się zbliżyłam z tonikiem do twarzy. Znów od dziś steryd (ostatnio dostała 30 kwietnia, potem przez prawie cały tydzień nie kasłała, potem kaszlnęła kilka razy, i dziś znów).
Poza tym ok.
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Śro maja 09, 2012 8:43 Re: Anika z kotami:) Nowy tymczas Jaś - już w nowym domu!

pogłasz moje maluszki ode mnie ;)
Obrazek

jopop

Post » Śro maja 09, 2012 9:01 Re: Anika z kotami:) Nowy tymczas Jaś - już w nowym domu!

jopop pisze:pogłasz moje maluszki ode mnie ;)

no, taa, na pewno :twisted:

może za tydzień... :|

od kilku godzin udają cień za łóżkiem :wink:

a poza tym:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

fotografia z ukrycia ;)
♪♫♬ ♪

*anika*

[poprzednia][następna]