Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 05, 2012 23:21 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

ksb pisze:
Femka pisze:a ja p0amiętam, że była mowa o stworzeniu projektu KDP.

Projekt samego KDP był umieszczony w wątku.
Nikt nie deklarował, że stworzy - poza forum - inny projekt.

co to znaczy poza forum?
Jak rozumiem zebrala sie grupa z miau ,aby sprobowac spisac propozycje. Tyle.
Mysle ze tak samo KDP bedzie brany pod uwage i jego propozycje w tworzeniu nowego regulaminu.
Jak dobrze zrozumialam watek dyskusyjny utowrzony przez Femke zostal ukryty i rowniez jego propozycje beda brane pod uwage. Czyli tym samym wszyscy biora udzial w jego tworzeniu, a przede wszystkim admin.
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Czw kwi 05, 2012 23:23 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

anna57 pisze:Projekty można tworzyć cały czas, albowiem to admin tworzy regulamin, forumowicze mogą jedynie dawać propozycje.

Edit.
Liwia, obowiązywać wszystkich będzie regulamin, który przedstawi admin, nie forumowicze.

Wszyscy o tym wiemy.
Jednak uważam, że założycielka wątku regulaminowego, deklarująca zebranie opinii w celu przygotowania projektu lub przedstawienia wniosków administracji, po podjęciu decyzji o tworzeniu projektu poza forum powinna poinformować o tym użytkowników biorących udział w dyskusjach.
I chyba to miała na myśli Liwia pisząc o lojalności.
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Czw kwi 05, 2012 23:26 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Teraz rozumiem już torpedowanie pomysłu z głosowaniem w sprawie regulaminu. Decyzja zapadła, w tajemnicy, więc po co głosowanie. 8)
Dobrze, że chociaż można było tu zobaczyć printscreena z forum ustawodawców, którzy pracowali w pocie czoła za plecami innych użytkowników, ale dla ich poprawy i szczęścia.
Nie było nawet informacji o fakcie przekazania projektu regulaminu Administratorowi na miau. Naiwniacy mieli wrażenie, że czekamy wszyscy na rozpatrzenie tego co było w wątku.
Rewelacja.
Feebee

Post » Czw kwi 05, 2012 23:28 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Mam szczerą nadzieję, że na równie obcym dla miau forum jak ci Wasi deszczowcy czy tam dreszczowcy, powstanie kolejna wersja regulaminu miau. Może wówczas zrozumiecie o co to halo.
" (...) Ty nieuku pisowski!"
"Ale zawsze można zmądrzeć, naprawdę. Miejcie odwagę, spróbujcie! Chyba że nadal wolicie być w sekcie, w której wasz guru robi z Wami co chce i kiedy chce."
Obrazek
https://www.sklepjubilerski.com/porady- ... jubilerski, cytaty: 1.S. Niesiołowski, 2. D.Wildstein

Liwia

Od: Pt gru 03, 2004 19:58

Post » Czw kwi 05, 2012 23:28 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Feebee pisze:Teraz rozumiem już torpedowanie pomysłu z głosowaniem w sprawie regulaminu. Decyzja zapadła, w tajemnicy, więc po co głosowanie. 8)
Dobrze, że chociaż można było tu zobaczyć printscreena z forum ustawodawców, którzy pracowali w pocie czoła za plecami innych użytkowników, ale dla ich poprawy i szczęścia.
Nie było nawet informacji o fakcie przekazania projektu regulaminu Administratorowi na miau. Naiwniacy mieli wrażenie, że czekamy wszyscy na rozpatrzenie tego co było w wątku.
Rewelacja.

Przyznaję, że jestem jedną z tych naiwnych :|
* Semper eadem *

ksb

Post » Czw kwi 05, 2012 23:36 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

ksb, mam wrażenie, że masz Admina za bezwolnego głupka, który bezmyślnie przyjmie podsunięty do podpisu papier. Trochę zaufania i wiary, że on jednakowoż rozróżni projekt od gotowego regulaminu, a zapewniam Cię, że żadna z nas nie stosowała pod jego adresem gróźb karalnych, nie przystawiła mu pistoletu do skroni, nie posunęłyśmy się również do szantażu.

Wysłałyśmy projekt autorski do Admina, nie do prasy, nie do wrogiego obozu, nie do kogoś obcego. Na czym polegać miałaby owa nielojalność? Że zwolennicy KDP nie zostali wtajemniczeni w ostateczny kształt naszych projektów? Obydwa stworzone zostały wyłącznie w oparciu o propozycje zamieszczone wcześniej w wątku.

