w białaczkowym domu,foty str75,86,lekko nie jest...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 31, 2012 15:14 Re: "w białaczkowie"-Czarnuszek ,Rumcio chorują,Omarek zdrow

Zaznaczę sobie.
ObrazekObrazekObrazek

Angalia

Od: Sob mar 31, 2012 9:00

Post » Sob mar 31, 2012 17:36 Re: w białaczkowym domu ...Omar,Czarnuszek ,Rumcio chorują..

BOZENAZWISNIEWA pisze:
kamari pisze:Bożenko, właśnie doczytałam Pakt Czarownic i bardzo mi za ciebie przykro. Na szczęście nie znam AYO. Nawet nie wiem, czy ma jakieś zwierzaki, bo nie znalazłam jej wątku.
Za to osobiście znam ciebie i twoje koty. Więc tym bardziej mi przykro.

Miałam "przyjemnosc"poprosic o pomoc dla Rumcajsika ponad 2 lata temu jak był umierajacy i odmówiono,więc nie maiłam zamiaru dyskutowac,ale teraz skoro sie kotu pomaga,a osoba jaka się tym kotem zajmuje jest "kontrowersyjna'i DLATEGO sie nie udziela pomocy to dla mnie jakis absurd.....
Dziwne, bo jak znajduje jakies zwierze potrzebujace pilnej opieki to jakos nikt nie pospiesza przejac ode mnie zwierzaka,a zostawienie go na ulicy,chorego,lub kalekiego "bo tak..'jest zupełnie dla mnie nie do pojęcia.Teraz to ja na prawde nic nie przyjme do siebie...zawioze do Siedlec i bedzie uspione...bo jakie mam wyjscie?Niusia miała szczescie,ze sie ulitowałam i ja stamtad zabrałam i trafiła do Ciebie.Przynajmniej troszke szczescia zaznała...I "zbieraczka'zbieraczce nie równa..tak uzbierałam to co mam i staram sie "to"ogarnac sama.Nikt nie interweniuje,bo koty się rozmnazaja u mnie , czy umieraja z wycieńczenia.Dbam o nie jak moge,sobie odjełam wszystko teraz co mogłam odjac,zeby nie ucierpiały przez to,ze straciłam prace...i dzięki wielu osobom moga nie odczuc codziennie tego,ze pani nie ma pieniedzy....A fakt taka sytuacja to kupe stresu mnie kosztuje,bo sie wstydze zebrać i spac spokojnie nie mogę ,bo nie wiem ile mozna zebrać :oops:

Bożena, rozumiem Cie doskonale! Sumienie masz czyste i w lusterku gdy się przeglądasz nie widzisz osoby bez serca, a czlowieka współczującego i rozumiejącego co to głód, chłód, niedola i cierpienie.

Ja wnioskuję, reasumuję, że taka osoba jak Ty, jak ja, co mamy powyżej 2 kotów swoich i powyżej jednego tymczasa, że jesteśmy skazane na wyśmiewanie się z naszego rozumienia losu zwierząt przez osoby.......no właśnie, przez jakie to osoby?

A tak na marginesie, do świadomości tych, którzy potępiają większą liczbę kotów niż 2....

Ile to osób było chętnych do dania niewidomej kotce tymczasu?

U kogo ostatecznie znalazła schronienie?

Obrazek Obrazek

Wiem, najlepiej trzeba było odwieść do schroniska i po sprawie.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Sob mar 31, 2012 17:55 Re: "w białaczkowie"-Czarnuszek ,Rumcio chorują,Omarek zdrow

Bożenka prosiła przekazać, że dostała BANA, tylko nie wie za co?
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Sob mar 31, 2012 18:08 Re: "w białaczkowie"-Czarnuszek ,Rumcio chorują,Omarek zdrow

meggi 2 pisze:Bożenka prosiła przekazać, że dostała BANA, tylko nie wie za co?

