Kardamon i przyjaciele, Tymczasy...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 03, 2012 9:03 Re: Kardamon i przyjaciele cz. 2 Bruno Fiv+ Kot['] Zezolek['

Maniutek, niech się paszczęka twoja goi na cacy :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto kwi 03, 2012 9:36 Re: Kardamon i przyjaciele cz. 2 Bruno Fiv+ Kot['] Zezolek['

Maniutka paszczęka goi się ładnie, ale gadzina od soboty odmawia jedzenia... :(
Wczoraj galopem leciałam do weta na sprawdzenie, co się dzieje. Jednocześnie pod drugą pachą dzielnie dzierżyłam Kastorka, który dziś wróci z brylantowym uśmiechem.
Maniutek dostał zastrzyki przeciwbólowe - jeden na miejscu, drugi na wynos i ostrzeżenie, że jak natychmiast nie zacznie jeść, to dostanie kroplówkę.
Zastanawiam się czy to było ostrzeżenie dla niego, czy dla mnie... :roll:
Kastorek wczepił się we mnie całym ciałkiem, z błaganiem w spojrzeniu: Mama, nie zostawiaj!!!!
I tak byłam zestresowana, bo to zawsze strach, stres i jednak ryzyko... ech... gul w gardle ustąpi dopiero wieczorem...
W piątek Chajka, bo jak zwykle cyklicznie ją troszkę obsypuje i trzeba wspomóc.
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Wto kwi 03, 2012 9:40 Re: Kardamon i przyjaciele cz. 2 Bruno Fiv+ Kot['] Zezolek['

Znaczy się świąteczne porządki uskuteczniasz.Inaczej :mrgreen:
Obrazek

ASK@

Post » Wto kwi 03, 2012 9:45 Re: Kardamon i przyjaciele cz. 2 Bruno Fiv+ Kot['] Zezolek['

Jak zwykle. Ale obawiam się, że rozumku znowu nie znajdę. Jak zwykle. :mrgreen:
Obrazek

hanelka

Post » Wto kwi 03, 2012 11:00 Re: Kardamon i przyjaciele cz. 2 Bruno Fiv+ Kot['] Zezolek['

Maniutek :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Kastor :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Chajeczka :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
za wiosenne porządki, żeby poszły pomyślnie :piwa:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Wto kwi 03, 2012 15:25 Re: Kardamon i przyjaciele cz. 2 Bruno Fiv+ Kot['] Zezolek['

buziaki (zaglucone :mrgreen: ) od Bruno.
zakumplowali się już nieźle z Maluszkiem, wylizują się, razem jojczą pod drzwiami - jest w porzo :ok:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto kwi 03, 2012 15:50 Re: Kardamon i przyjaciele cz. 2 Bruno Fiv+ Kot['] Zezolek['

Agneska pisze:buziaki (zaglucone :mrgreen: ) od Bruno.
zakumplowali się już nieźle z Maluszkiem, wylizują się, razem jojczą pod drzwiami - jest w porzo :ok:
A ja nie mam czasu zadzwonić do Ciebie... :oops:
Cudnie! Tak bardo się cieszę! Bruno to taki cudny kot...
W Maluszku też kocham się potajemnie... :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

hanelka

Post » Śro kwi 04, 2012 12:34 Re: Kardamon i przyjaciele cz. 2 Bruno Fiv+ Kot['] Zezolek['

Kastorek wrócił wczoraj z brylantowym uśmiechem, a jakże, za to pozbawion obydwu kłów z lewej strony i kilku przedtrzonowych z prawej.
Wszyscy czekali na nas z kolacją. Porozstawiałam miski, Kastor zajął swoje miejsce i zaczął z apetytem pałaszować suche, aż wióry leciały... 8O 8O 8O :ok:

Maniuś wciąż obolały i cierpiący, nosi twarz bardzo ostrożnie. Je niewiele, ale już zaczyna rozrabiać, ufff, uffff, uffff!
Pogorszyły mu się parametry nerkowe... :(
Obrazek

hanelka

Post » Śro kwi 04, 2012 12:38 Re: Kardamon i przyjaciele cz. 2 Bruno Fiv+ Kot['] Zezolek['

jak nie urok to nerki. Szeroki wybór możliwości koty mają.
:mrgreen:
Będzie dobrze :ok:
Obrazek

ASK@

Post » Śro kwi 04, 2012 13:43 Re: Kardamon i przyjaciele cz. 2 Bruno Fiv+ Kot['] Zezolek['

