Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 28, 2012 7:00 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

Emma zaczela ze mna spac. Do tej pory przychodzila tylko pogadac rano, albo kladla sie obok, jak czytalam. Ostatnio zasypiam - Emma obok. Budze sie rano, patrze - Emma obok. To jest przedziwne, bo ona ma 15 lat, nigdy je spala z ludzmi, a na lozku kladla sie tylko jak lezal koc lub narzuta. Nigdy, przenigdy na poscieli (nik jej tego nie uczyl, tak ma). A tu takie cos.
Ale nawet teraz kladzie sie na przescieradle, na samym brzegu lozka. Czasem klade jej tam kocyk, zeby nie lezala na poscieli, skoro nie lubi.
Nie wiem, cholera, mam sie zaczac martwic?
Moze po prostu ze starosci sie czuje zagubiona i szuka mojej obecnosci?
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Śro mar 28, 2012 7:24 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

Gucia nigdy nie spała przytulona do mnie.Od kiedy jednak mam Dunię, siłą rzeczy mam mniej czasu dla rezydentów i one trochę to odczuwają.Czaruś śpi w nogach, Mela na środku łóżka, a Gucia w moich objęciach.
Macie sporo kotów, " młodzież" potrafi wyegzekwować swoje prawa, Emma się dotąd nie pchała, teraz być może poczuła, że trochę jej brak Waszej bliskości.Koty się zmieniają.Na pewno nie jest to powód do zmartwienia.Wymiziaj Emmę ode mnie, proszę, pozostałe też, ale Emmę tak szczególnie :1luvu:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro mar 28, 2012 7:36 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

To już Emma ma 15 lat, chyba na starość chce tak bliżej ludzi. Młodzież zawsze przy Was więc ona myśli a co tam też sobie przy nich pośpię. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: Moje kotunie, żadna nie śpi ze mną. Początkowo Pusię brałam do siebie ale ona po chwili uciekała. Jednak jak siedzę przy kompie to kotki maja tu miejscówki, każda swoją. Sisi w swoim "łóżeczku" na drukarce a Puśka rozkłada się przed monitorem. :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Śro mar 28, 2012 9:36 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

Ja myślę, że to obecność Mai tak na nią wpłynęła, nie starość. Za dużo zamieszania i przy mamie czuje się bezpieczniej :wink:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro mar 28, 2012 19:29 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

Conchita pisze:Emma zaczęła ze mną spać. Do tej pory przychodziła tylko pogadać rano, albo kładła się obok, jak czytałam. Ostatnio zasypiam - Emma obok. Budze się rano, patrze - Emma obok. To jest przedziwne, bo ona ma 15 lat, nigdy je spala z ludźmi, a na łózko kładła się tylko jak leżał koc lub narzuta. Nigdy, przenigdy na pościeli (nikt jej tego nie uczył, tak ma). A tu takie coś.
Ale nawet teraz kładzie się na prześcieradle, na samym brzegu łózka. Czasem kładę jej tam kocyk, żeby nie leżała na pościeli, skoro nie lubi.
Nie wiem, cholera, mam się zacząć martwic?
Moze po prostu ze starości się czuje zagubiona i szuka mojej obecności?

Może czuje się samotna i potrzebuje po prostu więcej czułości.
Moja Citka tez tak ma. Gdy już się zmęczy samotnością, wdrapuje się na łózko i przyciska do moich nóg. Orek jest bardziej bezczelny - on co noc wtula się w moją szyję.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Śro mar 28, 2012 21:05 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

A może boi się, że ją znów przygnieciecie jak kiedyś kanapą i zajmuje strategiczną pozycję ? :mrgreen:

ewar

Post » Pt mar 30, 2012 8:00 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

ewar pisze:A może boi się, że ją znów przygnieciecie jak kiedyś kanapą i zajmuje strategiczną pozycję ? :mrgreen:

