feniks32 pisze:Ojejku, jaki piękny burasek![]()
![]()
![]()
Będzie dobrzeDacie radę
Dziękujemy za komplement
Tak, już wierzę, że będzie dobrze. Wetka nie wyklucza remisji

feniks32 pisze:Ojejku, jaki piękny burasek![]()
![]()
![]()
Będzie dobrzeDacie radę

magaaaa pisze:Jakie narzedzia tortur, o matttko
iwona_Spike pisze:Magaaaa, koniecznie trzeba sprawdzić mocz na obecność ketonów - paski Ketodiastix do kupienia w aptece.
nonsuch pisze:Witaj Tinko
Jak widzisz pojawiam się tu w sytuacjach kryzysowych:) Nie sądzę, żebyś pamiętała, ale przeszłam u mojego Pyśka na podawanie insuliny 2x na dobę. Dawałam mu Lantus 2x2jednostki, ale wyniki były dość wysokie. Przez ostatnie kilka dni PRE nie schodziło poniżej 300. od dwóch dni daję mu Levemir, bo za dużo się naczytałam o rakotwórczych właściwościach glarginy. Wczorajsze PRE rano było wysokie, 340, dałam mu 2j Levemiru, tak jak Lantusa, bo mają ponoć zbliżone działanie. W ciągu trzech godzin spadło mu do 49 mimo jedzenia. Przez cały dzień go badałam, inwigilowałam na całego, przed jedzeniem, po jedzeniu, a cukier cały dzień był między 50 a 70. Wieczorne PRE 78, dałam jedzenie, po pół godzinie 1j insuliny, później jeszcze dwa razy jedzenie. Pół nocy nie spałam z nerwów. Dzisiaj poranne PRE 78, znowu 1 j, bo boję się mu w ogóle nie dać insuliny. No i nie wiem o co chodzi. Nie wiem czy się cieszyć czy martwić. Jak to możliwe, że pies tak zupełne różnie reaguje na insuliny ponoć tak podobne w działaniu? Zmniejszyć mu dawkę, czy dawać więcej jedzenia (pies mi mocno schudł w początkach choroby i nadal tego nie nadrobił). Jakbyś mogła coś mądrego mi doradzić, to byłabym bardzo wdzięczna:)
nonsuch pisze:No i masz ci los... Znowu zafundowałam mu odbicie... O 12 miał 77, dostał jeść, a o 16 miał 424, porażka...
Hej, Annazoo,Annazoo pisze:Mocz - mętny
ciężar właściwy 1,018
pro 0,3+
glukoza 56 mmol/L
ket neg
ubg norma
bil neg
duża ilość bakterii, kulki tłuszczu, pojedyncze leukocyty
Dostał antybiotyk w zastrzyku a do domu synulox przez 11 dni

[/quote]Tinka07 pisze:Hej, Annazoo,Annazoo pisze:Mocz - mętny
ciężar właściwy 1,018
pro 0,3+
glukoza 56 mmol/L
ket neg
ubg norma
bil neg
duża ilość bakterii, kulki tłuszczu, pojedyncze leukocyty
Dostał antybiotyk w zastrzyku a do domu synulox przez 11 dni
a czy pani wet zleciła zrobienie badania bakteriologicznego i antybiogramu? To oczywiste, że lekarz podaje od razu po zdiagnozowaniu zapalenia pęcherza antybiotyk o szerokim spektrum działania, ale przecież do końca nie może być pewny, że akurat ten antybiotyk zadziała. Widział pod mikroskopem bakterie, ale nie wie, co to za bakterie. Dlaczego, do licha, weci ciągle siodłają konia nie na grzbiecie tylko na zadzie?
Jaką dawkę zaleciła wteka?
Pozdrawiam ciepło
Tinka
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości