Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 25, 2012 15:22 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Alienor pisze:Madzia się wścieka, jak się ją pogłaska poniżej łopatek - mam nadzieję, że nic nowego jej tam nie wylezie. Przymoczkę zrobilam, mam nadzieję, że dobrze. Na szczęście wieczorem są gosiakot i wiesiak, to jakby co poprawią.

Skoro Madzia dzisiaj miała kąpiel, to do kontroli w środę jej wystarczy, potem zobaczymy, co dalej.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Nie mar 25, 2012 16:02 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Nie mar 25, 2012 16:31 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Nie mar 25, 2012 17:27 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Można dyżur we wtorek wieczór?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Nie mar 25, 2012 18:20 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Mara S pisze:Można dyżur we wtorek wieczór?

Tak już zmieniam.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie mar 25, 2012 18:22 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 26.03.-01.04.2012 r.
26.03. pon. rano Beatka wie. Cookie
27.03. wt. rano Gosia, Wiesia wie. MaraS.
28.03. śr. rano Beatka wie Iwonka
29.03. czw.rano brak wie. Teresa
30.03. piat rano brak wie. Alienor
31.03. sob. rano brak wie. Teresa
01.04. niedz. rano Dorotka wie. brak

terenia1

Post » Nie mar 25, 2012 18:27 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

edisza pisze:Spróbuję się odezwać w tej sprawie. W ogóle ta cała sytuacja mnie zdenerwowała, bo umieszczałam ogłoszenia w różnych miejscach i nie ukrywam- byli chętni, jedna Pani z Bytomia była fajna i zdecydowana- mówiła konkretnie, a jak zadzwoniłam do koleżanki, że mam znaleziony dom dla pieska, to powiedziała, że ona go jednak nie oddaje, bo jej mama go chce- jakby nie mogła mi wcześniej tego powiedzieć, to bym mówiła, że nieaktualne, a tak musiałam się tym ludziom tłumaczyć, że o 10 rano aktualne a kurde po 16 już jednak nie... denerwuje mnie takie coś.
Na prawdę Tereniu wybacz, że straciłaś czas na to ogłoszenie...

Edytko z tym moim czasem to tak zażartowałam :wink: ale generalnie umważam że jeśli ta osoba rozmnożyła suczkę bezmyślnie bo tak to trezba określić to sama powinna znaleźć domek dla zwierzaków :? teraz rozmnozyłą w przyszłym roku tez rozmnozy i dalej będzie potrzebowała pomocy w szukaniu domów - dla mnie bez sensu, ale to jest moje zdanie. Już miałam zapytanie na maila o pieska - więc odpiszę Pani że to jest nieaktualne i polikwiduję ogłoszenia.

terenia1

Post » Nie mar 25, 2012 19:12 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

A nie można by "przy okazji" tych maili że niestety nieaktualne przesłać zainteresowanym linka do psów z naszego schroniska? Może znajdą takiego, który by im pasował :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie mar 25, 2012 20:04 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

terenia1 pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 26.03.-01.04.2012 r.
26.03. pon. rano Beatka wie. Cookie
27.03. wt. rano Gosia, Wiesia wie. MaraS.
28.03. śr. rano Beatka wie Iwonka
29.03. czw.rano brak wie. Teresa
30.03. piat rano brak wie. Alienor
31.03. sob. rano brak wie. Teresa
01.04. niedz. rano Dorotka wie. brak

Teresa chciałam tylko sprostować że we wtorek rano dyżuruje z Bogusią a nie z Wiesią, :wink:

