OSTRZEŻENIE-weterynarz Okapa- wyrok

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 30, 2012 21:28 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

Beata Popek pisze:Nie jestem stałą bywalczynią forum, ale od dłuższego czasu śledzę ten wątek. Ponieważ jestem coraz bardziej zbulwersowana tym co czytam, postanowiłam wyrazić swoja opinię.
Tyle nienawiści i jadu w jednym miejscu dawno już nie zdarzyło mi się widzieć. I to na forum, gdzie piszą osoby o czułych i wrażliwych sercach..

a konkretnie, Delfinka napisała:

delfinka pisze:oj, chyba jednak powyższe napisałam przedwcześnie.

Na 1 Sierpnia złapałam 2 koty. Nawet nie sprawdzałam, co mają pod ogonami, bo obydwa wyglądały na "rasowe" samce: szczupłe sylwetki, bycze karki, wielkie łby.

Ja nie mogłam, więc poprosiłam znajomych o transport i zawieźli na Korotyńskiego.
Następnego dnia podczas zasięgania informacji o ich stanie, wet lub asystent powiedział, że to są kotki 8O 8O 8O .

Fakt, nie sprawdzana była płeć przy przyjmowaniu do szpitala. Ani po łapaniu.
Ja rozumiem, że czasami z wyglądu można się pomylić (na przestrzeni 5 lat pomyliłam się aż 3 razy)
Przyjmuje do wiadomości, że może kotka być zbudowana jak kocur.

Ale żeby tak hurtowo? BARDZO ciekawe :roll: :roll: :roll:

Droga Delfinko, jak rozumiem nie znasz faktycznej płci złapanych kotów. Jednak cały Twój post sugeruje, że lecznica celowo wprowadziła Cię w błąd.
Tymczasem jest to tylko jedna z możliwości. Pozostałe są takie, że to rzeczywiście kocury, a asystent doktora przekazał Ci nieprawdziwą informację POMYŁKOWO, bo nie zrozumiał, o których kotach mówicie (teoretycznie możliwe, prawda?).
Jest też możliwość, że to Ty się pomyliłaś, chociaż nie sądzę, żebyś brała to poważnie pod uwagę.

Niezależnie od tego, jaka jest PRAWDA, w tej chwili jej NIE ZNAMY.

Więc może byłoby dobrze, gdybyś po prostu poszła do lekarza i wyjaśniła sprawę, ZANIM zaczniesz insynuować cokolwiek na forum publicznym. Tak byłoby chyba uczciwiej, nie sądzisz?

Jak można było się spodziewać, post Delfinki wywołał całą lawinę kolejnych postów pełnych oburzenia na lecznicę, chociaż zapewne nie po to został napisany.

Prym wiedzie oczywiście AnielkaG, która zna równie mało faktów, co my wszystkie, ale już OSĄDZIŁA i już WIE, że lekarz jest oszustem i wyłudza pieniądze od gminy.
Skoro Anielko wiesz i masz dowody, spodziewam się, że już je do gminy dostarczyłaś, prawda?
A może Klauduska i Dorcia44 mają jakąś wiedzę i dowody?

Drogie panie, nie wątpię w wasze dobre intencje i prawdziwą troskę o los kotów. Jednak oprócz kotów na świecie są również ludzie, których także należałoby potraktować fair.

Dlatego proszę piszcie o rzeczach, które widziałyście, przeżyłyście i wiecie na pewno, a nie o tym, co wam się wydaje i co słyszałyście od osób trzecich. Insynuację i oszczerstwo łatwo jest rzucić (zwłaszcza, jeśli chowamy się za pseudonimem), ale słowo wypowiedziane w przestrzeni publicznej zaczyna żyć własnym życiem i nie da się go cofnąć, jeśli okaże się nieprawdą.

A czy to aby NA PEWNO Beata Popek?
Bo mam naprawdę spore wątpliwości :roll:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt mar 30, 2012 21:43 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

I następny jednopostowiec :roll:

Erin

Post » Pt mar 30, 2012 21:52 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

A ja myślę, że to bardzo nieładnie tak się zachowywać ... bardzo :roll:

Erin

Post » Pt mar 30, 2012 22:19 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

nie no co za żałość, żeby wpisywać samemu sobie dobre posty :roll: :roll:

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Pt mar 30, 2012 22:24 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

klauduska pisze:nie no co za żałość, żeby wpisywać samemu sobie dobre posty :roll: :roll:

Dziwi Cię to? Mnie nie :roll:

Erin

Post » Pt mar 30, 2012 22:26 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

z jednej strony zupełnie nie, ale z drugiej trochę jednak tak.
nie dość, że wyczynia TAKIE rzeczy w klinice, to jeszcze żałośnie próbuje sam siebie bronić na forum :roll:

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Pt mar 30, 2012 22:29 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

Ja też myślę, że to pan doktorek uprawia na forum radosną tfurczość :ryk:

wojtek_z

Od: Pt gru 31, 2010 12:08

Post » Pt mar 30, 2012 22:31 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

Beata Popek pisze:Nie jestem stałą bywalczynią forum, ale od dłuższego czasu śledzę ten wątek. Ponieważ jestem coraz bardziej zbulwersowana tym co czytam, postanowiłam wyrazić swoja opinię.
Tyle nienawiści i jadu w jednym miejscu dawno już nie zdarzyło mi się widzieć. I to na forum, gdzie piszą osoby o czułych i wrażliwych sercach..

Proszę Pana/Panią (nie jestem pewna, która z form jest tu bardziej na miejscu),
odpiszę, ale krótko, punktowo, bo koty czekają:
1) nie jesteś stałym bywalcem forum,
2) pisząc "od dłuższego czasu", mamy na myśli na ogół czas dłuższy, a ten wątek ma zaledwie 2,5 tygodnia
3) ja tu nie widzę cienia nienawiści, lecz troskę o naszych podopiecznych
4) w powyższym cytacie jest widoczna troska wyłącznie o właściciela i pracowników tej lecznicy

Beata Popek pisze:Droga Delfinko, jak rozumiem nie znasz faktycznej płci złapanych kotów.

przecież dokładnie to napisałam. Poza tym wypraszam sobie wyrażenie "Droga Delfinko". To jest zarezerwowane dla Przyjaciół, a my nimi nie jesteśmy.

Beata Popek pisze:Jednak cały Twój post sugeruje, że lecznica celowo wprowadziła Cię w błąd.

Nieprawda. Proszę jeszcze raz mój post przeczytać, ze zro-zu-mie-niem.

Beata Popek pisze:Tymczasem jest to tylko jedna z możliwości. Pozostałe są takie, że to rzeczywiście kocury, a asystent doktora przekazał Ci nieprawdziwą informację POMYŁKOWO, bo nie zrozumiał, o których kotach mówicie (teoretycznie możliwe, prawda?).

Teraz to już naprawdę się przestraszyłam: czy na pewno odbierzemy właściwe koty????!!!!

LUUU-DZIE!!!
APEL.
ODDAJĄC KOTY DO TEJ LECZNICY RÓBCIE ZDJĘCIA Z SZEŚCIU STRON,
A PRZY ODBIORZE SPRAWDZAJCIE CO WAM ODDAJĄ.

Jezusiu kochany, włos na głowie mi się zjeżył :evil: :evil: :evil: :evil:

Beata Popek pisze:Jest też możliwość, że to Ty się pomyliłaś, chociaż nie sądzę, żebyś brała to poważnie pod uwagę.

Ponownie muszę prosić o czytanie tekstów ze zrozumieniem i nie insynuowac mi słów, których nie napisałam.