BANA 8O 8O 8O
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Sob mar 31, 2012 18:15 Re: "w białaczkowie"-Czarnuszek ,Rumcio chorują,Omarek zdrow

Zaiste sposób moderowania na tym forum zależy chyba wylącznie od tego, z której strony danego dnia wieje :mrgreen:

edit:literówka
Ostatnio edytowano Sob mar 31, 2012 19:40 przez felin, łącznie edytowano 1 raz

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Sob mar 31, 2012 18:52 Re: "w białaczkowie"-Czarnuszek ,Rumcio chorują,Omarek zdrow

Chyba za to- viewtopic.php?f=1&t=139092&start=840
Trzeba znać miarę, nie brać zwierząt bez zastanowienia, borykając się równocześnie z innymi problemami, a później rozglądać się wokół bezradnie za pomocą.

I jaki mamy morał z tego? :lol:
Ano taki, że -

trzeba być twardym jak skała i serce z kamienia mieć, o! :ok:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Sob mar 31, 2012 18:56 Re: "w białaczkowie"-Czarnuszek ,Rumcio chorują,Omarek zdrow

BOZENAZWISNIEWA ma bana czasowego, jeszcze dzisiaj ok. 22.00 będzie miała z powrotem dostęp do forum. Jeśli nie wie dlaczego, to jestem do jej dyspozycji na pw.

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Sob mar 31, 2012 20:26 Re: "w białaczkowie"-Czarnuszek ,Rumcio chorują,Omarek zdrow

Jeszcze do niedawna myślałem, że jak już ktoś bierze pod swoje skrzydła bezbronnego kiciusia, to ma w sercu ciut więcej wrażliwości, niż reszta bezdusznego świata. Cóż, w swej naiwności myliłem się nie po raz pierwszy, bowiem wspomniana wrażliwość okazuje się być bardzo wybiórcza...

Więcej na ten temat nie napiszę, bowiem obawiam się niekontrolowanego wycieku niecenzuralnych słów, które mogłyby obrazić czyjeś uczucia, co uważam za będące poniżej wszelkiej krytyki.

Bożenko, trzymam kciuki za Twoją gromadkę, zwłaszcza za Rumcia - przekazuję dużą ilość "głasków". Jako że wczoraj przyszło mi stypendium, spodziewaj się też bardziej materialnego przekazu :kotek:
Obrazek

astarael777

Od: Pt mar 02, 2012 20:20

Post » Sob mar 31, 2012 20:37 Re: "w białaczkowie"-Czarnuszek ,Rumcio chorują,Omarek zdrow

Właśnie doczytałam i mnie wqurwiło (piszę przez q, żeby grzeczne forum mi nie przerobiło na "zdenerwowałam się").

alix76 pisze:BOZENAZWISNIEWA ma bana czasowego, jeszcze dzisiaj ok. 22.00 będzie miała z powrotem dostęp do forum. Jeśli nie wie dlaczego, to jestem do jej dyspozycji na pw.

Pewnie też dostanę bana, ale co tam - najwyżej oszczędzę na transferze.
Przeczytałam dokładnie wątek paktu czarownic. Bożenka się tam nie pchała. Została zgłoszona, a czarownica AYO zmieszała ją z błotem. Nie wiem kim jest AYO. Nie wiem, czy ma chociaż mrówkę w domu. Za to świetnie potrafi obrażać innych.
Rozumiem, że pakt czarownic to inicjatywa kilku osób z forum. Ale to nie znaczy, że wolno im obrażać kogoś, kogo nie znają.
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Sob mar 31, 2012 20:43 Re: "w białaczkowie"-Czarnuszek ,Rumcio chorują,Omarek zdrow

