Wątek Casica bez - wydzielone posty, część X i 1/2

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 03, 2012 14:21 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

aassiiaa pisze:Bardzo proszę o nie wstawianie w wątek wypowiedzi osoby zbanowanej.

Chyba że jest z tego drugiego forum? :ryk:
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Wto kwi 03, 2012 14:24 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

Beliowen pisze:
skaskaNH pisze:Skoro przykładowo ja zarejestruję się na danym forum, to w pewnym sensie identyfikuję się z jego "linią programową" - a skoro alix76 rejestruje się tam, to można domniemywać, że również podobną identyfikację/sympatię wykazuje.

Yyyy, nie przesadzasz zbytnio? ;)
gros użytkowników większości forów w sieci to osoby, które przychodzą pogadać, a nie uprawiać propagandę :lol:

Taki przykład: zgodnie z linią programową 8) Miau, uczestnicy powinni popierać kastracje aborcyjne kotek, a mogę z pamięci podać co najmniej kilka linków do wątków, gdzie temperatura dyskusji wskazywała, że niekoniecznie ta "linia" jest taka wyrazista.

Moim zdaniem uczestnik w rozkroku stać może (jeśli lubi), moderator raczej nie powinien.

edit - linie programowa Miau :wink: nie wymusza poparcia dla kastracji aborcyjnej. Przynajmniej ja o tym nic nie wiem, jeśli się mylę, to mnie uświadom proszę.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Wto kwi 03, 2012 14:27 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

Zofia&Sasza pisze:
aassiiaa pisze:Bardzo proszę o nie wstawianie w wątek wypowiedzi osoby zbanowanej.

A czy mogłabym prosić o podanie punktu regulaminu, który tego zabrania?

Przypomnę się z pytaniem :D
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto kwi 03, 2012 14:31 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

Jana pisze:
Beliowen pisze:
skaskaNH pisze:Skoro przykładowo ja zarejestruję się na danym forum, to w pewnym sensie identyfikuję się z jego "linią programową" - a skoro alix76 rejestruje się tam, to można domniemywać, że również podobną identyfikację/sympatię wykazuje.

gros użytkowników większości forów w sieci to osoby, które przychodzą pogadać, a nie uprawiać propagandę :lol:

Taki przykład: zgodnie z linią programową 8) Miau, uczestnicy powinni popierać kastracje aborcyjne kotek, a mogę z pamięci podać co najmniej kilka linków do wątków, gdzie temperatura dyskusji wskazywała, że niekoniecznie ta "linia" jest taka wyrazista.

Moim zdaniem uczestnik w rozkroku stać może (jeśli lubi), moderator raczej nie powinien.

edit - linie programowa Miau :wink: nie wymusza poparcia dla kastracji aborcyjnej. Przynajmniej ja o tym nic nie wiem, jeśli się mylę, to mnie uświadom proszę.

O ile pamiętam, wątek o "cudach narodzin" był Twój i postulowałaś w nim nawet zakaz pisania o tym na forum.
Coś się zmieniło?
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Wto kwi 03, 2012 14:33 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

Bardzo przepraszam, gdzie można znaleźć wątek pt. "o dupie Zochy"?

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Wto kwi 03, 2012 14:33 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

Beliowen pisze:
Jana pisze:
Beliowen pisze:

O ile pamiętam, wątek o "cudach narodzin" był Twój i postulowałaś w nim nawet zakaz pisania o tym na forum.
Coś się zmieniło?

A to ma jakiś związek z tym o czym aktualnie rozmawiamy tutaj?
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Wto kwi 03, 2012 14:36 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

Nie ma, ja podałam przykład, a Jana się do niego odniosła, stąd moja odpowiedź.

Od kiedy OT-y są na forum zabronione, bo nie jestem na bieżąco? :oops:

Zajrzałam do wątku wyłącznie dlatego, że dostałam PW od Marcelibu z linkiem
ale żałuję, było mi się nie mieszać w przepychanki.
abluo ergo sum

Beliowen

Post » Wto kwi 03, 2012 14:38 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

Beliowen pisze:Nie ma, ja podałam przykład, a Jana się do niego odniosła.

Spytaj alix, tropienie OT to ostatnio jej działka :?
Karolina

karolinah

Od: Wto gru 05, 2006 17:05

Post » Wto kwi 03, 2012 14:40 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

Beliowen pisze:Nie ma, ja podałam przykład, a Jana się do niego odniosła, stąd moja odpowiedź.

Zajrzałam do wątku wyłącznie dlatego, że dostałam PW od Marcelibu z linkiem
ale żałuję, było mi się nie mieszać w przepychanki.