Mam taką jedną super koleżankę, która kiedyś podczas wspólnej podróży samochodem, nieopatrzenie powiedziała: "facetowi potrzebna jest do życia tylko jedna komórka. Ta, która odpowiada za wzwód" Przepraszam, jeśli kogoś uraziłam, to jest oczywiście dowcip, no, tym razem nie o blondynkach, lecz facetach. Ale gdy czytam czasami teksty, które nie mają za grosz ani ciągłości logicznej, ani nie trzymają się faktów, to od razu przypomina mi się to co powyżej.

Beata Popek pisze:Więc może byłoby dobrze, gdybyś po prostu poszła do lekarza i wyjaśniła sprawę

a co ja napisałam, do cholerki? No właśnie, że sprawdzę.

Beata Popek pisze:Jak można było się spodziewać, post Delfinki wywołał całą lawinę kolejnych postów pełnych oburzenia na lecznicę, chociaż zapewne nie po to został napisany.

Post został napisany na publicznym forum, ponieważ powstał wątek wytykający błędy ludzi w tej lecznicy. A takie wątki mają na celu maksymalną ochronę naszych podopiecznych.
Natomiast pojawiające się tu tego typu posty, prawdopodobnie pracowników lecznicy i ich znajomych, wyraźnie maję na celu obronę tych ludzi. Na pewno nie zwierząt.

Beata Popek pisze:Prym wiedzie oczywiście AnielkaG, która zna równie mało faktów, co my wszystkie, ale już OSĄDZIŁA i już WIE, że lekarz jest oszustem i wyłudza pieniądze od gminy.

nie doczytałam się w poście Anielki słów, że "lekarz jest oszustem". To jest wyraźne pomówienie z Twojej strony i przekręcanie faktów. Oj, nieładnie!

Beata Popek pisze:nie wątpię w wasze dobre intencje i prawdziwą troskę o los kotów. Jednak oprócz kotów na świecie są również ludzie, których także należałoby potraktować fair.

jeśli człowiek zachowywałby się fair wobec zwierząt, nikt na niego nie powiedziałby złego słowa.
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Pt mar 30, 2012 22:34 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

Przede wszystkim, nie oddawajcie zwierzaków do tej lecznicy.
Jest w tym kraju sporo dobrych wetów, naprawdę nie warto tracić czasu na takich :|
Zwłaszcza, że potem jeszcze trzeba czytać tę ich tfuuuu-rczość :roll:

Erin

Post » Pt mar 30, 2012 22:37 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

Erin pisze:Przede wszystkim, nie oddawajcie zwierzaków do tej lecznicy.
Jest w tym kraju sporo dobrych wetów, naprawdę nie warto tracić czasu na takich :|
Zwłaszcza, że potem jeszcze trzeba czytać tę ich tfuuuu-rczość :roll:

I sterylizować mają z własnych pieniędzy?
Skoro w tej lecznicy robią to na talony (mam nadzieję, że nie przekręciłam sposoby pokrywania kosztów sterylizacji przez miasto)
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Pt mar 30, 2012 22:39 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

Erin pisze:Przede wszystkim, nie oddawajcie zwierzaków do tej lecznicy.

niestety, Erin.
To z tą lecznicą gmina podpisała umowę na kastracje bezdomniaczków :cry:
Obrazek Obrazek

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Post » Pt mar 30, 2012 22:42 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

Bosko :?
Biedne kociaki :(

Erin

Post » Pt mar 30, 2012 23:23 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

Taka moja dygresja (a może próba ostudzenia emocji :roll: :wink: )

jestem jednym z "łapaczy" (obrzydliwe określenie, ale taka nazwa przylgnęła). Robię to, podobnie jak tymczasuję sporo kotów, bo widzę sens tej roboty. Roboty ciężkiej, niewdzięcznej, którą trzeba samemu sfinansować, często nawet zwykłego słowa "dziękuję", człowiek nie usłyszy. Na akcje jeździ się o każdej porze doby, często zarywa część lub całą nockę. Wypada niejeden posiłek, bo nie ma kiedy zjeść. Nie odmawia się pomocy karmicielkom, które najczęściej są starymi, schorowanymi kobietami, z emeryturami od 1-go do 15-dnia miesiąca, a chcieliby odłowić "swoje" koty na kastracje, leczenie...
Wszystko po to, aby ograniczyć bezdomność kotów.