EDIT: zachęcam do pracy nad kolejnych projektem i miłych snów życzę.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Czw kwi 05, 2012 23:42 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Femka pisze:ksb, mam wrażenie, że masz Admina za bezwolnego głupka, który bezmyślnie przyjmie podsunięty do podpisu papier. Trochę zaufania i wiary, że on jednakowoż rozróżni projekt od gotowego regulaminu, a zapewniam Cię, że żadna z nas nie stosowała pod jego adresem gróźb karalnych, nie przystawiła mu pistoletu do skroni, nie posunęłyśmy się również do szantażu.

Wysłałyśmy projekt autorski do Admina, nie do prasy, nie do wrogiego obozu, nie do kogoś obcego. Na czym polegać miałaby owa nielojalność? Że zwolennicy KDP nie zostali wtajemniczeni w ostateczny kształt naszych projektów? Obydwa stworzone zostały wyłącznie w oparciu o propozycje zamieszczone wcześniej w wątku.

Miałam już nic nie pisać, ale to co napisałaś świadczy tylko i wyłącznie o tym, że albo nie chcesz albo naprawdę nie rozumiesz o czym pisałam.
Odnosiłam się tylko i wyłącznie do braku informacji o przygotowywaniu takiego projektu. Twoje wrażenie związane z oceną admina pozostawiam bez komentarza.
* Semper eadem *

ksb

Post » Czw kwi 05, 2012 23:51 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Femka pisze:To nie było podforum na miau, tylko całkiem niezależne forum. Chodziło o dopracowanie projektów regulaminów ogólnego i rozliczeniowego. Ponieważ to nie była robota na jedną głowę, skrzyknęłyśmy się w kilka osób i na tym forum, nazwanym Kraina Dreszczowców, pracowałyśmy nad propozycjami dokumentów miauowych. W taki sposób, przez wypowiedzi w wątkach, praca była najłatwiejsza.
Forum było zamknięte, natomiast miało bardzo wielu podglądaczy i wiele osób próbowało się zalogować. Dla niewpuszczonych widoczne były tylko nasze nicki i tytuły wątków. Ponieważ nietrudno było dowiedzieć się, kto jest taki ciekawski, zaczęłyśmy sobie robić jaja i zakładać wątki z mocno prowokacyjnymi tytułami :mrgreen: Jak widać chwyciło, bo tu i ówdzie pojawiają się oburzone komentarze, jak to plotkowałyśmy o użytkownikach miau :lol:
Jak tylko projekty były gotowe, wysłane zostały do Admina, a forum umarło śmiercią naturalną, bo przestałyśmy tam zaglądać, a ostatnio zostało wywalone w kosmos. I już, cała tajemnica.

To jest jakieś kuriozum na kuriozami. Zakładacie oddzielne forum, żeby dyskutować projekt zmiany regulaminu na innym forum. :piwa:

Jest mi bardzo przykro, że Casica została zbanowana, nie mam pojęcia za co, więc trudno mi się wypowiadać o zasadności.

Natomiast argumenty, że moderator nie może być obiektywny, bo jest użytkownikiem forum, na którym ktoś ma w podpisie zdanie szkalujące miau.pl, jest co najmniej niepoważny. A instrukcję zrobienia afery na miau większość użytkowników forum może napisać w 5 sekund.

Nie uważam, że alix powinna dla świetego spokoju zrezygnować z funkcji moderatora. Bardzo bym nie chciała, żeby to zrobiła. Uważam, że jest dobrym moderatorem, nawet jeśli zdarza jej się podejmować niepopularne czy nawet niesłuszne decyzje.
Pipsi ♡ 24 marca 2016 [']

Pipsi

Od: Pon paź 16, 2006 11:10

Post » Czw kwi 05, 2012 23:57 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Pipsi pisze:To jest jakieś kuriozum na kuriozami. Zakładacie oddzielne forum, żeby dyskutować projekt zmiany regulaminu na innym forum. :piwa:

Jest mi bardzo przykro, że Casica została zbanowana, nie mam pojęcia za co, więc trudno mi się wypowiadać o zasadności.

Natomiast argumenty, że moderator nie może być obiektywny, bo jest użytkownikiem forum, na którym ktoś ma w podpisie zdanie szkalujące miau.pl, jest co najmniej niepoważny. A instrukcję zrobienia afery na miau większość użytkowników forum może napisać w 5 sekund.