ASK@ pisze:Będzie dobrze :ok:

:ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Czw kwi 05, 2012 20:51 Re: Kardamon i przyjaciele cz. 2 Bruno Fiv+ Kot['] Zezolek['

Pozwolę sobie zacytować z wątku seniorów:
hanelka pisze:
joshua_ada pisze:Zgłaszam koteczkę:
Dziewczynka. Nie jest bardzo zaawansowaną seniorką, ma 8-10 lat, ale nie ma ząbków :(
Została wyrzucona na parking, gdzie się błąkała, zanim ktoś zawiózł do lecznicy (Warszawa).
Jest miła, ale bardzo wystraszona :(
Czeka w lecznicy (możliwość zasponsorowania leczenia przez lecznicę). Kontakt z forumowiczką tajdzi.
Post na wątku ogólnym: viewtopic.php?p=8716959#p8716959
Obrazek Obrazek
tajdzi pisze:Podam może jeszcze nr telefonu do lecznicy dla tej ostatniej kotuni (która nawet nie ma imienia :( )
(22) 889-05-82. Przypomnę, że lecznica oferuje badania i leczenie koteczki na swój koszt, jeżeli znajdzie się chętny DT.
To lecznica na moim osiedlu. Bardzo często korzystam z ich usług. Naprawdę robią dużo dobrego dla futrzanych bidulków. Dzwoniłam do nich. Poprosiłam o zrobienie badań i testów.
Testy ujemne.
Kotka ma pnn i początki anemii.
Niech ktoś się za mnie pomodli, bo chyba zwariowałam...
No i właśnie zamieszkaliśmy razem...
Obrazek

hanelka

Post » Pt kwi 06, 2012 7:06 Re: Kardamon i przyjaciele cz. 2 Bruno Fiv+ Kot['] Zezolek['

Żyjcie długo i szczęśliwie w tym Wariatkowie :1luvu:

Wesołych Świąt Wam życzę :1luvu:
Obrazek

ASK@

Post » Pt kwi 06, 2012 9:47 Re: Kardamon i przyjaciele cz. 2 Bruno Fiv+ Kot['] Zezolek['

Nocka minęła nam bez zajść. Wsadziłam dziewusię do klateczki, żeby się mogła bez stresu ogarnąć, ale drzwi do małego pokoju zostawiłam otwarte. Spokój był i cisza. Z obydwu stron. Spokojna, raczej przyjazna obserwacja. Nawet Wiewiórka nie udawała żmii.
Co prawda chatka została dokładnie olana, ale tak tylko dla porządku, żebym wiedziała, że dzieci mam obowiązkowe i wiedzą, jak się należy zachować. :mrgreen:

Burasia ma bardzo zaniedbane i brudne, zimowe futerko. Tak gęste, że na pierwszy rzut oka nie widać, jak bardzo jest chudziutka. Apetyt ma bardzo dobry. W lecznicy mówili, że suchego nie je. Naprawdę??? :mrgreen:
Jest bardzo nieśmiała, ale niesamowicie czuła. Dotknięta, po chwili aż się zapomina, tak się tuli, strzela baranki, wpycha główkę w dłonie, że niemal na niej staje... Mruczy, jak mały traktorek. :1luvu:
Dziś miałam planowaną wizytę z Chajeczką, pójdą obie dziewczynki i zobaczymy, co dalej.

Bardzo martwi mnie Maniek. Od zabiegu prawie nic nie je, chociaż pysio goi się bardzo ładnie. Widmo kroplówek czai się tuż... :(

Asiu :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

hanelka

Post » Pt kwi 06, 2012 9:51 Re: Kardamon i przyjaciele cz. 2 Bruno Fiv+ Kot['] Zezolek['

Ja mam już obcykanych wetów na świeta. Prozaicznie podeszłam do światecznej atmosfery .Zapełniałam lodówkę kocimi/dzikunowymi porcjami, zrobiłam zapas leków i przyswoiłam rozumkiem jak i kiedy dyżurują.
Teraz czas na nas :mrgreen:

Trzymam za wizytę :ok:

Manius, zacznij gadzino jeść wreszcie :roll:
Obrazek

ASK@

Post » Pt kwi 06, 2012 10:04 Re: Kardamon i przyjaciele cz. 2 Bruno Fiv+ Kot['] Zezolek['

hanelka jesteś wielka :1luvu:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

[poprzednia][następna]