Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. VI

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 02, 2012 12:04 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. VI

u nas, przed każdymi dużymi Świętami (katolickimi) szalenie aktywizują się Świadkowie
ostatnio jakaś pani dopadła mojego syna (l.16, trudny i pryszczaty wiek) na przystanku (wracał ze szkoły) i zaczęła go nawracać, a na koniec wręczyła ulotkę
syn mi to opowiada i na koniec: "modliłem się, mamo, modliłem się żarliwie, żeby już przyjechał autobus"
:mrgreen:
czyli korzyść duchową odniósł ze spotkania, gdyż modlił się i to do tego żarliwie
pani lepszy efekt osiągnęła, osaczając go na przystanku niż ksiądz na rekolekcjach :lol: :lol:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Pon kwi 02, 2012 12:07 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. VI

Oj dobre :piwa:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pon kwi 02, 2012 12:09 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. VI

pozytywka pisze:u nas, przed każdymi dużymi Świętami (katolickimi) szalenie aktywizują się Świadkowie
ostatnio jakaś pani dopadła mojego syna (l.16, trudny i pryszczaty wiek) na przystanku (wracał ze szkoły) i zaczęła go nawracać, a na koniec wręczyła ulotkę
syn mi to opowiada i na koniec: "modliłem się, mamo, modliłem się żarliwie, żeby już przyjechał autobus"
:mrgreen:
czyli korzyść duchową odniósł ze spotkania, gdyż modlił się i to do tego żarliwie
pani lepszy efekt osiągnęła, osaczając go na przystanku niż ksiądz na rekolekcjach :lol: :lol:

no proszę okazuje się, że nie tak trudno znowu ludzi nawrócić na wiarę :lol:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Pon kwi 02, 2012 12:09 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. VI

Hehe, niezłe :lol:
Do nas do drzwi pukają...
Kiedyś otwierałam i grzecznie dziękowałam za nawracanie, ale panie były tak natrętne, namolne i wkurzające, ze straciłam cierpliwość i teraz już nie otwieram.
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Pon kwi 02, 2012 12:11 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. VI

można by pochodzić przed Świętami po ludziach i o runach poopowiadać :mrgreen:

pozytywka

Post » Pon kwi 02, 2012 12:11 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. VI

a mój syn w podstawówce -ma w książce do nauki rożne zadania wielkanocne
okropnie mnie to denerwuje, bo jeśli jest to rodzaj święta państwowego czy ciekawostki (religia panująca) -to niech ucza o tym w sposób tolerancyjny
uważam ze to nietolerancyjne uczyć w szkole publicznej katolickiej wersji ŚWiat
potem ja się muszę produkować i opowiadać o synkretyzmie religijnym, przaśnikach,znaku jonasza, tłumaczyć skąd się wzięła palma i jaki ma związek z Lulaw, dlaczego Jezus nie miał pewnie na imię Jezus (bo to imię greckie) i kto to jest mesjasz w rozumieniu izajasza.

Jak już w szkole się za coś biorą - to niech to robią porządnie
albo
niech się uczą katolickich świat na lekcjach religii

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pon kwi 02, 2012 12:19 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. VI

Do nas to już nawet kolęda nie puka odkąd TŻ raz im otworzył drzwi w kufi na głowie :mrgreen:
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Pon kwi 02, 2012 12:24 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. VI

:ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Pon kwi 02, 2012 12:25 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. VI

to może ja Młodemu frędzelki do bluzek poprzyszywam 8)
taki żarcik 8)

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pon kwi 02, 2012 13:13 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. VI

ja, wykręcając się z udziału w różnych aktywnościach, które mi nie pasują (wyjazd integracyjny, służbowe spotkanie opłatkowe itp) co bardziej dociekliwym odpowiadam ze smutną miną, że "religia mi nie pozwala"
ten tekst zazwyczaj zamyka usta ludziom, bo kto by zadzierał z religią i to nie wiadomo jaką :roll:

pozytywka

Post » Pon kwi 02, 2012 13:15 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. VI

I bardzo ładnie :twisted:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Pon kwi 02, 2012 13:22 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. VI

a bo niektórzy to opamiętania nie mają
nic tylko "czemu nie jedziesz" i 'czemu nie jedziesz"
a co to, obowiązek obywatelski - brać udział w integracji służbowej? (ja tam się czuję doskonale zintegrowana 8) )

a przekonań i zasad religijnych nikt się podważać nie waży :mrgreen:

pozytywka

Post » Pon kwi 02, 2012 13:24 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. VI

No a nie dopytują, co też za religię wyznajesz? :mrgreen:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pon kwi 02, 2012 13:24 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. VI

Bardzo zacny patent. Bardzo :mrgreen:

Mnie by nikt nie uwierzył :ryk:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Pon kwi 02, 2012 13:30 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou cz. VI

jozefina1970 pisze:No a nie dopytują, co też za religię wyznajesz? :mrgreen:

no własnie nie :mrgreen:
nikt nie ma śmiałości, bo już samo słowo "religia" zamyka ludziom usta

zresztą, jakby co odpowiedziałabym, że druidyzm
oni wiedzą, że mam nierówno pod sufitem :wink:

zresztą, tego tekstu nauczyłam sie od mojego syna :mrgreen:

pozytywka

[poprzednia][następna]