30 głodnych kotów- zajezdnia autobusowa

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 07, 2012 18:36 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- proszą o pomoc

też mam taką nadzieję... :cry:
---------------------------------------------
Rysia i Tasia - moje wąsate słoneczka :)
Obrazek
Obrazek

Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji
(Mark Twain)

berushkaa

Od: Wto kwi 12, 2011 18:48

Post » Pt mar 09, 2012 16:56 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- proszą o pomoc

jak tam kocie?
Obrazek
Obrazek

Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji
(Mark Twain)

berushkaa

Post » Nie mar 11, 2012 14:13 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- proszą o pomoc

Słodkie te kociaki.A jak czuje się moja sympatia burasek Boguś. ?

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Wto mar 13, 2012 22:31 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- proszą o pomoc

welina pisze:Słodkie te kociaki.A jak czuje się moja sympatia burasek Boguś. ?

Jakoś ostatnimy czasy mijamy się.
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Wto mar 13, 2012 22:32 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- proszą o pomoc

cypisek pisze:
welina pisze:Słodkie te kociaki.A jak czuje się moja sympatia burasek Boguś. ?

Jakoś ostatnimy czasy mijamy się.

:(

welina

Post » Wto mar 13, 2012 23:25 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- proszą o pomoc

Do tej pory nie ma Wandeczki. Szukałam , wołałam. Ostatnio przeszukałyśmy wszystkie zakamarki.
Nie ma , jak kamień w wodę.. Nie wiem co się mogło stać, zawsze przybiegałą, łasiła się. Nie dawała puszek otwierać , pierw trzeba było ją wymiziać. :( Jest też kulawy burasek, ale jakiś przepłoszony nie daje się złapać. Nawet nie wiadomo dlaczego kuleje.
Jest też czarnuszek, chory z wielką gulą na karku. Dzisiaj ponad 2 godz. było polowanie na niego. Nie udało się . Jutro nastepna próba, mam nadzieję ,że sie uda. Być może to jakiś ropień ...Coż temu kotu potrzebny jest na gwałt wizyta u weta. Tylko trzeba go złapać.

Mimo ,że wiosna tuż tuż, to ogólnie smutno, za dużo na raz nałożyło się spraw, spraw prywatnych i ,,kocich,,eh..
Obrazek

cypisek

Post » Śro mar 14, 2012 17:10 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- proszą o pomoc

Monika wysle Ci pozniej zdjecie na maila :mrgreen: :mrgreen:

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Czw mar 15, 2012 22:07 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- proszą o pomoc

Wandeczki nie ma dalej, znowu było polowanie na chorego kotka. Niestety znowu lipa. :( Będą próby łapania do skutku.

Tutaj na zdjęciu czarny młody piękny jeszcze zdrowy , jeszcze nie mający grzyba , tak jak i piękny to i dzikusek.

Obrazek
Tu nasz przystojniak...Jak będa chętni to można podjąc próbę odłowienia.

Obrazek

Obrazek

Tu rozbójnik pierwszy kot ,który był kastrowany. Wiecznie był pogryziony, brudny. Straszny zadzior, i bandyta. :)

Obrazek

Czekamy na lepszą aurę i chcemy zrobić porządki na zajezdni. Wymienić sianko, obić od nowa daszki. Będziemy potrzebowały jakieś deski, obicia nieprzemakalne.

Macie może jakieś pomysły czym obić można daszki.. Nieprzemakalnie i tanio, bo to co teraz zotało po zimie to masakra. Powinno to wszystko zostać rozwalone i postawione nowe i czyste. Nowych budek nie postawimy , bo ukradną, takich zbitych z desek same we dwie nie damy rady zrobić. Trzeba coś sztukować tym co się ma, ale mimo wszystko...potrzebujemy rąk do pomocy i materiału.
Obrazek

cypisek

Post » Pt mar 16, 2012 20:58 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- proszą o pomoc

Ja obilam koci daszek znaleziona pod pod śmietnikiem wykladzina pcv . Przyznam ,ze dobrze sie sprawuje :mrgreen: .

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Pt mar 16, 2012 23:07 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- proszą o pomoc

Orzeszku,że ja mam tyle zwierzaków.Przystojniak do schrupania,nawet bez przypraw :mrgreen: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Nadal nie widać Bogusia :?

welina

Post » Nie mar 18, 2012 10:06 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- proszą o pomoc

dziewczyny, martwiłam się że taka cisza...
zmartwiłam się Wandeczką :(
ona na zdjęciach taka podobna do Tasieńki :( :(
Obrazek
Obrazek

(Mark Twain)

berushkaa

Post » Nie mar 18, 2012 23:18 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- proszą o pomoc

berushkaa pisze:dziewczyny, martwiłam się że taka cisza...
zmartwiłam się Wandeczką :(
ona na zdjęciach taka podobna do Tasieńki :( :(

Na zajezdni trochę ogarnięte.śmieci było 4 wory. Stare deski zostały wywiezione, jedna część budek została zdemontowana...było tam w środku srasznie. Deski zmurszałe , resztki jedzenia...rozwaliło się dosłownie przy lekkim dotyku.
Coż jeszcze sporo roboty,może znowu w weekend coś się uda...
sprawy osobiste powodują pewne ograniczenia czasowe..
Wandeczki dalej nie ma. Z nią chyba coś się stało....Maciuś coraz bardziej się znowu oswaja.

Jest ktoś chętny dać DT Maćkowi??
jeśli tak postaramy się go złapać.
Obrazek

cypisek

Post » Śro kwi 04, 2012 8:43 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa- proszą o pomoc

Wczoraj wybrałyśmy się z cypiskiem ogarnąć kocie budki na zajezdni w jednej z nich ukazał się nam potworny widok w kałuży krwi lezał kot wygladał na niezywego. okazało się że biedactwo jeszcze dycha szybka akcja kot owiniety w kocyk natychmiast trafil do weta tam okazał się ze kociak cały jest w ranach gargło wyglada jak by je ktoś poderznął na karku głęboka rana. Ogólny stan kota jest ciężki mega ododnienie osłabienie natychmiast został podłaczony do kroplowki dostał antybiotyk i preparaty wzmacniajace. Kociuś dzielnie walczy o zycie dzisiaj nawet probował sam jesć.
Bardzo prośimy o wsparcie dla niego chlopak codziennie musi jezdzić do weta na czyszczenie ran podanie antybiotyku
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Śro kwi 04, 2012 12:03 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa-ranny kot

Matko, co mogło mu się stać??
Obrazek Obrazek Obrazek

Astaroth86

Od: Pon wrz 12, 2011 20:05

Post » Sob kwi 07, 2012 9:44 Re: 30 głodnych kotów zajezdnia autobusowa-ranny kot

Serdeczne życzenia
zdrowych,radosnych i spokojnych
Świąt Wielkanocnych
życzy
welina

Obrazek

welina

[poprzednia][następna]