Konto google niekochany jest zakładane "na osobę", tak samo jak allegro - przy allegro ilość formalności żeby zarejestrować je na fundację mnie przerosła....
Zastanawiam się natomiast jak grupować zdjęcia - tzn oddzielny album dla każdego kota z numerem, imieniem i innym info (schronisko, dt, ds, tm) w nazwie albumu (moim zdaniem najlepsza opcja, wszystkie zdjęcia kota w jednym miejscu, choć ma wady... ) ewentualnie "grupy" razem, tzn te przychodzące razem...
a druga opcja to duże galerie - osobna dla kotów w schronisku, osobna jeśli kot znalazł dt/ds itd... Ale tutaj dla odmiany będzie lekki cyrk, bo niektóre koty mają z setkę zdjęć robionych przez rok albo i dłużej, więc przenoszenie wszystkich będzie nie do ogarnięcia....
więc ja się skłaniam zdecydowanie ku opcji galeria na kota ewentualnie dwa, i do tego osobna galeria "grupówki", i ewentualnie jedna o nazwie "do rozpoznania", żeby wrzucać zdjęcia kotów, których nie jesteśmy pewni....
"szkolenie" z obsługi picasy mogę zrobić na spotkaniu, tylko ktoś musiałby mieć lapa z dostępem do netu....