Sosnowiec Kocia Chatka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 01, 2012 20:55 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Uporządkowałam naszą stronę. Dodałam ogłoszenie Gizmo i Tuni, zrobiłam dla nich ogłoszenie na tablicy i alegratce. Bardzo proszę o wystawianie kociaków na innych stronach.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie kwi 01, 2012 22:05 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

a ja skończyłam właśnie zakładanie ewidencji przyjęć naszych kotów.Zaewidencjonowałam 57 kotów.We wtorek przyniosę do KCH i proszę o wpisywanie na bieżąco nowych przyjmowanych kotów.
Przy okazji przebrnęłam chyba przez wszystkie nasze wątki, były miłe wspomnienia, a i niestety wróciły te przykre no i sobie trochę popłakałam.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Nie kwi 01, 2012 22:32 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

balbina38 pisze:a ja skończyłam właśnie zakładanie ewidencji przyjęć naszych kotów.Zaewidencjonowałam 57 kotów.We wtorek przyniosę do KCH i proszę o wpisywanie na bieżąco nowych przyjmowanych kotów.
Przy okazji przebrnęłam chyba przez wszystkie nasze wątki, były miłe wspomnienia, a i niestety wróciły te przykre no i sobie trochę popłakałam.

Super Beatko :D dzięki wielkie pracowita kobietko :D
A ja dziś dostałam "raport" z domku Kropki i Czikitki - Kropka super zaaklimatyzowała się w domku. Bawi się, biega, łasi się, barankuje - wczoraj już sobie pospacerowała do kuchni i zapoznała się z pieskiem Azunią. Czikitka troszkę jeszcze wycofana, ale nie dzieje się nic niepokojacego. Czikitka zasiadła sobie w koszyku wiklinowym na parapecie okna i obserwuje ptaszi i wiewiórki za oknem.
Obydwie jadły, piły i korzystały z kuwety.

terenia1

Post » Pon kwi 02, 2012 6:34 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Świetne wieści - tyle domków, koty się tam aklimatyzują momentalnie... Oby tak dalej :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon kwi 02, 2012 11:19 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Wczoraj nie pisałam nic na temat dyżuru, bo późno wróciłam, więc robię to teraz :wink:
Bianka i Kala coraz bardziej przyjazne, dzwonilam już do szkoły żeby podzielić się z nauczycielami wspaniała wiadomością odnośnie ich adopcji :D Panie bardzo się ucieszyły.
Jeżeli chodzi o ich szczepienia i sterylki to oczywiście zajmę się tym, samochód już odzyskany więc z transportem nie będzie problemu.
Lundek był wczoraj mocno wystraszony a Wisienka strasznie rozgadana :lol:
Józek ogromnie spragniony pieszczot, co ta nasza Dorotka z nim zrobiła :ryk:
Na zdrowej spokojnie,
Warka jak zawsze na parapecie wygladala przez okno,
Cekin wielce towarzyski a Madzia bardzo grzeczna.
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pon kwi 02, 2012 12:32 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Kocury mojej mamy zaczęły mieć problemy z oddawaniem moczu :(
Najpierw zachorował Homer a teraz Tizer :?
Oczywiście są pod opieką weta, biorą leki.
Mam do Was pytanie, polecacie jakąś specjalną karme dla kotów z takimi problemami i w miarę niedrogą?
Wiem, że royal i purina ma taką, ale może znacie jeszcze jakąś inną i godną polecenia?

Cookie1706

Post » Pon kwi 02, 2012 12:49 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Cookie1706 pisze:Kocury mojej mamy zaczęły mieć problemy z oddawaniem moczu :(
Mam do Was pytanie, polecacie jakąś specjalną karme dla kotów z takimi problemami i w miarę niedrogą?
Wiem, że royal i purina ma taką, ale może znacie jeszcze jakąś inną i godną polecenia?

Też mieliśmy ten problem z jednym kotem, miał założony cewnik żeby pozbyć sie piachu. Teraz jest już ok (cewnik ściągnięty)ale musi jeść właśnie tą specjalistyczną karmę. Mam taki zamiennik royal i puriny http://www.zooplus.pl/ask?q=Kattovit+Ur ... orm=Szukaj to jest dostępne tylko w zooplusie z tego co się orientuje to nie ma u żadnego weta

dostaje mokre Kattovit Gastro i suche Kattovit Urinary - Low Magnesium

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon kwi 02, 2012 12:55 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

CatAngel pisze:

Też mieliśmy ten problem z jednym kotem, miał założony cewnik żeby pozbyć sie piachu. Teraz jest już ok (cewnik ściągnięty)ale musi jeść właśnie tą specjalistyczną karmę. Mam taki zamiennik royal i puriny http://www.zooplus.pl/ask?q=Kattovit+Ur ... orm=Szukaj to jest dostępne tylko w zooplusie z tego co się orientuje to nie ma u żadnego weta

Zależy jeszcze jakie dokładnie mają te "kamienie". Najlepiej aby wet składpotencjalnej karmy ocenił. Z Hillsa też jest przecież taka karma- nasz Józek je ale ona droga :/, ewentualnie może zapytać u weta o Sanabelle Urinary...

