ŚWIAT WEDŁUG KOTA - Żegnaj Pingwinku [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 20, 2012 19:26 Re: ŚWIAT WEDŁUG KOTA - FOTKI str. 80 Zapraszamy :)))

Witamy :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Biegaj sobie za TM kochana Misieńko [*]/26.05.2005r.-11.11.2010r./
===================================
Teraz w Twoim domku mieszka Miłka:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Prawda, że pięknota

Dom bez kota jest jak samolot bez pilota

ula-misia

Od: Pon lis 01, 2010 14:34

Post » Śro mar 21, 2012 15:09 Re: ŚWIAT WEDŁUG KOTA - FOTKI str. 80 Zapraszamy :)))

Dobry dzień :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek

Prawda, że pięknota

ula-misia

Post » Śro mar 21, 2012 17:18 Re: ŚWIAT WEDŁUG KOTA - FOTKI str. 80 Zapraszamy :)))

Gdzie nowy wąteeeek? :placz:

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pon mar 26, 2012 18:23 Re: ŚWIAT WEDŁUG KOTA - FOTKI str. 80 Zapraszamy :)))

przelatujemy, pozdrawiamy, zaglądamy :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Prawda, że pięknota

ula-misia

Post » Pon mar 26, 2012 19:40 Re: ŚWIAT WEDŁUG KOTA - FOTKI str. 80 Zapraszamy :)))

Oliweczko, przydałby się nowy wąteczek, bo na tym, to już strach pisać...
Kitek pozdrawiający
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Śro mar 28, 2012 17:25 Re: ŚWIAT WEDŁUG KOTA - FOTKI str. 80 Zapraszamy :)))

Będę musiała zabrać się za założenie nowego wątasa. Bo w końcu - gdzie będę się z Wami spotykać? Z drugiej strony, czuję się kiepsko psychicznie. Nie wiem, dlaczego:
- wiosna i wiosenne osłabienie?
- przemęczenie?
- nawet przykro mi, i to bardzo, że moje kociarstwo ani razu nie załapało się na podium w forumowych konkursach.
Jestem ogólnie rozbita psychicznie i sama zastanawiam się, co się ze mną dzieje, bo zawsze miałam dużo energii i chęci do życia.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Śro mar 28, 2012 17:29 Re: ŚWIAT WEDŁUG KOTA - Wedelek kandydatem na Mistera MIAU :

Zrób wątek :) Koniecznie!

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro mar 28, 2012 20:42 Re: ŚWIAT WEDŁUG KOTA - FOTKI str. 80 Zapraszamy :)))

vega013 pisze:Będę musiała zabrać się za założenie nowego wątasa. Bo w końcu - gdzie będę się z Wami spotykać? Z drugiej strony, czuję się kiepsko psychicznie. Nie wiem, dlaczego:
- wiosna i wiosenne osłabienie?
- przemęczenie?
- nawet przykro mi, i to bardzo, że moje kociarstwo ani razu nie załapało się na podium w forumowych konkursach.
Jestem ogólnie rozbita psychicznie i sama zastanawiam się, co się ze mną dzieje, bo zawsze miałam dużo energii i chęci do życia.

a czy to takie wazne? To tylko zabawa, mozliwosc pochwalenia sie, jakie kto ma kocie cuda pod swoim dachem a przy okazji chocby symboliczna pomoc jakims biedom. Tak naprawde najwazniejsze jest, ze Twoje skarby maja dom, sa bezpieczne, szczesliwe, kochane, zdrowe :ok: Nawet Lili nie wyglada na tak chora jak jest, wszystko dzieki temu, ze tak dbacie o nia, ona wie, czuje cala soba, ze jest kochana bezwarunkowo i nic nie jest od tego wazniejsze, cenniejsze. Jak ktorys zdobedzie podium-fajnie, ale jestem pewna, ze Twoje koty maja calkiem inny system wartosci, w zupelnosci im wystarczy, ze dla swoich Duzych sa naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaajpiekniejszymi na swiecie i nic i nikt nigdy tego nie zmieni.
Buziaki przesylam calej slodkiej siodemce mruczacej :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw mar 29, 2012 15:21 Re: ŚWIAT WEDŁUG KOTA - Wedelek kandydatem na Mistera MIAU :

Obrazek

Prawda, że pięknota

ula-misia

Post » Czw mar 29, 2012 18:05 Re: ŚWIAT WEDŁUG KOTA - Wedelek kandydatem na Mistera MIAU :

Prawda, że pięknota

ula-misia

Post » Czw mar 29, 2012 22:51 Re: ŚWIAT WEDŁUG KOTA - Wedelek kandydatem na Mistera MIAU :

Życie jest takie kruche... Tym razem nie udało się, nie zdołaliśmy dowieźć życia. Na leśnym cmentarzyku powstała kolejna mogiłka. Zapaliliśmy świeczuszki dla wszystkich śpiących tam kotków. Pingwinek też ma swoje światełko, które oświetla drogę za Tęczowy Most.

Nie znałam wcześniej Pingwinka. Nagle ukazał się w światłach reflektorów samochodowych. Leżał na środku ulicy Patriotów między Aninem a Wawrem. Wokół pysia była niewielka kałuża krwi. Musiał go potrącić ktoś jadący przed nami, w przeciwnym wypadku następne samochody zrobiłyby z niego miazgę na asfalcie. TŻ zatrzymał się, ja podbiegłam do Pingwinka. W tym samym czasie TŻ podjechał tak, żeby mieć kota tuż przed maską i włączył światła awaryjne. Kotunio leżał na boku. Ruszał łapkami i wodził za mną tym oczkiem, które było na górze. TŻ wyładował jakieś urządzenie z dużego pudła tekturowego i przyniósł to pudło. Najdelikatniej, jak mogłam, przełożyłam Pingwinka. Sprawdziłam - serduszko biło. Do lecznicy jechaliśmy dosłownie jak wariaci. Na liczniku 140 km/godz i okropne wiąchy TŻeta, kiedy musiał zwolnić. Wbiegłam z pudłem do lecznicy. Dyżur miała nasza Pani Doktor. Poczułam się raźniej. Przecież Ona potrafiła zabierać Lili sprzed Tęczowego Mostu. Włożyła słuchawki - to mnie nie zaniepokoiło. Już kilka razy serduszko Lili było słyszalne tylko przez słuchawki. Potem usłyszałam 2 słowa, które sprawiły, że podłoga zafalowała mi pod stopami: "Nie żyje". Nie zdążyliśmy! Pingwinek i tak nie miałby szans. Ta strona pysia, na której leżał, była dosłownie zmasakrowana. Oko na zewnątrz, zmiażdżona szczęka... Kości czaszki z jednej strony główki zupełnie pogruchotane. Nie oglądałam wcześniej główki Pingwinka. Chodziło mi o to, żeby jak najszybciej dowieźć Go tam, gdzie otrzyma realną pomoc. Do samochodu włożyłam życie. Wyjęłam ciałko tego życia pozbawione.

Nie mam pretensji do siebie. Zrobiliśmy to, co byliśmy w stanie zrobić. Ani więcej, ani mniej. Żal mi, piekielnie żal dużego, dobrze odżywionego Pingwinka z lśniącym, czarnym futerkiem. Wyraźnie było widać, że to kot domowy... Wychodzący. Do diabła ciężkiego - wychodzący!!!

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Czw mar 29, 2012 23:06 Re: ŚWIAT WEDŁUG KOTA - Żegnaj Pingwinku [*]

śpij spokojnie piękny Pingwinku ['] :cry:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

[poprzednia][następna]