Łapanki MT & PIĘĆ 8tyg KOCIĄT z POLFY SZUKA DT. KARMA!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 28, 2012 20:45 Re: Łapanki MT-kto pomoże tajdzi? walka o koty przy moście G

Jeżeli to dla was nie za wcześnie, to spróbujmy umówić się ok 9 rano - wtedy jeszcze jest mało ludzi.
Kontenerów mam 5, zawsze możemy zostawić coś w klatce, więc mamy w porywach do 7 kotów :)
Oczywiście w piątek potwierdzę dopiero ilość miejsc w naszej lecznicy, ale jak będzie nas więcej, to możemy łapać na dwie lokalizacje :D
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Śro mar 28, 2012 20:46 Re: Łapanki MT-kto pomoże tajdzi? walka o koty przy moście G

:ok:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Czw mar 29, 2012 1:01 Re: Łapanki MT-kto pomoże tajdzi? walka o koty przy moście G

Pasuje mi - jeśli nikt nie ma zastrzeżeń, to stawię się w niedzielę o 9:00 nad włazem kanału. :D

O 9:01 skoczę w dół... :mrgreen:
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Czw mar 29, 2012 11:36 Re: Łapanki MT-kto pomoże tajdzi? walka o koty przy moście G

Obrazek

:mrgreen:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Czw mar 29, 2012 11:39 Re: Łapanki MT-kto pomoże tajdzi? walka o koty przy moście G

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pt mar 30, 2012 20:04 Re: Łapanki MT-kto pomoże tajdzi? walka o koty przy moście G

Dziś zadzwoniła do mnie przerażona Pani.
Że ma kota w pracy
Że kot kuleje
Że ledwo chodzi
Że nikt nie chce jej pomóc

Pojechałam
zobaczyłam:
budkę styropianową dla kotów, pełen pojemniczek jedzenia, oraz.... biegnącego galopem kota
o! Ryszard! powiedziała Pani
Otóż Ryszard miał być obiektem złapania
Ale że był najedzony (że nie powiem PRZEJEDZONY) to poleciał w długą
A ma dużo miejsc do schowania na terenie zakładu pracy

Mieszkają tam też dwie kocice i 5 podrostków
Tak więc umówiłam się w niedziele na łapanie. Pojadę prosto spod mostu spróbować złapać przynajmniej Ryszarda.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Nie kwi 01, 2012 14:28 Re: Łapanki MT-kto pomoże tajdzi? walka o koty przy moście G

Kochani! Bardzo bardzo Wam dziękuję za dzisiejszą łapankę!

Dzięki temu, że pojawili się: joshua_ada z ynką, VVu, Samira no i ja z Lidią -mogliśmy łapać na kilka lokalizacji!
Efekt: dwa koty złapane (jeden pod Mostem, drugi pod płotem)

Potem pojechałyśmy z Lidią na Faradaya - po Ryszarda. Ryszarda nie było, ale była wściekle głodna kicia. Złapała się szybciutko.
Po rozmowie z panem ochroniarzem, pełne złych przeczuć pojechałyśmy do lecznicy.
Kocica od miesiąca nie przychodziła na jedzenie, pojawiła się dopiero teraz - moje myśli krążyły wokół "urodziła maluchy, przyszła się najeść"
Pojechałyśmy więc do lecznicy, poprosiłam o lekkiego głupiego jasia, żeby sprawdzić cycuszki - plan był taki, że jak jest mleczko, to czekam aż się wybudzi i odwożę.
Na szczęście kocica była w zaawansowanej ciąży! trafiła od razu na zabieg :ok: :ok:

Tak więc łapanka bardzo udana! proszę o jeszcze! :)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Nie kwi 01, 2012 14:32 Re: Łapanki MT-kto pomoże tajdzi? walka o koty przy moście G

gratulacje!!! a w szczególności tej w zaawansowanej ciąży!!

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Nie kwi 01, 2012 14:32 Re: Łapanki MT-kto pomoże tajdzi? walka o koty przy moście G

super :piwa:

tęsknię za tym
:oops:
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Ah, kociaki z lecznicy zostały dziś wysterylizowane.
Lekarze twierdzą, ze od wczoraj dają się głaskać.
Oczywiście sprawdzę to jutro po zabiegu
Ale apel klauduski sie umocnił - prośba o DT dla tych dwóch kurdupli - to chłopczyk i dziewczynka.

Obrazek
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Nie kwi 01, 2012 14:35 Re: Łapanki MT-kto pomoże tajdzi? walka o koty przy moście G

:ok:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Pon kwi 02, 2012 8:22 Re: Łapanki MT-kto pomoże tajdzi? walka o koty przy moście G

tajdzi pisze: Ah, kociaki z lecznicy zostały dziś wysterylizowane.
Lekarze twierdzą, ze od wczoraj dają się głaskać.
Oczywiście sprawdzę to jutro po zabiegu
Ale apel klauduski sie umocnił - prośba o DT dla tych dwóch kurdupli - to chłopczyk i dziewczynka.

Obrazek

SZUKAMY DT!!!! Kociaki wczoraj były wysterlizowane, postaram się do nich dziś/jutrto podjechać zrobić jeszcze kilka fot.
Przypominam, że pod Mostem Grota przejście zostało otworzone, więc schronienie dla tych kotów jest coraz częściej nawiedzane przez ludzi, a tym samym koty są coraz mniej bezpieczne :(
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pon kwi 02, 2012 16:14 Re: Łapanki MT-przy Grota. DWA 5cio miesięczniaki SZUKAJĄ DT

To w ogóle przygnębiające miejsce jest :? O ile sobie jakoś radziły, to jak zobaczyłam gdzie one żyją, to strasznie mi ich szkoda.
Lidka mnie co prawda trochę uspokoiła :wink: ale wiem, że wiecznie tam tak nie będzie. Wjadą ciężarówki, buldożery... A na razie to, co otwarte może kusić ludzi i to wcale nie takich co lubią koty. :(
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Wto kwi 03, 2012 22:09 Re: Łapanki MT-przy Grota. DWA 5cio miesięczniaki SZUKAJĄ DT

Nie mam już pomysłu jak pomóc Hope :(
Gdyby ktoś chciał to na szybko skleiłam banerek:

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hpddg][img]http://tiny.pl/hpdd7[/img][/url]
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Śro kwi 04, 2012 8:20 Re: Łapanki MT-przy Grota. DWA 5cio miesięczniaki SZUKAJĄ DT

joshua_ada pisze:Nie mam już pomysłu jak pomóc Hope :(
Gdyby ktoś chciał to na szybko skleiłam banerek:

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hpddg][img]http://tiny.pl/hpdd7[/img][/url]

Hope pojedzie do Anny. Ale Anna ma już 11 kotów. Postartam się jej pomóc - bo nie wiem czy wiecie, Hope wyszło pnn :(
Tak więc kochani, jeżeli macie zbędną karmę dla nerkowców, albo kilka grosików, to bardzo Was proszę o pomoc.
Hopka będzie musiała teraz przejść sporo zabiegów i czeka nas dużo kroplówek.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

[poprzednia][następna]