Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Budowa w pełni i nowe stado...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 01, 2012 12:29 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Budowa w pełni i nowe stad

LunaKlara pisze:Jutro nakarmie koty na Skladowej, kolejny tydzien Kasiu mozesz mnie wpisac w "dziury" i dni swiateczne takze, tylko nie jestem w stanie kupic mokrej karmy (moje dzisiejsze dochody nie pokrywaja wydatkow ..ehhh) Mam jeszcze ponad pol wora karmy suchej od Was. Czy macie mokra karme dla dworcowiakow ? Moglabym odebrac albo moze ktos by zostawil na PKP w graciarni?

LunaKlara, Marta się z Tobą skontaktuje w sprawie karmy, bo ja nie jestem w temacie dostaw z KV.

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Nie kwi 01, 2012 12:34 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Budowa w pełni i nowe stad

Dziewczyny napiszcie co się dzieje z kotami zabranymi z PKSu, trafiły już do nowych domów :?: Co u siostry Radka, zadomowiła się już u siebie :?: Ile kotów jeszcze szuka docelowo swojego miejsca na ziemi. I jak się czują koty w piwniczce, jak Tygrys i Ryś :?:

Bo jestem ciekawa co u nich a nic nie piszecie :oops:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Nie kwi 01, 2012 12:36 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Budowa w pełni i nowe stad

miki27 pisze:Poprosze wtorek na pkp. Czy na pks zostały jeszcze te koty które miały być w zeszlym tygodniu pilnie zabrane?

Na PKS na pewno zostały:
- Zezik (ale chyba gdzieś się przeniósł, bo ostatnio nikt Go nie widuje),
- 2 biało czarne koty, których ostatnio nie udało nam się złapać,
- co najmniej jeden kot w firmie transportowej,
- 2 koty w skupie złomu (ale tez przestały się pojawiać).

W tym tyg. we wtorek zostały zabrane dwa kocurki ze skupu makulatury.

Wczoraj dwa koty (Zezolek i biało-szara koteczka z firmy transportowej, nazwana Pysią) pojechały do Rokietnicy. merka_85 dzięki za transport :)
Na razie mają do dyspozycji jeden pokój, jak się przyzwyczają, zostaną wypuszczone do ogródka.

kasia_5000

Post » Nie kwi 01, 2012 12:45 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Budowa w pełni i nowe stad

itaka pisze:Dziewczyny napiszcie co się dzieje z kotami zabranymi z PKSu, trafiły już do nowych domów :?: Co u siostry Radka, zadomowiła się już u siebie :?: Ile kotów jeszcze szuka docelowo swojego miejsca na ziemi. I jak się czują koty w piwniczce, jak Tygrys i Ryś :?:

Bo jestem ciekawa co u nich a nic nie piszecie :oops:

Sześć kotów pojechało na działki na Złotowską, wczoraj dwa koty do Rokietnicy, wcześniej dwa koty do Lubonia.
Siostra Radka na początku była w domu, ale z każdym dniem było gorzej, była bardzo zestresowana, piszczała w nocy. Została w końcu po 2 tyg. wypuszczona do ogródka, nie uciekła po wypuszczeniu, ale teraz niestety chyba gdzieś się przeniosła, bo Ola Jej nie widuje. Karma znika, ale nie wiadomo, kto się nią żywi, bo tam jest bardzo dużo kotów. Mamy tylko nadzieję, że jeżeli jest tam dużo kotów, to ma co jeść i gdzie się schować. Nie wiem, czy mogłyśmy coś więcej dla Niej zrobić - chyba tylko znaleźć dom z wolierą, ale to jest chyba teraz poza zasięgiem...

Niestety nadal kilkanaście kotów szuka nowych miejsc.
Dla dwóch mamy miejsce w Łopuchowie - we wtorek je zaszczepimy i myślę, że po świętach będą mogły pojechać.
I z tego co wiem dla dwóch chyba jeszcze jest miejsce w Sierosławiu...

Odnośnie kotów w piwniczce:
- Śnieżka w piątek pojechała do DT
- Ryś - ładnie zagoiły Mu się ranki
- Tygrysek we wtorek jedzie na badania, bo wydaje nam się, że chyba jest troszkę gorzej (być może tylko chwilowo...)

kasia_5000

Post » Nie kwi 01, 2012 12:50 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Budowa w pełni i nowe stad

Powoli znajdą się dla nich miejsca :ok:

A wiadomo coś kiedy na PKP będą burzyć tamte budynki :?: Bo niby miało to być teraz we wakacje :| Ale może Wy macie jakieś nowsze wieści co i jak :?:
Obrazek

itaka

Post » Nie kwi 01, 2012 17:00 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r.| Dziękujęmy Miau Power! ;-

I od razu grafik na przyszły tydzień:

GRAFIK 02.04 - 08.04

PKP
pn. - kasia_5000
wt. -
śr. -
czw. - LunaKlara
pt. - Jarka (stały dyżur)
sob. - merka_85 (stały dyżur)
ndz. - LunaKlara

Składowa
pn. - KasiaP (stały dyżur)
wt. - TŻ KMagda (stały dyżur)
śr. -
czw. - TŻ KMagda (stały dyżur)
pt. - a
sob. -
ndz. - LunaKlara

Kasiu karme bede miec od srody wiec wpisalam sie na czwartek PKP i niedziele PKP i Skladowa. W poniedzialek swiateczny tez mozesz mnie wpisac.