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pon kwi 02, 2012 13:26 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Wisienka dzisiaj dla odmiany nic nie miała w kuwecie, ale coś było pod...
Lundek nadal przerażony i nie chciał jeśc, ale łapka jest mniej spuchnięta.
Madzia bawiła się papierkami, piłeczką, piórkiem, istne szaleństwo. Niestety ta ranka na szyi chyba się odnawia pomimo zakrycia golfikiem. W miseczce na wodę nie było ani kropelki, a jak nalałam to wypiła jakieś pół miseczki na raz.
Warka tylko czeka żebym usiadła na krześle i natychmiast się melduje na mizianie, nawet przegoniła konkurencję. Lubi się też bawic.
Orzeszek ma jakieś małe dziwactwo- liże i gryzie palce.
Mamuśka (nie wiem jak ona się nazywa, Złota?) nadal warczy i przy mnie nie jadła, ale bawiła sie w koszyczku piórkiem.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Pon kwi 02, 2012 13:27 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

The Szops pisze:Wisienka dzisiaj dla odmiany nic nie miała w kuwecie, ale coś było pod...
Lundek nadal przerażony i nie chciał jeśc, ale łapka jest mniej spuchnięta.
Madzia bawiła się papierkami, piłeczką, piórkiem, istne szaleństwo. Niestety ta ranka na szyi chyba się odnawia pomimo zakrycia golfikiem. W miseczce na wodę nie było ani kropelki, a jak nalałam to wypiła jakieś pół miseczki na raz.
Warka tylko czeka żebym usiadła na krześle i natychmiast się melduje na mizianie, nawet przegoniła konkurencję. Lubi się też bawic.
Orzeszek ma jakieś małe dziwactwo- liże i gryzie palce.
Mamuśka (nie wiem jak ona się nazywa, Złota?) nadal warczy i przy mnie nie jadła, ale bawiła sie w koszyczku piórkiem.

Czy Orzeszek to jest ten Czarny na zdrowej ? Jak tak to mnie tez chciał zjeść palec :)
Lundek taki jest od początku chyba :(dlatego mam nadzieję, że w środę będzie można go już wypuścić do Czarnej.
Ostatnio edytowano Pon kwi 02, 2012 13:38 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon kwi 02, 2012 13:37 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Co z tymi trzema wykastrowanymi kotami po zmarłej pani, które mają tydzień a potem idą do uśpienia do znajomego weta?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pon kwi 02, 2012 14:10 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Mara S pisze:
CatAngel pisze:

Zależy jeszcze jakie dokładnie mają te "kamienie". Najlepiej aby wet składpotencjalnej karmy ocenił. Z Hillsa też jest przecież taka karma- nasz Józek je ale ona droga :/, ewentualnie może zapytać u weta o Sanabelle Urinary...

Dzięki dziewczyny, bardzo mi pomogłyście :wink:

Cookie1706

Post » Pon kwi 02, 2012 16:34 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Niusia pozdrawia ze swojego apartamentowca :wink: Obrazek
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon kwi 02, 2012 20:09 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Dyżur wieczorny ok kociaki chyba wszystkie ok nie dzieje się nic niepokojącego :D
Jedynie zapomniałam wyrzucić śmieci :oops: ale to chyba skleroza.
Z dobrych wieści do domku dziś pojechała WARKA :mrgreen: Wlazła nowym Państwu na kolana i nie było zmiłuj się, domkowi odszedł niedawno kilkunastoletni pers, opiekę medyczną też Warka będzie miała super bo córka Państwa jest lekarzem weterynarii.
Czekam na wieści jak Warka zareagowała na zmianę otoczenia, dużych będzie miała do głaskania na okrągło :) ale kciuki jak zwykle potrzebne :ok:
Rozmawiałam z domkiem Zytki - już dziewczyna śpi w łóżku, na początku miała małego stresa ale okazało się, że z naszej Zytki to wielka gaduła - gadający kot :P

terenia1

Post » Pon kwi 02, 2012 20:34 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Wspaniała informacja :dance: Warka to taka kochana koteczka :love:
Wrzucam tą jakże cudowną wiadomość na fb :wink:

Cookie1706

[poprzednia][następna]