Też uważnie przeczytałam tamten wątek :|

kamari :ok:
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Sob mar 31, 2012 20:49 Re: "w białaczkowie"-Czarnuszek ,Rumcio chorują,Omarek zdrow

felin pisze:Zaiste sposób moderowania na tym forum zależy chyba wylącznie od tego, z której strony danego dnia wieje :mrgreen:

edit:literówka

Dokładnie zgadzam się z Twoim zdaniem. Bana czasowego i ja dostalam za podjudzanie do kłótni. No cóż chyba nie trzeba tego komentować. Ja też zawsze sądziłam że pomagać trzeba wszystkim zwierzętom bez względu na to kto jest opiekunem. Tutaj przekonałam sie że są koty równe i równiejsze.
Wiecie jak czasami przeglądam różne wątki to nasuwa mi się jedna historia, która dotyczy mojej rodziny.
W czasie wojny moja przyszywana ciocia była w obozach koncentracyjnych na jej oczach Niemiec zastrzelił jej męża bo ten się schylił po okulary, które mu spadły na ziemię, a jej samej życie uratowała Niemka wywożąc ją na taczkach z Gross-Rosen.
Miała prawo ją zabić -była Niemką a moja ciocia tylko Polką. Tylko ta Niemka była Człowiekiem. Tak mało a jednocześnie tak dużo.
Przepraszam za tę osobistą dygresję.
Kamari to ja zgłosiłam Bożenkę i to dzięki mnie ją zjechano :(
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Sob mar 31, 2012 20:49 Re: "w białaczkowie"-Czarnuszek ,Rumcio chorują,Omarek zdrow

Anna61 pisze:

Trzeba znać miarę, nie brać zwierząt bez zastanowienia, borykając się równocześnie z innymi problemami, a później rozglądać się wokół bezradnie za pomocą.

Ano taki, że -

Doczytałam.
Ostatnio edytowano Sob mar 31, 2012 21:00 przez kotx2, łącznie edytowano 2 razy
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Sob mar 31, 2012 20:56 Re: "w białaczkowie"-Czarnuszek ,Rumcio chorują,Omarek zdrow

kotx2 pisze:
Anna61 pisze:

Ano taki, że -

8O Przepraszam ,ale nie rozumiem.Dostała bana przeze mnie :? :?:

Przecież tu nie ma nic o Tobie?
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Sob mar 31, 2012 20:59 Re: "w białaczkowie"-Czarnuszek ,Rumcio chorują,Omarek zdrow

Najbardziej mi się spodobał ten wpis czarownicy

AYO pisze:Panuj nad sobą kobieto.
Kompromitujesz się.

A PRZEDE WSZYSTKIM WPROWADZASZ ZAMĘT DO WĄTKU roszczeniowym i histerycznym tonem swoich postów.

Licz się ze słowami :evil:

Najlepsze jest to , że Bożenka nie napisała absolutnie nic męcącego, histerycznego czy obraźliwego. I za tego typu teksty dostała bana. Bożena, nie AYO.
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Sob mar 31, 2012 21:03 Re: "w białaczkowie"-Czarnuszek ,Rumcio chorują,Omarek zdrow

kamari pisze:Właśnie doczytałam i mnie wqurwiło (piszę przez q, żeby grzeczne forum mi nie przerobiło na "zdenerwowałam się").

alix76 pisze:BOZENAZWISNIEWA ma bana czasowego, jeszcze dzisiaj ok. 22.00 będzie miała z powrotem dostęp do forum. Jeśli nie wie dlaczego, to jestem do jej dyspozycji na pw.

Pewnie też dostanę bana, ale co tam - najwyżej oszczędzę na transferze.
Przeczytałam dokładnie wątek paktu czarownic. Bożenka się tam nie pchała. Została zgłoszona, a czarownica AYO zmieszała ją z błotem. Nie wiem kim jest AYO. Nie wiem, czy ma chociaż mrówkę w domu. Za to świetnie potrafi obrażać innych.
Rozumiem, że pakt czarownic to inicjatywa kilku osób z forum. Ale to nie znaczy, że wolno im obrażać kogoś, kogo nie znają.

Też tak uważam, ale jak już kiedyś ktoś napisał na innym bardzo bużliwym wątku, że nie wszyscy są jednakowo traktowani przez moderatorów. W dniu dzisiejszym przyklad wątku czarownic.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

[poprzednia][następna]