Dzis na Skladowej 3 krowki i jeden czarnuszek z bialymi skarpetami

LunaKlara

Od: Czw paź 20, 2011 22:06

Post » Nie kwi 01, 2012 17:14 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Budowa w pełni i nowe stad

A ja stronę wcześniej się wpisałam na niedzielę na karmienie :twisted: .... to się nazywa kradzież dyżuru :!: ewentalnie mogę iść w sobotę (ominie mnie święconka :mrgreen: )

To jak robimy 8)

I jeszcze zobaczyłam, że w tych grabieżach rozpędziłaś się na czwartkowy dyżur paula_kropcia ... :)

GRAFIK 02.04 - 08.04

PKP
pn. - kasia_5000
wt. - miki27
śr. - itaka
czw. -paula_kropcia
pt. - Jarka (stały dyżur)
sob. - merka_85 (stały dyżur)
ndz. - itaka

Składowa
pn. - KasiaP (stały dyżur)
wt. - TŻ KMagda (stały dyżur)
śr. - itaka
czw. - TŻ KMagda (stały dyżur)
pt. - LunaKlara
sob. - LunaKlara
ndz. - itaka
Ostatnio edytowano Nie kwi 01, 2012 17:22 przez itaka, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek

itaka

Post » Nie kwi 01, 2012 17:18 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Budowa w pełni i nowe stad

nie zauwazylam Itaka sorry :) zostawiam Tobie te niedziele, wezmie piatek i sobote Skladowa :kotek:

LunaKlara

Post » Nie kwi 01, 2012 17:21 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Budowa w pełni i nowe stad

Ok to zmieniam wyżej w grafiku.
No i co z czwartkiem bo paula_kropcia się wcześniej na niego wpisała 8)
Obrazek

itaka

Post » Nie kwi 01, 2012 18:35 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Budowa w pełni i nowe stad

kasia_5000 pisze:Odnośnie kotów w piwniczce:
- Śnieżka w piątek pojechała do DT
- Ryś - ładnie zagoiły Mu się ranki
- Tygrysek we wtorek jedzie na badania, bo wydaje nam się, że chyba jest troszkę gorzej (być może tylko chwilowo...)

Śnieżce szukamy nadal domu, tak? Udostępniamy na FB? Gdzie ona teraz jest? Ryś zdecydowanie spokojniejszy bez niej, ale mnie brakuje Śnieżkowego miziania, a kiedyś się jej bałam :oops:
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Nie kwi 01, 2012 19:15 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Budowa w pełni i nowe stad

itaka pisze:Ok to zmieniam wyżej w grafiku.

a coś mnie ominęło w grafiku? ktoś coś pisał o czwartku? bo ja jak zawsze wpisałam się na czwartek nie zauważyłam że komuś podprowadziłam dyżur :oops:

paula_kropcia

Od: Sob sty 28, 2012 21:11

Post » Nie kwi 01, 2012 19:22 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Budowa w pełni i nowe stad

paula_kropcia pisze:

a coś mnie ominęło w grafiku? ktoś coś pisał o czwartku? bo ja jak zawsze wpisałam się na czwartek nie zauważyłam że komuś podprowadziłam dyżur :oops:

a że niby LunaKlara mi podprowadziła dyżur? :) sorry ja mam dzisiaj trochę długi przewód myślowy hihi :)

paula_kropcia

Od: Sob sty 28, 2012 21:11

Post » Nie kwi 01, 2012 19:34 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Budowa w pełni i nowe stad

No to grafik pełny i kompletny :ok:
Obrazek

itaka

Post » Nie kwi 01, 2012 20:38 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Budowa w pełni i nowe stad

paula_kropcia pisze:
paula_kropcia pisze:

a że niby LunaKlara mi podprowadziła dyżur? :) sorry ja mam dzisiaj trochę długi przewód myślowy hihi :)

noooo :D

namieszlam troche niechcy ale Itaka czuwala i mnie naprostowala :mrgreen:

LunaKlara

Post » Pon kwi 02, 2012 10:24 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Budowa w pełni i nowe stad

Dzisiaj rano na PKP:
- na łączce - 6 kotów - 4 czarne, krówka i biały kocurek. Nie było Języczki.
- w graciarni 2 koteczki.
W pojemnikach dużo suchej karmy (prawie pełne), dosypałam tylko trochę.
Koty dostały kurczaka z ryżem, ale chyba nie były bardzo głodne, bo jadły wolno.
Jak przyszłam, wylegiwały się na słoneczku.

kasia_5000

[poprzednia][następna]