Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie Krakvet!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 27, 2012 17:06 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Apsa pisze:
@Freak pisze:no to masz młyn :)
bardzo chętnie jak będziesz w okolicach Kabat, zapraszam :)

Jak będziesz w okolicy Kabat, to i ja zapraszam ;) (ja konkretniej metro Natolin :))

to ustalcie między sobą jakiś dzień w przyszłym tygodniu, to "obskoczę" Was dwie za jednym zamachem ;)

mpd

Od: Sob sty 28, 2012 1:57

Post » Wto mar 27, 2012 18:22 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Jokotowe cicocie i wójkowie ,pomóżcie może macie
jakąś dobrą duszę znajomą z tamtych stron ?

viewtopic.php?f=1&t=140523

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Wto mar 27, 2012 18:53 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Agneska pisze:a pamiętacie o uratowanym piesku ze złamaną łapą?

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Na czwartek mamy wreszcie termin konsultacji u ortopedy.

I oby dom się znalazł dla Księciunia (vel Rolmopsa), cudowny charakter - nic nie niszczy, wytrzymuje cały dzień i nie brudzi w domu, na inne psy i na koty reaguje bardzo dobrze, nie ciągnie na spacerach...

no to po co mu lepszy dom ? jak lubi koty? i to przez cały dzień?

słodziak.

salvadoredali67

Od: Śro wrz 22, 2010 17:21

Post » Śro mar 28, 2012 8:18 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Cudne zdjecia :1luvu: szczególnie to z buraskiem śpiącym na ludzkim karku :P

Maria Szczyglińska

Od: Pt gru 03, 2010 14:58

Post » Śro mar 28, 2012 8:39 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

alix76 pisze:Foty Janka są:

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Fakty najlepiej zna Agneska, ale nie wiem, czy ma czas pisać: w sobotę wieczorem kot zaliczył czołowe z samochodem. Kierowca nie zatrzymał się, świadek, młody chłopak, ściągnął zwierze na pobocze i próbował zatrzymać kogoś, kto by przewiózł kota do weterynarza. Zatrzymał Agneskę, kot miał więcej szczęścia niż rozumu. W sobotę wieczorem Janek trafił do lecznicy na Gagarina, z objawami wstrząsu i baaardzo ostrożnymi rokowaniami. Pierwsza doba była bardzo ciężka, wczoraj kotek wyglądał już lepiej, ale nadal wymaga intensywnej opieki medycznej. Dostawał tlen, cały czas dostaje kroplówki i mnóstwo leków. Regularnie są też wykonywane badania diagnostyczne, żeby stwierdzić, czy następuje poprawa. Jeżeli wszytko będzie dobrze, może dzisiaj wieczorem Janek będzie wypisany - oczywiście, nadal będzie potrzebował kroplówek i podawania leków.
Wszystko to razem już kosztuje kilkaset złotych i na pewno koszty będą rosły. Dokładne zestawienie wydatków pewnie Agneska dostanie przy wypisie.

Janek dostał wczoraj pozwolenie na wyjście ze szpitala. :D
Jeszcze ciągle czeka nas podawanie leków, płynów, a w piątek kontrola. Ponieważ wczoraj zaczął protestować przy "gmeraniu" w okolicy wenflonu, jeszcze w szpitalu, to już uprosiłam ASK@ o pomoc przy dzisiejszych kroplówkach i lekach.
Na razie chłopak leży w klatce, wystraszony bardzo, ale daje się głaskać. I wczoraj wieczorem i dzisiaj rano zjadł mokrą karmę. :ok:
Jednak śmierdzi kocurzo. :evil:

Wczorajsza faktura za Janka - na 887 zł. W cenie pobyt w szpitalu, zabiegi, zdjęcia RTG, tlenoterapia, leki, płyny, morfologia. Drogi chłopak... :?
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Śro mar 28, 2012 8:40 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

:ok: jak protestuje, to znaczy, że mu lepiej. To nie znaczy, że Tobvie łatwiej ... Janke, dawaj chłopie, bo musimy Ci jaja ciachnąć, zanim Agneska padnie :ok:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Śro mar 28, 2012 9:01 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Agnieszko kciuki dla Ciebie i Janka :ok: :ok: :ok:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Śro mar 28, 2012 9:37 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro mar 28, 2012 10:08 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Czy ktoś najbliższych dniach będzie robił kurs Gersona - Boliłapka? chciałabym odebrać kota i transporter mojej mamy :)
ObrazekObrazek

@Freak

Od: Wto maja 31, 2011 18:41

Post » Śro mar 28, 2012 17:29 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Dorzucę jeszcze moje foty z jarmarku:

Obrazek Obrazek Obrazek
ekspozycja, potem wzbogacona prze młode wolontariuszki :love:

Obrazek Obrazek
praca wrzała :ok:

Obrazek Obrazek Obrazek
wspierali nas niestrudzeni kwestorzy :)

Obrazek Obrazek
a na koniec dnia sumienna Pani Prezes wyMopowała podłogę :twisted:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Śro mar 28, 2012 19:44 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

hop, hop :ok:

ponawiam prośbę, czy ktoś będzie z Gersona się bliżej Ursynowa wybierał i mógłby podrzucić mi koteczkę i kontener???!!!
ObrazekObrazek

@Freak

Post » Śro mar 28, 2012 19:50 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

@Freak, jadę zaraz z jopop na Gersona, mogę zabrać coś, ale tylko do Centrum i wracać będę późno.
Wychodzę, więc jakby co, to dzwoń do jopop ok. 21:15 - już powinnyśmy być spotkane ;)

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Śro mar 28, 2012 19:54 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

OKI pisze:@Freak, jadę zaraz z jopop na Gersona, mogę zabrać coś, ale tylko do Centrum i wracać będę późno.
Wychodzę, więc jakby co, to dzwoń do jopop ok. 21:15 - już powinnyśmy być spotkane ;)

dzięki bardzo, ale nie mam gdzie jej przechować a w nocy nie będę wywozić jej za Piaseczno :/
mam chorą koteczkę w domu, a tamta nie jest przebadana więc... nie będę ryzykować. Jeszcze raz dziękuję :)
ObrazekObrazek

@Freak

Post » Czw mar 29, 2012 7:23 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

@Freak - spróbuję Ci ją dziś podrzucić do Boliłapki. Ale porób jej ogłoszenia, ona naprawde fajna jest.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Czw mar 29, 2012 7:27 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

jopop pisze:@Freak - spróbuję Ci ją dziś podrzucić do Boliłapki. Ale porób jej ogłoszenia, ona naprawde fajna jest.

Porobię, chcę zwolnić miejsce, oddać mamie kontenerek i ją zawieźć pokazać Pani, która być może da jej domek (sąsiadka mojej mamy). Ta Pani ma już jednego kota, więc chciałam żeby ją obejrzeli pod względem zdrowotnym i wykluczającym choroby poważne oraz zaszczepili.
ObrazekObrazek

@Freak

[poprzednia][następna]