Moderator: Estraven

BOZENAZWISNIEWA pisze:villemo5 pisze:Uzupełniając wpis AYO...
Głównie chodzi nam o to, że Skarpeta jest na sytuacje NAGŁE...
Bożena ma "pożar" nieustająco i jakoś nie potrafi z tego zakletego kręgu wyjść. U niej to nie jest stan nagły i niespodziewany, tylko permanentny. Nie widać jakoś woli zmian. Jest to naszym zdaniem postać dość kontrowersyjna.
Nie była to łatwa decyzja.
Nie bardzo lubie jesli rozmawia się o mnie poza mna..Własnie dostałam info jak wspaniale co niektórzy "podliczaja"inne osoby.Raz:kiedy to niby ja mam "pozar nieustająco",przeciez do załozenia watku spójrza na datę"nie prosiłam o pomoc dla mnie?"To,ze kilka lat temu nieswiadomie przyjełam koty zakazone białaczką i zaraziły sie tez moje koty to chyba nie powód ,zeby mnie tu w taki sposób "podsumowac"No tak..mogłam na dzień dobry uspic wszystkie koty plusowe (jest to eutanazja usprawiedliwiona i stosowana nawet przy kotach bezobjawowych)i nie zrobiłam tego.Przez wiele lat leczyłam je sama...moze dlatego największe "zdechlaki"przezyły ten trudny czas.Nikomu nie wydzieram pieniędzy i nie wydaje na swoje rzeczy,a owszem zachorowały mi NAGLE koty ponownie i nie stac mnie na to,zeby je leczyc jak kiedyś.Moze któras przyjmie kota z białaczką zakaźna.Jak kota do uspienia to owszem wiedza,gdzie stukac i prosić o szansę...
"Nie widac chęci zmian"-no tak nie tańcze jak mi niektórzy kiedys zaklaskali,wiec i faktycznie kontrowersja to "jakotaka" na forum.Duzo się tu nauczyłam....i dobrego i "eksperckiego"
A owszem taka "wyrzygana"pomoc była by na pewno "niestrawnościa"dla moich kotów....
Po przeczytaniu tego "podsumowania'wiem dlaczego ani meg11,ani Mulesia,ani kilka osób nie chciało mi powiedziec co tu sie wypisuje....No nic,jako,ze jestem kontrowersyjna i ciagle "pozar'mam więc wybaczcie i "rzyganie' i ogień w gębie,bo taka to ja zua baba jestem....
Myslałam,ze regulamin jest jasny paktu:pomaga sie potrzebujacemu kotu...no ale widac,że nie, nie pomaga sie KOTU od pani X,bo jest to zuo jakich mało....
A jeszcze dodam dla osoby ,ze "juz 3 tys.uzbierała"to jak widzisz jest tam wpis "pomoc anonimowa'-osoba ta jest z tego forum i nie kazała mi rozliczac pieniędzy od niej..a jednak to zrobiłam,bo jestem uczciwa...
Szkoda,ze nikt linka do tego watku nie wrzucił na mój wątek,sama to zrobię,jeszcze raz dziekujac za "słowa opamietania"Jesli kogos uraziłam przepraszam....ale i mnie urazono na tym "watku pomocowym"Pamietam jak walczyłam o Rumcajsika-tez odmówiłyscie pomocy 2 lata temu...teraz ma nawrót choroby i "dziękujemy za pomoc",której juz w tego funduszu nie przyjmiemy.a jak nadejda znowu "lepsze czasY"to dokładnie bede ogladac nicki osób jakie o wsparcie prosza,bo mimo moich ale do niektórych osób wspierałam koty o jakie walczyły ..to smutne...serio...
AYO pisze:Sugerowałabym jednak powściągnięcie tonu wypowiedzi.
Nikt tu nie zrobił Ci nic złego, a jedynie w sposób wyważony wyraził swoją opinię.
Tak już jest na tym świecie, że nie wszyscy muszą nas kochać i zgadzać się z nami.
Taki lajf.
BOZENAZWISNIEWA pisze:AYO pisze:Sugerowałabym jednak powściągnięcie tonu wypowiedzi.
