Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
balbina38 pisze:a ja skończyłam właśnie zakładanie ewidencji przyjęć naszych kotów.Zaewidencjonowałam 57 kotów.We wtorek przyniosę do KCH i proszę o wpisywanie na bieżąco nowych przyjmowanych kotów.
Przy okazji przebrnęłam chyba przez wszystkie nasze wątki, były miłe wspomnienia, a i niestety wróciły te przykre no i sobie trochę popłakałam.
Cookie1706 pisze:Kocury mojej mamy zaczęły mieć problemy z oddawaniem moczu![]()
Najpierw zachorował Homer a teraz Tizer![]()
Oczywiście są pod opieką weta, biorą leki.
Mam do Was pytanie, polecacie jakąś specjalną karme dla kotów z takimi problemami i w miarę niedrogą?
Wiem, że royal i purina ma taką, ale może znacie jeszcze jakąś inną i godną polecenia?
CatAngel pisze:Cookie1706 pisze:Kocury mojej mamy zaczęły mieć problemy z oddawaniem moczu![]()
Mam do Was pytanie, polecacie jakąś specjalną karme dla kotów z takimi problemami i w miarę niedrogą?
Wiem, że royal i purina ma taką, ale może znacie jeszcze jakąś inną i godną polecenia?
Też mieliśmy ten problem z jednym kotem, miał założony cewnik żeby pozbyć sie piachu. Teraz jest już ok (cewnik ściągnięty)ale musi jeść właśnie tą specjalistyczną karmę. Mam taki zamiennik royal i puriny http://www.zooplus.pl/ask?q=Kattovit+Ur ... orm=Szukaj to jest dostępne tylko w zooplusie z tego co się orientuje to nie ma u żadnego weta
dostaje mokre Kattovit Gastro i suche Kattovit Urinary - Low Magnesium
The Szops pisze:Wisienka dzisiaj dla odmiany nic nie miała w kuwecie, ale coś było pod...
Lundek nadal przerażony i nie chciał jeśc, ale łapka jest mniej spuchnięta.
Madzia bawiła się papierkami, piłeczką, piórkiem, istne szaleństwo. Niestety ta ranka na szyi chyba się odnawia pomimo zakrycia golfikiem. W miseczce na wodę nie było ani kropelki, a jak nalałam to wypiła jakieś pół miseczki na raz.
Warka tylko czeka żebym usiadła na krześle i natychmiast się melduje na mizianie, nawet przegoniła konkurencję. Lubi się też bawic.
Orzeszek ma jakieś małe dziwactwo- liże i gryzie palce.
Mamuśka (nie wiem jak ona się nazywa, Złota?) nadal warczy i przy mnie nie jadła, ale bawiła sie w koszyczku piórkiem.
Mara S pisze:CatAngel pisze:Cookie1706 pisze:Kocury mojej mamy zaczęły mieć problemy z oddawaniem moczu![]()
Też mieliśmy ten problem z jednym kotem, miał założony cewnik żeby pozbyć sie piachu. Teraz jest już ok (cewnik ściągnięty)ale musi jeść właśnie tą specjalistyczną karmę. Mam taki zamiennik royal i puriny http://www.zooplus.pl/ask?q=Kattovit+Ur ... orm=Szukaj to jest dostępne tylko w zooplusie z tego co się orientuje to nie ma u żadnego weta
dostaje mokre Kattovit Gastro i suche Kattovit Urinary - Low Magnesium
Zależy jeszcze jakie dokładnie mają te "kamienie". Najlepiej aby wet składpotencjalnej karmy ocenił. Z Hillsa też jest przecież taka karma- nasz Józek je ale ona droga :/, ewentualnie może zapytać u weta o Sanabelle Urinary...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Myszorek, puszatek i 107 gości