Poszukuję NIETYPOWO umaszczonego kotka -szylkret, inne

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon kwi 02, 2012 9:31 Re: Poszukuję NIETYPOWO umaszczonego kotka -szylkret, inne

stonoga pisze:(...)
-chorym na FIV i FELV (mam w domu juz zwierzę, które muszę chronić, a niewykluczone, ze adoptuję od razu dwa koty)
(...)
Kotek może:
(...)
-mieć jakaś chorobę, którą nie zarazi mi fretki

FIV i FelV to typowo kocie choroby.
Fretka jest bezpieczna.
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Pon kwi 02, 2012 10:12 Re: Poszukuję NIETYPOWO umaszczonego kotka -szylkret, inne

krist pisze:troche przykro tak o niej mówić, ale jest do adopcji małe dziwadełko.
Obrazek
Obrazek
To kotka która prawdopodobnie jest wynikiem mezaliansu dachowca z persem, ma ciało dachowca i głowe persa. Wygląda tak dziwnie jak to tylko możliwe. Oprócz tego jest całkowicie normalnym, sympatycznym kotkiem. Kotka od dłuższego czasu waletuje w lecznicy, ale to nie jest dla niej dobre miejsce, powinna mieć dom i kochających ludzi. Jest bardzo miła, nie drapie, i pewnie dawno znalazła by dom tylko ten wygląd. W przypadku ludzi mówi się ze odziedziczyła inteligencję matki i urodę ojca :)
Jedna sprawa: to kot z białaczką, więc nie może mieć innych kotów w domu. Jeśli będziesz chciała zaopiekować się tym cudkiem namiary na opiekuna: Marek Głubisz, 696285534 marekglubisz@interia.pl
Mocno polecam twojej uwadze persiczkę, jest zaszczepiona i wysterylizowana, jeśli się zdecydujesz zobowiązuje się dowieźć ją na miejsce, choćby to było na 2 końcu Polski

to nie dziwadełko ,to piękność o ogromnych ,niesamowitych oczach :1luvu:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pon kwi 02, 2012 11:26 Re: Poszukuję NIETYPOWO umaszczonego kotka -szylkret, inne

wygląd to kwestia gustu, ja wole "zwykłe" bure kotki niż persy, ten jest z wyglądu mocno nietypowy. W tym przypadku to nieszczęście tego kota bo inne, "zwykłe" z wyglądu, znalazły domy a ta kotka nie. Może tu ją ktoś pokocha :kotek:

krist

Od: Śro gru 21, 2011 22:25

Post » Pon kwi 02, 2012 12:18 Re: Poszukuję NIETYPOWO umaszczonego kotka -szylkret, inne

a te juz ktos pokazywal?
viewtopic.php?f=13&t=140288&start=30
recznie malowana ceramika na zamowienie:
http://www.facebook.com/album.php?aid=1357&id=1718874443&l=aa2b2f153d
ZAMÓW SOBIE KOTECKA... CZY CÓŚ

magyrato

Od: Nie sie 22, 2010 10:00

Post » Pon kwi 02, 2012 19:58 Re: Poszukuję NIETYPOWO umaszczonego kotka -szylkret, inne

A tak z ciekawości zapytam, dlaczego nie kocurek? :)
No chyba, że lubisz charakterne kotki, bo kotki nie dość, że mają swoje humorki jak to kobiety, to jeszcze szylkretki chyba w tym przodują ;)

malutka_8

Od: Pon sie 04, 2008 9:04

Post » Wto kwi 03, 2012 10:39 Re: Poszukuję NIETYPOWO umaszczonego kotka -szylkret, inne

ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Wto kwi 03, 2012 11:23 Re: Poszukuję NIETYPOWO umaszczonego kotka -szylkret, inne

A dlaczengo warunek "niekastrowana" chcesz założyć hodowlę dziwadeł? :roll:
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Od: Pt sty 07, 2005 21:13

Post » Wto kwi 03, 2012 11:29 Re: Poszukuję NIETYPOWO umaszczonego kotka -szylkret, inne

viewtopic.php?f=13&t=140454 tu jest piękna i nietypowa koteczka.
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Od: Pt sty 07, 2005 21:13

Post » Wto kwi 03, 2012 12:51 Re: Poszukuję NIETYPOWO umaszczonego kotka -szylkret, inne

safiori pisze:A dlaczengo warunek "niekastrowana" chcesz założyć hodowlę dziwadeł? :roll:

Kastracja była w puncie "może", czytaj - jest mi to obojętne. Jeśli kotek nie przeszedł zabiegu to sfinansuję go we własnym zakresie.

stonoga

Od: Sob mar 31, 2012 22:46

Post » Wto kwi 03, 2012 12:57 Re: Poszukuję NIETYPOWO umaszczonego kotka -szylkret, inne

malutka_8 pisze:A tak z ciekawości zapytam, dlaczego nie kocurek? :)
No chyba, że lubisz charakterne kotki, bo kotki nie dość, że mają swoje humorki jak to kobiety, to jeszcze szylkretki chyba w tym przodują ;)

Dobre pytanie, na które bardzo chętnie odpowiem :). Zawsze w domu mieliśmy kotki i stąd wiem, czego się spodziewać. O facetach tylko słyszałam i nie zachęca mnie to to adopcji kota- że sikają, znaczą, uciekają (nawet po kastracji), są mniej oddane itd.Pewnie połowa to mit, ale nawet w drugiej połowie kotki wygrywają dla mnie pod każdym względem :).

Co do szylkretek, czytałam że są wyjątkowo inteligentne i mają przez to bogatą osobowość (o ile tak w ogóle można pisać o kocie ;) ). Z pewnością więc nie będzie nam nudno.

stonoga

Post » Wto kwi 03, 2012 13:46 Re: Poszukuję NIETYPOWO umaszczonego kotka -szylkret, inne

Jak się kocurka trzyma w domu to nie ucieka - bo niby jak ? :) Do łazienki ?
No chyba że szukasz wychodzącego kotka. - warto to zaznaczyć, bo też nie wszystkie się na takiego nadają.

Niacha

Od: Wto sty 13, 2009 13:40

Post » Wto kwi 03, 2012 14:06 Re: Poszukuję NIETYPOWO umaszczonego kotka -szylkret, inne

Tak jak w 1. poście, niewychodzące duże mieszkanie.

stonoga

Post » Wto kwi 03, 2012 14:10 Re: Poszukuję NIETYPOWO umaszczonego kotka -szylkret, inne

stonoga pisze:
malutka_8 pisze:A tak z ciekawości zapytam, dlaczego nie kocurek? :)

Dobre pytanie, na które bardzo chętnie odpowiem :). Zawsze w domu mieliśmy kotki i stąd wiem, czego się spodziewać. O facetach tylko słyszałam i nie zachęca mnie to to adopcji kota- że sikają, znaczą, uciekają (nawet po kastracji), są mniej oddane itd.Pewnie połowa to mit, ale nawet w drugiej połowie kotki wygrywają dla mnie pod każdym względem :).

Pewnie, że mit :D

W przeszłości miałam i kotki i kocury. Teraz postawiłam na kocury (mam dwa wykastrowane) i stwierdzam, że nie mogłam lepiej trafić.
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Wto kwi 03, 2012 14:45 Re: Poszukuję NIETYPOWO umaszczonego kotka -szylkret, inne

Szylkretki to większości przypadków kotki :wink: Ja tam też wolę kocurki :lol: są bardziej miziaste i nie miewają humorków :ok: a wykastrowane nie znaczą.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Wto kwi 03, 2012 15:43 Re: Poszukuję NIETYPOWO umaszczonego kotka -szylkret, inne

Jak widzisz u mnie w podpisie, mam same kocurki. I ręczę za to, że nie mają humorków, nie znaczą i przede wszystkim bardzo przywiązują się do właściciela i są baaardzo oddane :) No i nie uciekają, chyba, że im na to pozwolimy. Ale tu akurat nie ma znaczenia czy kocur czy kotka, każde ucieknie jak ma taką sposobność i akurat zechce ;)

Zależy co kto lubi, ale jeśli szukasz miziastego kota, oddanego właścicielowi, nie miewającego humorków, nie znaczącego itd to właśnie myślę, że większość osób na forum poleci Ci kocurka. Jest większa szansa, że biorąc kocurka znajdziesz miziaka. Kotki jednak mają swoje za uszkami ;) no i wbrew pozorom również "znaczą" a raczej posikują w różnych miejscach. Oczywiście nie jest to regułą, podobnie jak u kocurków.

malutka_8

Od: Pon sie 04, 2008 9:04

[poprzednia][następna]