Kliknij w ten czerwony wykrzyknik i sprawdź co tam jest w okienku napisane. :wink: OT to jeden z powodów, dla których wolno raportować posta. O ile wiem tak jest od początku forum.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Wto kwi 03, 2012 14:40 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

Beliowen pisze:Od kiedy OT-y są na forum zabronione, bo nie jestem na bieżąco? :oops:

Zapytaj moderatora. On Ci prawdę powie.
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Wto kwi 03, 2012 14:50 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

Mnie tylko fascynuje, jak bardzo trudno Wam - obu stronom - żyć bez siebie ;)
takich emocji nie budziła nawet Kocia Republika.
abluo ergo sum

Beliowen

Post » Wto kwi 03, 2012 15:03 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

Beliowen pisze:
Jana pisze:
Beliowen pisze:

Coś się zmieniło?

A co to ma wspólnego z 'linią programową Miau'? 8O
Nie dość, ze wątek stary jak świat, to jeszcze ja jestem bardzo zwykłym użytkownikiem forum, nie mam żadnej funkcji i nigdy nie miałam.

I jeszcze - postulat zakazu ( 8O ) pisania na forum o czym? O świadomym dopuszczeniu do narodzin kociąt, chociaż można temu zapobiec? A mozliwe, że coś takieg pisałam, dziś też bym napisała. I nadal nie wiem co to ma wspólnego z (cyt.) "zgodnie z linią programową 8) Miau, uczestnicy powinni popierać kastracje aborcyjne kotek".

Jana

Post » Wto kwi 03, 2012 15:10 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

I tak powstają OT-y ;)
Przepraszam, Jana, że pociągnęłam temat, nie musiałam i nie powinnam była.

Nadal uważam, że przesadą jest oczekiwanie, że każdy, kto rejestruje się na danym forum, akceptuje jego "linię programową", jakakolwiek ona jest.
Ale to moje osobiste zdanie, przed chwilą mi pokazano, że jednak bez akceptacji linii ani rusz.
Naiwność moja dostała po uszach.
abluo ergo sum

Beliowen

Post » Wto kwi 03, 2012 15:28 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

Beliowen pisze:dlatego bardzo by mi się nie podobało, gdyby w regulaminie Miau.pl znalazł się zapis zakazujący jednoczesnego uczestniczenia w nim i np. forum Kociego Hospicjum
oczywiście, to tylko mój prywatny głos, jeden z kilkudziesięciu tysięcy, ale póki co zdanie mi wolno wyrazić ;)

Belio, nikt tego od Ciebie nie oczekuje. Nikt nie stawiał Tobie takiego zarzutu.
Ale od Moderatora jednego forum, gdzie ma dużo władzy, a szczególnie Alix76 bardzo chętnie z niej korzysta - tutaj transparentność jest oczekiwana. I myślę, że słusznie. Dlaczego? Bo można dojść do wniosku, że względu na wcześniejsze sytuacje z mirka_t+Agn versus m. in. casica, iż Alix76 po prostu "się mści" na tej ostatniej. Być może tak nie jest, ale Alix76 jest tylko człowiekiem i teoretycznie wszystko się zdarzyć może. Mnie "to lotto" gdzie jeszcze pisze Alix76. Nie podoba mi się sposób w jaki moderuje wątki, tnie posty, udziela banów, zamyka tematy. Dziś o godz. 5 rano zamknęła wątek casicy i dała Jej bana na miesiąc wg własnego uznania co do powodu, bo zarzut podżegania jest tak bardzo trudny do udowodnienia, że aż się dziwię, że Alix76 na coś takiego się powołała. Każdy co innego uważa za podżeganie, a ban dla casicy to przecież, na Boga, osobista interpretacja Alix76 :!: Dzień wcześniej casica juz została ukarana zmoderowaniem jej wątku. Tak więc w ciągu 12. godzin mamy trzy kary dla casicy:
1. zmoderowanie wątku w sposób absolutnie dowolny
2. zamknięcie wątku
3. ban dla casicy.

Ten fakt uważam za skandaliczny i myślę, że jest to kolejny dowód na dowolność stosowania władzy moderatorskiej przez Alix76. Ta sytuacja jest dla mnie wystarczającym powodem, aby odebrać Alix76 uprawnienia moderatorskie.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Wto kwi 03, 2012 15:31 Re: Wątek Casica - wydzielone posty, czyli część XI 1/2

Beliowen, wydaje mi się, że chodzi o rozróżnienie użytkownik / moderator.

Funkcja moderatora to coś więcej, moderator musi być osobą, która cieszy się m.in. zaufaniem użytkowników (w końcu może wiele, ma też dostęp do informacji ukrytych dla użytkowników). Tutaj chyba skumulowało się kilka rzeczy, a tylko jedną z nich jest bycie użytkownikiem innego forum :wink:

Jana

[poprzednia][następna]