Nie uważam, że alix powinna dla świetego spokoju zrezygnować z funkcji moderatora. Bardzo bym nie chciała, żeby to zrobiła. Uważam, że jest dobrym moderatorem, nawet jeśli zdarza jej się podejmować niepopularne czy nawet niesłuszne decyzje.

Abstrahując od tego, o kim jest mowa: to dopiero kuriozum - dobry mod podejmujący niesłuszne decyzje 8O

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Czw kwi 05, 2012 23:58 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Beliowen pisze:Aassiiaa, skoro czytasz i moderujesz, czy mogłabyś odpowiedzieć na moje pytanie?
Albo alix76, bo też Cię widzę na liście zalogowanych użytkowników.

Ja naprawdę pytam nie złośliwie, po prostu chciałabym wiedzieć, skąd idea czasowych banów.

Spróbuje odpowiedzieć (doczytuję, dotarłam dopiero teraz).
Z tego co pamiętam (a moja memoria bywa fragilis, niestety) idea banów czasowych pojawiła się z potrzeby wypracowania dodatkowych narzędzi moderacji.
Był taki moment, kiedy na forum pojawiło się wyjątkowo wiele awantur, których nie udawało się uciąć spokojną uwagą moderatorską. Ani oficjalnym ostrzeżeniem. Ani zamknięciem wątku, bo natychmiast pojawiał się kolejny, w którym "radośnie" kontynuowano bijatykę. Mod mógł sobie gardło zedrzeć i pisać na zielono albo i na złoto- efekt był zerowy, a w ferworze kłótni wpisy tonujące dyskusję tonęły bez echa. Wtedy ze względów technicznych jedynie Admin mógł blokować "gorące głowy", choćby czasowo, dla ochłonięcia. Tyle, że Admin nie zawsze- z przyczyn oczywistych- jest dostępny i niejednokrotnie niepotrzebnie sporo złych i zbędnych rzeczy zostało napisanych, zanim interwencja Admina kładła kres kłótni, np. poprzez czasowe wyeliminowanie najbardziej zacietrzewionych.
Nowa formuła umożliwia taką interwencję moderatorom. Pozwala reagować sprawniej.
Taka była idea.
Bany czasowe, z tego co pamiętam- stosowane były od bardzo dawna. Aczkolwiek dość rzadko, z wielu względów, mi. in. ze względu na techniczne możliwości, ze względu na mniejszą ilość uzytkowników. Były też od zawsze polączone ze statusem "persona non grata", to byl ban trzymiesięczny, choć faktycznie, akurat tej formuly użyto na forum tylko parę razy.

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Pt kwi 06, 2012 0:03 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Ban czasowy, to rzeczywiście przydatna funkcja. Wolałabym wylecieć na tydzień/miesiąc niż na zawsze.
Oczywiście, pod warunkiem, że zasłużyłabym na to :wink:

jaaana

Post » Pt kwi 06, 2012 0:05 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

jaaana pisze:
Pipsi pisze:To jest jakieś kuriozum na kuriozami. Zakładacie oddzielne forum, żeby dyskutować projekt zmiany regulaminu na innym forum. :piwa:

Abstrahując od tego, o kim jest mowa: to dopiero kuriozum - dobry mod podejmujący niesłuszne decyzje 8O

Nieprawda, kazdemu zdarza się podjąć niesłuszną decyzję, ludzie są tylko ludźmi. Nawet modzi.
Ostatnio edytowano Pt kwi 06, 2012 0:09 przez Pipsi, łącznie edytowano 1 raz

Pipsi

Post » Pt kwi 06, 2012 0:06 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Popraw, proszę, cytat.

jaaana

Post » Pt kwi 06, 2012 0:08 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Juz poprawiłam.

Pipsi

Post » Pt kwi 06, 2012 0:17 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Przyznam, że nie rozumiem idei TAJNYCH prac nad propozycją regulaminu.
To, że byli zwolennicy innych koncepcji (np. niewprowadzania w ogóle zmian w regulaminie), nie musiało przecież przeszkadzać pracom jawnym. Można było założyć oddzielny wątek i ignorować ewentualne trollowanie.

No, ale to mnie bardziej dziwi, niż się nie podoba. Nie podoba mi się natomiast to, że dopracowana propozycja nie pojawiła się na forum - zanim trafiła do Admina. Nie rozumiem tego - dlaczego zupełnie pominięto innych użytkowników. :(
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

[poprzednia][następna]