:D
tak, stanowczo lepiej NA kanapie, niż pod nią :ok:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Pt mar 30, 2012 8:31 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

ewar pisze:A może boi się, że ją znów przygnieciecie jak kiedyś kanapą i zajmuje strategiczną pozycję ? :mrgreen:

Myślę, że to jest właściwe rozwiązanie zagadki :ok: :lol:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro kwi 04, 2012 17:00 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

A tu znów cisza :?:

Kasia chyba bardzo zajęta

olafen

Post » Śro kwi 04, 2012 17:11 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

olafen pisze:A tu znów cisza :?:

Kasia chyba bardzo zajęta

Pozdrawiam ze Stargardu. Co tu tak cichutko. :roll:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Śro kwi 04, 2012 18:41 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

Jutro wyjeżdżam , więc dziś :)

"Błogosławiony niech będzie Bóg i Ojciec Pana naszego Jezusa Chrystusa, który według wielkiego miłosierdzia swego odrodził nas ku nadziei żywej przez zmartwychwstanie Jezusa Chrystusa, ku dziedzictwu nieznikomemu i nieskalanemu, i niezwiędłemu, jakie zachowane jest w niebie dla was, którzy mocą Bożą strzeżeni jesteście przez wiarę w zbawienie, przygotowane do objawienia się w czasie ostatecznym.” 1Piotra 1:2-5

Życzę zdrowych i pogodnych Świąt Wielkanocnych

olafen

Post » Pt kwi 06, 2012 11:59 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

Wesołych Świąt
Obrazek

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt kwi 06, 2012 12:30 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

Najserdeczniejsze życzenia zdrowych,
radosnych i spokojnych Świąt Wielkiej Nocy!
Smacznego jajka, mokrego dyngusa i odpoczynku w rodzinnym gronie
życzy Broszka :P

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pt kwi 06, 2012 13:45 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

Ja również życzę Wesołych Świąt :P

ewar

Post » Sob kwi 07, 2012 9:51 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

Bardzo dziękujemy za wszystkie życzenia :)

U nas wszystko dobrze, poza tym, że biedna Mela ma ZNOWU nawrót herpesa, tak mi strasznie jej szkoda, na widok kropli ucieka i się chowa, a złapana z całej siły zaciska oczka :cry: Niestety, rozdrapała sobie nosek, drapiąc się w okolicę oka.
Oczy babci Emmy też nie wyglądają za dobrze. Maniusia i Maja w porządku.

Wczoraj rano zabraliśmy Melę do weta i przy okazji Maję, żeby jej obcięli pazurki, bo sami nie umiemy (innym kotom dajemy radę). Maja w windzie wywaliła drzwi od transporterka 8O Do d... ten transporter, nowy, ale jakieś zawiasy ma beznadziejne, wypadające - kot sobie jednym gwałtownym baranem z tym poradził :evil: . Winda była na szczęście zamknięta, złapaliśmy ją bez problemu, ale jak pomyślę, co by się mogło stać, to mnie trzęsie :?
Mamy też drugi transporter - stary, sprawdzony Ferplast, więc od razu po tym wypadku polecieliśmy kupić drugi taki sam.

To jest ten transporter, który się otworzył - wklejam go, żebyście nie kupowały przypadkiem. Wygląda ładnie, ale jak TŻ przyjrzał się zawiasom, to stwierdził, że to jest wada konstrukcyjna, bo one mają być takie niby otwierane we wszystkich kierunkach, ale w efekcie wypadają i nie ma szans, żeby to się skutecznie trzymało.

http://animalia.pl/produkt,3536,50,Savi ... noscript=1

A przy okazji kilka foteczek moich koteczek.

Obrazek

Obrazek

Bardzo rzadko spotykana konfiguracja kocia. W zasadzie unikat ;) (ale dość długo tak spały)

Obrazek

Konfiguracja spotykana często

Obrazek
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

[poprzednia][następna]