Teo FIV+ - Chęć adopcji, czy okrutny żart? :( s.15

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 30, 2012 21:01 Re: Teo FIV+ - Chęć adopcji, czy okrutny żart? :( s.15

skaskaNH pisze:Podczytywałam wątek Teo, wbrew całemu zamieszaniu ucieszyłam się, ze pojawia się szansa na domek dla niego.
Moze jestem naiwna, ale nie chce mi się wierzyć, że Teo był tylko obiektem jakiejś przepychanki.
Czy ktoś ma kontakt z Legnicą? Czy u niej wszystko w porządku?

No właśnie, trudno w to uwierzyć... :(
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Sob mar 31, 2012 14:00 Re: Teo FIV+ - Chęć adopcji, czy okrutny żart? :( s.15

Poseł z Lechistanu jeszcze nie przybył...
Tak mi się skojarzyło.

A może założyć watek na KŁ z pytaniem o kontakt do Legnicy?
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Sob mar 31, 2012 16:13 Re: Teo FIV+ - Chęć adopcji, czy okrutny żart? :( s.15

casica pisze:Poseł z Lechistanu jeszcze nie przybył...
Tak mi się skojarzyło.

A może założyć watek na KŁ z pytaniem o kontakt do Legnicy?

W sensie telefon? Pomysł moim zdaniem o.k.

Jek

Od: Czw paź 23, 2008 19:18

Post » Sob mar 31, 2012 19:02 Re: Teo FIV+ - Chęć adopcji, czy okrutny żart? :( s.15

Założyłam watek
viewtopic.php?f=8&t=140668
może się coś wyjaśni :(

casica

Post » Sob mar 31, 2012 23:26 Re: Teo FIV+ - Chęć adopcji, czy okrutny żart? :( s.15

Jak czytam te pełne obłudnej troski posty TWA, to zbiera mnie na Obrazek

Bogowie, strzeżcie Legnicę przed taką "życzliwością" ....
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Sob mar 31, 2012 23:29 Re: Teo FIV+ - Chęć adopcji, czy okrutny żart? :( s.15

Amika6 pisze:Jak czytam te pełne obłudnej troski posty TWA, to zbiera mnie na Obrazek

Tudzież strzeżcie koty przed takimi "życzliwymi", którzy wykorzystują kocie nieszczęście do własnych, małostkowych, podłych celów i okrutnie sobie żartują ze zwierząt specjalnej troski.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Sob mar 31, 2012 23:41 Re: Teo FIV+ - Chęć adopcji, czy okrutny żart? :( s.15

vega013 pisze: Tudzież strzeżcie koty przed takimi "życzliwymi", którzy wykorzystują kocie nieszczęście do własnych, małostkowych, podłych celów i okrutnie sobie żartują ze zwierząt specjalnej troski.
... i wskażcie im drogę do :arrow: Vega013
Amen
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Sob mar 31, 2012 23:46 Re: Teo FIV+ - Chęć adopcji, czy okrutny żart? :( s.15

Amika6 pisze:
vega013 pisze: Tudzież strzeżcie koty przed takimi "życzliwymi", którzy wykorzystują kocie nieszczęście do własnych, małostkowych, podłych celów i okrutnie sobie żartują ze zwierząt specjalnej troski.
... i wskażcie im drogę do :arrow: Vega013
Amen

O nie, nie. Mam siedem kotów, to mi w zupełności wystarczy. Jeżeli pamiętasz, nie ja deklarowałam chęć adopcji kota, prawda? A może chcesz zastąpić Legnicę i osobiście zrealizować Jej zobowiązanie?

vega013

Post » Nie kwi 01, 2012 0:09 Re: Teo FIV+ - Chęć adopcji, czy okrutny żart? :( s.15

Amika6 pisze:Jak czytam te pełne obłudnej troski posty TWA, to zbiera mnie na Obrazek

To skoro już sobie tak szczerze rozmawiamy, w miłej atmosferze, pozwól, że zadam Ci pytanie - jak odbierałaś żądania Legnicy dotyczące obejrzenia Teo, potwierdzenia czy żyje, a w końcu deklarację adopcji? I naturalnie jak oceniasz odmowę obejrzenia oraz milczenie w kwestii adopcji, którą sama wszak zadeklarowała. Tak pytam, bo nigdy nie ośmielę się zarzucić Legnicy obłudnej troski o los Teo, bez niezbitych w tej kwestii dowodów.
Gdybyś zechciała uchylić rąbka tajemnicy, na co Ci się zbierało i zbiera, będę zobowiązana.

Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam :)

casica

Post » Nie kwi 01, 2012 10:42 Re: Teo FIV+ - Chęć adopcji, czy okrutny żart? :( s.15

Amika6, nie bardzo rozumiem.
Dlaczego przyszło Ci do głowy, że ta troska jest obłudna?
Kiedy były przepychanki, to były, nawet ostre, ale teraz chodzi o adopcję kota, w dodatku trudnego.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Nie kwi 01, 2012 12:13 Re: Teo FIV+ - Chęć adopcji, czy okrutny żart? :( s.15

Femka pisze:Amika6, nie bardzo rozumiem.
Dlaczego przyszło Ci do głowy, że ta troska jest obłudna?
Kiedy były przepychanki, to były, nawet ostre, ale teraz chodzi o adopcję kota, w dodatku trudnego.

Tym bardziej, że Legnica logowała się ostatni raz w środę, 21 marca i od tego czasu milczy. Zanim zniknęła z forum, zadeklarowała chęć adopcji Teo. Naturalne w tej sytuacji jest pytanie, co się dzieje.

Istnieją dwie opcje:

1. Legnica okrutnie zakpiła sobie z Teo i wykorzystała go do bezsensownych przepychanek, co jest niedopuszczalne.

2. Z Legnicą stało się coś tak poważnego, że nie jest w stanie ani zalogować się na forum, ani poprosić znajomych/rodzinę o przekazanie informacji w Jej imieniu.

Zdania są podzielone. Wydaje mi się oczywiste, że osoby, którym zależy na wyadoptowaniu Teo, martwią się o ewentualny przyszły domek dla kota. Ja (niestety) nie mam tyle wiary w dobroć i uczciwość ludzką, ile mają niektóre forumowiczki. Chociaż... Gdybym się myliła, chętnie przeproszę i podziękuję za taką nutkę optymizmu.

vega013

Post » Pon kwi 02, 2012 11:58 Re: Teo FIV+ - Chęć adopcji, czy okrutny żart? :( s.15

A ja nadal czekam. Nie rozumiem postawy Legnicy, ale pewnie ma ona jakieś swoje racje. Mam nadzieję, że zechce się nimi z nami tu podzielić...
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pon kwi 02, 2012 12:33 Re: Teo FIV+ - Chęć adopcji, czy okrutny żart? :( s.15

Raczej nie liczyłabym na to. Wygląda na to że Legnica trylko Miau unika. Podobno w realu ma się nieźle. Tyle usłyszałam od znajomych legniczan.

Jek

Post » Pon kwi 02, 2012 12:42 Re: Teo FIV+ - Chęć adopcji, czy okrutny żart? :( s.15

Jek, nie miej mi za złe, że dopytuję... ale czy to są na 100% potwierdzone informacje?
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pon kwi 02, 2012 13:00 Re: Teo FIV+ - Chęć adopcji, czy okrutny żart? :( s.15

Żeby powiedzieć że na 100% musiałabym zobaczyć Legnicę w realu na własne oczy i porozmawiać z nią. To niestety nie miało miejsca. Tak więc wiarygodność informacji oceniam na 85%. Do tej pory nie zdarzyło się jeszcze że ta osoba mnie okłamała. No i dodatkowo potwierdza to fakt że Legnica z netu jednak w minionym tygodniu korzystała, tylko na Miau się nie logowała.

Jek

[poprzednia][następna]