Nikt tu nie zrobił Ci nic złego, a jedynie w sposób wyważony wyraził swoją opinię.
Tak już jest na tym świecie, że nie wszyscy muszą nas kochać i zgadzać się z nami.
Taki lajf.
Taki laif..owszem..taki laif-człowiek moze utrzymywac swoje koty i pewnego dnia NAGLE stracic prace(a własciwie wynagrodzenie za pracę) i stanac sam z soba i zapytac:co zrobić?uspic koty przewlekle chore,zakażone?czy schowac dumę,przełykając niejednokrotnie łzy i POPROSIĆ o pomoc?
Trudno mi było załozyć watek,bo wiedziałam co będzie....bo to laif is brutal.Poznałam tez co oznacza przyjaźń i wsparcie....myślicie,ze nie myslałam o oddaniu kotów?niektóre maja 16 lat,powyzej 10-ciu większosc.Sa kalekie,sikajace...Tyle lat z nimi byłam,o niektóre walczyłam miesiącami,zeby przezyły kiedy je wzięłam ze schroniska...nie chce,żeby wróciły tam skąd je wziełam...i wierze,ze niedługo znowu odzyskam pensje i nie będe "żebrać"dla kotów....Tytuł banerka mówi co innego niz TY tu napisałaś...i z mojej strony zakończyłam te dyskusję.Tak Wasze pieniądze sa Wasze i róbcie z nimi co słuszne....Ja żadnego z moich kotów nie zgłoszę na pewno...prosze sie o to nie martwić...
Skoro dziecku moge odmówic pewnych rzeczy,do których było przyzwyczajone,bo "mama nie ma pieniędzy na takie wydatki",to ttymbardziej moge odmówic podania Zylexisu kotu jaki go potrzebuje zamieniajac go na Lydium...(chyba wyważenie"napisałam i grzecznie...)
AYO pisze:Panuj nad sobą kobieto.
Kompromitujesz się.
A PRZEDE WSZYSTKIM WPROWADZASZ ZAMĘT DO WĄTKU roszczeniowym i histerycznym tonem swoich postów.
Licz się ze słowami
Angalia pisze:Witam. Jestem nowa na tym forum, ale to co czytam wcale mi się nie podoba. Jest grupa osób, która w bezczelny sposób prowokuje do awantur.Moderatorzy, którzy powinni tonować te zachowania u nich nie widzą nic zdrożnego. Czasami mam wrażenie, że to forum to skupisko ludzi, którym wcale ( w mniejszości) nie chodzi o dobrostan kotów. Jak chory to sie woła, że grozi mu zastrzyk, jak pójdzie do DT to już nikogo nic nie obchodzi. Niech DT się tym martwi. Ot i cała filozofia pomocy
BOZENAZWISNIEWA pisze:chciałabym jeszcze zapytac niesmiało,czy za wczorajszy wpis puszatek i lidka02 dostały bana czasowego za "podjudzanie do konfliktu"?,bo widze,ze ich wpisy zostały usuniete?

BOZENAZWISNIEWA pisze:Przed chwila dowiedziałam sie,ze to ja robie zadymy od moderator jaka mnie zbanowała i swoje zdanie wyraziłam na pw personalnie,Naduzywanie władzy to mało powiedziane.I dobrze by było,zeby kazdy kto "sankce'wyciaga wobec innych włozył sobie dobrze szkała powiększajace i zobaczył to co jest z drugiej strony.Dla mnie niezbanowanie ZAŁOZYCIELKI Paktu Czarownic po uwadze moderatora jest skandaliczne i mam prawo to wyrazić....

BOZENAZWISNIEWA pisze:No teraz ide "popracować'nad kuwetami

marta-po pisze:Czasy cenzury, coś mi to przypomina.
Byłoby to zrozumiałe w przypadku wulgaryzmów itp, ale zamykać ludziom usta, gdy wypowiadają swoje poglądy?!
To już historia niechwalebnie przerabiała . . .
posadzili nas
Użytkownicy przeglądający ten dział: puszatek, włóczka i 67 gości