Przez kilka lat jeździłam po całej Warszawie i po okolicach, aby odławiać i wysterylizować koty.
Teraz jestem już zmęczona, chora i nie mam kilkuset złotych do wydania na samo tylko paliwo, więc ograniczyłam zasięg działania do rejonu Mokotów-Ochota-Włochy, sporadycznie Wola i na specjalne zaproszenie Gocław.

Koty woziłam do różnych lecznic, związanych umowami z odpowiednimi gminami, rożnych w różnych latach.
Woziłam też do lecznic, które takich umów nie miały, ale kastrowały za psie pieniądze, taki nieustający "kastracyjny marzec", aby tylko jak najbardziej kotom i karmicielom pomóc.

Mogę wymienić szereg lecznic, w których lekarze zachowują się jak profesjonaliści, a ich postawa wobec karmicieli i pełne empatii podejście do zwierząt, pozostaną na zawsze w mojej pamięci.
I zasługują na to, aby choć słowem o nich wspomnieć.
To nie jest pełna lista, ale z wymienionymi lecznicami miałam najwięcej kontaktów i doświadczeń i z czystym sumieniem mogę je polecać.
Podkreślam, że to są tylko te lecznice, które w ten czy inny sposób biorą udział w masowych akcjach kastracji

Kolejność alfabetyczna, aby nikogo nie urazić,
bo też nikt na to nie zasługuje:

1) Boliłapka - Ursynów
2) CZMZ - Śreniawitów
3) Ginvet - Ochota
4) Vetmedic - Saska Kępa
5) Wilavet - Wilanów

Dziękuję wszystkim osobom pracującym, prowadzącym te lecznice, za serce, za pomoc, za zaangażowanie w kocie sprawy,
i życzyłabym sobie, aby tak było wszędzie.

Bajka?
Tak.
Ale nikt mi nie zabroni marzyć.
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Sob mar 31, 2012 5:50 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

marr pisze:koty czują dobrych ludzi i nie potrzebny jest chwytak żeby coś sprawdzić to nie koty są dzikie tylko ludzie ... a kotek znajdzie dom bo widzisz inni wolontariusze jak mogliby to zrobiliby majdanek dla kotów np nie wiem czy jeden kot to rozmnażanie

Czy ty postowiczu kiedykolwiek zajmowałeś sie łapaniem dzikich kotów?Śmiem watpić i to bardzo.Totalna bzdura to co piszesz o łapaniu "w rękę" przez dobrych ludzi. Kot dziki może być faktycznie dlatego dziki,ze ludzi złych na drodze spotkał np... :wink: .I taki pozostanie mimo podejścia "dobrego człowieka" do niego. :mrgreen:

I nie bardzo wiem jako blondynka o co chodzi z tym szukaniem domu. Może mi to ktoś litościwy wyjasni?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob mar 31, 2012 7:46 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

koty czują dobrych ludzi i nie potrzebny jest chwytak żeby coś sprawdzić to nie koty są dzikie tylko ludzie ... a kotek znajdzie dom bo widzisz inni wolontariusze jak mogliby to zrobiliby majdanek dla kotów np nie wiem czy jeden kot to rozmnażanie

8O upss, to nawet jest poniżej poziomu pracowników tej lecznicy
edit: jednak to pracownik lecznicy :roll:
Ostatnio edytowano Pt kwi 13, 2012 21:23 przez AnielkaG, łącznie edytowano 1 raz
AnielkaG

[poprzednia][następna]