Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie Krakvet!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 27, 2012 9:18 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Foty Janka są:

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Fakty najlepiej zna Agneska, ale nie wiem, czy ma czas pisać: w sobotę wieczorem kot zaliczył czołowe z samochodem. Kierowca nie zatrzymał się, świadek, młody chłopak, ściągnął zwierze na pobocze i próbował zatrzymać kogoś, kto by przewiózł kota do weterynarza. Zatrzymał Agneskę, kot miał więcej szczęścia niż rozumu. W sobotę wieczorem Janek trafił do lecznicy na Gagarina, z objawami wstrząsu i baaardzo ostrożnymi rokowaniami. Pierwsza doba była bardzo ciężka, wczoraj kotek wyglądał już lepiej, ale nadal wymaga intensywnej opieki medycznej. Dostawał tlen, cały czas dostaje kroplówki i mnóstwo leków. Regularnie są też wykonywane badania diagnostyczne, żeby stwierdzić, czy następuje poprawa. Jeżeli wszytko będzie dobrze, może dzisiaj wieczorem Janek będzie wypisany - oczywiście, nadal będzie potrzebował kroplówek i podawania leków.
Wszystko to razem już kosztuje kilkaset złotych i na pewno koszty będą rosły. Dokładne zestawienie wydatków pewnie Agneska dostanie przy wypisie.

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Wto mar 27, 2012 9:45 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Alix, dzięki za wizytę u Janka. I fotki. Janka i nie tylko. 8) Pokażesz i resztę towarzystwa?

Dzisiaj w ciągu dnia mam dostać najświeższe wyniki badań Janka. Jeśli leczenie zadziałało prawidłowo, stan wątroby i nerek poprawił się, to mam nadzieję, że będzie można chłopaka zabrać z kliniki juz dzisiaj. :ok:
Ogłaszam nabór na DT. Pewnie nie podśmiarduje kocurem tak bardzo, skoro Alix się nie skarżyła. :D
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto mar 27, 2012 10:40 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

a pamiętacie o uratowanym piesku ze złamaną łapą?

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Na czwartek mamy wreszcie termin konsultacji u ortopedy.

I oby dom się znalazł dla Księciunia (vel Rolmopsa), cudowny charakter - nic nie niszczy, wytrzymuje cały dzień i nie brudzi w domu, na inne psy i na koty reaguje bardzo dobrze, nie ciągnie na spacerach...
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto mar 27, 2012 10:50 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Reszta towarzystwa - w klatce nad Jankiem siedzi śliczny, czarny, 3-letni kocurek Olek.

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Przyniesiony do uśpienia z powodu agresji :? wobec noworodka. Agresor na widok obcej osoby na wszelki wypadek wlazł pod kuwetę :( . Po długich namowach wyszedł i zaczął barankować lekarkę :love: . Szuka DT i jakiejkolwiek szansy na życie. Lepiej, żeby DT miał możliwość odizolowania go i obserwowania hipotetycznej agresji, ale przypuszczam, że kot był zestresowany nową sytuacją. Natomiast może być (nie musi!) kiepsko nastawiony wobec innych kotów, ponieważ był jedynakiem. Ma ok. 3 lat. Bardzo zapadł mi w serce ...

No i mały-czarny-piesek - miniaturka mopa :wink: :

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Po zatruciu - miał nie widzieć, jednak dość sprawnie omija przeszkody, więc coś raczej widzi. Natomiast może potrzebować domu - choć to na razie jeszcze nie jest do ogłaszania. Śliczny, śmieszny, słodki ...

edit: dopisałam imię.

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Wto mar 27, 2012 11:05 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

powypadkowy ogłoszony. już jakieś grosze poleciały :ok: :ok:

czarny z górnej klatki nazwany na fb Bodzio ;) zaraz wklejam foty

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Wto mar 27, 2012 11:25 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Klauduska, a czy Konfeti ma już coś zrobione? Bo on tam chłopak zmarnieje bez człowieka. Przybiega na wołanie, bardzo lubi się bawić, ciekawy świata. Myślę że będzie dobrym towarzyszem dla innego młodego kota, ale na pewno bardzo potrzebuje miziania.
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Wto mar 27, 2012 11:43 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

ma. udostępniłam go jeszcze raz.

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Wto mar 27, 2012 13:18 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

kussad pisze:Marysiu a czy ja też jestem na którymś zdjęciu czy skutecznie się ukrywałam?

nie mam Cię na żadnym zdjęciu

Korzystając z pozwoleń na publikację:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

mpd

Od: Sob sty 28, 2012 1:57

Post » Wto mar 27, 2012 13:22 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

przejrzałam ostatnie strony, żeby się upewnić, kto wyraził zgodę na publikację, a kto nie i dopiero zobaczyłam ten post:

@Freak pisze:Bardzo są one cudne te zdjęcia :) za pozwoleniem chciałabym wykorzystać któreś zdjęcie Marcysia do katalogu, pewnie może być podpisane, że od od Was :)
Zostanie mi wtedy już tylko 5 do sfotografowania i krótkiego opisania, choć to dla mnie najtrudniejsze, bo chyba każdy opiekun może godzinami opisywać kota ;)

jasne, że możesz wykorzystywać zdjęcia do katalogu/ogłoszeń itd, a jeśli chcesz, to mogę do Ciebie przyjechać i sfotografować pozostałe koty :) na czwartek jestem już umówiona z joarkadią, wcześniej robiłam zdjęcia u Klaudii i Hani

mpd

Post » Wto mar 27, 2012 13:32 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

mpd pisze:przejrzałam ostatnie strony, żeby się upewnić, kto wyraził zgodę na publikację, a kto nie i dopiero zobaczyłam ten post:

@Freak pisze:Bardzo są one cudne te zdjęcia :) za pozwoleniem chciałabym wykorzystać któreś zdjęcie Marcysia do katalogu, pewnie może być podpisane, że od od Was :)
Zostanie mi wtedy już tylko 5 do sfotografowania i krótkiego opisania, choć to dla mnie najtrudniejsze, bo chyba każdy opiekun może godzinami opisywać kota ;)

jasne, że możesz wykorzystywać zdjęcia do katalogu/ogłoszeń itd, a jeśli chcesz, to mogę do Ciebie przyjechać i sfotografować pozostałe koty :) na czwartek jestem już umówiona z joarkadią, wcześniej robiłam zdjęcia u Klaudii i Hani

no to masz młyn :)
bardzo chętnie jak będziesz w okolicach Kabat, zapraszam :) wyślę Ci na priv kontakt

zdjęcie czarno białe pójdzie się oprawiać :1luvu:

a może więcej nawet, chcę mieć tymczasy na ścianie, to duża motywacja, żałuję że nie wszystkie mają dobre zdjęcia (te co są mają jeszcze szansę, a te co poszły - przepadło)
Koty są da mnie ważne a mam duże , puste, smutne ściany.
ObrazekObrazek

@Freak

Od: Wto maja 31, 2011 18:41

Post » Wto mar 27, 2012 13:46 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

@Freak pisze:
bardzo chętnie jak będziesz w okolicach Kabat, zapraszam :) wyślę Ci na priv kontakt

a może więcej nawet, chcę mieć tymczasy na ścianie, to duża motywacja, żałuję że nie wszystkie mają dobre zdjęcia (te co są mają jeszcze szansę, a te co poszły - przepadło)

Jak już pisałam jestem w miarę wolna (no, poza tym tygodniem - jutro moja wizyta u lekarza, a Selmy u weterynarza, w czwartek sesja u joarkadii, a w piątek kosmetyczka), więc to nie problem, żebym przyjechała. Na Kabaty mam dobry dojazd (chyba), bo mieszkam przy metrze politechnika. Jeśli chodzi o wieszanie zdjęć na ścianach, to my w naszym niewielkim mieszkanku mamy ich - aż policzyłam - 64! :) Z czego kocich jest równo połowa :)

mpd

Post » Wto mar 27, 2012 13:51 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

no właśnie :) kocham taki klimat mieszkań, zresztą kiedyś w takim mieszkałam ( nie na wątek ogólny :wink: )
może być piątek, ja tez jestem elastyczna, a z metra Kabaty Cię zgarnę, choć to 5 min na piechotę, ale po co masz z aparatem spacerować ciężkim. Już wysyłam tel na priv
mpd pisze:
@Freak pisze:

Jak już pisałam jestem w miarę wolna (no, poza tym tygodniem - jutro moja wizyta u lekarza, a Selmy u weterynarza, w czwartek sesja u joarkadii, a w piątek kosmetyczka), więc to nie problem, żebym przyjechała. Na Kabaty mam dobry dojazd (chyba), bo mieszkam przy metrze politechnika. Jeśli chodzi o wieszanie zdjęć na ścianach, to my w naszym niewielkim mieszkanku mamy ich - aż policzyłam - 64! :) Z czego kocich jest równo połowa :)
ObrazekObrazek

@Freak

Od: Wto maja 31, 2011 18:41

Post » Wto mar 27, 2012 14:18 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

@Freak pisze:no to masz młyn :)
bardzo chętnie jak będziesz w okolicach Kabat, zapraszam :)

Jak będziesz w okolicy Kabat, to i ja zapraszam ;) (ja konkretniej metro Natolin :))

Apsa

Od: Wto mar 11, 2008 12:20

Post » Wto mar 27, 2012 14:32 Re: Fundacja JOKOT - wiosenne łapanki i zbiórka 1% :)

Witam!

Zapis fotograficzny z ARTBEMU gdzie Fundacja się prezentowała i fundusze zbierała:

oczywiscie papuga w akcji była
Obrazek

i suczka (niesłusznie mopem zwana!) nasza domowa pomagała w zbiórce
Obrazek

oraz Pies co udzielał porad
Obrazek

jak widać zainteresowanie było spore
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wolontariusze ćwiczyli cierpliwość odpowiadając na najdziwniejsze pytania...
Obrazek
Obrazek

tradycyjnie działała szkółka z orgiami...
Obrazek

z czasem zwierzaki się rozłaziły
Obrazek

a niektóre spokojnie poszły spać dobrze wyszukanym miejscu..
Obrazek
Ukłony
Sqpien
SP5VJS
SP-0330-Wa

sqpien

Od: Sob paź 16, 2010 17:31

[poprzednia][następna]