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Nie mar 25, 2012 20:55 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Relacja z dyzuru wieczornego :
Najlepsza wiadomosc : jeden z nowo przyjetych ze schroniska kotkow pojechal do domu :ok:
Czarny , spory kocurek z pieknymi bursztynowymi oczkami o wymyslonym na szybko imieniu " Bambo" od razu spodobal sie panu ktory zglosil sie do Tereni w sprawie adopcji . Poczatkowo kotek byl nieufny, ale po jakims czasie zaczal okazywac sympatie i zainteresowanie panem. Pan okazal sie bardzo rozwazny, mowil ze w domu maja juz kotke , niedawno stracili z powodu choroby druga kotke i ze ma nadzieje ze uda sie oba koty powoli ze soba oswoic. Bardzo chcial czarnego kocurka - zreszta koty ze schronu wszystkie sa bardzo ladne . Wiec trzymajcie kciuki za Bambo , bo dom jest doswiadczony i kotek bedzie mal dobrze jesli nie bedzie drastycznych scen z kotka stacjonarna , bo wlasciciel zastrzegl ze adopcja jest co prawda probna, ale jemu bardzo zalezy zeby kotek Bambo zostal-po prostu mu sie spodobal.umowa adopcyjna zostala podpisana, jest w segregatorze.
Ponadto mielismy tez wizyte pani z nastoletnim synem . Pani przyniosla karme sucha dla malych kotow kupiona przez jej brata ktory adpotowal od nas kotka , karma jest swieza i nie jest juz potzebna . Pani sama tez sie zastanawia nad adopcja kotka, ale poniewaz jeszcze nie miala kota waha sie z decyzja - powiedzialam ze nie ma pospiechu i decyzja powinna byc przemyslana bo adopcja wiaze sie a obowiazkami i kosztami, ankiete przedadopcyjna przesle tej pani na mail. Goscie dlugo ogladali Pysiolka , Buranie i Lolka. Wszystkie kotki sie podobaly , mam nadzieje ze decyzja o adopcji bedzie jednak na " tak" .Natomiast poza tym na kwarantannie:
1.Kropeczka dosc chetnie zjadla porcje karmy mokrej dla alergikow firmy " Royal Canin" , ale dokladki juz nie chciala moze zje sobie potem, troche tej karmy dla Kropki i Madzi przywiozalam , cena niestety zwala z nog :( karma lezy na blacie i troche jest w lodowce. Tabletka zostala podana.
2. Koteczka po sterylce z kreseczka biala na nosku mialkoli , jest jednak bardzo ladna i zupelnie nieagresywna , w kuwetce bylo co trzeba.
3.Alinka w kaftaniku barzo biedna , caly czas kladzie sie w kuwecie lu grzebie w niej wysypujac zwyrek tak jakby chciala sie zalatwic ale nie wiedziala jak UWAGA W KUWECIE CALKIEM PUSTO ani siusiu , ani kupki . nawet proba zdjecia kaftanika nie przyniosla efektu - kaftanik powtornie zalozylysmy bo koteczka zaraz zaczela lizac brzuszek .
2. Kosmitki sa do zjedzenia :) uwielbiam maluchy . Na szczescie jeden pozygal sie w trakcie wizyty :mrgreen: pani ktora chciala malego kota . Na szczescie - bo tlumaczylam , ze kotek maly jest cudny , ale jest taki maly tylko przez chwile wiec warto rozawazc tez adopcje kotkow wiekszych i doroslych.
4. Do dolnego boksu wrocila Czikita , ktorej BARDZO zle bylo na zdrowej , byla zestresowana , nie chciala jesc i bala sie innych kotow , wciskala sie w kacik . Przeniesiona do boksu rzucila sie do mieseczki.
Jozek i jego mali kumple ok. Lolek z Pysiolem spia razem w wiklinowej budce - widok jak z ckliwych pocztowej - jutro poprosze Wiesie zeby zdjecia wkleila na forum. Burasia woli samotnosc w budce na dachu od szafy. Trzeba uwazac zeby zarloczny Jozek nie wyjadal jej jedzenia , ten prosiak jest straszliwie lakomy.
Na zdrowej Zytka i Warka w dobrych nastrojach , natomiast rodzinka ze schronu wystraszona. Zglupialam - ile jest tych nowych kociakow ? gdzie zajrzalam byl kotek ...
Sprobuje policzyc :
1.czarny dosc duzy kocurek z malutka biala krawatka - pojechal do domu - wydalam wraz z ksiazeczka zdrowia.
2. drugi czarny kocurek podobny do brata ale nieco drobniejszy , ktory zostal na kociarni.
Bialo czarne koty:
3. Wielkooka Mama,
4. Coreczka Mamy
5. Znowu kocurek ktory sie zamelinowal w budce na gorze - chyba to ten ma obrozke ozdobna ale nie mam pewnosci kotki
potrzebuja czasu aby przywyknac do nowej staucji, sa wystaszone , biedulki.
Ostatnio edytowano Nie mar 25, 2012 21:57 przez gosiakot, łącznie edytowano 1 raz

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Nie mar 25, 2012 21:35 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Gosiu to super, że czarny kociak ze schroniska pojechał do domku :D one bardzo potrzebują domków bardzo źle znosiły pobyt w schronisku. Pan, który rozmawiał ze mną w sprawie adopcji wydawał się bardzo konkretny i sensowny, mówiłam że jeśli koty nie będą się mogły dogadać to kot oczywiście wraca do nas :)
Dziewczyny proszę pamiętajcie gdyby ktoś przychodził oglądać kociaki - małe czarnuszki już domki mają zaklepane i jadą do nowych domków w czwartek :D

terenia1

Post » Nie mar 25, 2012 22:03 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Informacja na temat kociaków ze schroniska - kociaki mają imiona zostały im nadane w schronisku.
POMPON - czarny kociak z krawacikiem to kociak który dziś został wyadoptowany
ORZESZEK - czarny kocurek braciszek Pompona i Pinezki
PINEZKA - biało-czarna koteczka siostra Pompona i Orzeszka
ZŁOTA - biało-czarna koteczka mamuśka Pompona, Pinezki, Orzeszka
CEKIN - czarny kocurek z czerwoną obrózką na szyi
Jutro porobię ogłoszenia kociaków.
Marlenka jeśli możesz zrób jutro na dyżurze zdjęcia CEKINOWI czarny kociak w obróżce.

terenia1

Post » Pon mar 26, 2012 8:26 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Tereniu jakoś w tygodniu podjade na sesje zdjeciowa, bo dzisiaj nie mam aparatu :evil:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pon mar 26, 2012 11:33 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

na zdrowej :
nowe kotki dalej nieufne,najodważniejszy to Orzeszek a apetycik niczym Józek.Pinezka zachowanie w typie "chciałabym a boję się."Mamuśka na początku dała się pogłaskać a potem na mnie nawarczała. Cekin schowany w budce,ale po jakimś czasie wyszedł i zwiedził łazienkę,przedsionek ,chyba szukał najgłębszej dziury do schowania. Madzia,Zytka Ok.
Warka ma na przedniej łapce wyleniały placek,nie wiem czy to wytarte z racji tuszy czy też grzyb.
na kwarantannie :
Czikita siedziała zadowolona w boksie bo zdjęła sobie kaftanik. Założyłam jej,powiązałam ale nie wiem czy do wieczora będzie go miała,bo szarpała nim niemiłosiernie. U Ali w kuwecie wszystko co być powinno. Reszta kociaków OK

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Pon mar 26, 2012 11:41 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

balbina38 pisze:Czikita siedziała zadowolona w boksie bo zdjęła sobie kaftanik. Założyłam jej,powiązałam ale nie wiem czy do wieczora będzie go miała,bo szarpała nim niemiłosiernie. U Ali w kuwecie wszystko co być powinno. Reszta kociaków OK

A jak jej brzuch wygląda? Nie rozlizała za bardzo?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

[poprzednia][następna]